Гости Guest - . . .- Написано Март 23, 2013 Гости Пријави Подели Написано Март 23, 2013 Можда грешим... и једна и друга ми личе на православне византијске иконе. Иринеј је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Март 23, 2013 Пријави Подели Написано Март 23, 2013 Mislim da je ova ikona iznad prestola kopija čudotvorne Czestochowe ikone Majke Božije. Naročito je poštovao p. Jovan Pavle 2. Иринеј, w.a.mozart, Aristotel and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Март 23, 2013 Пријави Подели Написано Март 23, 2013 Папа Бенедикт XVI као да је имао шлог, а можда сам умислио, али је за врло кратко време пропао. orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 23, 2013 Пријави Подели Написано Март 23, 2013 On 23. 3. 2013. at 22:31, verum est in beer рече Папа Бенедикт XVI као да је имао шлог, а можда сам умислио, али је за врло кратко време пропао. Стар је. Има 85 година. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 23, 2013 Пријави Подели Написано Март 23, 2013 Napisao sam sva objašnjenja ali mi se odgovor izbrisao prije nego što sam ga postavio i ne piše mi se to sad ponovo. da Gandalf je u pravu, to je kopija Bogorodice Čestochowske pred kojom su se molili. Osim te koja je bila vidjet u kapeli Papa Franjo I je emeritnom papi na pokllon manju Ikonu Bogorodice isto i vizantijskom stilu. Papi Benediktu XVI je nakon što je imao problema s vidom u posljednje vrijeme tj. oslijepio na jedno oko ustanovljen tumor. vjerovatno na mozgu i to je jedini razlog zašto je odstupio, nikakvve dalje teorije zavjera nisu iza toga, isključivo zdravstveni problemi o čemu sam već pisao ali kad vi ništa ne čitate. Inače papa jovan Pavle II je cijelo vrijeme svog pontifikata u svojoj kancelariji, radnoj sobi, to je ta koja je često vidjet na videima i u kojoj pape primaju goste na razgovor, imao jednu dragocjenu takozvanu autentičnu kopiju Bogorodice kazanske koju je potom poslao na pokllon Ruskoj Pravoslavnoj Crkvi. Ko je ikada bio u Italiji mogao je vidjeti da su Rim i Italija preplavljeni ikonama u vizantijskom stilu, ima ih tamon u svakoj crkvi i kapeli. na zapadu osim tog najstarijeg stila se ikonopisanje dale razvijalo pa tako imamo ikone u romanskom, gotičkom, renesansnom, baroknom, rokoko, neoklasicističkom sve do modernih stilova. također ui ikone u 3D tehnici reljef, bareljef i skulptura. Papa/ Francesco regala icona Madonna: Umiltà di Benedetto XVI http://247.libero.it/focus/25060979/26734/papa-francesco-regala-icona-madonna-umilt-di-benedetto-xvi/ Bogorodica Čenstohovska Jasna Gora Monastery, Czestochowa, Poland Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Март 23, 2013 Пријави Подели Написано Март 23, 2013 On 23. 3. 2013. at 22:48, Zayron рече Napisao sam sva objašnjenja ali mi se odgovor izbrisao prije nego što sam ga postavio i ne piše mi se to sad ponovo. da gandalf je u pravu, to je kopija Bogorodice Čestochowske pred kojom su se molili. Osim te koja je bila vidjet u kapeli Papa Franjo I je emeritnom papi na pokllon manju Ikonu Bogorodice isto i vizantijskom stilu. Papi Benediktu XVI je nakon što je imao problema s vidom u posljednje vrijeme tj. oslijepio na jedno oko ustanovljen tumor. vjerovatno na mozgu i to je jedini razlog zašto je odstupio, nikakvve dalje teorije zavjera nisu iza toga, isključivo zdravstveni problemi o čemu sam već pisao ali kad vi ništa ne čitate. Ко је поменуо теорије завере, само сам по снимку видео да је болестан и прокоментарисао, нисам био сигуран па сам питао. orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 23, 2013 Пријави Подели Написано Март 23, 2013 U Rimu se još čuva ikona Bogorodice Odigitrije - Putevoditeljke koju su sv. Ćiril i Metodije donijeli iz Carigrada sa sobom i poklonili papi Hadrijanu a portabl - prenosna ikona koju su također donijeli zajedno s njom na Veliku Moravu je ustvari poznati Palladium - Zaštita zemlje Češke, jedna od najvećih slovenskih svetinja uopšte i čuva se i dan danas u Češkoj, u crkvi u Staroj Boleslavi: http://gloria.tv/?album=5091 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 23, 2013 Пријави Подели Написано Март 23, 2013 On 23. 