Trinaesti učenik Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 to mozes naci svuda to je suva istoriska cinjenica ! Mada ne bitno za tebe i to postujem a za mene jako bitno jer time potvrdjujem da se svako moze spasiti. I nemoj da mi branis da ispovedam svoju veru kao jedinu ispravnu jer ja nemam nikakav problem i imam postovanje prema svacijoj veri ali joj ne verujem . Poz nista licno i nista protiv muslimana. Meni se čini da me ovde svi pogrešno shvataju iako pišem jezikom kojeg svi razumeju. Niti sam zabranio niti mogu da zabranim. I ne znam odakle ovakav stav da je nekom nešto branim? Samo sam hteo da se informišem. Takođe, poštovanje i čast svakome ali se ne slažem sa nekima i nečim. Ništa lično i ništa protiv hrišćana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Meni se čini da me ovde svi pogrešno shvataju iako pišem jezikom kojeg svi razumeju. Niti sam zabranio niti mogu da zabranim. I ne znam odakle ovakav stav da je nekom nešto branim? Samo sam hteo da se informišem. Takođe, poštovanje i čast svakome ali se ne slažem sa nekima i nečim. Ništa lično i ništa protiv hrišćana. Prastaj mozda sam tvoje reci Ime i Prezime shvatio pogresno nekako nedobronamerno. Trinaesti učenik је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 @Trinaesti učenik На почетку да ти кажем да не бих волео да овај наш разговор оде на страну нападања и оптуживања, ја признам да мени фали мудрости па ако буде фалило љубави у мојим постовима ја сам се трудио да никог не повредим али једноствано за сад не могу боље.Да ти одмах кажем да сам ја јако слаб познавалац ислама, тако да нећу да се ту пуно петљам али имам пријатење који далеко бољи од мене упућенији и у Ислам и у Православља па ћу користити њихове мисли.Ја нисам чуо ни један случај да се православац исцелио у џамији, можда је било али не верујем. Неколико си пута навео Хришћанство, ту си одма погрешио ове се води дијалог између Православља и Ислама, а не о Римокатолицима и Исламу.Прави православац никад не чини насиље нити ћеш кад чути у Православној цркви да свештеник ма колико био грешан пропагира насиље, да ли можеш ти то да тврдиш за Ислам и мислиманске свештенике? Свето Писмо је настало пре Курана и у великом делу Куран "личи" на Свето Писмо.А ко пропагира џихад и шта је џихад, да ли има то везе са насиљем убијањем и сл.?Шта муслимани раде кад им неко нападне Мухамеда?Да ли шеријат кажњава људе и како?Дај ми историјски податак кад, где и колико је људи насило прешло у православља а колико у ислам? Колико је цркви промењено у џамије а колико џамија у цркве? Да ли је ово истина или није http://www.svet.rs/planeta/muslimanka-osudena-na-15-godina-zatvora-jer-je-htela-da-promeni-veru? Где су вама Свете мошти на којима се дешавају разна чуда и исцелења?Ја се овим питањима нисам трудио да нанесем зло ником, него да кажем истину коју ја знам, а ширење истине је обично за добробит свих особа којима је је стало до истине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Prastaj mozda sam tvoje reci Ime i Prezime shvatio pogresno nekako nedobronamerno. Prihvatam izvinjenje. Možda sam i ja trebao uz uvod da pitam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Evo, istorijske činjenice: Ako ćemo po istorijskim činjenicama Jevreji su najpametniji narod. Nikada nisu ratovali izmedju sebe, pravi Božiji narod. Pored svega toga vama je naredjeno da ih ubijate. Ali Bog je ispunio obećanje dato u Bibliji da će ih vratiti u svoju zemlju, da će biti okruženi višestruko jačim neprijateljem, ali da ih neće moći uništiti. Možete samo da ih mrzite koliko hoćete, kao i mnogi Hrišćani. Evo, kad bi ja išao vašim merilima: Hahahahahahhaa po čijim učenjima i sa kakvim motivima su vodjeni ti ratovi ? Daj ne zezaj. Naš Isus i njegovi apostoli nisu vodili ni jedan jedini rat niti su učili o tome, a uspeli su da toliko prošire Hrišćanstvo da je postalo zvanična religija Rimskog carstva; dok su vaš samozvani prorok i njegovi sunarodnici vodili ihaaaaaha ratove i osvajačke pohode u ime Islama. Njihovi naslednici i Beograd osvojiše i tudje žene otimaše i odvodjaše u hareme onima kojima je pored 4 žene dozvoljeno posedovanje bezbroj robinja. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 A šta je onda ovo Kuran, 9:5 "Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je." Drugim rečima, ako ne prihvate Islam ubijajte ih, opsedajte, zarobljavajte... Jer to nije prisila u veri ? Ignjatije, nije. Objasnili su već, da ne pišem ja: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Odgovor je očigledan- zato što ruže. Po Šerijatu, vređanje se sankcioniše. Čak da kažem nešto ružno za svinju, ako me neko čuje i optuži biću kažnjen. Kleveta se kažnjava po svim pravnim sistemima. Ako neko ruži i ostale proroke biće kažnjen. Ta sankcija za klevećenje nije privilegija već opšte pravilo. S druge strane, postoji procedura. Ne može svakome kome padne na pamet da izigrava sudiju, tužioca i dželata. Ti sad brkaš pojmove. Vređanje je jedno a jeres je drugo. Ako vređaš neku životinju, ne znači da si jeretik. S toga ti kazna nije anatema. А где је ту љубав? Ко си ти да кажњаваш? Ти си овде да се молиш Богу и да себе мењаш и да можда по неког саветујеш и ништа више. Схваташ која је разлика, ти кад неког или нешто волиш ту нема места за ништа друго сем за љубав, где је кажњавање и убијања ту нема љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Zbog nekog smirenja strasti pitao bi muslimane na ovom prostoru sledece: Kako bi vi razgovarali sa nama posle toliko godina da su nasi dedovi nabijali na kolac vase dedove odnosno da ponekad nije li greska i u vama da ako neko malo agresivnije deluje. Sve su to uglavnom cinili zato sto su hteli da promenimo veru. Ne bi voleo da ovo sad udje u neki duboki religijski dijalog vec pitam kao covek zanima me stvarno sta pomislite kad se dotaknemo toga. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Мислим да ниси у праву, и да је то погрешна слика о Исламу. У ствари, то је слика радикалног Ислама. Не заборави да је Ислам религија која се најбрже шири у САД, где је хришћанство доживело и доживљава свој суноврат, као религија заснована на лицемерству. Не знам много о Исламу, али знам да је то јако компликована тема, која захтева студиозност, и да не треба олако га одбацивати, него му треба прићи са поштовањем, и водитити екуменски дијалог са представницима Ислама. Reći da je hrišćanstvo zasnovano na licemerstvu je isto kao reći da je Hristos licemer, a istina je da je zapadno hrišćanstvo zbog pogrešnih tumačenja i teologije delimično u zabludi. Gay blud, razvrat, obožavanje materijalnog i idolopoklonstvo se takođe raširilo po americi ali to ne znači da je to dobro. Licemerstva ima i kod islamskih vernika,jer je licemerje zbog čovekove grešne prirode a ne zbog neke religije, Trinaesti učenik, Ignjatije and миркан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Човек реко искрено и тачно. То је то! Милитантни религијски систем заснован на убијању онога ко га не прими или га се јавно одрекне. Nije baš tako direktno. To rade indirektno. Ne tera te na silu, ali moraš da mu plaćaš porez, neki i žene uzimaju, otimaju ti decu za janjičare... a jaram pada, pa i povlastice dobijaš, ako prihvatiš Islam. Tako da te indirektno tera da promeniš veru da bi živeo lepše. Inače, islamski osvajači iz davnih vremena su bili mnogo bolji od pojedihih varvara, to ne poričem, Ali osvajač je zao i čini nasilje kakav god da je. Ovi moderni su mi sto puta gori od prvih Osmanlija, Kao i mladi šiptari od starih, koji su imali mnogo više dostojanstva i poštovanja prema drugome. Kada bi sada uspeli ono što su Osmanlije, situacija bi bila sto puta gora. Mnoge crkve i manastiri na Kosovu koje nisu Turci vekovima dirali, porušeni su u roku od samo nekoliko godina od modernih Muslimana. Zlo je mnogo više ojačalo. A nafta nestaje polako..... šta će biti videćemo. миркан је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Ignjatije, nije. Objasnili su već, da ne pišem ja: Написао си "Бог дели љубав", из овог видеа и овог што си написао љубав је и убијања за вас? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Ja ne mogu na sve strane odjednom. Dobićete odgovore ako Bog da, kada budem sledeći put dostupan. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Ja ne mogu na sve strane odjednom. Dobićete odgovore ako Bog da, kada budem sledeći put dostupan. Čekaćemo. Strpljenje je vrlina. Ne treba žuriti. Naš narod kaže da "što je brzo to je i kuso". Samo opušteno http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Ко журио врат сломио Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Март 9, 2013 Пријави Подели Написано Март 9, 2013 Hvala na razumevanju. @Trinaesti učenik На почетку да ти кажем да не бих волео да овај наш разговор оде на страну нападања и оптуживања, ја признам да мени фали мудрости па ако буде фалило љубави у мојим постовима ја сам се трудио да никог не повредим али једноствано за сад не могу боље. Gospodine Mirkan, ovaj forum nije sudnica niti ja imam nameru da ikog napadam ili optužujem bez dokaza. Ja samo odgovaram na pitanja bez ikakvih namera da uvredim nekog. I meni fali mudrost, nisam neki genije. Pokušavam biti obazriv ali kad pišem noću ume da se nešto odmakne zbog pospanosti. Veoma dobro je što ste objasnili svoju situaciju i sad razumem, i neće biti problema u našim odnosima. Да ти одмах кажем да сам ја јако слаб познавалац ислама, тако да нећу да се ту пуно петљам али имам пријатење који далеко бољи од мене упућенији и у Ислам и у Православља па ћу користити њихове мисли. Da vam odmah i ja kažem, slab sam i ja poznavalac Pravoslavlja. Čitam po sajtovima, slušam po youtubu i sl. Išao sam i idem na svetosavlje. com i još neke sajtove. I ono najbitnije, dosta komuniciram sa hrišćanima. Na forumu sam da nešto naučim. Što se tiče poznavanje Islama, nema tog dobronamernog čoveka koji će ti reći da je sasvim Ok informisati se iz samo jednog izvora. Ja vaše prijatelje ne znam pa ne mogu ništa reći o njima. Za mene su sasvim ok dok ne saznam nešto negativno, s čime će izgubiti moje poštovanje i poverenje. Inače, voleo bih da se upoznam i sa njihovim mišljenjem o Islamu i muslimanima. Slobodno ih citirajte. Ја нисам чуо ни један случај да се православац исцелио у џамији, можда је било али не верујем. Trebamo razumeti da ti ljudi ne odlaze u crkvu ili džamiju svojevoljno već ih muka tera. Nadaju se isceljenju. U takvoj situaciji, svaki roditelj bi svoju decu odveo, ne u crkvu ili džamiju, već u svako mesto gde čuju da je lekovito. Ovi ljudi ne vole da se zna u javnosti da su bili "kod onog drugog". I nezgodno mi je da ih imenujem ovde javno bez njihove dozvole. Lično, ja sam kao beba bio veoma bolestan. Roditelji su me vodili i u crkvu i u manastir. Ali i u tekije i po turbete. I razna mesta koja su lekoviti. Za bolnice i doktore da vam ne pričam. Ništa nije pomoglo. Roditelji nisu znali više gde da me odvedu. Nakon nekog vremena, bolest se sama povukla. Svejedno, isceljenje je fenomen prisutan u celom svetu, u svim religijama i hramovima. Tako da, niko ne može tvrditi da se isceljenje događa samo kod njega i zbog njega. Неколико си пута навео Хришћанство, ту си одма погрешио ове се води дијалог између Православља и Ислама, а не о Римокатолицима и Исламу. Ovde se postavlja pitanje muslimanima, a postavljači pitanja ne razlikuju razne sekte i frakcije koje se pripisuju muslimanima. Zbog toga, ja u odgovorima kažem "Hrišćanstvo i hrišćani", kako bi uvideli sami da generalizacija nije dobra. Kao što ste vi uvideli. Znači, ne mogu da krivim pravoslavce ako su rimokatolici krivi. Isto tako, ne možete kriviti muslimane ako je neka sekta ili frakcija kriva. Ja odlično znam podele u Hrišćanstvu, i znam da je ovo Pravoslavni forum ali ima i nepravoslavnih. Tako da, ponekad kad mi je mučno da nabrajam sve crkve i denominacije napišem "hrišćani" ali samo u kontekstu koji se odnosi na sve vas. Naravno, dešava se i da pogrešim. Прави православац никад не чини насиље нити ћеш кад чути у Православној цркви да свештеник ма колико био грешан пропагира насиље, да ли можеш ти то да тврдиш за Ислам и мислиманске свештенике? Vidite, ako pravi pravoslavac ne čini nikad nasilje niti propagira nasilje zašto je nemoguće da ovo važi i za pravog muslimana?! Ili su samo pravoslavci pravi? Dakle, o ovome govorim. Ima nas raznih, i nije dobro tvrditi da su samo pravoslavci sveci a svi ostali grešnici, obični smrtnici. Ako postoji "pravi" pravoslavac, onda postoji i "pravi" musliman kao što postoji "pravi" Jevrej. Itd. Ne treba sve u isti koš svrstati. Ja odgovorno tvrdim da Islam ne propagira ništa negativno i da zabranjuje negativnosti i obavezuje muslimane na suprotstavljanju negativnostima. Ko misli drugačije, nek citira važeće izvore Islama. Što se tiče muslimana, ima ih raznih kao što ima i vas raznih. A što se tiče sveštenika, i njih ima raznih. Jedni hvale a drugi kude. Свето Писмо је настало пре Курана и у великом делу Куран "личи" на Свето Писмо. Sz je nastao pre NZ, i u velikom delu NZ liči na Sz. I šta sad? Ako postoji Jedan Bog biće i ista Otkrovenja. Nasmejali bi se ateisti slatko kad bi smo rekli da postoji Jedan Bog a šalje različita Otkrovenja. Muslimani veruju da su svi proroci govorili isto i da su sva Otkrovenja bila ista. Razlikovali su se samo u Šerijatu tj. u propisima i praksi a ne u verovanju. А ко пропагира џихад и шта је џихад, да ли има то везе са насиљем убијањем и сл.? I ja propagiram džihad. Reč džihad znači trud a mudžahid trudbenik. Taliban znači student. Mediji su značenja skroz preokrenuli. Postoje dve vrste džihada: Mali i veliki. Veliki džihad je borba sa samim sobom. Suzbijanje strasti, negativnih osobina, ... Trud da oplemenim dušu. Da budem bolji, prijatniji, humaniji, ... A Mali džihad je samoodbrana. Ne postoji napadački džihad. Čak je muslimanima zabranjeno da na bojnom polju prvi otpočnu sukob. Džihad nema nikakve veze sa nasiljem i nepravednim ubijanjem. Džihad je tu protiv nasilja. Metodi u malom džihadu su daleko humaniji od ovih sadašnjih. A naša je greško što ne upoznajemo ljude sa tim nego mediji to rade. Ja opet izazivam bilo koga da mi citira bilo koji ajet ili hadis koji dozvoljavaju nasilje i nepravedna ubijanja. Usput, sveti rat se na Arapskom kaže: Mukadesa harbun. Nigde u Kur'anu, hadisima ili u teološkim knjigama ovo ne piše. Ovo su mediji nametnuli. Isto tako, sveti ratnik. Prosto, džihad je trud na sprovođenju islamskih principa ali i odbrana tih principa od agresora. Džihad nema nikakve veze s vama. Tiče se samo mene i ja sprovodim samo nad sobom. Шта муслимани раде кад им неко нападне Мухамеда? Nemuslimani moraju razumeti da mi Muhammeda a.s. ne obožavamo ni kao sveca ali ga volimo. Kao što volimo sve proroke. Dok je bio živ, branili su ga. Nakon što je umro, branili su njegovu ličnost. I danas ga brane. Uvek smo bili spremno da se žrtvujemo kako bi odbranili voljenog proroka. I uvek smo bili isto tako spremni da se žrtvujemo kako bi odbranili bilo kojeg drugog proroka. U Islamu postoji za sve uputstvo. Ko zna uputstva radi po uputstvima. Ko ne zna, ne radi po uputstvima i nanosi štetu svima. A danas, nažalost, mnogi ne rade po upustvu. Дa а ли шеријат кажњава људе и како? Šerijat je mnogo više nego što se svodi samo na kazneno pravo. Šerijat propisuje kazne onim osobama koji su prekršili svojevoljno šerijatske propise. Procedura ide ovako: Optuživanje. Sud radi svoj posao a tek kada bude 100% dokazano da je optuženi prekršio dotični propis izdaje presudu. Presuda se šalje Predsedniku države da odobri. A može i da ne odobri. A onda presudu izvršavaju nadležni organi ovlašćeni od Predsednika. Za svega nekolicinu zločina je već određena kazna koja se ne može preinačiti. Za sve ostale zločine sud i Predsednik odlučuju o težini kazne. Дај ми историјски податак кад, где и колико је људи насило прешло у православља а колико у ислам? Nisam se nešto bavio ovim pitanjem jer je beskorisno za mene. Više ateisti vole da znaju ove stvari. Ono što je opštepoznato jeste da su u svim hrišćanskim zemljama bili pagani do pojave Hrišćanstva. Nakon što su hrišćani preuzeli vlast, proganjali su i nasilno krstili pagane a kasnije jeretike. Ovo su radili i pravoslavci i katolici a ni protestanti nisu izuzetak za vreme kolonijalizma. Što se tiče konkretno Pravoslavne crkve, daću vam istorijske podatke koje možete vrlo lako proveriti. Uz svo dužno poštovanje prema domaćinu sajta i foruma, SPC-a isto tako nije bila izuzetak od progona i nasilnih pokršatavanja. Konkretan primer su, po vama jeretici, bogumili. Bogumili su bili veoma ukorenjeni po Balkanu. Skoro po celom Balkanu su živeli. Njih su tamanili i KC i SPC. Bila su dva crkvena sabora održani povodom bogumila. Nemanjići su oko 150 godina vodili nasilnu politiku pokrštavanja i progona bogumila a sve sa saglasnošću SPC. Čak je i Sveti Sava bio deo ovoga. Slobodno istražite prateći sve linkove i reference na sledećem linku: http://sh.wikipedia.org/wiki/Bogumili_u_srednjovekovnoj_Srbiji#cite_ref-.C5.BDitije_Svetog_Simeona_2-0 Samo da napomenem da Dušanov zakonik imate na Netu: http://www.dusanov-zakonik.com/Stranice menjate tako što kliknete na ovo skroz na dnu: Niko nije bio prisiljen u Islam, koliko ja znam. Ako zna neko neke primere, neka iznese da ih proverim. Колико је цркви промењено у џамије а колико џамија у цркве? Praksa promene crkve u džamije je turska praksa koja nema apsolutno nikakve veze sa Islamom. Ovo je bio slučaj samo na Balkanu- nigde drugde. Ja ovu praksu ne podržavam već osuđujem. Turci su dosta toga ubacili novog u praksi i verovanju suprotno Šerijatu. A ja se protivim svim novotarijama. Nema apsolutno nikakvog nagoveštaja a kamoli osnove u Šerijatu da se, bez dozvole, crkve pretvaraju u džamije. Nakon što su muslimani izgubili vlast, džamije su bili uglavnom uništavane ali je bilo i pretvaranja u crkve. Tako je bilo u Indiji, Španiji, Balkanu, ... Konkretno za Srbiju, iako je potpisan sporazum i preuzeta obaveza da se islamski objekti neće uništavati- skoro svi su uništeni. Samo pogledajte u Beogradu koliko je bilo džamija a ostala je samo jedna, koju mnogi žele i nju da sruše ili da prosto ne postoji. Samo, gde će posle delegacije Arapa na molitvu? Verovatno i zbog toga nije ni srušena. Svejedno, ja sledim Šerijat a u njemu se ovakva praksa osuđuje i zabranjuje. Да ли је ово истина или није http://www.svet.rs/p...a-promeni-veru? Link je netačan. Ali, mislim da je u vezi ovog: http://www.svet.rs/planeta/muslimanka-osudena-na-15-godina-zatvora-jer-je-htela-da-promeni-veru Odmah da ti kažem da je ovo dezinformacija. Pratio sam linkove i istraživao. Ja sam ovu vest pročitao na Večernji.hr a ispod članka je bio i link članka Daily Mail kojeg prenosi. Otišao sam na Daily kad tamo se daju i neka stručnja upozorenja o nestanku hrišćana. Ispod članka je bio još jedan link za Fox news. Otišao sam i na Fox news. Ono što je Fox news spomenuo jeste da ovu vest prenosi iz egipatskih novina. A to mi je dragocena informacija kako bi mogao da proverim navode. Novine se zovu Al-Masry Al-Youm ali fox news nije naveo link dotičnog članka u tim novinama. Otišao sam na Gugl prevodioc i preveo ime žene na Arapskom. Inače, ne znam ni Engleski ni Arapski, sve je išlo preko Gugla. Satima sam tražio članak i napokon našao. Zamolio sam dve osobe koji znaju Arapski da mi kažu šta je tačan razlog presude. Naime, nakon smrti sirmašnog muža, žena je pokušala da nađe izlaz i zatražila je nasljedstvo od svojih rođaka (hrišćana) ali ga nije dobila pa su pokušali ona i njena punoljetna deca da se formalno predstave kao hrišćani da bi mogli dobiti nasljedstvo od svojih rođaka. Otkriveni su kada je 23-godišnji sin poturio lažni rodni list (kao hrišcanin) te su zbog tog čina i suđeni i osuđeni. U istom sudskom procesu osuđeni su i 7 službenika opštine za učešće u prevari i kriminalnim radnjama (a oni su muslimani, to valjda nije bitno ili nije senzacija).Čista dezinformacija a svi mediji preneli. Pa, još ovi Daily Mail i Fox News upozoravaju javnost da će hrišćani nestati. A sve kako bi se zapadnjacima ogadio Egipat te kako ne bi išli kao turisti.Evo linkova po redosledu iz priče:http://www.vecernji.hr/vijesti/majka-sedmero-djece-idu-zatvor-zbog-prelaska-krscanstvo-clanak-498831 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2263727/Mother-Nadia-Mohamed-Ali-seven-children-jailed-15-years-Egypt-converting-Christianity-Islam.html http://www.foxnews.com/world/2013/01/16/egyptian-court-sentences-entire-family-to-15-years-for-converting-to/ http://www.almasryalyoum.com/node/1383761Egipat nije šerijatska država niti je Ustav šerijatski iako pomalo liči. Ne postoje institucije koje bi sudile i presudile za konvertovanje. A pročitao sam da za oko 1400 evra četvoročlana porodica može provesti čak 14 dana u Egipat. Tako da, lako može da se proveri. Где су вама Свете мошти на којима се дешавају разна чуда и исцелења? Mi nemamo Svece nit Svete mošti. Ove stvari su u Islamu strogo zabranjene. Kod nas je direktan odnos Bog- čovek. Ovo nikako ne znači da nema čuda. Po Islamu, postoje dve vrste čuda: proročke i pobožničke. Svi proroci su imali čuda kao dokaz. I Muhammedu a.s. su data čuda a najveće čudo je Kur'an. Što se tiče pobožničkih čuda, to se dešava pojedinim pobožnjacima. Međutim, vrlo je bitno da napomenem da u Islamu samo Bog isceljuje i samo Bog daje čuda. I da napomenem, da muslimani svu pomoć i lek traže samo od Boga a Muhammed a.s. nije bog niti polubog nit svetac već samo prorok i čovek kao i pre njga što su bili. Prosto, kod nas nema celivanje ikona, mošti, traženje pomoć od Svetaca, ... Kad se neko razboli, dužan je da traži lek a za sve postoji lek sem za starenje. Bliža rodbina je obavezna da učini sve da se oboleli član izleči. Po Šerijatu, celo društvo je obavezno da pomogne bilo kom članu društva- bio musliman ili nemusliman. Zbog ovoga, muslimani su odmah krenuli u izučavanju medicine tako da su za kratko vreme postali vodeći učitelji na tom polju do pre nekih 100 godina. Razni instrumenti, metodi i lekovi koji se danas koriste u savremenoj medicini su izumi muslimana. Bezbroj bolnica i poliklinika se otvaraju po islamskoj državi a što je najbitnije- sve je besplatno. Mensur bolnica je najpoznatija. Ustvari, to su bili čitavi kompleksi sa laboratorijama, biliotekama, narodnim kuhinjama, ... Muslimani veruju da je recitovanje Kur'ana obolelom lekovito. Isto tako, zemzem voda iz Mekke je lekovita. Postoji i hidžama, to je proces vađenja malo krvi na određena mesta na telu. Dakle, učiniti sve što se može protiv bolesti. Oni koji se upokoje a pokušali su sve i nisu otpali od vere, smatraju se šehidima. Bolest se smatra iskušenjem. Ја се овим питањима нисам трудио да нанесем зло ником, него да кажем истину коју ја знам, а ширење истине је обично за добробит свих особа којима је је стало до истине. Kad se postavljaju pitanja onima koji znaju je dobro. Kad se tvrdi bez dokaza je loše. A istina su dokazi. Vidi se znatiželja a ne zlo u vašim pitanjima. Ukoliko imate još pitanja, mišljenja i sl., slobodno postavite. Možete i preko privatnih poruka. Došao sam da nađem prijatelje a ne neprijatelje. Svako dobro Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука