vinston Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 vintone ovo sto si napisao je kao kad bi reko da su sva kola ista zato sto sva imaju 4 tocka...u tom slucaju su fica i mercedes istog kvaliteta....jel tako? paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nemoj da meshash babe i zabe klapklap Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 Imash 10 bozijih zapovesti? koje predstvaljaju osnovnu smernicu ljudskog ponashanja. Sad ne mogu da nadejm ovde na forumu koje us to tachno zapovesti, ali chovek ih redovno krshi, zashto jer nije robot. Nismo savrsheni i daleko smo od toga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klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 vintone ovo sto si napisao je kao kad bi reko da su sva kola ista zato sto sva imaju 4 tocka...u tom slucaju su fica i mercedes istog kvaliteta....jel tako? paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nemoj da meshash babe i zabe klapklap ovako moj sin odgovara kada nema pravi odgovor klapklap Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 Imash 10 bozijih zapovesti? koje predstvaljaju osnovnu smernicu ljudskog ponashanja. Sad ne mogu da nadejm ovde na forumu koje us to tachno zapovesti, ali chovek ih redovno krshi, zashto jer nije robot. Nismo savrsheni i daleko smo od toga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klapklap Dovoljno upucen da vidim da odlazimo od same teme klapklap Nije poenta ovde mog stava vezan za religiju, vec da li je vera, u ostalom kako se to formulisalo pitanje? Vera je neshto shto se nalazi u nama i ima razlichit naziv... Kako to moze da bude osobinu? Lazarice draga, na prethodnoj starni i dalje stoji tvoja nejasna rechenica... ovako moj sin odgovara kada nema pravi odgovor klapklap Ovako dete od u zabavishtu govori.. Nemoj te fore da mi prodajesh, molim te klapklap Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 Vins rečenica, ako misliš na pitanje tj. naziv teme nije ni malo nejasna kada se pročita tekst. a naziv teme je ciljano odabran kao takav klapklap ceo naš život je ustvari jedna velika vera.jer u većinu stvari mi verujemo.verujemo drugima, malo toga smo sami opipali, videli, doživeli da bismo mogli da kažemo- znamo. ti si krenuo sa tim da vera traži od ljuidi da se ponašaju kao roboti, pitala sam da mi objasniš kako, u kom smislu i koja vera, ti si se složio sa tekstom u prvom postu, ja nisam iz prostog razloga što se stvari generalizuju, a to je vrlo površno što se tiče mocartovog iznošenja o četiri točka to ej srž tvoje izjave, koliko god se tebi to ne dopadalo Свештеник Србољуб Милетић НОВО ДОБА - ЊУ ЕЈЏ Као у времена краља Артура и чаробњака Мерлина У основи је потпуно религиозни покрет, замена за Хришћанство - антихришћанство. Без обзира што се маскира псеудо научним формулама, и објашњењима, на очиглед свих, његови главни проповедници су не само разни астролози, модерни психолози, клубови за медитацију, јогу и т.д. већ и водеће личности политике, науке, филма, телевизије, образовања, новинарства и т.д. Присталице Њу Ејџа нису више нека врста хипика који живе у комунама, већ моћни и утицајни људи и жене, који раде на успостављању једне светске владе. Недавно су (негде у јулу 1996.) новине објавиле да прва дама Америке, Хилари Клинтон, помоћу медијума редовно разговара са духом Хелене Рузвелт, који је саветује у важнијим пословима. То исто су новине у своје време објавиле да је радила и њена претходница Ненси Реган). Ово је изазвало само мању реакцију знатижеље, карактеристичну за наше време. Нико се због тога није јавно саблазнио, а Госпођа председниковица, која важи за модел америчке образоване и рационалне жене, сутра дан је на једном скупу изјавила да је, пре него што је дошла ту, "управо разговарала са духом Хелене Рузвелт", што је изазвало аплауз код присутних. Предедник Реган је свој радни распоред водио строго по хороскопу, који му је састављала једна од познатијих астролога (као у добра стара времена краља Артура и чаробњака Мерлина). Слични поступци и изјаве се могу наћи и код садашњег председника Била Клинтона, још више код његовог секретара Ал Гора, па и многих других јавних личности. СТАРЕ ЛАЖИ У НОВОМ ПАКОВАЊУ Као и многи претходни покрети, Њу Ејџ се заснива на две главне лажи, којима је ђаво преварио још прародитеље у рају: 1. Бићете као богови, и 2. Нећете умрети ("А змија рече жени: нећете ви умријети, него зна Бог да ће вам се отворити очи, па ћете постати као богови..." 1. Мојс. 3,4-5) Упркос модерној технологији, просвећености, цивилизацији, култури и т.д. гордост је још увек иста и њена порука је и даље: Воли самога себе и не обожавај никога више од себе, јер си ти бог. Све гране друштва нас непрестано бомбардују поруком: "Ти си најважнији на свету и нема важнијег од тебе". Психологија нас учи да треба веровати у себе; школа да треба себе ценити; саветују нас да мислимо позитивно, да себе убедимо "ја то могу, ја сам најлепши, најспособнији..." цртани филмови уче децу: "ти си господар васионе"; псеудо научни пророци су помоћу телевизије ушли у сваку кућу: космичка свест, телепатија, реинкарнација, Нострадамус, кристали, хороскопи, постали су део сваке породице. Стара религија Вавилона: враџбине, гаталице и бајања, више није само застарела магија, већ се данас, за иста старинска бунцања на пример, за једно предавање Ширли Меклејн плаћа улазница по $400. Јавност је прогутала превару и духовна обмана је пуштена са ланца јер је ништа више не задржава. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Novo-Doba.htm Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 Imash 10 bozijih zapovesti? koje predstvaljaju osnovnu smernicu ljudskog ponashanja. Sad ne mogu da nadejm ovde na forumu koje us to tachno zapovesti, ali chovek ih redovno krshi, zashto jer nije robot. Nismo savrsheni i daleko smo od toga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klapklap Nije poenta ovde mog stava vezan za religiju, vec da li je vera, u ostalom kako se to formulisalo pitanje? Vera je neshto shto se nalazi u nama i ima razlichit naziv... Kako to moze da bude osobinu? ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 pomaze Bog, imam jedno pitanje dalije ili dali su svi dobrovoljno primili hriscanstvo kadje apostol jel ono petar pripovedao kod srba me samo interesuje dalisu svi dobrovoljno postali hriscani , vidim da seja lazarica ima o svemu znanja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 pomaze Bog, imam jedno pitanje dalije ili dali su svi dobrovoljno primili hriscanstvo kadje apostol jel ono petar pripovedao kod srba me samo interesuje dalisu svi dobrovoljno postali hriscani , vidim da seja lazarica ima o svemu znanja nemam ja dušo znanje o svemu, i ja u?im uporedo, svakim danom nešto novo saznajem bleh mislim da ?e ti ovaj tekst malo pomo?i i onako sam htela da ga objavim bleh ******* U?enje minhensko-vatikanske istoriografske škole, dolazak Slovena, a samim tim i Srba, na Balkan veže za 6. i 7. vek i krštavanja za 9. vek, pre kona?nog prihvatanja hriš?anstva kao jedine religije. Me?utim, postoje ?injenice i da su Srbi prihvatili hriš?anstvo u apostolskim vremenima. To zna?i da se srpska civilizacija mora svrstati u korpus ranohriš?anskih. Posledica ?e biti sasvim druga?ije saznanje o nacionalnoj istoriji. Odavno je prihva?ena tvrdnja da su Srbi sve do 9. veka, do u?enja svetih apostola Konstantina (Kirila) i Metodija i njihovih u?enika, bili pagani i mnogobožci i da od tada po?inje njihova hriš?anska istorija, iako istorijske ?injenice govore druga?ije. Rimsko državno ure?enje, gr?ka kultura i hriš?anska vera glavni su izvori razvoja vizantijske civilizacije. Državno-pravno ure?enje je bilo osnov za administrativnu organizaciju Crkve. Ove dve organizacije su se vekovima preplitale sa primetnim suparništvom. A Srbi su narod ?ija je civilizacija proistekla iz vizantij-ske a ne iz rimske. Osim geografskog nastajanja na teritorijama Vizantije, jedan od važnijih razloga utapanja Srbije u politi?ku sferu, bila je jezi?ka isklju?ivost rimskog patrijarha u pitanju jezika. Rimski patrijarh prihvatao je isklju?ivo aramejski, gr?ki i latinski jezik kao jezike propovedanja hriš?anstva, dok su na to pitanje carigradski patrijarsi imali popustljiviji odgovor. Brojne potonje razlike u verskoj nauci dovele su do odvajanja zapadnog od isto?nog. Vremenom je na Istoku nastalo nekoliko crkvenih organizacija. Vizantijski pragmatizam ogledao se upravo u kompromisima na politi?kom a kasnije i na crkvenom planu koji su, slobodno se može tvrditi, osnova za stvaranja autokefalnih crkava. ************* Carsko i patrijarhovo dodeljivanje samostalnosti srpskoj crkvi 1219. godine, a to je zna?ilo i slobodu u izboru jerarhije omogu?ilo je totalno odbacivanje crkvene organizacije zavisne od rimskog pape i zadržavanje u vizantijskom pravoslavlju i u duhovnom krilu Vizantije. http://www.srpsko-nasledje.rs/sr-l/1998/03/article-06.html Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 dalisu svi dobrovoljno postali hriscani На просторима балкана где је постојала велика уређена Римска држава , која је у то доба када се сматра да су Словени долазили (или барем један њихов талас, јер се данас претпоставља да су у више наврата долазили а не одједаред ) била и Хришћанска , Словени су постепено примали хришћанство. Хришћанство није преко ноћи постало државна вера и многе масе у Римској империји и поред тога што је оно постало државна вера ипак нису биле Хришћанске ( а нити су то желеле да буду) . Зна се поуздану да су варварска племена која су служила Римској империји као најамна војска а пребивали у Константинопољу (или другде) била паганска, историјски извори наводе Германе и Словене али и друга нека племена . Ствар је то била да тако кажемо тренда, у оно време Рим је био једна таква величина са дуууугом историјом и развијеном цивилизацијом којој су сви желели подражавати, па између осталог и вери Римљана. И Турци када су доспели на просторе Византије основалису државу коју су назвали Румелија по угледу на Рим. Сваки од тих новопридошлих народа се утркивао практично ко ће да наследи велику Римску империју , а самим тим и ко ће бити главни стуб Цркве. Рим је имао велике градове са развијеном инфраструктуром , са високим зградама , какве варвари до тада нису видели, па као отприлике Њујорк данас. Све је то засенило те номадске народе . Но ипак мора се признати неким Србима је Хришћанство наметано. На простору Балкана , не знам да постоје неки писани документи који говоре о том наметању Хришћанства Србима, али на просторима Балтика има . Лужичким Србима је под фирмом Цркве и Хришћанства наметана германизација (као уосталом и свим западним Словеним) , отуда је њихов отпор оваквом Хришћанству био велик, и практично се водио рат с једне стране су били Хришћански Германи под директном управом Римског Патријараха( папе) а с друге стране су били пагански Словени. Ови Словени су се практично борили за своју слободу, иако је и међу њима било хришћана, док су се Германи борили за доминацију под плаштом христијанизације дивљих и паганских Словена. Тако данас као плод те дугогодишње борбе имамо у Немачкој Лужичке Србе који броје негде око 60 хиљда душа подељених у 6 језика и две конфесије(католичку и протестантску) и око 100 милиона Немаца који их окружују. На истоку , мудрошћу Грка и благошћу тамошње Цркве која је умела бити флексибилна (и поред великих притисака световне власти) , овако што није бивало, наиме већ од почетка у Византији сваки народ који је хтео да се Христијанизује добијао је преводе богослужбених текстова на свој језик и грчки су се свештеници заиста трудили да пре свега привуку те народе Христу , а не да их једноставно ставе под власт некакве империје. Велико сведочанство и богатство различитости Византијске културе је на пример св. Гора као заоставштина тих времена. И дан данас се на светој гори налазе манастири разних народа који службу служе на својим језицима, и имају своје обичаје иако сви припадају једној истој Цркви. То је слика и прилика некадашње Византије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 14, 2009 Пријави Подели Написано Јул 14, 2009 ? shta nije jasno u mom prvom postu koji sam ostavio na temi... Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 14, 2009 Пријави Подели Написано Јул 14, 2009 Vins re?enica, ako misliš na pitanje tj. naziv teme nije ni malo nejasna kada se pro?ita tekst. a naziv teme je ciljano odabran kao takav srecan ceo naš život je ustvari jedna velika vera.jer u ve?inu stvari mi verujemo.verujemo drugima, malo toga smo sami opipali, videli, doživeli da bismo mogli da kažemo- znamo. ti si krenuo sa tim da vera traži od ljuidi da se ponašaju kao roboti, pitala sam da mi objasniš kako, u kom smislu i koja vera, ti si se složio sa tekstom u prvom postu, ja nisam iz prostog razloga što se stvari generalizuju, a to je vrlo površno izvini ali ne chitam te tekstove. Ako hocesh da mi dash neki argument onda bih te molio svojim rechima, jer nije poenta vaditi sa neta tudje rechi, mislim da sam to vec rekao jednom prilikom. Dovoljno smo upoznati sa nekim stvarima da mozemo da sami damo zakljuchke i iznesemo mishljenja. Nisam ni sa chim krenuo,vec sam izneo kontataciju u vezi sa religijom ne verom. Opet kazem, vera nema niti rod, niti osobinu, niti miris niti ukus. Ona jeste takva kakva je, nevidljiva u obliku energije. Dokle god ti ne krenesh da se okrecesh veri i pochnesh da je oblikujesh prema sebi, ona ce i dalje biti takva. Kada poprimi oblik onakav kakav si ti zeleo, onda je to vec neshto drugo. Zivi bili pa videli, kada ce doci "1984"!!! Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 14, 2009 Пријави Подели Написано Јул 14, 2009 a šta čitaš,vinstone,osim orvela i belih noći....nekad treba pročitati i nešto sa čim se ne slažeš...kao drugo,ono što pročitaš,svesno ili nesvesno oblikuje tvoje mišljenje......u manjoj ili većoj meri...ponavljam,nekad treba i čitati... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 14, 2009 Пријави Подели Написано Јул 14, 2009 Vins re?enica, ako misliš na pitanje tj. naziv teme nije ni malo nejasna kada se pro?ita tekst. a naziv teme je ciljano odabran kao takav srecan ceo naš život je ustvari jedna velika vera.jer u ve?inu stvari mi verujemo.verujemo drugima, malo toga smo sami opipali, videli, doživeli da bismo mogli da kažemo- znamo. ti si krenuo sa tim da vera traži od ljuidi da se ponašaju kao roboti, pitala sam da mi objasniš kako, u kom smislu i koja vera, ti si se složio sa tekstom u prvom postu, ja nisam iz prostog razloga što se stvari generalizuju, a to je vrlo površno izvini ali ne chitam te tekstove. Ako hocesh da mi dash neki argument onda bih te molio svojim rechima, jer nije poenta vaditi sa neta tudje rechi, mislim da sam to vec rekao jednom prilikom. Dovoljno smo upoznati sa nekim stvarima da mozemo da sami damo zakljuchke i iznesemo mishljenja. Nisam ni sa chim krenuo,vec sam izneo kontataciju u vezi sa religijom ne verom. Opet kazem, vera nema niti rod, niti osobinu, niti miris niti ukus. Ona jeste takva kakva je, nevidljiva u obliku energije. Dokle god ti ne krenesh da se okrecesh veri i pochnesh da je oblikujesh prema sebi, ona ce i dalje biti takva. Kada poprimi oblik onakav kakav si ti zeleo, onda je to vec neshto drugo. Zivi bili pa videli, kada ce doci "1984"!!! ho?eš da kažeš da si se složio sa tekstom devojke a da ga nisi pro?itao poklon nisam znala da se neko sa znanjem ra?a, zaista, ja sam nau?ena da se znanje sti?e, uglavnom ?itanjem, dodušer može i gledanjem filmova ali ne bih radije o tome Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јул 14, 2009 Пријави Подели Написано Јул 14, 2009 Covek se uci dok je ziv...da li citanjem, slusanjem ili gledanjem...nije poenta...neko lakse uci kad slusa predavanje, neko citajuci itd... Pravoslavni Hriscanin ne uskladjuje veru prema sebi nego sebe prema veri. srecan My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јул 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 14, 2009 Pravoslavni Hriscanin ne uskladjuje veru prema sebi nego sebe prema veri. srecan ??????? ?????????! ????? ????????? ????? ?? ?????? ? ??????????? ??????? ????, ???????? ???? ?? ? ?????? ?????. ??? ??? ?? ???????? ? ?????? ?? ???? ?????? `??????? ??????? ?????? ? ???????????`-???????? ???? ???? ?? ???? ????? ???? ??????? ???? ??????????, ?? ????????? ????? ?????????, ??? ????? ?? ???? ?????? ??? ???? ? ????????? ?????????? ???????????. ??? ?? ????? ????? ???????? ???????????? ?????????-`??? ??? ?? ?????? ????????`. ????? ??????????? ?? ?????? ? ????????? ????? ???? ?? ?????????? ? ??? ? ?????? ??????? ??????? ?????. ? ? ??????????? ??????????? ? ????????????? ???????? ??, ?? ????? ??????, ??????? ????? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука