Jump to content

Tрогодишњи МУЧЕНИК .. ту међу нама

Препоручена порука

Људи пуно вам хвала на свему што чините за дечака и његовог оца.

Сјајни сте.

Свака реч утехе и помоћ за њих је непроцењива.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 62
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Jo$ da ode neko od NA$IH kod njih, .. mislim iz Crkve...

У селу постоје две Цркве. Једна је наша, Водице, а друга Румунска Православна Црква.

Нисам га ништа питао у вези са њима из разлога што ми је испричао да је у центру села залепио папир на ком је писало да моли за остатке хране, због сина и неко је прелепио неки плакат преко његовог.

Подели на овим сајтовима

У селу постоје две Цркве. Једна је наша, Водице, а друга Румунска Православна Црква.

Нисам га ништа питао у вези са њима из разлога што ми је испричао да је у центру села залепио папир на ком је писало да моли за остатке хране, због сина и неко је прелепио неки плакат преко његовог.

Зато и кажем да је њима помоћ непроцењива. Сит гладном не верује. Сиромашка је најлакше кињити, ...

Пријатељ моје породице је такође један Јанош, диван човек и пријатељ.

Штета што тренутно није у Србији, знам да би сигурно помогао свом имењаку.

Подели на овим сајтовима

Сит гладном не верује

У вези овога, каже да га је звала нека госпођа и напала га зашто не нађе неки посао? Па ја сам у Новом Саду, великом граду и скоро 2 године не могу да нађем посао за стално. Њему је још теже, јер је то сиромашно село, а и ови што имају земљу, то је све сезонски.

Једна жена му је понудила и да усвоји његовог сина. Одбио је, наравно.

Подели на овим сајтовима

Иначе, добили су два пакета хране и мали Јанош је почео да плаче од среће. Зову их људи, примили су и позив од неке девојке из Аустралије.

Добили су позив од неке грађевинске фирме која се понудила да помогне у вези са изградњом нове куће, за коју је Јани већ поставио темеље.

VELIKI JE BOG! HVALA MU I SLAVA!

Ја могу да приложим нешто новца, али не бих могао да одем. И не волим овакве приче, увек ме испуне осећајем немоћи. Добиће нешто новца и шта онда, за неко време заборавиће сви на њега и биће опет где је. Или, ако нађе некога да му сваког месеца шаље новац, шта онда. Направиће од њега здравог, правог, просјака што је опет понижавање. Најбоље би било, што каже Жискар, када би могао да му се нађе посао да исхрани себе и сина.

Jeste treba traziti trajnije resenje ali dotle mislim da je ovim i ovakvim ljudima svaka pomoc dobrodosla. Dete je plakalo kad je dobilo 2 paketa hrane!!! Eto ipak ima nacina da se nekome bar malo muka olaksa. Bogu hvala. Treba biti uporan kad su ovakve price u pitanju kad vec ne postoji nekakva institucija koja se bavi ovakvim slucajevima. Nazalost!
Mozemo i mi ovde ( neko nas je nazvao "dokoni zanesenjaci" (daleko od toga da sam dokona)) da se bavimo ovakvim pricama i da radimo nesto konkretno, da se pokazemo i na delu osim sto piskaramo po forumu, svako prema svojim mogucnostima, makar da jednom mesecno aktiviramo ovu temu da budemo u kontaktu sa covekom... Oprostite ako sam preterala u sugerisanju... .mislise.  .smesko.

Svaka cast svima koji su se potrudili oko ovoga. Divan je osecaj kad drugome pomognemo ustvari kad dajemo najvise dobijamo.

Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio.

Подели на овим сајтовима

Izgleda da je Slovak, poslao sam članak jednom svom prijatelju koji je aktivista u udruženju Slovaka u Republici Srbiji da vidi šta s njima dalje. Ako mu bude i dalje ovako loše i besperspektivno mogao bi podnijet zahtjev za repatrijaciju do Slovačke ukoliko to bude želio, postoji i takvo rješenje. Ovako koliko vidim izgleda da ima za to zakonske osnove i ispunjene potrebne uslove. Za najviše tri godine bi mogao dobiti slovačko građanstvo, možda i prije. I to može biti neko dalekoročnije i bolje rješenje u ovakvoj situaciji, bolje onda i to nego da se ovako muče i on i dijete. Razgovaraće se s njima, javiće im se ubrzo neko iz tog udruženja.

http://www.uszz.sk/sk/

Подели на овим сајтовима

Šta je bilo sa pančevcima... jel zaista nema nikog iz Pančeva i okoline na forumu... Mislim sve je ovo lepo ..ne kažem ... ali treba tamo otići ..ko je u mogućnosti.. Ipak od čoveka živog nema lepše ... od susreta ... 

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Uopće nije važno što je i tko je,i koja je tamo Crkva ili nije, važno da se čovjeku pomogne.

• Волим 1

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Nije mi jasno kako i kakav je to čovjek koji je gluh na ovo.

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...