Jump to content

Колико се људи заиста моли за своје непријатеље?

Препоручена порука

• Одговори 68
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Помаже Бог браће и сестре у Христу!

Још пре више од пола године рекох својој куми да пишем збирку, која ће се звати "Према томе......"

Ево кумо, почињем део по део........

Данас, на дан Св.Јоаникија Девичког, годину дана после мени значајног датума, када једна жена од близу 70 лета, мени изузетно драга, Божјом вољом преживе операцију анеуризме абдоминалног дела аорте, одлучих да своје одговоре подигнем за степеничицу више, ка односу реалног живота. И одмах да вам саопштим, за мене је само један живот реалан - Вечни живот, у коме овај временски ограничен, чини део тог Вечног, који ПРЕ ИЧЕГА, Божијом милошћу, а потом и нашим размишљањем, подвигом, може постати саставни део Вечног живота, или разлог да никада не будемо они који ће живети Вечни живот, у близини и милости, Бога Тројединог.

Према томе....

КО ЈЕ НЕПРИЈАТЕЉ НАШ????

Колико писасмо, има оних који их виде и оних који не желе да их виде.

Они који их виде, шта заиста виде?

Себе сада, себе неоствареног, себе какав је био???

Како год, али себе самог, јер како би знали ко вам јесте а ко није "непријатељ"...

Они који не желе да их виде, шта заиста виде?

Виде трунак доброте, јер сигурно га свако има...а доброта није његова већ Љубав Христова-Дух Свет у самоме њему-Трунак Створитеља Јединог!!!!

Бога Тројединог, волите ли?

Ко нам право даде да ми кажемо-НЕПРИЈАТЕЉ ЈЕ!?

Волимо тај Жижак Бога Тројединог у њему, како би се распламсао у Ватру Богу Самога, како би Богуугодили. Јер ако га судимо, пепелом Жижак затрпасмо....сујетом својом, Бога Самог, пепелом затрпасмо... а Бога, волимо ли заиста, свим, срцем и душом својом?

Кад Га већ волите,молите Га да Духа Светог на заблуделог пошаље, у својоСили Својој, и убрзо видећете, да "непријатеља" никада било није....

Праштајте мени најгрешнијем међу вама....

И молим вас ради себе...размишљајте о себи, као Божијем огледалу...

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Ова молитва Светог Николаја Српског ми је много помогла у духовном животу :

+Благослови непријатеље моје, Господе. И ја их благосиљам и не кунем+

Непријатељи су ме више гурнули Теби у наручје него пријатељи. Пријатељи су ме везивали за земљу, непријатељи су ме дрешили од земље, и рушили сва моја надања у земљу.

Ови су ме учинили странцем у земаљским царствима, и непотребним становником земље. Као што гоњена звер нађе сигурније склониште него ли негоњена, тако сам и ја, гоњен непријатељима, нашао најсигурније склониште, сакривши се под Твој шатор, где ни пријатељи ни непријатељи не могу погубити душу моју. Благослови непријатеље моје, Господе. И ја их благосиљам, и не кунем.

Они су место мене исповедили грехе моје пред светом.

Они су ме шибали, кад сам се ја устезао шибати сама себе.

Они су ме мучили онда, кад сам ја бежао од мука.

Они су ме ружили онда, кад сам ја сам себи ласкао.

Они су ме пљували онда, када сам се ја гордио собом.

Благослови непријатеље моје, Господе. И ја их благосиљам, и не кунем.

Кад сам се ја правио мудрим, они су ме називали лудим.

Кад сам се правио моћним, они су ми се смејали као кепецу.

Кад сам хтео водити људе, они су ме гурали у позадину.

Кад сам журио да се обогатим, они су ме стукали гвозденом руком.

Кад сам мислио мирно спавати, они су ме будили из сна.

Кад сам зидао дом за дуг и спокојан живот, они су га рушили и изгонили ме ван.

Заиста, непријатељи су ме одрешили од света и продужили руке моје до Твога скута.

Благослови непријатеље моје, Господе. И ја их благосиљам, и не кунем.

Благослови их и умножи их; умножи их и још више их огорчи против мене -

да би моје бекство к Теби било бесповратно;

да би се нада у људе искидала сва као паучина;

да би се смирење потпуно зацарило у души мојој;

да би срце моје постало гробом моја два зла близанца: гордости и гнева;

да би све своје благо сабрао на небу;

ах, да би се једном ослободио самообмане, која ме је и заплела у страшну мрежу варљива живота.

Непријатељи су ме научили да знам, - што мало ко зна - да човек нема непријатеља у свету изван себе.

Само онај мрзи непријатеље, ко не зна, да непријатељи нису непријатељи но сурови пријатељи.

Заиста тешко ми је рећи, ко ми је учинио више добра и ко више зла у овоме свету: пријатељи или непријатељи.

Зато благослови, Господе, и пријатеље и непријатеље моје.

Роб куне непријатеље, јер не зна. А син их благосиља, јер зна.

Јер зна син, да му се непријатељи не могу дотаћи живота. Зато слободно корача између њих и моли се Богу за њих;

Благослови непријатеље моје, Господе. И ја их благосиљам, и не кунем

0405_feel 0202_238 0442_feel

Молитве на језеру, Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Молитве на језеру, Свети Николај Српски

0405_feel 0442_feel 0202_238 0110_hahaha

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

?? ?? ???????? ??? ????? ?????? ? ? ???? ?? ???? ???????, ?? ?? ????? ????????? ????? ???? ??? ?? ?????? ????? ??? ? ?????? ? ?????? ?? ?? ??? ? ??? ??? ?? ??? ?? ??? ?? ?? ?????? ??????, ? ?????? ? ?? ???? ?? ?? ?? ???? ? ????? ??????. ?? ??????????? ??????? ???? ???? ?? ?? ??????, ?? ???? ??????? ??????????? ?????? ???????????.

''??????? ??? ?????? ????, ??? ??? ? ?? ????????? ????????? ??????''?

?????? ?? ????????? ????, ??? ??? ????? ??? ???? ??????

?? ??????????? ?? ???? ???? ??? ? ?????? ???? ?? ?? ?? ??????? ???, ??? ??? ?? ?????? ????? ''???! ??????? ??, ?? ????? ??? ????'', ? ???? ?? ?????? ????? ??????? ?? ?? ?? ?? ????? ? ???? ??? ?? ???????? ????, ????? ?? ?????? ??????? ? ???? ???? ???.

?????? ????? ?? ???????? ? ????, ???? ????? ?? ???????? ? ???. ??? ??? ?? ????? ?????, ???? ?? ?????????; ?? ??? ? ?????? ?? ????? ?? ?? ????????. " ???? ? ?? ?????? ?? ?? ?? ???? ????? ??? ??? ?? ??????? ??????? ?? ? ?????? ????????. ? ??? ???? ???????? ?????????? ??????? ???? ???? ? ??? ???????? ?????? ?? ???? ???." ????? ??????? ?? ? ?????? ????????, ? ???? ???????? ?????????? ??????? ? ???????? ??? ???."????? ?? ? ????????? ?? ?? ????? ?????". ???? ???? ??? ??? ????? ????????, ???????? ? ?? ??? ?????? ?????? ???? ???? ?? ??????.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Bogu hvala nemam neprijatelje, bar ne znam da ih imam

Inače kada se molim ili palim sveću uvek kažem za sve koje sam znala koje znam i za sve one koje nikada neću upoznati

zaista ne bih mogla da nabrojim nijednu osobu trenutno da je smatram neprijateljem, svojim ličnim, čak i oni koji su mi na neki način učinili zlo, mislim da ipak nisu hteli meni da naškode lično već samo da se okoriste, a ja mu dođem kao kolateralna šteta, šta da se  radi nismo svi isti

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

A  ја се онда молим када смогнем снаге, да им Бог опрости

ту колатералну штету, јер сам им ја већ опростила...

Мени је дат дар да стварно не могу да мрзим, имам

понекад, али ретко кратку лицну, али јако брзо преиначим

и опростим, хвала ти Боже, и увек помислим да је кривица и

моја, па се молим за опрост...

Ако некада заборавим или не стигнем да се током дана

присетим својих грешки (грехова), они онда однекуд надру

и прогоне ме методично док се не покајем.

Таква сам ти ја.

Подели на овим сајтовима

Neprijatelje nek andjeo Gospodnji goni i baci ih pod noge....

Ima , cini mi se takav stih u psalmima Davidovim, i bas mi se svidja joooj

??????? ??????? ?? ??????? ?? ?? ?? ??????? ?????? ?? ????????? ?????.?? ??????????? ?? ???? ????? ? ?? ????? ?????.????? ?? ???? ????? ????????,??? ?????????.

Apsolutno se slazem
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Живи у миру не само са својим пријатељима, већ и са својим непријатељима; али само са својим личним непријатељима, не и са непријатељима Божијим. (Св. Теодосије Кијевских пећина)

:smiley:

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

vidim dosta o opraštanju....al niko da kaže da opraštanje treba da bude prosto.... znate ono...prosto mu bilo.... to je čin ljubavi...ne jednačina sa 2 nepoznate...kvadrat binoma ili nešto slično....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

vidim dosta o opraštanju....al niko da kaže da opraštanje treba da bude prosto.... znate ono...prosto mu bilo.... to je ?in ljubavi...ne jedna?ina sa 2 nepoznate...kvadrat binoma ili nešto sli?no....

??? ??? ????? ?? ?? ?????? ???? ???????? ? ?? ??? ?????? ???? ?? ?????? ?? ???? ?? ???????? ?????. ????? ?????? ?? ?? ?????? ?? ?? ????? ?????????? ?? ??????????? ?? ????????, ??? ??? ??? ?? ???????? ?????? ???? ?? ? ?? ??????????. ??? ????? ????????? ? ???? ??????? ??????, ????? ????? ???? ?? ?? ???????? ???? ? ???????? ? ????????? ? ??? ???? ?? ?? ?????? ????????, ???? ??????? ????. ???? ????? ?? ?? ????, ?? ?? ???? ???? ???????, ?? ?? ??????? ??? ?? ?? ?? ????, ??? ???? ????????? ????????? ?????? ????????????. ???? ?? ?????????.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

vidim dosta o opraštanju....al niko da kaže da opraštanje treba da bude prosto.... znate ono...prosto mu bilo.... to je ?in ljubavi...ne jedna?ina sa 2 nepoznate...kvadrat binoma ili nešto sli?no....

??? ??? ????? ?? ?? ?????? ???? ???????? ? ?? ??? ?????? ???? ?? ?????? ?? ???? ?? ???????? ?????. ????? ?????? ?? ?? ?????? ?? ?? ????? ?????????? ?? ??????????? ?? ????????, ??? ??? ??? ?? ???????? ?????? ???? ?? ? ?? ??????????. ??? ????? ????????? ? ???? ??????? ??????, ????? ????? ???? ?? ?? ???????? ???? ? ???????? ? ????????? ? ??? ???? ?? ?? ?????? ????????, ???? ??????? ????. ???? ????? ?? ?? ????, ?? ?? ???? ???? ???????, ?? ?? ??????? ??? ?? ?? ?? ????, ??? ???? ????????? ????????? ?????? ????????????. ???? ?? ?????????.
''??????? ??? ?????? ????, ??? ??? ? ?? ????????? ????????? ??????''

???? ??????? ????, ???? ?? ?? ???? ? ????? ????????? ...

Подели на овим сајтовима

Jednom sam se mnogo, mnogo naljutila na kolegu s posla, ali mnogo... Otisla sam na Kalemegdan, mnogo ljuta, nasla se u crkvi Sv. Petka, nisam bas sigurna kako... Vecernja u toku, ne mogu da se sredim, odem da upalim svecu i dalje onako ljuta i ne znam zasto, upalim svecu misleci na njega, na neprijatnost, na reci, na moju povredjenost, gledam kako gori i gori i moja ljutnja, topi se kao ta sveca a meni se razdanjuje, teret nestaje, shvatam kako je bila nepotrebna situacija i za njega i za mene, kako smo se otrovali nepotrebnim, suvisnim, sadasnjim... Nema neprijatelja, ima samo ljudske gluposti.

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...