Јаков. Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Nešto se petljam sa kontrolom leta i neku opremu nabavljam, a ne mogu da nađem osnovno. Svi zaluđenici u letenje pričaju da na internetu ima mnogo stanica koje puštaju uživo razgovor kontrole leta sa posadom a niko ne navodi makar jednu. Pokušavao sa da nađem, i ništa. To je prvo, znači ajde pomozite da nađemo nešto tako. Drugo, da bi slušao kontrolu leta bez interneta, nego ove naše iz Beograda, mora da se podesi radio aparat ili da se napravi, koji bi prenosio tu frekvenciju. Kako se razgovor odvija na frekvencijama od 108(110) do 130 Mhz (klasični radio prijemnik je od 88-108Mhz) neki preporučuju budženje (što ja ne znam) ili pravljenje običnog prijemnika na tim frekvencijama (ne znam ni to). Da li postoji neka gotova varijanta. Pričaju da su oni stari radio aparati funkcionisali jer su naštelovani na širi pojasni opseg. Znači u ovoj temi pričamo o Kontroli letenja i svemu drugom vezano za to. Najkorisniji link za obično praćenje neba iznad nas je.. http://www.flightradar24.com/ Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Сурчин TWR 119.100 MHz Батајница TWR 124.775 MHz Ако имаш са чиме слушај, с` тим да је свако "мешање" кривично дело... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Znam ja brate frekvencije, nego nemam sučim da gi fatam. Nisam znao do skoro da i kod nas postoje spoteri, to jest da je postojala neka terasa na Surčinu koja je bila predviđena za spotere ali da ona više nije u funkciji. Sada uglavnom kibicuju pored ograde, ali ih obezbeđenje prijavljuje miliciji, pa se pristojno samo uklone, i ako nikakav zločin ne čine, ali čisto da se ne bi petljali. Spoteri su uglavnom svuda u svetu (zapadnom) sponzorisani od strane aviokompanija jer im čine veliku uslugu svojim hobijem. Милан Ракић and Zayron је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Znam ja brate frekvencije, nego nemam sučim da gi fatam. Probaj s otim, ja s ovim nekad čujem i Ruse u tom svom gore modulu, kad puno ne duva vjetar i ne grmi. Uslov je flaša votke na stolu, lijevak u uhu i dosta vremena, poslije pola litre otprilike se već čuju i oni a vrlo razgovijetno i jasno. Često pjevaju, veseli momci. : http://www.russianspaceweb.com/ Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Pogledam o tom na češkom webu, ima ovdje puno aero fanova koji se bave kojekakvim stvarima pa i tim, pitaću ih kako to kod njih hoda ovdje u Pragu, da li se može šta čuti a čime. Inače Česi su poznati po svojoj temeljitosti i ozbiljnosti s kojom prtiastupaju najrazličitijim kako oni ovdje to kažu "volovinama" i po smislu za besmisao, recesiju i najneočekavanije hobije koje potom upražnjavaju s neviđenom ozbiljnošću i sasvim predano do kraja, hahahaha. Dok se ne raspitam i ne saznam nešto pogledajte barem ovaj video kao utješnu nagradu, moj omiljeni, na krau videa je i jedan takav kratki fragment uhvaćen na radiju. I ja volim to slušat a rado bih to čuo pomoću nečeg kvalitetnijeg nego što su ta votka i taj lijevak, iako ni to nije sasvim loše, i tako se da čut svašta. Samo dan poslije dosta boli glava od toga. Crasy Airplane Landings Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Снимите цигару и конверзацију пилота. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Kod nas nije tolika gužva pa nema problema ni sa kontrolom ni sa sletanjem. Na velikim svetskim aerodromima gde su poleti-uzleti skoro svaki minut, veoma je bitna satnica. Dešava se da i po 50 aviona kruži oko aerodroma i čeka svoj red. A to je pakao za kontrolu leta. Ima jedan čuveni aerodrom na Holandskim Antilima, koji je opasan po žitelje (turiste) jer je pista uz samu plažu i kada sleće i uzleće prosto ih oduva. Čak je upozorenje da može da boravak na plaži zbog toga bude smrtonosan. Kada uzleću uvek uzleću u brdo, što je opet super, ali moraju jer bi inače oduvali potpuno ove kupače. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Evo, našao sam nešto, kad nađem više toga onda vam to postavim ovdje. Ako hoćete prevedem vam to postepeno na svom blogu, dam vam od njega link da možete pratiti ako hoćete kako ide prevođenje jer nemam vremena sve to prevesti najednom pa kad bude gotovo prenesem ovdje. Zajímavý koníček - poslech letecké komunikace Zanimljiv hobi - slušanje aero-komunikacije http://www.aeroweb.cz/clanek.asp?ID=781&kategorie=7 Radi se to nekakvim radio-skenerima koliko vidim. Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Ima jedan čuveni aerodrom na Holandskim Antilima, koji je opasan po žitelje (turiste) jer je pista uz samu plažu i kada sleće i uzleće prosto ih oduva. Čak je upozorenje da može da boravak na plaži zbog toga bude smrtonosan. Kada uzleću uvek uzleću u brdo, što je opet super, ali moraju jer bi inače oduvali potpuno ove kupače. А пази овај, аеродром Антонио Нарињо, око 2500 метара надморске висине. Током доброг дела године је у магли. Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Prije nekoliko dana sam baš gledao ovaj film: Deset najopasnijih aerodroma na svijetu: Tamo su i ti koje sad spominjete, taj na plaži npr. World's Most Extreme Airports - History Channel [HD] http://youtu.be/T36xY3sQFEY Ja sam sam ga gledao na češkom, ima i ta verzija, pogledajte ima li na našem, ko ju prvi nađe nek postavi. Pročitam prvo šta piše o toj radio opremi pa postavim što prije. Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2013 A znam za ovo naravno Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2013 evo čuvenog aerodroma Princeza Julijana na Holandskim antilima... gledajte samo turiste... Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Evo, postavio sam to ovdje na blog, prvo ću počet odmah s prevođenjem tog drugog dijela članka gdje se opisuje ta radio-tehnika a potom tog prvog uvodnog dijela, tako da ne čekate na ono što vas sad najviše zanima, ma radio tehniku. Prevodiću tako što ću ostavljati ispod svake cjeline prevod na naš drugom bojom, tamno-plavom obojen. Kad sve bude gotovo, prenesem to kao cjelinu ovdje. S prevođenjem ću počet sutra, danas još pretražim internet da vidim šta još ima tamo o toj radio tehnici. https://www.pouke.org/forum/blog/13/entry-645-zanimljiv-hobi-slušanje-aero-komunikacije-prevod-u-toku/ Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука