Jump to content

Глад за речју Божијом...Црквочежњивост..Kако пренети красоту православне духовности и предања

Guest Alefshin

Препоручена порука

Pravoslavni Hriscanin ne uskladjuje veru prema sebi nego sebe prema veri.  srecan

??????? ?????????! ????? ????????? ????? ?? ?????? ? ??????????? ??????? ????, ???????? ???? ?? ? ?????? ?????. ??? ??? ?? ???????? ? ?????? ?? ???? ?????? `??????? ??????? ?????? ? ???????????`-???????? ???? ???? ?? ???? ????? ???? ??????? ???? ??????????, ?? ????????? ????? ?????????, ??? ????? ?? ???? ?????? ??? ???? ? ????????? ?????????? ???????????. ??? ?? ????? ????? ???????? ???????????? ?????????-`??? ??? ?? ?????? ????????`.

????? ??????????? ?? ?????? ? ????????? ????? ???? ?? ?????????? ? ??? ? ?????? ??????? ??????? ?????. ? ? ??????????? ??????????? ? ????????????? ???????? ??, ?? ????? ??????, ??????? ????? ????????.

* ??????? ?? ????????? ?????, ??? ?? ?????? ??????? ???????.

* ??????? ?? ?????, ??? ?? ?? ??? ???????.

* ??????? ?? ??????, ??? ?? ??? ????????? ?????.

* ??????? ?? ?????? ? ????? ??????, ??? ?? ?? ????????.

* ??????? ?? ?????????, ??? ?? ??? ???? ??????????.

* ??????? ?? ????? ?????, ??? ?? ??? ???? ??????.

* ??????? ?? ??????????, ??? ?? ?? ??? ?????? ?????? ???????.

* ??????? ?? ???????? ?????? ????, ??? ?? ?????? ??????? ???????.

* ??????? ??? ??? ???, ???? ????, ???? ? ??????? ?, ??????, ?????? ?????? ????. ??????? ?? ? ???????? ??, ??? ?? ??????? ???? ?????? ?? ????????; ??? ?? ???? ????????? ??????? ???? ?? ???? ??? ???."

:smiley:

a Ber?ajev...pri?a za sebe poklon

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Vins re?enica, ako misliš na pitanje tj. naziv teme nije ni malo nejasna kada se pro?ita tekst.

a naziv teme je ciljano odabran kao takav srcee

ceo naš život je ustvari jedna velika vera.jer u ve?inu stvari mi verujemo.verujemo drugima, malo toga smo sami opipali, videli, doživeli da bismo mogli da kažemo- znamo.

ti si krenuo sa tim da vera traži od ljuidi da se ponašaju kao roboti, pitala sam da mi objasniš kako, u kom smislu i koja vera, ti si se složio sa tekstom u prvom postu, ja nisam iz prostog razloga što se stvari generalizuju, a to je vrlo površno

izvini ali ne chitam te tekstove.

Ako hocesh da mi dash neki argument onda bih te molio svojim rechima, jer nije poenta vaditi sa neta tudje rechi, mislim da sam to vec rekao jednom prilikom. Dovoljno smo upoznati sa nekim stvarima da mozemo da sami damo zakljuchke i iznesemo mishljenja.

Nisam ni sa chim krenuo,vec sam izneo kontataciju u vezi sa religijom ne verom. Opet kazem, vera nema niti rod, niti osobinu, niti miris niti ukus. Ona jeste takva kakva je, nevidljiva u obliku energije. Dokle god ti ne krenesh da se okrecesh veri i pochnesh da je oblikujesh prema sebi, ona ce i dalje biti takva. Kada poprimi oblik onakav kakav si ti zeleo, onda je to vec neshto drugo.

Zivi bili pa videli, kada ce doci "1984"!!!

ho?eš da kažeš da si se složio sa tekstom devojke a da ga nisi pro?itao srcee

nisam znala da se neko sa znanjem ra?a, zaista, ja sam nau?ena da se znanje  sti?e, uglavnom ?itanjem, dodušer može i gledanjem filmova ali ne bih radije o tome

Da si prochitala shta sam napisao to shto si citirala, ne bi iznosila neistinite konkluzije.

@srcee

Shta ja chitam je samo moj problem, shat sam prochitao takodje, ne znam kako to tebe dotiche. A josh jednom ponavljam, nisam ja tema ove diskusije vec vera i choek!

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

?

shta nije jasno u mom prvom postu koji sam ostavio na temi...

?

Dovoljno upucen da vidim da odlazimo od same teme srcee

Nije poenta ovde mog stava vezan za religiju, vec da li je vera, u ostalom kako se to formulisalo pitanje?

Vera je neshto shto se nalazi u nama i ima razlichit naziv... Kako to moze da bude osobinu?

Подели на овим сајтовима

@vinston

jesam li ja rekao da je to moj problem....ali ne možeš da mi soliš o nečemu što nisi čitao i pri tom da zviždućeš i skakućeš po temama na forumu i tvrdiš kako čitaš i gledaš samo odabrana dela i filmove......to se moj dečko zove emotivna reakcija...branim isključivo ono što mi se dopada...nemam ja ništa protiv,čitaj ti ono što voliš....ja mogu da branim svoje stavove bez da išta pročitam...ja recimo ne gotivim muziku vagnera jer mi nije blizak duhom,po karakteru ali ga slušam i ne poričem njegov kvalitet .....i kako si ti to upoznat sa "nekim stvarima" da uopšte nema potrebe da čitaš tekstove...po meni je to bezobrazluk...inače, a propo tvoje izjave,mi ovde iz ove diskusije upravo na primeru vidimo kako ko doživljava veru i na koji način je posmatra tako da je u skladu sa temom...pitanje o tome šta čitaš sam postavio iz radoznalosti,ako nećeš da mi odgovoriš postoje reči u srpskom jeziku koje normalno izražavju negaciju da se nešto kaže bez korišćenja"to je moj problem" i sličnih fraza  0203_cool

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

vins to je toliko smešno, kao kada bih ja pričala o filmu koji nisam odgledala, već mi ga je neko prepričao pa sad ja mogu da pričam o tom filmu

naravno da mogu, samo je malo šuplje, zar ne? 0203_cool

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Nisam rekao da je tvoj problem shta ja chitam. Nisi dobro razumeo moj iskaz.

Lepo sam napisao shat za mene znachi vera kao i to da ona ne moze da ima osobine, vec da ljudi koji se oblikuju prema njoj izrazavaju veru na ovaj ili onaj nachin.

Ne vidim validan razlog zbog chega ne mogu da idem i pishem o onome o chemu znam, a preskachem ono shto me se ne dotiche i ne znam? ne treba sve lichno shvatati, niti sam te napadao niti sam rekao da ti nisi u pravu. Tako da zaista ne vidim zbog me napadash da ti solim pamet, tako shto iznosim sovje vidjenje stvari?

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

vins to je toliko smešno, kao kada bih ja pri?ala o filmu koji nisam odgledala, ve? mi ga je neko prepri?ao pa sad ja mogu da pri?am o tom filmu

naravno da mogu, samo je malo šuplje, zar ne? 0203_cool

Ne znam kako da tebi objasnim neke stvari? Ne gledam na religiju kao i ti, da li cesh to ikada moci da prihvatish i shvatish?  Niti cu ikada gledati niti cu primiti tvog boga kada budem umro. samo cu se okrenuti i otici svojim putem.

Kada budesh jednom na ovom forumu napisala ono shto se u tvojoj glavi nalazi, a ne da kopipejstujesh tudje rechi i tekstove! Pa ni tada ti niko ne daje pravo da mi lepish atribute!

Подели на овим сајтовима

sad ti brkaš babe i žabe

prvo ja nemam šta da prihvatim to je tvoj stav ti ga prihvataš ili ne, što bih ja rekla ja sa tobom ne moram da živi ti sam sa sobom moraš

kad čovek sam shvati šta želi da kaže onda nije problem ni drugima objasniti

ja nemam svog Boga 0203_cool

Izvini a ko Tebi daje za pravo da lepiš atribute?

Iz čije ti glave izvlačiš?

Pominješ "neke tamo pametne" koji su ti prepričali.....

Подели на овим сајтовима

Iz ?ije ti glave izvla?iš?

Pominješ "neke tamo pametne" koji su ti prepri?ali.....

To shto sam prichao o veri je iz moje glave. ;)

osnovna ideja Hristova je prihvatiti DRUGOG takvog kakav jeste

mocart, osnova chovechje ideja bivstvovanja i spokojstva je da prihvata ljude kakvi jesu, ne samo hristova ;)

Подели на овим сајтовима

mocart, osnova chovechje ideja bivstvovanja i spokojstva je da prihvata ljude kakvi jesu, ne samo hristova ;)

Ok, ne ?itaš te tekstove, ne ?itaš Sv.Pismo..ti neki pametni dakle žive u tvojoj glavi, sad je jasnije

Do Hrista ljudi se hteli svet i druge da prilagode sebi, Hrist je doneo ideju o prihvatanju osobe onakve kakva jeste, i hriš?asntvo ili ti Hrist je donelo ideju o demokratiji tj, slobodi volje

Подели на овим сајтовима

;), osnova chovechje ideja bivstvovanja i spokojstva je da prihvata ljude kakvi jesu, ne samo hristova ;)

sa tim se ne slažem-osnovna ideja većine van Hrista je da prihvate ljude koji su im slični-a i nekima u hrišćanstvu  mocart

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ok, ne ?itaš te tekstove, ne ?itaš Sv.Pismo..ti neki pametni dakle žive u tvojoj glavi, sad je jasnije

Do Hrista ljudi se hteli svet i druge da prilagode sebi, Hrist je doneo ideju o prihvatanju osobe onakve kakva jeste, i hriš?asntvo ili ti Hrist je donelo ideju o demokratiji tj, slobodi volje

Sveto pismo ne moze da se prochita za tri dana. Chitao sam neke druge knjige vezane za religiju, pa tako donosim zakljuchak, svojim rechima!

Ne slazem se da je sve poteklo od hrista, jer je moja apsolutno drugachija ideologija o postojanju sveta ;)

Подели на овим сајтовима

vins- šta uopšte znači svojim rečima ;)

ti si čitao neke knjige

ja sam čitala( zamisli umem da čitam ;).gif' class='bbc_emoticon' alt='mocart' />  ) neke knjige

postoje samo 2 mogućnosti

Bog postoji i Bog ne postoji

ti si izabrao jednu, ja drugu mogućnost

ti si usvojio mišljenje jednih; ja drugih

dakle i ti i ja smo na osnovu tuđih reči i mišljenja doneli neki zaključak i formirali svoje mišljenje

u poslednjoj rečenici se ne radi o ideologiji već o istoriji ;)

verovao ili ne Hrist je zaista postojao:)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...