Jump to content

Умировљени и актуелни Папа моле се пред православном Иконом? (видео)

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Папа Бенедикт XVI као да је имао шлог, а можда сам умислио, али је за врло кратко време пропао.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2013. at 22:31, verum est in beer рече

Папа Бенедикт XVI као да је имао шлог, а можда сам умислио, али је за врло кратко време пропао.

Стар је. Има 85 година.

Подели на овим сајтовима

Napisao sam sva objašnjenja ali mi se odgovor izbrisao prije nego što sam ga postavio i ne piše mi se to sad ponovo. da Gandalf je u pravu, to je kopija Bogorodice Čestochowske pred kojom su se molili. Osim te koja je bila vidjet u kapeli Papa Franjo I je emeritnom papi na pokllon manju Ikonu Bogorodice isto i vizantijskom stilu. Papi Benediktu XVI je nakon što je imao problema s vidom u posljednje vrijeme tj. oslijepio na jedno oko ustanovljen tumor. vjerovatno na mozgu i to je jedini razlog zašto je odstupio, nikakvve dalje teorije zavjera nisu iza toga, isključivo zdravstveni problemi o čemu sam već pisao ali kad vi ništa ne čitate. Inače papa jovan Pavle II je cijelo vrijeme svog pontifikata u svojoj kancelariji, radnoj sobi, to je ta koja je često vidjet na videima i u kojoj pape primaju goste na razgovor, imao jednu dragocjenu takozvanu autentičnu kopiju Bogorodice kazanske koju je potom poslao na pokllon Ruskoj Pravoslavnoj Crkvi. Ko je ikada bio u Italiji mogao je vidjeti da su Rim i Italija preplavljeni ikonama u vizantijskom stilu, ima ih tamon u svakoj crkvi i kapeli. na zapadu osim tog najstarijeg stila se ikonopisanje dale razvijalo pa tako imamo ikone u romanskom, gotičkom, renesansnom, baroknom, rokoko, neoklasicističkom sve do modernih stilova. također ui ikone u 3D tehnici reljef, bareljef i skulptura. 

Papa/ Francesco regala icona Madonna: Umiltà di Benedetto XVI

http://247.libero.it/focus/25060979/26734/papa-francesco-regala-icona-madonna-umilt-di-benedetto-xvi/

Bogorodica Čenstohovska 

Jasna Gora Monastery, Czestochowa, Poland

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2013. at 22:48, Zayron рече

Napisao sam sva objašnjenja ali mi se odgovor izbrisao prije nego što sam ga postavio i ne piše mi se to sad ponovo. da gandalf je u pravu, to je kopija Bogorodice Čestochowske pred kojom su se molili. Osim te koja je bila vidjet u kapeli Papa Franjo I je emeritnom papi na pokllon manju Ikonu Bogorodice isto i vizantijskom stilu. Papi Benediktu XVI je nakon što je imao problema s vidom u posljednje vrijeme tj. oslijepio na jedno oko ustanovljen tumor. vjerovatno na mozgu i to je jedini razlog zašto je odstupio, nikakvve dalje teorije zavjera nisu iza toga, isključivo zdravstveni problemi o čemu sam već pisao ali kad vi ništa ne čitate.

Ко је поменуо теорије завере, само сам по снимку видео да је болестан и прокоментарисао, нисам био сигуран па сам питао.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

U Rimu se još čuva ikona Bogorodice Odigitrije - Putevoditeljke koju su sv. Ćiril i Metodije donijeli iz Carigrada sa sobom i poklonili papi Hadrijanu a portabl - prenosna ikona koju su također donijeli zajedno s njom na Veliku Moravu je ustvari poznati Palladium - Zaštita zemlje Češke, jedna od najvećih slovenskih svetinja uopšte i čuva se i dan danas u Češkoj, u crkvi u Staroj Boleslavi: http://gloria.tv/?album=5091 

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2013. at 22:53, verum est in beer рече

Ко је поменуо теорије завере, само сам по снимку видео да је болестан и прокоментарисао, нисам био сигуран па сам питао.

Ma ne govorim ja to sad zbog tebe i tvog učešća u ovoj temi,  već mislim na sve to  što se inače pojavilo na You Tube, Facebooku i internetu u vezi s tim.

Подели на овим сајтовима

Mater Dei - Teothokos  

Sve ovo su zapadne ikone

u vizantijskom a i u drugim stilovima, 

italijanski poznati konopisci, nastale u Italiji.

Nijedna od tih na videu nije donešena sa istoka.

Autori su vrlo poznata imena italijanskog slikarstva

ali meni bilo puno posla to pisat, slike su iz muzeja.

http://gloria.tv/?media=335220

Подели на овим сајтовима

Ko poznaje istoriju slikarstva lmože ih lako prepoznati.

Poznata je recimno ova Madonna di Montevergine koja je impozantnih

dimenzija a nedavno, prije nekoliko godina je bila sva restaurovana, vrlo je stara: 

450px-Madonna_di_Montevergine-Avellino.j

Madonna di Montevergine

http://it.wikipedia.org/wiki/Madonna_di_Montevergine

Подели на овим сајтовима

On 24. 3. 2013. at 0:00, Zawisza рече

Mogli ste da vidite da je ikona Bogorodice ista i u mom avataru.

Ta ikona

o kojoj piše Zayron me iznenadila kad sam video Bogorodicu sa nakitom. 

U mediteranu je to takav običaj, ostavljaju se na pokllon lančići , narikvice, minđušei prstenje Bogorodici a na veliku Gospojinu se njim kiti ikona Majke Božije, kod nas je to također običaj po ostrvima i u Dalmaciji, imao sam prekrasne slike Gospe s nakitom, italijanske i naše. Čini mi se da je i na grčkim ostrvima i priobalju isti takav narodni ctkveni običaj.

Подели на овим сајтовима

Corona-della-cornice-dell-icona-Madonna-

Corona della cornice dell?icona "Madonna Bogoljubskaja", Russia,

Mosca, XIV ? XV, oro, perle (russe di fiume), pietre preziose; filigrana, cesello, granuli.

Kruna Bogorodičina, takvim krunama se ukrašavaju ikone pri obredu koronacije ikona BDM.

Znači takav običaj postoji i kod Rusa.: 

http://foto.panorama.it/A-Firenze-il-fascino-severo-del-tesoro-del-Cremlino2

Još jedna ruska kruna: 

user_4_4.jpg

http://www.arcarussa.it/forum/il-tesoro-del-cremlino-a-palazzo-pitti-vt4578.html

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...