3. 2013. at 22:53, verum est in beer рече Ко је поменуо теорије завере, само сам по снимку видео да је болестан и прокоментарисао, нисам био сигуран па сам питао. Ma ne govorim ja to sad zbog tebe i tvog učešća u ovoj temi, već mislim na sve to što se inače pojavilo na You Tube, Facebooku i internetu u vezi s tim. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 23, 2013 Пријави Подели Написано Март 23, 2013 Mater Dei - Teothokos Sve ovo su zapadne ikone u vizantijskom a i u drugim stilovima, italijanski poznati konopisci, nastale u Italiji. Nijedna od tih na videu nije donešena sa istoka. Autori su vrlo poznata imena italijanskog slikarstva ali meni bilo puno posla to pisat, slike su iz muzeja. http://gloria.tv/?media=335220 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 23, 2013 Пријави Подели Написано Март 23, 2013 Naravno i u mom domu na zidu je Bogorodica Čenstohovska, u Poljsku je po predanju stigla iz Rusije a naslikao je Sv. Luka na dasci od stola sa koga je jela Bogorodica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 23, 2013 Пријави Подели Написано Март 23, 2013 Ko poznaje istoriju slikarstva lmože ih lako prepoznati. Poznata je recimno ova Madonna di Montevergine koja je impozantnih dimenzija a nedavno, prije nekoliko godina je bila sva restaurovana, vrlo je stara: Madonna di Montevergine http://it.wikipedia.org/wiki/Madonna_di_Montevergine Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Mogli ste da vidite da je ikona Bogorodice ista i u mom avataru. Ta ikona On 23. 3. 2013. at 23:44, Zayron рече Madonna di Montevergine o kojoj piše Zayron me iznenadila kad sam video Bogorodicu sa nakitom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 On 24. 3. 2013. at 0:00, Zawisza рече Mogli ste da vidite da je ikona Bogorodice ista i u mom avataru. Ta ikona o kojoj piše Zayron me iznenadila kad sam video Bogorodicu sa nakitom. U mediteranu je to takav običaj, ostavljaju se na pokllon lančići , narikvice, minđušei prstenje Bogorodici a na veliku Gospojinu se njim kiti ikona Majke Božije, kod nas je to također običaj po ostrvima i u Dalmaciji, imao sam prekrasne slike Gospe s nakitom, italijanske i naše. Čini mi se da je i na grčkim ostrvima i priobalju isti takav narodni ctkveni običaj. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 La miracolosa Immagine della Madonna di Montenero, sve samo zlato i biserje, taj nakit je svuda kamo pogledaš. http://blog.messainlatino.it/2011/06/il-santuario-di-montenero.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Corona della cornice dell?icona "Madonna Bogoljubskaja", Russia, Mosca, XIV ? XV, oro, perle (russe di fiume), pietre preziose; filigrana, cesello, granuli. Kruna Bogorodičina, takvim krunama se ukrašavaju ikone pri obredu koronacije ikona BDM. Znači takav običaj postoji i kod Rusa.: http://foto.panorama.it/A-Firenze-il-fascino-severo-del-tesoro-del-Cremlino2 Još jedna ruska kruna: http://www.arcarussa.it/forum/il-tesoro-del-cremlino-a-palazzo-pitti-vt4578.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука