Jump to content

Познати исламски теолог открио јавности једну од главних тајни Ислама

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ako ćemo po istorijskim činjenicama Jevreji su najpametniji narod. Nikada nisu ratovali izmedju sebe, pravi Božiji narod.  

Istorija Jevreja je duga. I oni su se međusobno sukobljavali.  Znaš i sam da je bilo onih za Hram i oni protiv Hrama. Što se tiče pameti, skidam kapu. Najviše su dobili Nobelovih nagrada u poslednjih 100 godina. 

Pored svega toga vama je naredjeno da ih ubijate.

Ignjatije, još samo da citiraš ta naređenja. A podsećam te, svaka optužba bez dokaza se smatra kleveta po svim pravnim sistemima pa bio i Isus a.s. sudija.

Ali Bog je ispunio obećanje dato u Bibliji da će ih vratiti u svoju zemlju, da će biti okruženi višestruko jačim neprijateljem, ali da ih neće moći uništiti.

Kada je Teodor Hercl, osnivač cionizma rođen u Zemunu kraj Beograda, izneo svoju ideju o povratku u Obećanu zemlju- svi Jevrejski autoriteti su bili protiv. Danas, Izreal postoji ali ne onaj biblijski već satanski. Ultraortodoksni Jevreji koji se zalažu za prvobitan Judaizam (rabini su izmenili ovaj prvobitni) su protiv postojanja Izreala. Razog je prost, SZ predviđa Izreal koji će biti teokratski  tj. gde će vladati Božiji zakoni. Danas, Izreal je sekularni, ateistički- gledano pravno. Šabat se ne poštuje, homići se reklamiraju, ... A ima još jedna "kvaka": SZ predviđa Izrael tek onda kad dođe Mesija i uspostavi Hram. S obzirom da, po njihovom, Mesija nije došao niti je uspostavio Hram- Izrael nije Božije obećanje. Jevrejima se, generalno, nameće cionizam a ne Judaizam. Ako čitamo ovog Teodora, sam on je bio antisemit. Nije bio za Božiji zakon već za evropske tekovine. Imao je kompleks niže vrednosti pa sve što je jevrejsko nije podnosio. Smatrao je, da je sve to zbog toga što Jevreji nemaju svoju državu. Sve ovo, i još više, su sakupili razne Jevrejske grupe koji su protiv Izraela.  Dakle, gledano po Judaizmu - Izrael nije Božije obećanje. A cionizam je satanska ideologija. Imaš na Youtubu dokumentarac, samo ukucaj ime.

Inače, do sad ovi ultraortodoksni nisu imali vojnu obavezu. Sad su promenili a ovi se pobunili. Ne znam šta je dalje bilo.

Možete samo da ih mrzite koliko hoćete, kao i mnogi Hrišćani.

Što se tiče mržnje, mrzimo cionizam jer je to nacistička i rasističa ideologija koja nema veze sa Judaizmom. Ne mrzimo Jevreje već cioniste- velika je to razlika.

"O vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedočite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što činite!" (El- Ma`ida, 8)

I neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite, zato što su vam spriječili pristup Časnome hramu,* nikako ne navede da ih napadnete! Jedni drugima pomažite u dobročinstvu i čestitosti, a ne sudjelujte u grijehu i neprijateljstvu; i bojte se Allaha, jer Allah strašno kažnjava. {5:2}

Jerusalim, džamija el-Aksa. Cionisti sprečavaju pristup džamiji mnogobrojnim kontrolnim punktovima, zidovima, ... Trebaš da kreneš dan-dva ranije kako bi stigao. A kad stigneš, restrikcija. Ovi ispod su zaduženi da ne puste sve one koji stignu. Ima starosni kriterijumi. Ne sećam se sad tačno od koliko do koliko. Razlog: kako ne bi neki musliman razneo džamiju. A koji bi to muslima razneo baš ovu džamiju? A zar njima ne odgovara da baš musliman raznese ovu džamiju? Ionako na sve načine je ruše- malo po malo.
431_252301721573913_1642580890_n.jpg

Подели на овим сајтовима

Човек реко искрено и тачно. То је то! Милитантни религијски систем заснован на убијању онога ко га не прими или га се јавно одрекне.

Poštovani Diliću, a šta održava Islam na Zapadu?! Konvertiti? Ubijanje? Šta? 

Подели на овим сајтовима

А где је ту љубав? Ко си ти да кажњаваш? Ти си овде да се молиш Богу и да себе мењаш и да можда по неког саветујеш и ништа више. Схваташ која је разлика, ти кад неког или нешто волиш ту нема места за ништа друго сем за љубав, где је кажњавање и убијања ту нема љубави.

Ljubav je jedno a kazna za vređanje drugo. Nećemo da mešamo babe i žabe. Nikad ne može ljubav i vređanje biti isto.  Ja nikog ne kažnjavam. Objasnio sam da postoji procedura koju vrše nadležni organi. 

Ja sam ovde prvenstveno da učim i komuniciram. Naravno, nije isključeno ni ostalo. A znanje je preduslov promeni.  
Shvatate li vi šta znači kontekst, okolnosti i sl. ? Ako vi ljubite Boga, svojevoljno se pridržavate Biblije a Biblija ne dozvoljava vređanje. Tako da, niko vas neće ni kazniti. Međutim, ako vi vređate, ubijate i sl., onda će vas svaki pravni sud, pa čak i crkveni, kazniti za vaše zločine. A ako neko izjavi da voli da vređa i ubija, onda je psihopata. Po ovoj logici, ako sam shvatio kako se htelo reći, Hitlera su trebali pustiti slobodno da živi pa još da mu čestitaju Božić i Uskrs. Znate, ta ljubav ne postoji ni u jednom pravnom sistemu. Ko god učini zločin, sledi mu kazna. 
Подели на овим сајтовима

Zbog nekog smirenja strasti pitao bi muslimane na ovom prostoru sledece: Kako bi vi razgovarali sa nama posle toliko godina da su nasi dedovi nabijali na kolac vase dedove odnosno da ponekad nije li greska i u vama da ako neko malo agresivnije deluje. Sve su to uglavnom cinili zato sto su hteli da promenimo veru. Ne bi voleo da ovo sad udje u neki duboki religijski dijalog vec pitam kao covek zanima me stvarno sta pomislite kad se dotaknemo toga.

Pitanja su dobrodošla. Čini mi se da je pitanje postavljeno pogrešno. Ako su vaši dedovi nabijali na kolac naše dedove, onda ne vidim razlog da neko od vas deluje malo agresivnije jer smo mi potomci žrtava a ne vi. Ako zamenim uloge, onda trebate prvo dokazati ko, gde, kad i pod kojim okolnostima je neko nabijen na kolac?! Celo vreme pokušavam pokazati da generalizacija nije ispravna. Ako je moj deda, npr., bio kriminalac, kako bi trebao da razgovaraš sa mnom?! Kao sa kriminalcem? Da bi razgovarali o istoriji, treba se prvo utvrditi istorijske činjenice. 

Nabijanje na kolac nije naš izum. To je Vlad Drakula izmislio i prvi nabio 10-15 ooo ljudi. Šerijat uopšte ne poznaje ovo, i zabranjuje. Činjenica je da su neki Turci nabijali na kolac pri kraju svoje vladavine one koji su bili protiv. A s obzirom da Šerijat kolac ne dozvoljava, onda ti Turci nisu sledili propise Islama već izum Vlada Drakule. 

A što se tiče prisiljavanja u Islam, za 500 godina ne bi ostao nijedan nemusliman. Nijedna neislamska bogomolja. A nakon Turaka, svi bi se ponovo vratili u prethodnu veru. Ali, kao što znamo, više je nemuslimana nego muslimana. Bogomolje su na svojim mestima. A niko se nije vratio u prethodnu veru. 
Подели на овим сајтовима

Reći da je hrišćanstvo zasnovano na licemerstvu je isto kao reći da je Hristos licemer, a istina je da je zapadno hrišćanstvo zbog pogrešnih tumačenja i teologije delimično u zabludi. Gay blud, razvrat, obožavanje materijalnog i idolopoklonstvo se takođe raširilo po americi ali to ne znači da je to dobro. Licemerstva ima i kod islamskih vernika,jer je licemerje zbog čovekove grešne prirode a ne zbog neke religije,

Tačno tako gospodine Isihast.  
Подели на овим сајтовима

Nije baš tako direktno. To rade indirektno. Ne tera te na silu, ali moraš da mu plaćaš porez, neki i žene uzimaju, otimaju ti decu za janjičare... a jaram pada, pa i povlastice dobijaš, ako prihvatiš Islam. Tako da te indirektno tera da promeniš veru da bi živeo lepše.   

Ignjatije, daj više dokaze. Jel znaš ti šta je sve narod morao da plaća pre Turaka?! A po Šerijatu, jedna desetina prihoda godišnje i to samo od bogataša! I nemaš više nikakvih obaveza. Ili, da odeš  u vojnu službu na neko vreme kao zamena za porez. Povlastice su dobijali bez obzira na veru.  Teško je bilo muslimanima a raja je uživala. Međutim, posle su mnogi ocrnjavali taj period kao da se radi o samom paklu.

"Pošto smo rekli da spadaju u grupu zavisnog stanovništva, seljaci su morali da ispunjavaju različite obaveze u novcu, radu prema svojim gospodarima i vladaru, koji je bio i nominalni gospodar sve zemlje. Seljaci koji su živeli na crkvenim imanjima imali su obaveze samo prema crkvi, jer su crkveni posedi sve do XV veka i vremena Despotovine, bili oslobođeni svih davanja prema vladaru. Glavni porez nazivao se soće ili dohodak carski, i njega je bila dužna da plaća svaka kuća (odnosno glava), a iznosio je jedan perper ili protivrednost u žitu. O sakupljanju ovog poreza koji je išao vladaru, brinula se vlastela. Druga vrsta dažbine, koju je svaki vlasnik ubirao za sebe od seljana sa svog imanja, nazivao se desetak i najčešće se ubirao u žitu, ali i u mesu, medu, vosku...

Pored ovih dažbina, seljak je bio dužan da izvršava razne rabote i druge obaveze. Zemljoradnici su bili dužni da rade svake nedelje na vlastelinskom imanju, a pored toga i dva puta godišnje kada su veliki poslovi, odnosno mobe. Pošto su se planine i pašnjaci nalazili u posedu vladara i crkve, sela i Vlasi su bili dužni da korišćenje ovih dobara plaćaju u stoci i siru gospodaru. U Dušanovo vreme, Vlasi su naknadu za zimovanje na vlastelinstvu plaćali na 100 goveda ili konja - po jedno grlo, a na 100 ovaca - ovcu sa jagnjetom. U srednjovekovnoj Srbiji, a i kasnije, izuzetnu ulogu u prehrani stoke je imao hrastov žir, ali je od roda u jednoj župi polovina pripadala caru, a druga polovina vlastelinu, dok su seljaci plaćali korišćenje žira u svinjama. Posebna vrsta obaveze bila je pružanje određene količine hrane za vladara ili članove njegove porodice, te pratnju i članove državne uprave i predstavnike stranih država. Ova obaveza se od vremena Cara Dušana odnosi samo na cara sa pratnjom.

Pored svih poslova vezanih za obradu zemlje, seljak je imao obavezu da na poziv vlastelina učestvuje u vojnim pohodima, kao deo baštinske vojske. Seljaci su uglavnom sačinjavali laku pešadiju, koja je vremenom sve više gubila na svom značaju. Od naoružanja, seljaci su imali lak drveni štit, koplje, sekiru, zatim luk i strelu (slika 12). Slične obaveze bile su i čuvanje puteva i manastira od razbojnika i pljačkaša, te učestvovanje u zidanju razrušenih župskih gradova. Srednjovekovna istorija ne poznaje ni jedan ustanak ili pobunu seljaka u srpskoj državi, kakvih je bilo širom Evrope od XIV do XVI veka. Ova pojava može se opravdati "dobrim" odnosom vlastele prema pučanstvu, ili samim mentalitetom naroda." 

Radivoje Arsić

apsolvent arheologije - http://www.art-anima.com/forumi/index.php?action=printpage;topic=34.0

Plus, vlastela je imala obavezu da kidnapuje ljude po gradovima i da ih šalje na selo.

Inače, islamski osvajači iz davnih vremena su bili mnogo bolji od pojedihih varvara, to ne poričem, Ali osvajač je zao i čini nasilje kakav god da je.

Bravo, Ignjatije! Činjenica je da je bilo onih koji su sprovodili svoju volju ali to ne znači da su svi bili takvi. Te osvajače, narod je dočekivao kao oslobodioce. Inače, ko je pozvao te osvajače? Slobodno proveri i istraži.  

Ovi moderni su mi sto puta gori od prvih Osmanlija, Kao i mladi šiptari od starih, koji su imali mnogo više dostojanstva i poštovanja prema drugome.   Kada bi sada uspeli ono što su Osmanlije, situacija bi bila sto puta gora. Mnoge crkve i manastiri na Kosovu koje nisu Turci vekovima dirali, porušeni su u roku od samo nekoliko godina od modernih Muslimana. Zlo je mnogo više ojačalo.   A nafta nestaje polako..... šta će biti videćemo.

Potpuno se slažem sa tobom Ignjatije, ovi današnji su: sačuvaj Bože. Svi nešto znaju a u suštini ne znaju. Svi nešto rade a ništa ne urade. Svako na svoju glavu a onda su svi drugi krivi. Itd. Za ove današnje, svaka kritika je na mestu. Naravno, čast izuzecima. 
Na Kosovu su uništavali oni koji od Islama imaju samo ime. A ime svako može da ima. To su sve ultranacionalisti koji ne šišaju ni veru ni moral. Služe se svim sredstvima prema svima. Njih je teško nazvati "modernim" a kamoli muslimanima. Naravno, ne treba generalizovati na sve Albance. Čitam, zabranili hidžab po školama a ovamo se ulizuju kod hafiza  Kur'ana, predsednika Egipta Mursija i drugih. Bog najbolje zna, ali po delima su daleko od Islam. 

Malopre sam na Fb našao ovaj tekst:

Rečeno je Omer bin Hattabu, radijallahu anhu: "Zar nećeš prekriti Kabu sa svilom, o vladaru pravovjernih?" Pa je odgovorio: "Preči su mi gladni stomaci muslimana!!!!!"

Današnja Kisva (prekrivač Kabe) je napravljena od 670 kg čiste svile, 150 kg zlata i srebra koji se koristi za graviranje Kur'anskih Ajeta na platno. Cijena izrade iznosi oko SR 16.8 milijuna rijala (4,5 milijuna dolara).

Kad nestane nafta, ima drugih resursa. Preko 60% prirodnih resursa su u 57 zemlje sa apsolutno muslimanskim stanovništvom.

Bolje, da nestanu ovi sadašnji diktatori i lopuže.

Подели на овим сајтовима

Написао си "Бог дели љубав", из овог видеа и овог што си написао љубав је и убијања за вас?

Ljubav nije ubijanje. I ja zaista ne mogu da shvatim, iako pokušavam, kako vi mislite da se odbranite od agresora bez borbe?! Dakle, kad bi vas napao sa sabljom da vas ubijem, šta bi ste uradili? A šta bi uradili refleksi? Neću da vas šamaram pa da mi okrećete obraz. I po vašem verovanju, šta će Isus a.s. da radi kad dođe ponovo?!   

Подели на овим сајтовима

Ljubav nije ubijanje. I ja zaista ne mogu da shvatim, iako pokušavam, kako vi mislite da se odbranite od agresora bez borbe?! Dakle, kad bi vas napao sa sabljom da vas ubijem, šta bi ste uradili? A šta bi uradili refleksi? Neću da vas šamaram pa da mi okrećete obraz. I po vašem verovanju, šta će Isus a.s. da radi kad dođe ponovo?!   

Isus je zalecio uvo koje je Njegov ucenik odsekao vojnicima koji su ga odvodili na Njegovo stradanje. Verovatno ce to ciniti i dalje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Treba reći istinu, a ne stalno se izvlačitinije to tako, to je ovako, to su oni krivo, to piše ovako. To su sve laži, jedina istina je da je šerijat zlo. Onaj koji se stavlja u ulogu Boga i vrši smrtne kazne, stići će ga ruka pravde i prije nego to misli

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Овај човек је убијен у ирану јер је веровао у Исуса Христа. Ирански суд погубио је овог човека јер је одбио да се одрекне Хришћанства . Отишао је са осмехом.

Прави херој. Поносим се што верујем у Исуса Христа и поносан сам на своју Православну веру!

Подели на овим сајтовима

Strašno!

Sad će opet biti da to nema veze sa islamom..

Isus ga je dočekao raširenih ruku..A ovima sprema račune na naplatu..

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Овај човек је убијен у ирану јер је веровао у Исуса Христа. Ирански суд погубио је овог човека јер је одбио да се одрекне Хришћанства . Отишао је са осмехом.

Прави херој. Поносим се што верујем у Исуса Христа и поносан сам на своју Православну веру!

Ako zelis brate da pruzis meni ruku pomirenja i da zajedno probamo da resimo ponekad i nespretne komentare stisni mi moju ispruzenu ruku!

Bio sam ismejan jednom ovde kad sam bukvalno shvatao reci Hristove da ako se sablaznis bolje i oko da izvadis nego da ceo telesan padnes pod vecne muke. Ovo govorim secajuci se svih stradalnika Hrista radi pa i ovog naseg coveka. Sablazni se covek ako se odrekne Hrista vrlo se sablazni Stradalnici su to znali i platili krvlju i zivotom svojim a da su im ponudili mogucnost da izvade oko svoje Hrista radi po mom dubokom verovanju ucinili bi to, kao sto su i platili cenu zivota svojega kako bi ostali sa Hristom i u Hristu. Prastaj! To si mi odprilike nazvao mojim misomor smirenjem.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...