vinston Написано Јул 12, 2009 Пријави Подели Написано Јул 12, 2009 citat Vera mora da postoji, da me ne shvatiš pogrešno, ali vera u biblijskog Boga...nikako. Kako da mu verujem, ako mi stalno preti??? pogresno prete ljudi Bog je milostiv... ne prave razliku izme?u Starog i Novog Zaveta :cheesy2: ali ?e da vade stvari iz konteksta To je jedan knjiga, tachnije hrestomatija, i treba chitati prvo jedan pa onda drugi. Kontam da su drugi deo napisali da bi malo nevernike umirili i privoleli ih da pochnu da veruju.... 8084.gif Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 12, 2009 Пријави Подели Написано Јул 12, 2009 idemo od početka alkohol nije sam po sebi loš ali može loše da deluje dakle mogu da ga probam umereno onoliko koliko mi prija ako imam razuma i uma da stanem kada je potrebno 8084.gif mogu da mu ne priđem jer se bojim, dakle nemam poverenja u svoje slabosti :cheesy2: ako ga ne probam i ne napijem se mogu pričati samo o tuđim iskustvima ne i svojim Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 12, 2009 Пријави Подели Написано Јул 12, 2009 za prvi post. Apsolutno se slazem sa curom/zenom. Ja polazim od chinjenice da je chovek osmislio religiju da bi mogao da kontrolishe masu. Odnosno da je nastala medju ljudima u starom Rimu, mislim na hrishcanstvo jer su ljudi bili totalno izgubljeni jer su bili robovi i pocheli su da gube nadu. Tada im je trebalo neshto shto ce ih preokrenuti i povratiti izgubljenu nadu. Tada na scenu stize religija. E onda iz te pretpostavke mogu da kazem vera sama po sebi nije opasna.Mozda nisam nashao adekvatan primer ali ce posluziti. Alkohol sam po sebi nije shtetan, kada krenemo da ga pijemo razni hemijski procesi se deshavaju u nashem telu, udara na mozak i pochemo opushtenije da se ponashamo, a ako preteramo, zaglavimo tamo odakle posle bezimo kao djavno od krsta. Konzumiranje religije iz koje izvlachite veru moze da bude dobra ako je pravilno i umereno koristite. Opet chovek je smislio religiju pa samim tim je kod nekih ubacio odgovarajuce elemente u zavisnosti od mentaliteta ljudi na odgovarajucem podneblju. Dakle vera sama po sebi nije opasna, a što se ti?e kontrole ljudi....pa nacizam ej napravio više štete nego komletna religija zajedno Volela bih da mi neko kaže šta je u veri konkretno loše 8084.gif Pustimo ljude sada, pri?amo o veri, konkretno o pravoslavnoj Nacizam u roku od 10 godina nije mogao da napravi vecu shtetu nego shto je religija od njenog postanka napravila, a to traje vishe od 2000 godina(samo hrishcanstvo), tako da Pa to su samo neke odrednice koje je chovek napisao da bi sebe mogao da kontrolishe. I nije moguce postupati po receptu koji je napisan jer mi nismo roboti da se mozemo programirati... kakve veze ima to s arobotikom?? Nisam znala da ima neki poseban propis u pravoslavnoj veri, a ni u ostalim o obla?enju, na?inu hodanja, sedenja etc...etc Ako postoji molim te obavesti me da ne ostanem neobaveštena .gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy2:' /> Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 12, 2009 Пријави Подели Написано Јул 12, 2009 Nacizam u roku od 10 godina nije mogao da napravi vecu shtetu nego shto je religija od njenog postanka napravila, a to traje vishe od 2000 godina(samo hrishcanstvo), tako da :cheesy2: Pa to su samo neke odrednice koje je chovek napisao da bi sebe mogao da kontrolishe. I nije moguce postupati po receptu koji je napisan jer mi nismo roboti da se mozemo programirati... ? ??? ??????????? ????????? ?? ????????, ??????? ???????? ?? ????????? ?? ???? ?? ??? ?? ??????. ??? ?? ???? ????????? ????????(?????? ) ??? ?????????? ???? ????? ???? ??? ?????? ? ?????????? ???? ? ????????? ????????, ?? ??? ?? ???????? ? ???????? ???????????? ????????? ? ???????? ????????? ???????? ?? ????? ?? ?? ?? ????????. ????????? ?? ???????? ?? ??????? ? ??????? ?? ??? ??????? ????? ? ????????? ? ????? ????????? ??????? ????. ? ??????????? ???? ?? ? ?? ???????, ?? ???????????? ?????? ? ???????????? ????? ???? ?? ?????? ? ?????? ???????? ??? ?? ???? ??????? ?????? ?? ??????????? ?????? ?? ?? ?????? ??????? ? ???????? ????????? ???????????. ? ???? ?? ?? ???? ???? ???? ???? ? ?? ???? ??????? ?????? ?? ???? ?? ?????????? ????????? ??????????? ?????????? ??? ????? , ?? ???? ???????? ?? ??????? ?????????? ? ?? ???? ??????. ??? ?? ?? ??????? ??? ???? ?? ?????? ?????????? ??????????? ? ????? ???? ?? ??????? ???????? ??? ??? ????? ? ????? ?????????? ,?? ???? ??????. ??????????? ?? ?? ?????? ?? ??? ????? ????? ????????? ????? ??? 300 000 ???? , ????? ??????? ?? ???? ????? ?????????. ?? ???? ??? ?????? ?? ???? ? ? ??? ?????? , ?? ?? ???????, ???? ???? ????? ?? ?? ??? ???????????? ?????? ?????. ??? ??? ???? ? ?? ??? ?? ???? ???????? ??? ??? ?? ????? ???????? ???? ????????? ??????????? , ? ???? ??????????? ????? ?? ?????? ?????? , ?????? ?? ????? ???? ???? ?? ??????? ?? ?????? ???????? ???????? ? ??? ????????. ? ??? ??? , ????? ????? ? ?? ?? ?? ?????? ???????? ? ??????? ?? ??, ??? ?? ????????? ?????? ?????????? ??????. ??? ?? ???? ???????? ??????? ? ????????????, ??????????? ???? ??????? ???? ??????? ?????? ??????????? ?? ?????? ? ???????? ????, ?? ?? ?????? ?? ?? ??????. ?? ???? ???? ??????? ?? ?? ??????? ???? ??????? ?? ?? ???? ???? ???? ? ?? ?? ??? ??????, ??? ?? ????? ?? ?? ?????????? ????? ????. ??????? ?? ????? ?????? , ? ??????????? ?? ??????? ????? ????? ?????? ?????? , ??? ??? ?? ?????? ?????? ?? ?????? ??? ?? ???????? ????????? ?????? ??????????? ???? ????????? ??????? ?? ?? ???? ????? ??????? ?????. ?? ?????? ????? ????????? ???? ???? ?? ???? ????? "???????????" ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 12, 2009 Пријави Подели Написано Јул 12, 2009 ok-svakako da treba imati u vidu socioloski karakter hrišćanstva ali sistem koji ih je ujedinio....zvuči stvarno naivno...što nije te tadašnje ljude ujedinio spartak ili baraba,što ih ne ujedini nik sloter-možda bi on i uspeo 0705_read-ali,šalu na stranu,u veri nema kompromisa,barem ne u smislu vinstonovog poredjenja sa alkoholom,okrenuti drugi obraz.ili ćemo to uraditi ili ne,ne može se obraz malo samo okrenuti....ono što hrišćanstvo ima imaju i druge religije u većoj ili manjoj meri-govorim o uredjenju,funkcionisanju...ali ni jedna religija nema Hrista....Boga koji je postao jedan od svojih iz preterane ljubavi,ja bih rekao iz čežnje da bude sa nama u našem obličju....i na tu čežnju je lazarica mislila,verovatno je mislila,kada je rekla da Boga tražio zbog sebe a ne zbog bilo čega drugog...On nas poznaje ali je naša reakcija to što nas definiše.inače se žešće naježim kad naidjem na tekstove u kojima je crkva = katolicizam.ja znam da je većini lakši islam-baciš mozak u teglicu i slušaj...mislim na onaj hard-core islam...pa ako pogrešiš,nisi ti kriv...a ovde,ovaj tumači ovako,ovaj onako,sloboda,....užas da zaključimo-opasni su ljudi koji sebe projektuju u veru tj. i djavo citira sveto pismo za svoje potrebe Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 12, 2009 Пријави Подели Написано Јул 12, 2009 Никада нисам разумевао ово уопштавање ствари , као када бих судио свим атеистима на основу Хитлера или Стаљина, не разумем . Имам доста пријатеља који су атеисти , па ми не пада на памет да у њима видим Бољшевике или Мењшевике или Фашисте или сатанисте или тако нешто. Пре свега свако од тих људи има своје име и презиме и живот иза себе који сведочи о њима лично. И ја их гледам у контексту тога , а не у контексту њиховог атеизма. Е сад да ли је атеизам опасан или - људи ?! Наравно, одговор је људи. Исто тако је логично мислити и за религију. Али људи су ти који су у средњем веку правили хајке на вештице зато што не исповедају оно што је званична догма, као што се и данас прави хајка на оне који су религиозни јер то није званична секуларистичка догма. Данас је бити јеретик управо бити другачији од конформистичке и секуларисзоване стварности (друштва) бити религиозан. Колико је заиста религиозних људи данас , у свим религијама? То је право питање. Мислим да их је одвећ премало. Мало их је као што је увек било мало мислећих људи. А данас мислити , значи не слагати се са званичном глобалистичко-секуларистичком догмом, о религији као нечему што је на изумирању , што је ствар прошлости . Не слагати се са материјалистичким погледом на свет. Онда о тим фрљањима цитатима из Св.Писма, прво одма да кажем ми Срби Православни ретко кад и читамо свето писмо, имамо манастире и попове од којих смо се вековима уназад учили својој вери , није то што смо неписмени него једноставно не волемо да читамо, а поготово не да цитирамо, то нам је некако страно, али на западу није поготово не протестантима где се и родила та атеистичка мисао,и онда нам дођеду тако неки и проспу цитате једни цитирајући оће да речу да нам вера неваља а да је њиова боља ( ми таке зовемо секташима) , а ови други (ваљда су чули те исте цитате од оних првих) говоре како вера уопште неваља , ето ти сад, и онда кажу:" ко од вас окреће други образ" ? Ма стани мало , па ко од вас уопште узима за озбиљно Св.Писмо, и што нам га онда цитирате, ал онда ови још више наваљују па веле па то је ваше писмо ви тако учите а сами се не придржавате. Ајте молим вас, јел а ви знате како ми учимо и чега треба да се придржавамо , имам утисак да је васкрсао онај комесар што је ћеро моју бабу да неверује и "објашњавао" јој под претњом да Бога нема , па му рекла да за Бога незна само онај ко је с ума сишо (тад је одусто друг комесар, ал овај данашњи васрсли вала неодустаје) . Па добро ајд ако ћемо да ратујемо на нашем терену и ако ви које уопште не занима Св.Писмо ( осим у случају да њиме нама уста затварате) баш желите да се ту исцитирамо ево да и ја приупитам нешто. Ако ви то заиста тако добро познајете (а имам утисак да наступате као да познајете боље од неких владика) онда нека ми неко објасни зашто је Христос рекао оном Јеврејину што му у синедриону ударио шамар- Зашто ме удари? Ако сам крив докажи . ако нисам зашто ме удари? Да се разумемо , против људи заиста немам ништа али против људске глупости имам итекако свашта, физику не познајем па се не бавим квантном физиком , нити фотонима, али своју веру познајем. Када разговарам са Будистом трудим се претходно да упознам религију и културу тога човека да небих испао глуп. Но колико видим овде код нас у Србији то није битно, битно је нешто одвалити, неку парулу избацити, неки слоган , који је наоко "опасан" а који у суштини нема подлогу , па ко жив ко мртав. Е то исто мислим и за овај текст. Наравно неће се због мене штрецнути многи који тако мисле, али не видим разлога ни да се ја штрецнем због њихове површности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 Ха,потребан је подвиг.Сталан подвиг и молитва. За мене важи мото:Ништа док сви не постанемо монаси. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јул 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 klapklap klapklap za prvi post. Apsolutno se slazem sa curom/zenom. Ja polazim od chinjenice da je chovek osmislio religiju da bi mogao da kontrolishe masu. Odnosno da je nastala medju ljudima u starom Rimu, mislim na hrishcanstvo jer su ljudi bili totalno izgubljeni jer su bili robovi i pocheli su da gube nadu. Tada im je trebalo neshto shto ce ih preokrenuti i povratiti izgubljenu nadu. Tada na scenu stize religija. E onda iz te pretpostavke mogu da kazem vera sama po sebi nije opasna.Mozda nisam nashao adekvatan primer ali ce posluziti. Alkohol sam po sebi nije shtetan, kada krenemo da ga pijemo razni hemijski procesi se deshavaju u nashem telu, udara na mozak i pochemo opushtenije da se ponashamo, a ako preteramo, zaglavimo tamo odakle posle bezimo kao djavno od krsta. Konzumiranje religije iz koje izvlachite veru moze da bude dobra ako je pravilno i umereno koristite. Opet chovek je smislio religiju pa samim tim je kod nekih ubacio odgovarajuce elemente u zavisnosti od mentaliteta ljudi na odgovarajucem podneblju. ????, ????????, ??? ?? ??, ??? ?????, ??????? ?????? ???? ???? ?????? ??????? ?????. ??????????? ???????? ?? ???? ??????? ?????, ????? ?? ???? ????? ?????? ???? ???? ?? ?? ?????, ??? ?? ???? ???? ??????. ???. ??????????? ????? ????? ???? ????????? ?? ?? ?? ???????? ?????? ????????????. ???????? ?? ???? ? ???? ?????????? ?????????, ???? ???? ??????????, ??????????????? ? ????????, ???? ? ???? ????????. ????????, ???????? ??????? ???????, ???????? ?? ? ???? ?????? ???????( ???. ??.???? ???? ? ??????) ?? ?? ?? ?????? ?????? ?????, ???????????? ?? ? ???? ??????. ??.????? ???. ?? ?????? ? ???????? ?????? ?? ?? ?????????? ????? ??????????? ???????? ???? ?? ???????? ?? ???????? ?????? ??????????. ??? ???????? ?? ????? ?????????? ????? ?????? ??? ?? ????? ???? ???? ????????????? ??????????? ???????( ???? ??? ?? ??????????? ????????????? ???? ???? ?? ??? ?????? ???????????? ?????????? ??????? ????????, ?????? ?? ?????????? ???????), ???????( ???? ??? ?? ??? ????? ???????? ?? ?????), ?????????? ??????? ?????????????? ???????????????? ???????( ??? ?? ???? ?????????? ??????? ?????????, ???????? ??????? ????????? ? ????? ???? ?? ?????? ?????? ? ?????? ?? ???????), ?????? ??????????? ???? ??? ?? ???????? ??????????? ?????? ????? ???. ???? ????? ?? ? ?????? ??????? ??? ???? ??????-??? ??.????? ?????? ?????? ?? ???? ????? ? ???????,?????? ???? ?? ?? ??????? ?????, ?????? ?? ???? ????? ? ??????????, ????? ?? ??? ????????????? ??????? ???. ???? ?? ??????????? ? ?????? ????????, ??? ?? ?? ????? ? ?????????? ?? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 "Ора ет лабора" Или у преводи ори и моли. klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 Ora et labora ad maiorem gloriam Dei 0104_cheesy pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јул 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 treba li crkva da prihvati nov kalendar-a on kaže,-treba da prihvati 21. veк Ма да је календар највећи проблем, па да га променимо и да све опет буде боље...Кад је у питању саображавање том 21. веку и интелектуалним тенденцијама у истом, потребно је, по мом мишљењу, да Црква што активније буде присутна у медијима тј. у јавности, али на што мудрији, тактичнији и људима пријемчивији начин. Црква треба једноставно да одговори на све интелектуалне и етичке изазове 21. века, снага хришћанства је што је увек младо, увек актуелно, увек ново, увек активно и увек свеже. Вера као категорија је нешто најактивније што се човеку може у животу догодити ако ствари сагледавамо у правом светлу-вера је уједно љубав према Богу и саображавање Њему, позитивна страст која вас вуче да се борите са самим собом и својим слабостима и да их превазилазите. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 klapklap klapklap za prvi post. Apsolutno se slazem sa curom/zenom. Ja polazim od chinjenice da je chovek osmislio religiju da bi mogao da kontrolishe masu. Odnosno da je nastala medju ljudima u starom Rimu, mislim na hrishcanstvo jer su ljudi bili totalno izgubljeni jer su bili robovi i pocheli su da gube nadu. Tada im je trebalo neshto shto ce ih preokrenuti i povratiti izgubljenu nadu. Tada na scenu stize religija. E onda iz te pretpostavke mogu da kazem vera sama po sebi nije opasna.Mozda nisam nashao adekvatan primer ali ce posluziti. Alkohol sam po sebi nije shtetan, kada krenemo da ga pijemo razni hemijski procesi se deshavaju u nashem telu, udara na mozak i pochemo opushtenije da se ponashamo, a ako preteramo, zaglavimo tamo odakle posle bezimo kao djavno od krsta. Konzumiranje religije iz koje izvlachite veru moze da bude dobra ako je pravilno i umereno koristite. Opet chovek je smislio religiju pa samim tim je kod nekih ubacio odgovarajuce elemente u zavisnosti od mentaliteta ljudi na odgovarajucem podneblju. Dakle vera sama po sebi nije opasna, a što se ti?e kontrole ljudi....pa nacizam ej napravio više štete nego komletna religija zajedno Volela bih da mi neko kaže šta je u veri konkretno loše klapklap Pustimo ljude sada, pri?amo o veri, konkretno o pravoslavnoj Nacizam u roku od 10 godina nije mogao da napravi vecu shtetu nego shto je religija od njenog postanka napravila, a to traje vishe od 2000 godina(samo hrishcanstvo), tako da Pa to su samo neke odrednice koje je chovek napisao da bi sebe mogao da kontrolishe. I nije moguce postupati po receptu koji je napisan jer mi nismo roboti da se mozemo programirati... kakve veze ima to s arobotikom?? Nisam znala da ima neki poseban propis u pravoslavnoj veri, a ni u ostalim o obla?enju, na?inu hodanja, sedenja etc...etc Ako postoji molim te obavesti me da ne ostanem neobaveštena https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='klapklap' /> Imash 10 bozijih zapovesti? koje predstvaljaju osnovnu smernicu ljudskog ponashanja. Sad ne mogu da nadejm ovde na forumu koje us to tachno zapovesti, ali chovek ih redovno krshi, zashto jer nije robot. Nismo savrsheni i daleko smo od toga. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 klapklap klapklap za prvi post. Apsolutno se slazem sa curom/zenom. Ja polazim od chinjenice da je chovek osmislio religiju da bi mogao da kontrolishe masu. Odnosno da je nastala medju ljudima u starom Rimu, mislim na hrishcanstvo jer su ljudi bili totalno izgubljeni jer su bili robovi i pocheli su da gube nadu. Tada im je trebalo neshto shto ce ih preokrenuti i povratiti izgubljenu nadu. Tada na scenu stize religija. E onda iz te pretpostavke mogu da kazem vera sama po sebi nije opasna.Mozda nisam nashao adekvatan primer ali ce posluziti. Alkohol sam po sebi nije shtetan, kada krenemo da ga pijemo razni hemijski procesi se deshavaju u nashem telu, udara na mozak i pochemo opushtenije da se ponashamo, a ako preteramo, zaglavimo tamo odakle posle bezimo kao djavno od krsta. Konzumiranje religije iz koje izvlachite veru moze da bude dobra ako je pravilno i umereno koristite. Opet chovek je smislio religiju pa samim tim je kod nekih ubacio odgovarajuce elemente u zavisnosti od mentaliteta ljudi na odgovarajucem podneblju. ????, ????????, ??? ?? ??, ??? ?????, ??????? ?????? ???? ???? ?????? ??????? ?????. ??????????? ???????? ?? ???? ??????? ?????, ????? ?? ???? ????? ?????? ???? ???? ?? ?? ?????, ??? ?? ???? ???? ??????. ???. ??????????? ????? ????? ???? ????????? ?? ?? ?? ???????? ?????? ????????????. ???????? ?? ???? ? ???? ?????????? ?????????, ???? ???? ??????????, ??????????????? ? ????????, ???? ? ???? ????????. ????????, ???????? ??????? ???????, ???????? ?? ? ???? ?????? ???????( ???. ??.???? ???? ? ??????) ?? ?? ?? ?????? ?????? ?????, ???????????? ?? ? ???? ??????. ??.????? ???. ?? ?????? ? ???????? ?????? ?? ?? ?????????? ????? ??????????? ???????? ???? ?? ???????? ?? ???????? ?????? ??????????. ??? ???????? ?? ????? ?????????? ????? ?????? ??? ?? ????? ???? ???? ????????????? ??????????? ???????( ???? ??? ?? ??????????? ????????????? ???? ???? ?? ??? ?????? ???????????? ?????????? ??????? ????????, ?????? ?? ?????????? ???????), ???????( ???? ??? ?? ??? ????? ???????? ?? ?????), ?????????? ??????? ?????????????? ???????????????? ???????( ??? ?? ???? ?????????? ??????? ?????????, ???????? ??????? ????????? ? ????? ???? ?? ?????? ?????? ? ?????? ?? ???????), ?????? ??????????? ???? ??? ?? ???????? ??????????? ?????? ????? ???. ???? ????? ?? ? ?????? ??????? ??? ???? ??????-??? ??.????? ?????? ?????? ?? ???? ????? ? ???????,?????? ???? ?? ?? ??????? ?????, ?????? ?? ???? ????? ? ??????????, ????? ?? ??? ????????????? ??????? ???. ???? ?? ??????????? ? ?????? ????????, ??? ?? ?? ????? ? ?????????? ?? ??????. nema ljutnje. To je moj stav shto se religije tiche, ne samo hrishcanstva nego i sve ostale koje su nastale.da se ne ponavljam.... Samo ja nisam video da se teorija pobila osim rechenice koja se ponavlja otkako je nastala religija, judaizam koja je najstarija, a to je da je bog sve stvorio. Ti se apsolutno ne slazesh i to je u redu klapklap Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 1.Ја сам Господ Бог твој; немој имати других Богова осим Мене. 2.Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити. 3.Не узимај узалуд имена Господа Бога свог. 4.Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и обави све послове, а седми дан је одмор Господу Богу твоме. 5.Поштуј оца и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи. 6.Не убиј. 7.Не чини прељубе. 8.Не укради. 9.Не сведочи лажно на ближњега свога. 10.Не пожели ништа што је туђе. Krši ih ne zato što nije robor vež zato što je bezuman klapklap Izuzmi prve 4 i reci mi šta je opasno u zapovestima klapklap Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 vintone ovo sto si napisao je kao kad bi reko da su sva kola ista zato sto sva imaju 4 tocka...u tom slucaju su fica i mercedes istog kvaliteta....jel tako? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука