Морава Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Да ли мирјанин крши 10. и 45. апостолско правило ако се дружи са протестантима, при чему се не моли са њима, али посећује семинаре и дружења које они организују? При том протестанти убаце на тим предавањима за време паузе молитвену песму на клавиру и воле да цитирају Библију на свој начин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Не крши "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Да ли мирјанин крши 10. и 45. апостолско правило ако се дружи са протестантима, при чему се не моли са њима, али посећује семинаре и дружења које они организују? При том протестанти убаце на тим предавањима за време паузе молитвену песму на клавиру и воле да цитирају Библију на свој начин. A jel ja kršim pravilo zato što mi je ćale i sva familija katolici,pa kad odek kod njega okružen sam ikonama, krstovima i katoličkim molitvama? Koja je adekvatna razdaljina, da se udaljim od tatine žene, kad se moli na krunici? Ignjatije, Драгана Милошевић, RYLAH and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Крши. И те како крши... па забрањено је и да се с тим људима буде у истом аутобусу или да се седне на место у аутобусу где су они седели пре него се освети то место (пошто свештеник не може стално да иде са нама да свети таква места онда се носи флаша са светом водицом и њоме се полије такво место, али добро се полије да не остане ни један део који није дотакла вода). 0110_hahaha RYLAH, Ignjatije, Иван Дабижљевић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Covek je lepo pitao pitanje da nesto nauci, nema razloga da mu se rugate... Sherlock H., Јадранка-Дервента, zuti car and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Covek je lepo pitao pitanje da nesto nauci, nema razloga da mu se rugate... Ne znam zašto si protumačio kao ruganje, samo smo na šaljiv način pokušali da dočaramo o čemu se radi... Ромејац and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Dobro, nije ruganje, nego lagani podsmeh... Mislim, "koja je adekvatna razdaljina..." ili "па забрањено је и да се с тим људима буде у истом аутобусу..." Ako je sala, gruba je sala... Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Март 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Ево и мало објашњења зашто сам хтео одговор. Нија ваљда тек тако 9. дата црквена заповест: Јеретичке књиге не читати. То имамо да видимо и у сваком црквеном календару. Е сад ако мирјанин иде на протестантске скупове где му се на протестантски начин образлажу неке теме не видим баш неку разлику између тога да ли он чита јеретичке књиге или слуша јеретичка предавања. Е сад зашто сам поменуо 10. и 45. апостолско правило, па једноставно да ли је тиме узео удела у заједничком учешћу..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Mislim da nije data ali i nije slepo da se sledi, kao ćemo kritikovati jeresi ako ih nismo pročitali Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 "Мирјанин" (= световњак), како је то ружна и дубоко антиеклисиолошка реч. Пород неизлеченог клерикализма у нашој Цркви. kron, obi-wan, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Нија ваљда тек тако 9. дата црквена заповест: Јеретичке књиге не читати. То имамо да видимо и у сваком црквеном календару. Ма те "црквене заповести" су врх, заиста. Поготово она да треба СЛУШАТИ службу Божију сваке недеље и празника. Александар С, Ignjatije, Silence and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Март 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2013 "Мирјанин" (=световњак), како је то ружна и дубоко антиеклисиолошка реч. Пород неизлеченог клерикализма у нашој Цркви. У праву сте, користимо термине којих у народу нема...а да Вас питам нешто.... кад Ви Александре користите реч "врх" као што сте у коментару о црквеним заповестима користили да ли је то коришћење уличног речника или исправног народног ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука