Jump to content

Познати исламски теолог открио јавности једну од главних тајни Ислама

Оцени ову тему

Препоручена порука

Brate Aco, MIriam, samo istine radi, ovaj covek nije pogubljen jer je hriscanin, nego jer je ubica.

Ne ulazim da li je ta smrtna kazna oprvdana ili ne, o tome smo vec pricali na drugoj temi dosta.

Pogledajte ovde...

https://www.pouke.org/forum/topic/24965-%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%83%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D1%98%D0%B5-%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B3-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D1%98%D0%B5%D1%80-%D1%98%D0%B5-%D0%BE%D0%B4%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%B4/

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Nije ovaj, ali je neki drugi..na zalost

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Ja se ubi pisajući da babe i žabe nisu isto a opet se poistovećuju. 

Iran je šiitska država. Jedino čisto islamsko u Iranu je Kur'an. Ostalo je mešavina Islama, šiizma i perzijskih kultova i prakse. Iako se ne slažem sa šiizmom i sa takvim koktelima, ne podržavam dezinformisanje prema nikome i ničemu.

Подели на овим сајтовима

Ljubav nije ubijanje. I ja zaista ne mogu da shvatim, iako pokušavam, kako vi mislite da se odbranite od agresora bez borbe?! Dakle, kad bi vas napao sa sabljom da vas ubijem, šta bi ste uradili? A šta bi uradili refleksi? Neću da vas šamaram pa da mi okrećete obraz. I po vašem verovanju, šta će Isus a.s. da radi kad dođe ponovo?!   

Прво да ти се захвалим за труд и пажњу које си посветио за одговоре. Имао би ја на сваки твој одговор коментар али мислим да би тад отишли прешироко само би потрошили време и свако би остао при свом мишљењу.

Ја нисам ни свештеник, ни теолог него обични грешни верник, и колико сам ја за сад успео да напредујем у вери а то је неки ниво неког тешког почетника, ако се то може тако рећи. Али сам схватио једно, ако не знаш како да поступиш у неким моментима или да одреагујеш погледај са стране љубави и онда дај одлуку. Мислим да је ту главна разлика Православља у доносу на све остале вере. Ако Господа не пустиш у своје срце никад нећеш осетити ни делић те праве, исконске Божије љубави која нас људе испуњује и употпуњује и тек тада видиш и осетиш зашто је Бог нас људе направи баш онакве какви јесмо и да су људи на овом свету да воле, помажу, чине разна друга добра дела а не да унаказују своја тела разним глупостима и перверзијама, кажњавају, убијају, мрзе, чине разна зла дела.

Ипак је наш овоземаљски живот прекратак за лоше ствари!

Погледај ти православе светитеље шта су им кроз векове радили и дан данас раде, како их све мучули, затварали, вешали, убијали угњетавали ... подизање мача је мала ствар. И шта мислиш да су се они бојали, рефлексно да су се бранили? То су радили овоземаљски ситни, слаби људи, који нису ни дотакли праву љубав. Светитељу су били испуњени Божијом љубављу и то им је једино било потребно.

Тешко је разумети нас православце са стране љубави, ја тебе не кривим због тога јер можеш да причаш и пропагираш шта си научио из своје вере.

Као што сам ти рекао где има љубави ту не постоји никакво кажњавање и слично. А они који мисле да су овоземаљски закони и божији исти и онај ко је суде по томе и кажњавају они немају ни љ од љубави.

Али свако има право да се определи за прави пут и да напусти шта год да је био пре, и да иде путем љубави и спасења.

Свако добро!

Подели на овим сајтовима

Прво да ти се захвалим за труд и пажњу које си посветио за одговоре. Имао би ја на сваки твој одговор коментар али мислим да би тад отишли прешироко само би потрошили време и свако би остао при свом мишљењу. Ја нисам ни свештеник, ни теолог него обични грешни верник, и колико сам ја за сад успео да напредујем у вери а то је неки ниво неког тешког почетника, ако се то може тако рећи. Али сам схватио једно, ако не знаш како да поступиш у неким моментима или да одреагујеш погледај са стране љубави и онда дај одлуку. Мислим да је ту главна разлика Православља у доносу на све остале вере. Ако Господа не пустиш у своје срце никад нећеш осетити ни делић те праве, исконске Божије љубави која нас људе испуњује и употпуњује и тек тада видиш и осетиш зашто је Бог нас људе направи баш онакве какви јесмо и да су људи на овом свету да воле, помажу, чине разна друга добра дела а не да унаказују своја тела разним глупостима и перверзијама, кажњавају, убијају, мрзе, чине разна зла дела. Ипак је наш овоземаљски живот прекратак за лоше ствари! Погледај ти православе светитеље шта су им кроз векове радили и дан данас раде, како их све мучули, затварали, вешали, убијали угњетавали ... подизање мача је мала ствар. И шта мислиш да су се они бојали, рефлексно да су се бранили? То су радили овоземаљски ситни, слаби људи, који нису ни дотакли праву љубав. Светитељу су били испуњени Божијом љубављу и то им је једино било потребно. Тешко је разумети нас православце са стране љубави, ја тебе не кривим због тога јер можеш да причаш и пропагираш шта си научио из своје вере. Као што сам ти рекао где има љубави ту не постоји никакво кажњавање и слично. А они који мисле да су овоземаљски закони и божији исти и онај ко је суде по томе и кажњавају они немају ни љ од љубави. Али свако има право да се определи за прави пут и да напусти шта год да је био пре, и да иде путем љубави и спасења. Свако добро!      

Ja se tebi zahvaljujem na postavljenja pitanja. Svaki tvoj komentar je dobrodošao. Razmena mišljenja vodi i do promene stava. A od velike je koristi dijalog, jer su se ljudi danas otuđili jedni od drugih. Sve po nekim obavezama i problemima, nije ko ranije. Viđaju se samo po protestima, demonstracijama i mitinzima. Nisam ni ja neki teolog nit imam išta završene škole o teologiji. Sasvim običan vernik i grešnik u nadu za oprostom. I kao takvog me i shvati. Mi se ne razlikujemo mnogo. Ja se slažem s tobom u vezi ljubavi i propustljivosti iste u srce. Smatram da je to potrebno svima i lično težim k tome.  Svetitelji su uspeli u tome ali njih je malo. Iskreno, mnoge stvari u Pravoslavlju ne razumem ali pokušavam da shvatim. A da bih shvatio, došao sam ovde da prvo naučim. Znam da si dobronamerno spomenuo propagandu ali propaganda po definiciji nije moj  metod.  Mislim da nisam dovoljno pojasnio u vezi kažnjavanja. Ja se apsolutno slažem s tobom da gde ima ljubavi nema kažnjavanja. Ipak, oni pravi vernici nemaju kriminalni dosije ili ne žele da im "raste". A sve je to zbog ljubavi prema veri tj. Bogu. Međutim, postoje i oni koje mogu se sprečiti samo uz policiju i sudstvo. A sudstvo kažnjava na ovaj ili onaj način. Dakle, nije kazna tu zbog vernika koji  ljubi Boga već zbog onih koji se protive Božijim zapovestima. Ne hapsi policija mene i tebe nit nas sud kažnjava.  I opet se slažem s tobom da ljudski i Božiji zakoni nisu isti. Verovao ili ne, više bih voleo živeti pod crkvenom ili rabinskom vlašću nego pod demonkratijom, komunizmom i sl. Svako dobro
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...