Jump to content

Нови закон о саобраћају

Оцени ову тему

Маша

Препоручена порука

Вечерас сам дошао у Београд ибарском... Лудака још увек има. Наравно да подржавам закон, него ми многе ствари нису јасне. Делује ми да је остављено доста слободног простора за злоупотребе. Логика им је, као што рече Зоран Шами синоћ на РТС-у, веома чудна. На први поглед стиче се утисак да желе да наплатом казни попуне буџет који ће касније искористити за набављање средстава за модерне уређаје који ће тек касније бити употребљени за ефикасно и поуздано спровођење закона. Не би то био проблем да наш животни стандард и инфраструктура могу то да пропрате. Ја бих волео да возим нова кола, али будући да то себи не могу да приуштим (као ни велики број наших људи, било да су запослени или не) једино што ће ми преостати јесте да 128-ицу паркирам у двориште и да идем пешке као и пре годину и пар месеци. Верујем да ће ситуација бити знатно боља кад су упитању саобраћајне несреће, али опет неке ствари предвиђење законом мислим да ће тешко бити изводљиве. Конкретно, рецимо, технички прегледи. Бојим се да 60 одсто возила такав преглед неће моћи да прође, а вероватноћа да ће аутомобил стар 20 година без великих улагања и даље да буде на друмовима у нашим условима, мислим да је минимална. Видећемо уосталом...

Највећи интензитет примене овог закона мислим да ће осетити Београд.

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

Код нас су данас таксисти покушавали да се договоре са управом и инспекцијама

око рада са овим законом, обећали су им неки дијалог и помоћ, видећемо...

Подели на овим сајтовима

Заледила "застава". 0104_cheesy Отворено-црвена боја је нестала у дубоком слоју беле материје која пада ли пада... Сад и да хоће не могу да ме казне 0442_feel Има ли неко упаљач или шибицу пошто кључем не могу ништа да урадим? :drugarstvo:

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

???????? "???????". 0104_cheesy ????????-?????? ???? ?? ??????? ? ??????? ????? ???? ???????? ???? ???? ?? ????... ??? ? ?? ???? ?? ???? ?? ?? ????? bleh ??? ?? ???? ?????? ??? ?????? ????? ?????? ?? ???? ????? ?? ??????? 0110_hahaha

???? ?? ???? ???????? ????? ??????????????? ?????.... confused

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

???????? "???????". 0104_cheesy ????????-?????? ???? ?? ??????? ? ??????? ????? ???? ???????? ???? ???? ?? ????... ??? ? ?? ???? ?? ???? ?? ?? ????? bleh ??? ?? ???? ?????? ??? ?????? ????? ?????? ?? ???? ????? ?? ??????? 0110_hahaha

???????? ??...

Подели на овим сајтовима

???????? ??... ???????, ????? ??? ???? ??? ?? ????????

Подели на овим сајтовима

???????? ??... ???????, ????? ??? ???? ??? ?? ????????

?? ????.... ??? ???????? ???????? ?? ??? ??? ????....  bleh

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

?????, ??? ?????? ?? ''??????'' ?????  :drugarstvo: 0110_hahaha

? ?? ?' ???? ?? ?????? ?????? ?? ???? ?????? ???? ?? ??????????? ?? ?? ?? ?? ????? ???? ????????????? ? ? ???? 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

Kamere snimaju saobraćajce zbog korupcije

22.Dec.2009, Izvor: AutoBlog

Preuzeto sa : Blic.rs

Saobraćajna policija naredne godine započeće nabavku opreme za video i audio nadzor policajaca na terenu. Oprema koja bi trebalo da spreči korupciju biće instalirana u policijska vozila, a novac za nabavku biće obezbeđen od naplaćenih kazni. - Saobraćajnoj policiji pripašće 52 odsto novca od kazni. Veliki deo tih sredstava uložićemo u nabavku kamera i audio opreme koje će se nalaziti u policijskim automobilima. Policajce će tako preko video snimka nadgledati starešine u stanici, a snimaće se i razgovor između policajca i vozača koji se kontroliše - kaže za "Blic" Vladimir Rebić, načelnik za kontrolu i regulisanje saobraćaja u Upravi saobraćajne policije. On očekuje da će zbog ovog sistema kontrole biti mnogo manje policajaca koji će se usuditi da uzmu novac od vozača kako bi mu progledali kroz prste, ali i vozača koji će nuditi mito jer je u pitanju krivično delo.

Još dve važne novine novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju

usmerene su na sprečavanje korupcije. Prva je da saobraćajni policajci neće više dolaziti u kontakt sa novcem, već će vozačima koji su napravili prekršaj za koji je predviđena novčana kazna davati uplatnicu. Vozači su dužni da kaznu plate u roku od osam dana. Osim toga, policajci na terenu koji zaustave vozača u prekršaju neće znati koliko on ima sakupljenih kaznenih poena jer se ti podaci neće upisivati u vozačku dozvolu. Broj negativnih poena neće biti poznat ni sudiji za prekršaje, a podaci o tome biće evidentirani samo u bazi podataka saobraćajne policije u gradu, u kojem je vozač prijavljen. Vozačka dozvola privremeno se oduzima kada vozač sakupi 18 negativnih bodova.

Autor : P. Z. Veličković - G. Svilar

Foto : D. Milenković

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...
  • 2 years later...

Ајд што ме је чика поштар јутрос пробудио,него ми увалио ово... :'(

sajam.jpg

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...