Zayron Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Zaključak: razlog zbog kojeg je tamo bio je liturgijski, katehetski, edukativni i humanitarni. - Dao sam vam primjer kako se treba ponašati, jer onaj koji je na najvišem položaju mora biti drugima u službi, kazao je papa Franjo maloljetnicima u kaznenom maloljetničkom zatvoru Casal del Marmo na periferiji Rima, gdje je održao obred pranja nogu Velikog četvrtka, misu Coena Domini. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Dobio sam sta sam trazio hvala. Samo ako bi mogao da mi das tvoje licno tumacenje Svetog Pisma u kome Hristos pere noge ucenicima Njegovim a nije recimo oprao farisejima njihovoj deci ili bilo kome drugome koji nije na Hristovom Putu. Jer koliko vidim spominje se muslimanska veroispovest jedne devojke koja je i pre i posle obreda ostala muslimanka. Moze sad tu da se desi i prica o bliznjem samaricanu ali me generalno interesuje da li se peru noge svim ljudima ovoga sveta ili samo onima koji su na Hristovom Putu. hvala Odgovoreno ti je u svetom Pismu, Isus je došao služiti svima, to šti se sfarizejima nije slagao nije značilo da ih mrzi ili šta. On je volio i njih i htio im služiti, jedino što su oni njegovu pomoć i služenje odbijali. 'Da li biste spasili svoju ovcu kad bi upala u jamu na sabat?' Logična stvar je da su neki od farizeja bili njegovim učenicima tada bi prao noge i njima. isus je oprao noge svakom ko je to htio tj. bio s njim. Ko nije htio imati udijela s njim, takav se s njim nije ni družio, nije bio njegovim učenikom, zato Isus kaže Petru, ne moram te prat cijelog, ko je čist dosta mu je oprati samo noge, to je ta potvrda tog udijela, udioništva, učešća u Isusovom djelu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Odgovoreno ti je u svetom Pismu, Isus je došao služiti svima, to šti se sfarizejima nije slagao nije značilo da ih mrzi ili šta. On je volio i njih i htio im služiti, jedino što su oni njegovu pomoć i služenje odbijali. 'Da li biste spasili svoju ovcu kad bi upala u jamu na sabat?' A kako ce izgledati ta ovca kad bude vikala Gospode Gospode a Hristos ce joj reci zaista zaista vas ne poznajem? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Isus pere noge svojim učenicima13 1 Prije blagdana *Pashe, Isus, znaj ući da je njegov čas došao, čas da prijeđe iz ovog *svijeta k Ocu, on, koji bijaše volio svoje koji su u svijetu, on njih voljaše do krajnosti. 2 U tijeku jednog objeda, kad već *đavao bijaše bacio u *srce Jude Iskariota, sina Simonova, misao da ga izruči, 3 znaj ući da Otac bijaše sve stvari predao u njegove ruke, da je došao od Boga i da ide k Bogu, 4 Isus se diže iza stola, odloži svoju odjeći i uze jedan komad platna i opasa se njime. 5 On nasu potom vode u jednu pliticu i poče prati noge učenicima i brisati ih platnom kojim bijaše opasan. 6 Stiže tako k Šimunu-Petru koji mu reče: » Ti, Gospodine, da meni pereš noge! « 7 Isus mu odgovori: » Ono što ja činim, ti ne možeš sada znati, ali poslije ti ćeš razumjeti. « 8 Petar mu reče:» Meni prati noge! Nikada! « Isus mu odgovori: » Ako ja tebi ne operem noge, ti ne možeš imati dijela sa mnom. « 9 Šimun-Petar njemu reče: » Tada, Gospodine, ne samo noge, već također ruke i glavu! « 10 Isus mu reče: » Onaj tko je okupan, nema nikakvu potrebu biti pran1 , jer je u cijelosti *čist2 : a vi, vi ste čisti, ali ne svi. « 11 Ona, naime, znaše, tko će ga izručiti; i zato je on rekao: » Vi niste čisti svi. « 12 Kad bi završio prati im noge, Isus uze svoju odjeću, smjesti se za stol i reče im: » Shvaćate li vi ono što sam ja učinio za vas? 13 Vi mene zovete Učitelju i Gospodine i kažete dobro, jer ja to jesam. 14 Od sada, ako sam ja vama oprao noge, ja Gospodin i Učitelj, vi trebate također vama prati noge, jedni drugima; 15 jer, to je jedan primjer koja sam vam ja dao: ono što sam ja učinio za vas, činite to i vi također. 16 Uistinu, uistinu, ja vam to kažem, jedan sluga nije već od svog gospodara, niti je jedan poslanik već od onoga tko ga je poslao. 17 Znaj ući to, ćete biti sretni da barem to izvršite. 18 Ja ne govorim za vas sve: ja poznajem one koje sam izabrao. Ali, da se tako ispuni Pismo: Onaj koji je jeo kruh sa mnom, protiv mene je podigao petu. 19 Ja vam sada to kažem, prije nego li se događaj zbude, da bi, kad se zbude, vi vjerovali da Ja Jesam. 20 Uistinu, uistinu, ja vam to kažem, primiti onoga koga ću ja poslati, to je primiti mene samog, a primiti mene to je također primiti onoga koji je mene poslao. « http://hr.wikisource.org/wiki/Isus_pere_noge_svojim_učenicima Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 A kako ce izgledati ta ovca kad bude vikala Gospode Gospode a Hristos ce joj reci zaista zaista vas ne poznajem? Pretjeeruješ s rekombinovanjem citata, tako nije moguće izlagati sveto Pismo. Citati se navode u određenom misaonom slijedu, pod tim misaoni mislim na cijelu poruku Jevanđelja, ovako kako ti to radiš je moguće onda proizvoljno ijepiti cirtate kako se kome to zahtije, tako to nije moguće. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Casal del Marmo, to znači kameni dom, kuća od mermera. To je takva kuća gdje iza rešetaka na jednom mjestuv drže sakupljenu besprizornu ljudsku mladunčad i nedaju im van. Češki se to zove nápravné zařízen ili po narodski pastak što znači stupica, zamka, zatvor za mlade maloljetnike, baš slikovit baziv, na našem je to popravni dom, popravilište. U mnogo filmova za mlade je takva ta scena u kojoj policajci voze mladenca a taj ih pita: Kud me vozite, oni mu na to odgovaraju: Vozimo te do pastaku, mladi. To je najgora stvar koja se im može desit. A taj počne onda plakat i molit da ga tamo ne voze, al kasno. Ide na štangu, sjedit, štanga kažu jer su ko pilići u kokošinjcu, sjede na štangi, u zatvoru. Ovdje su članci i foto-galerija s tog obreda: Papež omývá nohy mladým delikventům http://sport.lidovky.cz/foto.aspx?galerie=myti_nohou_papez&foto=VS4a27b4_p201303280831101.jpg&order=P&skip=0 Ćlanak. http://www.lidovky.cz/papez-frantisek-umyl-nohy-tuctu-mladych-delikventu-fy0-/zpravy-svet.aspx?c=A130328_195637_ln_zahranici_vs A ovdje je o tom popravnom domu - galerija: http://roma.corriere.it/gallery/roma/03-2013/CASALDELMARMO/carcere/viaggio-carcere-minorile-casal-marmo_45e021be-979c-11e2-8dcc-f04bbb2612db.shtml#1 I članak. http://roma.corriere.it/roma/notizie/cronaca/13_marzo_28/papa-francesco-casal-del-marmo-212383786250.shtml Ja postavim samo jednu sliku, na zidu tamo piše: Hoću van! Voglio uscire! Napisalo nekakvo mladunče besprizorno tamo. Trebao je na to misliti prije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Smarate bre vise sa ovim pranjem nogu. Lock na temu do sledeceg pranja dogodine! .smesko. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Smarate bre vise sa ovim pranjem nogu. Lock na temu do sledeceg pranja dogodine! .smesko. Pa sami ste tražili stalno nekakva objašnjenja furt još i još, imervere, nikad dosta. I opet vam nije jasno mnogima šta je to kad se peru noge, omg! Sami ste krivi tome! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Ма најбитније је да сте ви писмени на мртвим језицима. А то у чију већу славу делујете је секундарно, као и то што немаш одговоре на питања већ изиграваш увређену сеоску младу. Комедијаши... Nije to mrtav i zaboravljen jezik, isto kao što nije ni crkvenoslovenski, na Zapadu na teološkim školama se izučava i Church-Slavonic. Malo je poznato da se desetine hiljada knjiga štampaju i danas na tim jezicima. Ja ne znam u čiju slavu delujemo, to ti znaš bolje, pa ne mogu da ti odgovorim. Kako se to ponaša uvređena mlada? i zašto baš mlada? Verovatno ovo komedijaši se odnosi na nas katolike? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Ovdje možete vidjeti kako je to tamo izgledalo. Na italijanskom komentariše direktor Tv2000 Dino Boffo. La Messa in Coena Domini di Papa Francesco al carcere minorile di Casal del Marmo Le immagini della Messa in Coena Domini di Papa Francesco al carcere minorile di Casal del Marmo. La lavanda dei piedi a 12 giovani detenuti, fra cui due ragazze e un paio di musulmani. Il commento in studio del direttore di Tv2000 Dino Boffo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Stopalo se ovde pojavljuje kao simbol(o sibolima sam već pisao). Isus je ( Ivan 13, 17 ) rekao. "Tko jede hleb moj ,( mislio je na Judu) ,"podiže petu svoju na me ". Kad je poslao učenike da propovedaju, rekao im je : " " Ako vas u nekoj kući ne prime, otresite prašinu s vaših nogu , njima za svedočanstvo., ispred njihovih vrata.. Znači stopalo je veza sa zemljom , sa prolaznim, smrtnim materijalnim svetom, kojeg Isus svojim uskrsnućem menja. U trenutku poslednje večere Bog otac mu je za to predao vlast . Veze sa ovim materijalnim svetom u obliku prašine ostale su učenicima samo na nogama. Kao što je Mojsije morao izuti obuću , pre nego je pristupio gorućem grmu iz kojeg ga pozvao Bog , tako su učenicima trebale biti oprane noge , pre nego što su pristupili Bogu po svetom telu i krvi Isusovoj. Ima još simbola na koje niko nije obratio pažnju. Isus učenicima nije oprao noge pre večere već za vreme večere , ustao se od stola i oprao im noge. ???????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Nije to mrtav i zaboravljen jezik, isto kao što nije ni crkvenoslovenski, na Zapadu na teološkim školama se izučava i Church-Slavonic. Malo je poznato da se desetine hiljada knjiga štampaju i danas na tim jezicima. Ja ne znam u čiju slavu delujemo, to ti znaš bolje, pa ne mogu da ti odgovorim. Kako se to ponaša uvređena mlada? i zašto baš mlada? Verovatno ovo komedijaši se odnosi na nas katolike? Управо овако како си написао у претходној поруци се понаша увређена сеоска млада. А већ као ватикански дугогодишњи жбир си требао научити основне етнолошке карактеризације и описе. А комедијаши се односи на тебе конкретно, јер немаш одговоре па лицемерно (а како би другачије) покушаваш да скренеш са теме и не одговориш. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Ајде бре, шта се вас двоје свађате, није добро по здравље :Д Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Pretjeeruješ s rekombinovanjem citata, tako nije moguće izlagati sveto Pismo. Citati se navode u određenom misaonom slijedu, pod tim misaoni mislim na cijelu poruku Jevanđelja, ovako kako ti to radiš je moguće onda proizvoljno ijepiti cirtate kako se kome to zahtije, tako to nije moguće.dobro ajde necu lepiti slicice zivota. Pastir ide da trazi svoju ovcu iz svog stada koje ga prepoznaju kao Pastira ali to nije jedino stado u paloj ovcjoj prirodi ima i onih stada koje pastira niti zele niti ga priznaju po te ovce Pastir potrcati nece da ih trazi. Vas papa i vasa crkva Bogami polomise se da uvecaju stado pa dolazimo sad u situaciju da pokrstavate neko pagansko pleme krstite ih Ocem Sinom i Duhom Svetim i dozvolite da i dalje koriste svoje paganske obicaje mimo Crkve. Jeste takvo stado Krsteno ali su u dushi jos uvek samo pagani. Misionar ciljem odobrava protivna sredstva. Ali nema veza vazno da se Rimokatolicka vera shiri hteli to ljudi ili ne. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 dobro ajde necu lepiti slicice zivota. Pastir ide da trazi svoju ovcu iz svog stada koje ga prepoznaju kao Pastira ali to nije jedino stado u paloj ovcjoj prirodi ima i onih stada koje pastira niti zele niti ga priznaju po te ovce Pastir potrcati nece da ih trazi. Vas papa i vasa crkva Bogami polomise se da uvecaju stado pa dolazimo sad u situaciju da pokrstavate neko pagansko pleme krstite ih Ocem Sinom i Duhom Svetim i dozvolite da i dalje koriste svoje paganske obicaje mimo Crkve. Jeste takvo stado Krsteno ali su u dushi jos uvek samo pagani. Misionar ciljem odobrava protivna sredstva. Ali nema veza vazno da se Rimokatolicka vera shiri hteli to ljudi ili ne. Misliš na Svarogova drvca i na Svarožiće, na Velesova kola, objetine i žrtvene kolače? Ne, mi to nemamo. iMožda neko drugi to još ima, mi na Moravi nemamo mšta takvoga. Ovo dole na videu su ti naši običaji koje su nam ostavili svat Cyril a Meroděj, otcovia naša. VELIKONOCE CHRUDIM 2012 - ZELENÝ ČTVRTEK - 05.04.2012 http://farnost-chrudim.cz/ Před 1150 lety - upoutávka Před 1150 lety - soutěžní upoutávka prvního ročníku soutěžě mladých filmových tvůrců a nadšenců Velehradská kamera 2012. Kterou pořádalo Stojanovo gymnízium na Velehradě, pod záštitouolomouckého arcibiskupa mons. Jana Graubnera... více na: http://sgv.cz/velehradska-kamera/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука