Jump to content

Тибетанске вежбе- одличне за здравље и мршављење :) (видео)

Guest - . . .-

Препоручена порука

Naravno da se rade vežbe joge bez meditacije,kao i što vežbaš ajkido bez da meditiraš i zanosiš se nekom tom duhovnošću

Meditacija u aikidou i joga meditacija su nebo i zemlja....to vise ima veze sa budizmom...joga se bavi podizanjem kundalinija,zmije duz kicmenog stuba i svesnosti krisne...vezbe same po sebi nisu nista..medjutim uz jogu ide uvek i ovo drugo...i to veze nema sa hriscanstvom...si gledao djokovica mozda...pa je mantrao mmmmmmmmmmmm ....i imao je specijalnoh gurua za te vezbe...nisu to obicne vezbe tela,vec i spirutulasticke vezbe podizanja svesti...

Подели на овим сајтовима

Зар ти обичаји нису део културе, традиције и историје народа коме припадаш ?.Гледаш ли макар тако на њих или их не подносиш јер су верски, а веру не подносиш, да не кажем мрзиш ?

Uglavnom aktivno učestvujem....

Ali ipak ih smatram glupim i nepotrebnim. I kada se sretnu dve babe pa počnu da pričaju čiji su običaji ispravni ili ne moraju babe bilo ko. Doće mi da tučem glavom o zid,

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

a evo sto se tice kritikovanja karatea od o.Gavrila,deo njegovog razgovora sa jednim mladicem:

o.Gavrilo - Kojim se sportom bavite?

- Džudo, bodibilding i trčanje.

o.Gavrilo - Profesionalno ili samo rekreacije

radi?

- Profesionalno, jer studiram na DIF-u kao

sportski trener

o.Gavrilo - Odlično.

Ovde je podrzao bavljenje dzudoom... ;)

Подели на овим сајтовима

Citajuci knjige "Verske sekte" i "Ispovesti zrtava verskih sekti" u kojima ima dosta oko okultistickih radnji, knjige koje su inace mislim da su obe radjenje sa blagoslovom episkopa Atanasija Rakite,znam da te price oko joge nisu cista posla. E sad svako po svom.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Mene bas zanima neko strucno misljenje o ovome sa pozicije pravoslavne vjere.Ja sam ih radila ali sam prekidala cesto,pa kad prekines moras sve ispocetka,a meni je bilo mrsko.I ja sam cula za dosta toga pozitivnog ali i da su kombinacija joge i fitnesa ,pa me to malo muci jer se nisam nikad bavila jogom i ne namjeravam.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Ako "treniraš",tj "praktikuješ" jogu ...ili jednostavno vežbaš ne znači da si automatski u sekti....Niko tebe ne tera da ponavljaš nikakvu mantru...jednostavno sedneš na svoje mesto i vežbaš....Ja sam probala fitnes,pilates i to me je umaralo.....a moram da sam fizički aktivna,pomenula sam već....i joga je za mene najbolje rešenje...u kombinaciji sa šetnjom i plivanjem....jer je lagana i nije fizički zahtevna......

P.s.I mene zanima zašto ne idu joga i pravoslavlje zajedno.....

:351780:

Подели на овим сајтовима

Pa eto imate dve preporuke o knjigama gde se o jogi prica kao okultistickoj radnji a to su knjige izasle sa blagoslovom episkopa nase crkve. Ja ne znam puno o njoj,samo znam ono sto sam procitao. Inace evo nesto sto sam nasao na netu po pitanju joge.

Реч „јога“, потиче из санскритске речи „Yug“, и значи „заједница“ (са божанским, твојим вишим „Ја“). Јога је пут ка превазилажењу обичног ума (онога што ти мислиш да јеси) са циљем да се стопиш са твојим вишим „Ја“ или „божаснким Ја“. Јога значи, спајање са Браманом (т.ј. „Бесконачним“, „Универзалним Духом“, безличном силом коју Хиндуси сматрају и зову „богом“), преко промењеног стања свести, према томе, теоретски ослобађање себе из веза бесконачних реинкарнација. Јога долази из Хидну Веда. Може се пратити уназад до Патанџалија, који је био религиозни вођа. Шива, један од три најмоћнија бога Хиндуизма, познат као „Уништитељ“ – назива се „Јоги Свара“ или „Господар Јоге“.

У том случају, ако је неко заинтересован за физичко вежбање, које треба да помогне човековом телу, не треба да се бави Јогом, која је створена ради смрти, учећи нас како да сотигнемо стање свести, где добија бољу реинкарнацију. Чак и физички ставови у Јоги долазе директно из Хинду списа и тако су створени да поставе човека у стање свести, где ће онда замишљати да је Бог.

Према томе, Хришћани који мисле, да ће добити опуштање и/или вежбу, у стварности добијају Хиндуизам! Мисле да добијају науку, али добијају религију! Погрешно је названо и опасно је!

Naravno ja prvi ne verujem u to da ko se bavi jogom je automatski sektas. Uostalom neko ce Nam verovatno bolje objasniti.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Mislim da je primarno rascistiti da li se pod jogom podrazumeva joga kao sistem telesnih vezbi ili joga kao stil duhovnog zivota.

Npr,neke vezbe koje smo svi radili na fizickom u osnovnoj skoli (vezbe istezanja) imaju dosta toga zajednickog ako ne i istovetnog sa vezbama joge,u tom pogledu,joga nije opasna.

Ako se tu ukljuci i duhovna komponenta,mantranje i slicno,onda je to druga prica.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je primarno rascistiti da li se pod jogom podrazumeva joga kao sistem telesnih vezbi ili joga kao stil duhovnog zivota.

Npr,neke vezbe koje smo svi radili na fizickom u osnovnoj skoli (vezbe istezanja) imaju dosta toga zajednickog ako ne i istovetnog sa vezbama joge,u tom pogledu,joga nije opasna.

Ako se tu ukljuci i duhovna komponenta,mantranje i slicno,onda je to druga prica.

Pa s obzirom na to da je svrha i cilj joge prije svega spiritualna,mislim da se ne moze koristiti samo za fizicko zdravlje,tj.neodvojivo je.Jer to onda nije joga vec fitnes,pilates i ostalo.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Ako "treniraš",tj "praktikuješ" jogu ...ili jednostavno vežbaš ne znači da si automatski u sekti...

I isto tako ako neko jede voće i povrće ne znači automatski da posti...ili ako neko ima anoreksiju ne znači da je povižnik,već da je bolestan i da mu treba pomoći.

Ako ne postoji duhovna komponenta,u crkvi ili u jogi onda je to jednan skup radnji koje nemaju nikakve veze sa dušom. 

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...