Jump to content

Милосрдна секција

Препоручена порука

"Благо милостивима, јер ће бити помиловани" (Мт 5,7).

Милосрђе треба указивати свакоме коме је оно потребно. Св. Јован златоуст саветује: "Не гледај на достојанство оног који тражи помоћ." Зато када чиниш милостињу, не испитуј живот сиромаха и не тражи од њега рачун о његовом владању. Зато се и милостињом назива, да бисмо је давали и недостојнима. На тај начин ми ћемо и тиме подржавати Богу, ако будемо давали и порочнима. Помисли, колико у свету живи преступника, пуних сваког зла, па и њих Бог храни сваког дана, учећи нас да своје доброчинство простиремо на све. Лепу поруку даје и Св. Григорије Богослов: "Обогати себе не само имовином и златом него побожношћу и врлинама. Ако не можеш да укажеш велика доброчинства, укажи мања. Помози му, пружи храну, одећу, лек, превиј ране, обавести о његовом јадном положају." Ми смо дужни да се старамо о телу наших ближњих као о свом сопственом. Јер смо сви једно у Господу (гал 3,18) био он богат или сиромашан, роб или слободан, здрав или болестан телом. Свима нама једна је глава - Христос, из њега је све (Еф 4,15-16). На милосрђе Божије према нама треба да одговоримо милосрђем према својим ближњима. Господ Исус Христос је рекао: "Заиста вам кажем: кад учинисте једном од ове моје најмање браће, мени учинисте" (Мт 25,40).

Чланови овог ресора обилазе болеснике, старе особе, изнемогле напуштене, расељене итд. по болницама, домовима и разним центрима. Том приликом они носе одређене количине хране, предмета за хигијену, одеће, обуће, слаткиша,  воће и мисионарске предмете: крстиће иконице и црквену штампу. У рад ове секције, поред изузетних ревнитеља, укључени су и свештеници и лекари. У протеклих шест година они су посетили преко 1800 људи на терену. 

omnea mea mecum porto

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 2 years later...
  • Гости

Милосрдна секција ВДС-а

На празник светих мученица Вере, Наде, Љубави и мати им Софије Милосрдна секција ВДС-а посетила Дечије одељење Института за онкологију Србије и Одељење хематологије Дечије клинике у Тиршовој.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...