Гости Guest ага пије млеко Написано Децембар 12, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2009 ?? ???? ?? ??????????? ???? ???? ???? ???? ?? ????? ?????. ???????????????????????! dada https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2422.msg58987.html#msg58987 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
francisko Написано Децембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2009 Nije lose britnuti se za svoju Crkvu, ali ne treba zaboraviti da Svetu Duh prebiva u Crkvi i da brine o njoj.U ovakvim pamfletima ima mnogo toga uznemirujuceg i sablaznjivog, ali i ono sto se meni uopste ne svidja jeste da je sve nabacano na gomilu i da se tendenciozno usmeravaju zakljucci sto se meni ne svidja. Sa druge strane ne treba biti iskljuciv i bezati od bratskog dialoga o svim temama sa bracom unutar Crkve, i odmah ovakve pamflete izvrgivati ruglu sto svakako nije dobro. U svakom slucaju pred nasom SPC u narednom periodu stoje veliki izazovi i zadatci koje cemo uz molitvu i jednodusnost i Boziji blagoslov resiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Децембар 12, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2009 Nije lose britnuti se za svoju Crkvu, ali ne treba zaboraviti da Svetu Duh prebiva u Crkvi i da brine o njoj.U ovakvim pamfletima ima mnogo toga uznemirujuceg i sablaznjivog, ali i ono sto se meni uopste ne svidja jeste da je sve nabacano na gomilu i da se tendenciozno usmeravaju zakljucci sto se meni ne svidja. Sa druge strane ne treba biti iskljuciv i bezati od bratskog dialoga o svim temama sa bracom unutar Crkve, i odmah ovakve pamflete izvrgivati ruglu sto svakako nije dobro. U svakom slucaju pred nasom SPC u narednom periodu stoje veliki izazovi i zadatci koje cemo uz molitvu i jednodusnost i Boziji blagoslov resiti. ??????? ?? ?? ????? ??????? ?? ????? ? ??????? ?? ????? ????? ?? ???? ??? ?????. ?????? ???? ? ??????? ???? ?????, ??? ?? ??? ???? ???? ??? ?????? ????, ?????????, ???? ??????? ?? ????? ????? ?? ???????, ??? ??? ???? ??????? ???? ????? ? ???????? ????, ??? ?? ?? ??????? ?????? ?????? ? ??????????? ?????? ??? ?? ?? ?? ??????? ?????? ???? ???? ????? (? ????????? ????????) ???????? ????? ???? ?? ??????? ?????? ?????? ? ?????????? ? ????? ??? ?????? ????. ???????, ??? ?? ???? ??? ????? ? ???? ???????? ?? ?? ????? ?????? ??????? ??????????. ?????, ???????? ?? ????? ???????????? ?????. ? ?????? ??????, ???? ?? ??????????? ?? ????? ???? ????????? ????, ????? ?? ?????? ????????? ? ??? ?? ???? ?? ???? ?????? ??????? ?? "?????? ????". ? ????? ?? ?????? ?? ???????? ??????????. ??????? ?? ? ?????? ???????? ????? ???????????, ??? ????? ?? ?? ?? ???? ?????, ????? ???? ???? ?? ??????? ????, ? ???? ??????? ????? ?? ????? ??????. ?? ?? ???? ???? ? ????. ????????, ??????? ?? ??, ?? ??? ????????? ??????, ???? ?? ????? ????. ???? ???? ???? ? ??????? ???????? ??? ?? ?? ??? ? ?? ????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Децембар 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 13, 2009 ???????? ?? ?? ?????????? ? ?? ?? ???? ???????? ?? ?? ? ?????????????. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,718.msg43871.html#msg43871 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
francisko Написано Децембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2009 Nije lose britnuti se za svoju Crkvu, ali ne treba zaboraviti da Svetu Duh prebiva u Crkvi i da brine o njoj.U ovakvim pamfletima ima mnogo toga uznemirujuceg i sablaznjivog, ali i ono sto se meni uopste ne svidja jeste da je sve nabacano na gomilu i da se tendenciozno usmeravaju zakljucci sto se meni ne svidja. Sa druge strane ne treba biti iskljuciv i bezati od bratskog dialoga o svim temama sa bracom unutar Crkve, i odmah ovakve pamflete izvrgivati ruglu sto svakako nije dobro. U svakom slucaju pred nasom SPC u narednom periodu stoje veliki izazovi i zadatci koje cemo uz molitvu i jednodusnost i Boziji blagoslov resiti. ??????? ?? ?? ????? ??????? ?? ????? ? ??????? ?? ????? ????? ?? ???? ??? ?????. ?????? ???? ? ??????? ???? ?????, ??? ?? ??? ???? ???? ??? ?????? ????, ?????????, ???? ??????? ?? ????? ????? ?? ???????, ??? ??? ???? ??????? ???? ????? ? ???????? ????, ??? ?? ?? ??????? ?????? ?????? ? ??????????? ?????? ??? ?? ?? ?? ??????? ?????? ???? ???? ????? (? ????????? ????????) ???????? ????? ???? ?? ??????? ?????? ?????? ? ?????????? ? ????? ??? ?????? ????. ???????, ??? ?? ???? ??? ????? ? ???? ???????? ?? ?? ????? ?????? ??????? ??????????. ?????, ???????? ?? ????? ???????????? ?????. ? ?????? ??????, ???? ?? ??????????? ?? ????? ???? ????????? ????, ????? ?? ?????? ????????? ? ??? ?? ???? ?? ???? ?????? ??????? ?? "?????? ????". ? ????? ?? ?????? ?? ???????? ??????????. ??????? ?? ? ?????? ???????? ????? ???????????, ??? ????? ?? ?? ?? ???? ?????, ????? ???? ???? ?? ??????? ????, ? ???? ??????? ????? ?? ????? ??????. ?? ?? ???? ???? ? ????. ????????, ??????? ?? ??, ?? ??? ????????? ??????, ???? ?? ????? ????. ???? ???? ???? ? ??????? ???????? ??? ?? ?? ??? ? ?? ????? Slazem se oce upravu ste, pogotovo kada neznamo ko stoji sa druge strane stola. Ja sam licno video mnogo tog bolesnog pseudo zilotizma i ljude koji su bili maksimalno izmanipulisani i prevareni navodnim izdajstvom unutar spc itd, stvar vec vidjena, kako bi rekao ep. Atanasije nek idu s milim Bogom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2009 ?? ???? ?? ??????????? ???? ???? ???? ???? ?? ????? ?????. ???????????????????????! 319.gif a ti si mi bas merilo pravoslavnosti heh. pa ja u zivotu ne sretoh svestenika koji je tolko premazan svim bojama ko ti 319.gif ??????? ?? ??????????. ? ?????? , ?? ?? ???? ???? ?? ??? ?? ???????? ???? ?????? , ?? ? ?? ?? ????????? , ?????? ???? ????, ??? ???? ???? ????? ???? ??????? ?? ?????? ??????, ???? ??? ???? ?? ????? ???? ? ?????????. ? ?? ??? ???? ???????? ?? ???????.?? ? ??. ???? ?? ???? ??? ?? ?????? ?? ????? ??? ???????? ?? ???? ???? ????? ???????? ? ?????? (??????? ???????) ???? ??? ?? ??????? ?? ????? ????? ????. ??? ?? ?? ???? ?? ?? ???? ??????? ????? ?? ?? ?????, ?? ??? ?? ??? ???? ????????? ??????? ? ?? ????? ??????? ?????? ? ???????? ? ??????? ????????. ????, ??? ????. ?? ?? ?? ????? ????? ?? ?? ??? ???? ????? ? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Децембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2009 Проблеми постоје и не треба их занемаривати. Можда заиста ова недефинисана и неодређена скупина религиозних или квазирелигиозних људи има известан осећај одговорности, али оно што доминира кроз цео текст је СТРАХ. Према Првој посланици светог Јована Богослова (4,18) где је присутан страх не постоји љубав. У последње време сам делимично пратио скупштинска заседања у нашем парламенту, па ме је читав овај апел подсетио на два табора, владајући и опозициони. Творци овог документа се изгледа својевољно налазе у опозицији додајући извесне (можда и непромишљене) амандмане онима који треба да их уваже како црквена кола не би кренула низа страну... Да, тако је то у држави. Међутим, у активном животу Цркве лаици учествују на сасвим другачији начин. На њега се нећу овде освртати јер би ми то одузело доста времена. Само ми није јасно како су сачинитељи овог апела изгубили из вида начин на који се бира патријарх у Срба. Готово да су минималне (незнатне или никакве) шансе да будући поглавар наше помесне Цркве буде изабран путем лобирања или путем било каквог утицаја споља. Не постоји бољи и непосреднији начин да се допусти да Дух Божији пројави свој домоуправљачки утицај. Сасвим сам уверен и не страхујем да ће нам Свељубећи Господ подарити личност способну да у сваком смислу, и духовном, и организационом, и унутрашњем, и спољашњем изнесе бреме Цркве на достојан и одговоран начин као што је то Павле у свом времену чинио на радост и корист свих. Скептицизам и песимизам нису својства хришћанина. Свакако треба да се молимо да нас Господ погледа и овога пута, јер је то корисније и делотворније од губљења времена у писању текстова који немају никакву реалну тежину. Питам се само, мада би то требало више да се питају безимени творци текста, да ли ће као израз воље и љубави Божије прихватити, рецимо, Иринеја бачког као патријарха српског? Да ли ће то сматрати завереничким актом и улетети у канџе раскола и непослушности Цркви Божјој која обитава у земљи Србији? Доста произвољности је изнето у овом акту, али мени посебно упада у очи њихова храброст и смелост да говоре о нечему што довољно не познају. Изгледа као да на те екуменске састанке иду затуцани епископи који својом "незрелошћу" и "неупућеношћу" допуштају да се нама подметне кукавичије јаје! Не знају да је услов за учествовање одлично познавање страних језика, а посебно богословља Цркве... Те злонамерне клевете изречене су из разлога једностраног посматрања ствари. Видећемо временом да ли је нездрави зилотски конзервативизам и коришћење комунистичких средстава "народно", пут којим треба Црква да иде да би стигла на своје есхатолошко и онтолошко одредиште или је то ипак нешто друго. На почетку већ написах како су проблеми присутни. У овом акту су ипак наведена и извесна истинита запажања, али је неизводљиво решавати их на овакав начин како би дотични безименковићи и смутљивци хтели. ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 14, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2009 ово је једна од оних тема које ће стално да испливавају на површину да не кажем као шта ... не замерите ми што нисам ни бацио поглед шта сте написали, него ћу прво изразити своје негодовање поводом овог тоалет папира који су окачили на нет да смрди. ова петиција је толико патетична и тупа да могу само да приметим да ова душа или душе коју су писале немају ни мало поверења у Цркву (која неће пасти нити ће је шта или ко надвладати), још мање у главу која је води - Господа. ту се само показује како се на један перфидан и малициозан начин лобира међу верним и неинформисаним живљем, што указује да има политичку позадину, а не верску. пошто ко зна ко стоји иза овога, срамота је и да се помиње или шири овако нешто. мало сам копао одакле су ови препаднути доброчинитељи: душе које су поставиле овај сајт су из Крушевца, мада су сви остали подаци нетачни, ''анонимни'' ... http://who.godaddy.com/WhoIs.aspx?domain=kudadalje.info&prog_id=godaddy http://www.who.is/whois/kudadalje.info/ Name Server:PRVI.KUDADALJE.INFO Name Server:DRUGI.KUDADALJE.INFO Registrant Contact Information: Name: Pravo Slavac Address 1: Svetosavski Put City: Krusevac State: KS Zip: 37000 Country: RS што је баш јадно, мислио сам да ће барем да показује на швајцарску или немачку, с обзиром да одатле у последње време долазе овакве будалаштине ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Grom Написано Децембар 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 24, 2009 Lose si podatke iskopao... klapklap Please try again klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2009 Lose si podatke iskopao... 0409_feel Please try again bleh?? ??? ?? ??????????????, ????? ?? ????? ???? ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
banana Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 jel neki vladika blagoslovio ovu peticiju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 jel neki vladika blagoslovio ovu peticiju????? ?? ?? 0205_whistling клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 Ово сам био потписао са мераком... 0205_whistling "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
astronaut Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 ??? ??? ??? ???????? ?? ???????... ????? ????. ?, ????? ?? ????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 http://www.newsketemonks.com/history.htm Manastir dje se nalaze te Ikone pripada AOC-americhkoj Pravoslavnoj Crkvi. Gledajuchi Nastanak manastira,moze se vidjeti,da su ti vjernici preshli u Pravoslavlje,moze biti donijeli stare navike te i tako nastale te Ikone. Isti je sluchaj,kada djeca iz chisto komunistichkih familija prekrste se i postanu Pravoslavni,moze da se desi da sa sobom,donesu neke loshe navike i poglede na zivot i u Crkvu.na forume,odnosu sa prijateljima,etc Da dodam,mada je to posjebna tema,da je tzv Moskovska Patrijarshija u USA,predala veliki broj Ruskih Pravoslavnih Crkvi da predju u AOC,a i neki Grci(koji vole da imaju orgulje u Crkva) 0442_feel 0442_feel 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука