Jump to content

Тибетанске вежбе- одличне за здравље и мршављење :) (видео)

Guest - . . .-

Препоручена порука

Nikada  se ne radi joga bez meditacije...sustina joge i jeste u meditiranju nad tackama,cakrama..u budjenju kundalinija...od najnize na najvisoj tacki...i mantranjima..

Naravno da se rade vežbe joge bez meditacije,kao i što vežbaš ajkido bez da meditiraš i zanosiš se nekom tom duhovnošću

Подели на овим сајтовима

Za mene su istočnjačke discipline poput taj čia i  joge, Bogom dane za starije osobe. Dok se sa većinom drugih sportova koji su kod nas najpopularniji, kreće od nekih klinačkih godina,(ko hoće ozbiljnije da se bavi) ove vežbe su prilagođene svim generacijama. Ne samo da daju vitalnost, nego i odlažu pojavu neke arterioskleroze, i ostalih "staračkih" bolesti ili ih potpuno sprečavaju.

Zamislite kako je Bog bio izdašan kada nam je dao da sa samo 15-tak minuta svakodnevnog vežbanja (a svima je jasno koliko je to zapravo malo) održavamo svoje telo zdravim i idemo sigurnim korakom do starosti.

Mnogi koji su debeli imaju problem "kako ću ja sa stomačinom?", ili bolesti "kako ću ja kljakav?", e pa kažem vam da to i jeste stanje duha. Nema debelih i nema bolesnih. To što neko ima stomak u obimu veći nego kod drugih, ili neko što je invalid ili bolestan, ne sprečava ga da uradi par osovnih vežbi. Kao što ni najgora bolest ili duševno stanje ne sprečava nekog da se pomoli Bogu.

Slava Bogu. Hvala Bogu.

P.S. Pričam o nekim relativno normalnim stanjima kod čoveka, ne kad je neko paralizovan ili duševno bolestan do tačke da ne zna šta radi.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Bracika, ne ubacuj neku konotaciju o kojoj nije reč.

Sprot bez nacionalizma. Živela Turska, živela Srbija, živela Rusija.

U zdravom telu zdrav duh.

Подели на овим сајтовима

Uz dužno poštovanje prema ocu Gavrilu ali zaista nije u pravu.

Šta ćemo sa sveštenikom iz Crne Gore,koji je nosilac,odnosno ima ih samo par,crnog pojasa ne znam koji dan u Kjokušin karateu.

Ovaj tradicionalni karate je limunada za Kjokušin.

Подели на овим сајтовима

Дрво чије корење вуче сокове из адског бездана не може давати добре плодове

Iz adskog bezdana?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Iz adskog bezdana?

То је цитат из једне књиге коју сам давно прочитао из поглавља о јоги и медитацији. Може бити да сам погрешно пренео, али види се ваљда шта је писац хтео да каже :)

Подели на овим сајтовима

Misliš na kroz staklene oči Indije..? ;)

Ма не. Мислим на "Покајање пут у живот вечни" . То ми је прва православна књига која је уједно направила револуцију у мом животу :)

Подели на овим сајтовима

Mislim da se previše plašite joge kao nečega što je toliko opasno za pravoslavnog hrišćanina.

Ako čovek svaki dan živi sa molitvom Božijom i imenom Hristovim, kakva onda može da mu preti opasnost. Nek pojede i otrov, nema većeg leka od imena Njegovog. Ma ne mora ni ceo dan da mu bude ime Njegovo na ustima. Nek se prekrsti bar tad pre vežbe, ako se boji, i siguran sam da nema ništa loše da se desi duši nekog jogi vežbača.

Подели на овим сајтовима

Svojevremeno je moja koleginica sa posla vezbala jogu uz ponavljenje mantri, opremala kucu u feng-sui fazonu i ostale gluposti, smarala je do besvesti pri tom izgledala smesno i izgubljeno ... To mi je u proporciji sa palmama u sred Sumadije.

Ako hocete vezbe za zdravlje na duge staze, preporucujem pilates 15 minuta svakoga dana, nema mantri i ostalih "zamki"   :)

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Svojevremeno je moja koleginica sa posla vezbala jogu uz ponavljenje mantri, opremala kucu u feng-sui fazonu i ostale gluposti, smarala je do besvesti pri tom izgledala smesno i izgubljeno ...

Sad znaš kako se ja osećam kada pravoslavci krenu o svojim običajima. 

Подели на овим сајтовима

Sad znaš
kako se ja osećam kada pravoslavci krenu o svojim običajima.

Зар ти обичаји нису део културе, традиције и историје народа коме припадаш ?.Гледаш ли макар тако на њих или их не подносиш јер су верски, а веру не подносиш, да не кажем мрзиш ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...