mamica Написано Децембар 6, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2009 Песме о Богу и роду Знаш ли ко те љуби силно? Знаш ли ко те љуби силно Ко те чува дан и ноћ, Ко ти даје изобилно Да одолиш врагу моћ? Знаш ли ко ти живот дао, Оца, мајку, брата твог, И ко те је обасјао Светлим зраком Духа свог? Знаш ли ко је умро за нас, На Голготи, знаш ли то, И радости обећате, Ко ти спрема знаш ли то? Мораш знати ко то чини, Ко то тако љуби нас, То је Господ са висине, То је Христос свима Спас! Зато и ти, ох, сети се, Па му срце своје дај, Кад му скривиш, заплачи се, И замоли опроштај! У тој сузи покајања Заблистаће Христов сјај, Имај у Њег поуздања, Отвориће теби рај! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mamica Написано Децембар 6, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2009 Ој Србијо Ој Србијо мајко мила Да би вазда срећна била Деца Твоја Тебе воле За Тебе се Богу моле Земљо славе и слободе Све ме мисли Теби воде Све ме жеље Теби крећу Све за Твоју чиним срећу Земљо палих праотаца Витезова и Светаца За крст часних мученика За слободу заточника Гроб до гроба свето гробље Ту почива српско робље И све олтар до олтара Задужбине српских цара И Косово тужно стоји Петвековно ропство броји Спомен славе и јунаштва И неслоге и издајства На Косову Грачаница Крај Мораве Раваница У Крушевцу Лазарица На планини Студеница И све мегдан до мегдана Пре и после Видовдана Сва си крвљу заливена Сва си славом окићена Но не бој се мила Мати Бог ће Теби добро дати Па ћеш бити најсретнија И од свију најславнија! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mamica Написано Децембар 6, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2009 Деца бесмртности Ми смо деца бесмртности, За бесмрће створени, Крст нас спасе од трулости, Ми смо Крстом вођени - Ми смо Крстом рођени, Христом препорођени. Усред мрака и очаја Ми светлост имамо, Усред бола и вапаја Ми песму певамо - Ми песму певамо, Христа прослављамо. Сред заблуда и незнања, Грабежи, лености, Ми смо срећни од надања И од послушности - И од послушности Христовој светлости. На високој светој гори Бог нас жудно чека, На кристални праизвори Од меда и млека - Од меда и млека, Слава Му до века! Ми смо деца бесмртности, За бесмрће створени, Крст нас спасе од трулости Ми смо Крстом вођени - Ми смо Крстом вођени, Христом препорођени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mamica Написано Децембар 6, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2009 Светлости нам треба Светлости нам треба, о Господе неба, Светлости нам треба к'о насушног хлеба. Од наших се дана светлост заклонила, Над њима је тама крила раскрилила. Збуњени од таме путници се гложе, Но шта тама може против тебе, Боже? Испред каравана нешто дивно блиста! Далеко, далеко, као лице Христа. Он је; и глас Његов: "Зашто сте суморни? Ја вас чекам, децо, ходите уморни!" Пожуримо, браћо, гле види се мета - Он што вазда збори: Ја сам светлост света! Pravnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука