Mironosica Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Naš dragi brat Antics mi je dao ideju za ovu temu kad se troluje , a kad spinuje na forumu Definicija spinovanja sa Wikipedije Спиновање Из Википедије, слободне енциклопедије Скочи на: навигација, претрага Спиновање је у дословном значењу „завртети” причу или информацију која ће јавност окренути на ону страну која одговара интересима оних у чијем се интересу пласирају информације. У у области односа са јавношћу, Спиновање је облик пропаганде, која се постиже кроз интерпретацију догађаја или кампање са циљем да убеди јавно мњење у корист или против одређене организације или јавне личности. Док се традиционални односи са јавношћу ослоњају на креативну презентацију чињеница, Спиновање често, мада не увек, представља неискрену, обмањујућу, манипулишућу тактику ради постизања циља. Политичари су често оптужени од стране својих противника да тврде да су искрени и да траже истину док користе спиновање за манипулисање јавним мњењем. Спиновање је метода коју највише користе, маркетиншке агенције, које по поруџбини на овај начин скрећу пажњу народа са озвиљних и суштинских проблема. Definicija za trolovanje ( sa istog izvora ) Trolovanje Skoči na - Скочи на: navigacija- навигација, pretraga - претрага Trol Slika „Ne hranite trola“ (nemojte ohrabrivati trolove tako što ćete reagovati na njih) U internet terminologiji, trolom se označava autor, čiji je jedini cilj, svojim prilozima izazvati što veću pažnju posetilaca i što obimniju reakciju drugih autora. Trolovi obično nisu tematski zainteresovani, nego nastupaju agresivno sa pokušajem stvaranja razdora u postojećoj zajednici, diskreditovanja osoba sa drugačijim mišljenjem ili usmeravanja toka diskusije u neproduktivnom pravcu. Trolovi se kreću uglavnom u internet forumima, vikijima, mejling listama, blogovima i drugim oblicima internet komunikacije. Pojedini primerci trolova se koriste prefinjenim dijalektičkim i retoričkim metodama i tako se kamufliraju i često dugo vremena ne budu primećeni. није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 evo i statusa koji me je naveo da otvorim temu Неки људи еволуирају у тролове. šta to znači ? ja ne razumem .... Млађони је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Mislim da je spinovanje na forumu donekle nemoguće, jer šta god ko hteo da plasira, imaće hiljadu protiv i hiljadu za. Svaka tema ima bar nekoliko ljudi koji se ne slažu sa njom i koji pokušavaju svojim argumentima da okrenu javnost (internet forumaše) u drugom pravcu. Trolovanje je toliko uobičajeno i često puta i sami admini-modovi troluju a kamoli raja. Mislim da je to zato što nemamo svest o trolovanju i više se vezujemo za priču (sama priča po sebi) nego za temu koja se vodi. Na zaista puno foruma stručnog tipa (a ŽRU je ipak stručan), koji nisu puka zabava, veoma se vodi računa o ovome. Pre svega o tome da se ne ponavljaju teme, da se ne troluje... i administracija revnosno radi taj deo posla. Zapravo tome najviše administracija na forumima i služi. ŽRU je ipak drugačiji tip foruma i ne smatram da su trolovanja i ponavljanja tema toliko "opasna" i "neželjena". Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Koliko sam primetio postoji neka vrsta ozbiljnosti, tako da se na nekim temama tipa "Patrijarh Pavle - život i delo" neće tek tako ljudi zaletati, i prekidati priču o patrijarhu sa nekom nacionalnom, homo ili kuvarskom pričom. Forum ima dosta podforuma koji su namenjeni svima od 9 - 99 godina, i svako ima mogućnost da se izrazi na svaki način. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Mislim da je spinovanje na forumu donekle nemoguće, jer šta god ko hteo da plasira, imaće hiljadu protiv i hiljadu za. Svaka tema ima bar nekoliko ljudi koji se ne slažu sa njom i koji pokušavaju svojim argumentima da okrenu javnost (internet forumaše) u drugom pravcu. ja mislim da je moguće zato sam i otvorila temu није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 i ko je na forumu trol ? a ko spin maEstro ? ja imam par kandidata ..... :D није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Једва сам ја схватила шта значи то троловање. И то да није Мурамаса сам признао и константно истицао то да је он "убер трол" ни данас ја то не би знала шта је! :) Mironosica and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Једва сам ја схватила шта значи то троловање. И то да није Мурамаса сам признао и константно истицао то да је он "убер трол" ни данас ја то не би знала шта је! :) zato sam i otvorila temu i još jednom da ponovim na to me je podstakao status našeg brata Antics-a koji je stavio status Неки људи еволуирају у тролове a neki članovi su ga podržali Биљана је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Тролололо, опет јаше! Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Јануар 8, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2014 Трол флејмер :1759280v7keu5ymzp: присутан на палуби! Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 8, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2014 kakve ti imas slicnosti sa tim trolovima,gde god procitam tebi je sve u znaku trola,sad ti ne zameram ono o trolovima sto pises,strasno,ukapirao sam :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука