Бели Раде Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Даме и господо, имате књигу ,,Тајне вере и живота " Светог оца Јустина Поповића па ко хоће заиста да му се тајна открије, нека чита Јеванђеље и светоотачке књиге, јер у томе је једина Истина. Све остало, данас дошло, прошло и о`шло у неповрат. DYNABLASTER and dragisa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Gledao ovaj film,prica o dubinskoj psihologiji,moc autosugestije,sposobnost imaginacije i uzivaljavanje u zelje kao da su se vec ostvarile...ima neke veze sa verom u smislu ako dovoljno snazno verujete u ostvarenje zelje,ako ste u stanje da svoj duh dovede u stanje kao da se zelja vec ostvarila...vi cete svojom verom generisati svoju sudbinu....mada je ovde sva sreca vezana za materijalna dobra,onaj tipa zamislja da mu treba 100 000 $ i onda napisao na papiru i gledao,zamisljao,...ne znam bese zasta mu trebala lova....i na kraju zelja mu se ostvarila....kad bi Srbi znali za ovu formulu dobivanja para bili bi jaci od Svajcarske.... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna Milovic Написано Август 31, 2014 Пријави Подели Написано Август 31, 2014 Прво сам одгледала филм ''Тајна'', а затим сам добила и књигу. Ту заправо нема никакве тајне, јер одавно постоје књиге из психологије које се баве темом позитивног мишљења... цела прича је сада само комерцијализована. Али, основа те приче је веома стара, налази се у Библији. Све се у животу своди на веру, без обзира да ли верујете у Бога или не. Мисао јесте енергија, свака мисао има своју фреквенцију (као што има и звук, слика, боја...). Наше мисли могу да утичу на нашу околину и живот. Нпр. тек што попричате с неким кога не познајете или само погледате ту особу и већ кажете да вам је или симпатична или одбојна, не знате зашто... зато што осећате позитивну или негативну енергију те особе, а да тога можда нисте свесни. Пример из живота... једна од бивших комшиница је стално говорила за себе да је баксуз, а друга да доноси срећу коме прва тог дана уђе у кућу... и заиста је тако, мада су обе добре и поштене особе. Дође она баксузна да ми пожели срећан полазак на факултет, кад оно отказана предавања - због пожара! Фрка, сви трче да спасавају књиге из библиотеке, густ црни дим... Кад су дошли испити, молим Бога да ми иста жена не пожели срећу Срећом дође она друга, уђе десном ногом у кућу, и стварно, вратим се са испита пресрећна Са друге стране, отац Тадеј је говорио ''какве су ти мисли, такав ти је живот''... живот у Христу или без Њега. Свака позитивна (добра) мисао и осећање јесу живот у Христу, и обратно. О речима и делима да не говорим. Много тога је тачно у филму и добро, али све што је добро може и да се злоупотреби, па тако има ствари које не треба прихватити без размишљања. Филм ми се у почетку свиђао, као и већини људи, чак сам видела и сајт српских ''тајнаша''. Ипак, по мом мишљењу, ''Тајна'' није добра. Добро је то што истиче да треба да будемо захвални, да мислимо позитивно, да волимо... али, она учи људе да обожавају новац, да је то нормално и у реду. Добро, новац нам треба... новац није лош, али људи јесу (како који). ''Тајна'' лако може да заведе човека и развије похлепу, још већу, а рекла бих и да је добра основа за неку нову секту (под утиском поменутог сајта). Најбоље је држати се Библије, ту су најбоље ''афирмације'', жива Реч је јача од тајне. Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука