Jump to content

Остаци паганштине код Срба

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kupio ga medj prvima! Za treci deo imam samo tri reci: anatema, anatema, anatema!

Ето ти га сад... ако си мислио у негативном смислу, тако сам неке реакције и ја чито по Нету. Мислио да га купим да га летос мало арчим кад будем имо времена, ал после оних реакција које сам прочитао, нисам више толико загрејан... Пре ћу да чекам четврти део Европе Универзалис.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ето ти га сад... ако си мислио у негативном смислу

U takvom smismlu.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Zasto se cesto medju pravoslavcima vise slusaju i spominju predci,umesto onog sto Rec Bozija izvorno uci? Kada tako nesto upitam nekog,on mi odmah bez razmisljanja,odgovori onako pomalo drsko "na tome smo zatekli pretke nase,mi tradiciju cuvamo od predaka svojih!" pa se pitam u sebi "zar i onda kad su otvoreno prkosili Reci Bozijoj,svojim poganim obicajima?" . Zasto se vise slusa rec predaka,nego Rec Bozija? Znam,sad ce me poceti napadati neki,ali tvrdim da se i medju pravoslavce,i u samo pravoslavlje veoma duboko ukorenila poganstina iz predhriscanskih perioda. Sta ce pravoslavcima tzv. Kult predaka,kad time indiretno pocinjemo vise pretke slusati,nego ono sto nam izvorno kazuje Rec Bozija? Zasto da dopustamo i to da od mrtvih ljudi (medju kojima mozemo i najobicnijeg probisveta,proglasiti "svetcem" ) trazimo da "posreduju" za nas pred Bogom,kao da sam Gospod "nije sposoban" da sam usliša molitve naše,bez onih "posrednika" ?

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Ti ljudi što slave peruna uopšte nisu Pravoslavci, jedino im ostaje pokajanje

Ti ljudi što slave peruna uopšte nisu Pravoslavci, jedino im ostaje pokajanje

A zasto moraju biti Pravoslavci? Mogu biti rimokatolici ili muhamedanci ... Budisti ili na kraju krajeva i pagani ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...