Тања1 Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Мрзи ме да објашњавам има сасвим доста литературе на нету. Ја се не бих сетила да тражим литературе по нету да није твоје препоруке. Први пут да сам укуцала нешто слично psykologi og kabbala и ништа нисам пронашла. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Magija stvarno deluje a kad pretrpis do kraja na svetlosti vidis ustvari da su to mama i tata kuvali rucak(gadan) deci koje nisu nikad ni imali. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Obelisci su antene(a moguce i primopredajnici), a vi mislite sta ocete. Pocinje show Ja bih rado, ali ne mogu, ove jesenje kise mi ometaju obelisk pa mi se komsijin wifi lose 'vata. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Priznajem i sam, zvuci smesno i suludo, ali tako je Ustvari, uopste nije smesno. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Priznajem i sam, zvuci smesno i suludo, ali tako je Ustvari, uopste nije smesno. Aj cugni neko pivce, kupi gajbicu jednu za mene i dodji da mi opravis ovaj obelisk za vajrles... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Kako sam ja nekada davno čitao, kabala(kao mistična grana judejizma), se kod Judeja pojavljuje, posle njihovog vavilonskog ropstva, tačnije tamo su već počeli da se praktijuju odredjeni magijski rituali, koji su i po povratku iz ropstva počeli tiho da zive u Jevrejskoj zajednici i samo su odabrani bili upućeni u ta znanja..mada nije iskuljučeno da je i od ranije neki oblik postojao , ali Vavilon je bio na zavidnom nivou što se tiče okultnih vještina...Svakako da je na interesantan način kabala inkorporirana u judejizam i tako se opstala...takođe se može dosta i špekulisati o čuvenom rabinu(kabalisti) Jichaku Kaduriju... DYNABLASTER and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 To za vavilon mi je interesantno, dal je u pitanju jedna vavilonska kula ili je to uopsteno za sve kule tog tipa... jerbo (jos) nije nadjena ta jedna mega vavilonska kula, al zato postoji gomila kula sve sa istom svrhom, a to je penjanje na "nebesa". Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Aj cugni neko pivce, kupi gajbicu jednu za mene i dodji da mi opravis ovaj obelisk za vajrles... Vise ne mesam vince i pivce, samo vince i colu sto je jednako bamboo! a ako ima negde obelisk, mogu da pomognem sa macolom i Tri-Nitro-Toluo-lom Млађони, Баба, Crveni Baron and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Ja mislim da je sve gorenavedeno u skladu sa Hrišćanstvom.Na kraju,zar nisu Jevreji naša "starija braća" po veri? Mada je interesantan i onaj Magijski deo Kabale. Наравно да нису... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 pored kabale, npr šamanizam isto je inspirativan za polemiku, mada animizam koji je prisutan djeluje kao degradacija, ali kao što reče Dynablaster, sve je to isto samo što se drugačije manifestuje , drugačiji obredi koji imaju opet jedan cilj, a to je potapanje u energiju neke više sile....ili satane...kako je lako čovjeka kupiti mistikom. i odvesti u zabludu ...eeh.... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Lako zato sto je u pocetku instant i slatko. Ali druga strana pre ili kasnije dodje po naplatu racuna, a racun je takav da covek nije u stanju da ga plati. Najobicnija preljuba moze coveka da odvede u ponor bezdana i to jos u ovom zivotu, cak i ona gde se fizicki nista ne uradi, nego samo na dusevnom planu. Pakao se to zove. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 Оно што званично чујемо о Кабали не звучи тако лоше. Најчешће се говори о реципрочности осећања, о систему давања и узимања и емитовању позитивних мисли. Њени представницi се противе било каквом оговарању и осуђивању и указују на то колико су речи моћне у енергетском смислу. Ево линка који мало ближе објашњава: http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Judaism/kabbalah.html Међутим, постоји сумња да цео тај мистицизам има итекако корене у паганству, али и да је коришћење магије јако заступљено. Но, како ми за то сазнајемо? Из видео клипова на јутјубу или из неких филмова о теоријама завере. Оно што је мени ипак мало сумњиво је то што Кабала има око 311 чланова (ако се не варам) и што је једна од светски познатих извођача - Антимадона један од највећих амбасадора овог култа. Зашто баш она? Једно време пратио сам њен рад, додуше пратим га и даље и сматрам да би требали бити веома обазриви када се сусрећемп са стварима које су извучене из контекста и представљамо их као добре или лоше. Она у свом раду, осим провокативних сцена (симулација секса, мастурбације и којекавих еротичних игарија) не позива људе против Бога. На један врло лукав начин она позива на помоћ угроженима (ко је видео неку од њених последњих турнеја зна о чему причам), позива на бобру против хомофобије, друштвеног конзуматизма, политичке некоректности, па чак прозива и људе на власти - отворено. Наравно, поставља се питање зашто то ради, шта жели да докаже? Али то је већ друга тема... У оном делу у коме се она позива на Кабалу, свесно не видим ништа лоше. Видим позив на помоћ, толеранцију, позив на ЉУБАВ као једино оружје којим ћемо побеђивати. Жвучи утопијски, али ја у том ставу не видим ништа лоше, међутим, као и свима, огромна сумња се јавља у мени после свих одгледаних филмова о сатанском утицају у музици, о целој једној манипулацији, али и постоји једна реченица која ми не избија из главе - Ђаво ће преко 90% истине убацити 10% веома опасних лажи и заблуда! Мислим да би требало да се више информишемо, да истражујемо, читамо. Интернет је једно глобално село информација, али не заборавимо да су у селу говоркања често неоснована и немају много везе са истином. Причамо о Кабали - хајде да се информишемо! Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 . Но, како ми за то сазнајемо? Из видео клипова на јутјубу или из неких филмова о теоријама завере. Mozes da govoris u svoje ime, ali ne i uopsteno. Postoje i knjige jel. Magija uopste se zasniva na kabali ili obrnuto. Recimo izdavacka kuca pod imenom Ezoterija u svom asortimanu uglavnom valja takav djubar. http://www.esotheria.com/telema?start=5 sad su kao sto vidim promenili logo, ne pratim, ne znam od kad, ali imali su svevidece oko u piramidi ako se dobro secam, nemam sad nijednu njihovu knjigu sve sam odlozio tamo gde im je i mesto tj. u djubar. Vlasnici su moguce clanovi Zlatne zore, iako nisam siguran u tu tvrdnju. http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/270920/Uhapsen-vlasnik---Ezoterije-zbog-distribucije---laznog-leka Jedna zanimljiva slucajnost je da je jedna knjizara u Novom Sadu, kad se iz centra ide ka faksu, koja je uglavnom drzala tu vrstu knjiga, pretvorena u gay klub. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 Magija uopste se zasniva na kabali ili obrnuto. Ima i drugih skola magije, indijanski shamanizam, wiccani, babilonska, haotika, nordijski shamanizam, hermeticizam.. itd... sad su kao sto vidim promenili logo, ne pratim, ne znam od kad, ali imali su svevidece oko u piramidi ako se dobro secam Nisu, uvek su imali ovog konjica. Npr na knjizi koju sam kupio kod njih pre 8 god je isti ovaj logo, konjic. . Видим позив на помоћ, толеранцију, позив на ЉУБАВ као једино оружје којим ћемо побеђивати I crowley kaze - love is the law, love under will. I wiccani ti pozivaju na ocuvanje prirode i shamani itd... Ruzokrstasi su ti naprimer vid hriscanske sekte. Telema takodje priznaje Hristosa ali ga doziva kao proroka cije je doba proslo itd. Mislim da ne treba da guvis vreme sa tim glupostima osim u informativne svrhe. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 Koga zanima ta prica moze da se pozabavi ssa Sabbatai Zevi-jem ... umro je u Crnoj Gori ... Баба је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука