Trinaesti učenik Написано Март 4, 2013 Пријави Подели Написано Март 4, 2013 Pored toga što je u pitanju Stari Zavet jasno se vidi sledeće :Govori se o proroku a ne o verniku, radi se o odvlačenju u paganska verovanja, a Hrišćanstvo se u Islamu, koliko mi je poznato, tretira drugačije od paganizma. Tako da ti to poređenje ne stoji. Pored toga što je i SZ po vama Božija reč, preskačeš nastavak:6 Ako brat tvoj, sin matere tvoje, ili sin tvoj, ili kći tvoja, ili žena tvoja mila, ili prijatelj tvoj, kojega ljubiš kao samoga sebe, hoće da te zamami tajno: Hajde da služimo drugim bogovima, koji su tebi i ocima tvojim nepoznati,7 bogovima naroda oko vas, u blizini tvojoj ili daleko od tebe, od jednoga kraja zemlje do drugoga, 8 Ne pristaj s njim! Ne slušaj ga! Neka ga ne žali oko tvoje, i ne štedi ga! Ne taji krivnje njegove, 9 Nego ga ubij! Tvoja ruka neka se prva digne na njega, da ga ubiješ, pa onda ruka svega naroda. 10 Kamenuj ga na smrt, jer pokuša da te odvrati od Gospoda, Boga tvojega, koji te izvede iz zemlje egipatske, iz kuće sužanjstva. 11 Sav Izrael neka to čuje i neka se boji, da niko više ne počini tako zlo među vama!'' Pa gde su te tribine ako je dozvoljeno ? Pa pitaj crkveno-naučni centar "Pravoslavna enciklopedija" koji radi uz blagoslov Njegove svetosti Patrijarha Moskve i cele Rusije i uz sufinansiranje savezne agencije Vlade Ruske federacije. Ionako su plaćeni da prate vaše tribine a ne naše. Komunistički bogovi su bili privremeni, a muslimanski je ipak nevidljiv i kažnjava nevernike večnim mukama za razliku od komunističkih. Tu su se komunisti zeznuli, uništio ih je materijalizam. Izvini, a tvoj Bog nije Nevidljiv? I nevernike ne kažnjava večnim mukama?! Komuniste je uništio materijalizam i antiteizam. Islam je dosta jednostavan i praktičan a i žestoko preteći, ne zahteva mnogo razmišljanja sve je propisano, i ne dozvoljava sumljanje u njegova učenja jer te čeka večni oganj ako sumljaš u Kuran. Islam dozvoljava sumnjanje, ali ako ne dokažeš sumnju, e onda sledi kazna za klevetu. Zabranjeno mi je sumnjati u tebe da si lopov bez ikakvih dokaza. Ako te optužim da si lopuža sledi mi kazna. A ne smem ni da te uhodim zbog mojih sumnji. Isto tako, zabranjeno je sumnjati u Kur'an, Boga, Poslanika a.s. bez dokaza. Što se tiče Kur'ana, već sam ti jednom napisao: A ako sumnjate u ono što objavljujemo robu Svome, načinite vi jednu suru sličnu objavljenim njemu, a pozovite i božanstva vaša, osim Allaha, ako istinu govorite. Pa ako ne učinite, a nećete učiniti, onda se čuvajte Vatre za nevjernike pripremljene, čije će gorivo biti ljudi i kamenje. (El-Bekara, 23-24) Najmanja sura ima samo 3 ajeta. Dakle, sumnjaš, OK. Izvoli dokaži svoju sumnju. Pozovi sve koje hoćeš sem Boga pa ako ne dokažeš- kazna za klevetu. Naravno, kad je u pitanju klevetanje Boga nema kaucije. A opet izvini, ako sumnjaš u Bibliju, nema večnog ognja kod vas? Neko je sve to lepo sklopio i ponudio ljudima, ljudi prihvatili i širili dalje. Super, još da se tačno odgovori Ko? Isto tako opstaje i komunizam u Kini i S. Koreji, paganizam u Africi, Hinduizam i Budizam u Indiji i ostalim državama. Ljudi prihvataju ono što im je primamljivo, nudi recept za organizovan život, zvuči lepo i obećava rajski život uz jednostavne obrede i poštovanje određenih propisa. Hrišćanstvo je malo drugačije. Brate, u Kini i S. Koreji komunizam opstaje zbog državne sile. A, zanimljivo je da muslimani u Kini i S. Koreji koji su pod velikom mukom zbog države nisu prihvatili ni pod prisilom komunistički raj. Njima se zabranjuje sve što je islamsko ili u idealnom slučaju, teško je ostvarljivo. Radi se o broju u Kini od preko 20 miliona. Paganizam u Africi se znatno smanio. Svega 1%. Hinduzima I Budizam opstaje zbog nedodirljivosti sa svetom. Kako je to Hrišćanstvo malo drugačije?Kako smo to mi pri kraju ? Šta bi trebalo da preduzmemo ? Da postanemo Muslimani ili da menjamo metode, šta predlažeš kao rešenje ? Pa, mene kao muslimana zabrinjava što Crkva, kao kakav-takav saveznik u zajedničkim vrednostima i problemima, sve više niko ne šiša od države. Vernici, svak na svoju ruku i glavu. Čak se mnogi ne bi ni pridružili crkvenom protestu. Kako se ide prema neik ljudskim standardima Eu, sve manje će biti slobode za vernike. Zatim, kriminal sve više raste. Itd. Suština je da su Crkvu gurnuli u jedan ćošak, za neko vreme država će potpuno odrediti i šta će da govori u tom ćošku. A koliko će moći Crkva da brani svoje vrednosti? I koliko može sad? Pa kad bi postali muslimani znali bi odmah, a inače predlažem da menjate metode. Dobro, ja sam govorio generalno a kad je u pitanju SPC, nju čeka isto što KC u Hrvatskoj. Govorim ozbiljno, ne šalim se niti se rugam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2013 Pored toga što je i SZ po vama Božija reč, preskačeš nastavak: Jeste Božija reč, a ti i sam znaš naš odnos prema njemu. U tekstu se govri o nagovaranju da se služi paganskim bogovima, a ne o prostom napuštanju vere. Hrišćani se u Islamu drugačije tretiraju od pagana. Jedino u Hrišćanstvu zaista ne postoji prisila u veri, dok kod vas Muslimana postoji. Izvini, a tvoj Bog nije Nevidljiv? I nevernike ne kažnjava večnim mukama?! Moj Bog se i ovaplotio. On je nama Otac a mi Njegovi sinovi, a ne robovi. Najveća kazna će biti večno odvajanje od Boga, gubitak postojanja. Ali to je posebna tema. Islam dozvoljava sumnjanje, ali ako ne dokažeš sumnju, e onda sledi kazna za klevetu. Isaov slučaj je u Allaha isti kao i slučaj Ademov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: "Budi!" - i on bi. Istina je od Gospodara tvoga, zato ne sumnjaj! načinite vi jednu suru sličnu objavljenim njemu Načini i ti jednu poslanicu kao u Bibliji ako možeš. Eto, Judina poslanica ima samo jedno poglavlje. Kako je to Hrišćanstvo malo drugačije? Suštinski mnogo je drugačije. Skrenuli bi dosta sa teme ako bi govorili o tome. Pa kad bi postali muslimani znali bi odmah, a inače predlažem da menjate metode. Dobro, ja sam govorio generalno a kad je u pitanju SPC, nju čeka isto što KC u Hrvatskoj. Govorim ozbiljno, ne šalim se niti se rugam! Te metode kojima muslimanski propovednici pridobijaju nove vernike, tako što izvrću Bibliju i na pokvaren način manipulišu njome u korist Islama, tako što obmanjuju sa nekakvim naučnim i matematičkim čudima u Kuranu, što se ulepšava slika o rajskom položaju žene, o rajskom šerijatu koji nigde ne postoji... Takve metode slabo da će koristiti Hrišćani, pogotovu pravoslavni. Kakva sudbina http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Jeste Božija reč, a ti i sam znaš naš odnos prema njemu. U tekstu se govri o nagovaranju da se služi paganskim bogovima, a ne o prostom napuštanju vere. Hrišćani se u Islamu drugačije tretiraju od pagana. Jedino u Hrišćanstvu zaista ne postoji prisila u veri, dok kod vas Muslimana postoji. Pa, o tome ja i pišem. Uzrok smrtne kazne je kada konvertit počne da nagovara druge a ne kad sam napusti svoju rođenu veru. Hrišćani i Jevreji se drugačaji tretiraju od pagana mada nema nekih suštinskih pravnih razlika. E, vidi, sad ti upoređuješ religiju sa sledbenicima druge religije, nije fer. Ni u Islamu zaista ne postoji prisila, jasno se kaže: {10:99} Da Gospodar tvoj hoće, na Zemlji bi doista bili svi vjernici. Pa zašto onda ti da nagoniš ljude da budu vjernici? Onoga koga hoće - Allah ostavlja u zabludi, a onoga koga hoće - na pravi put izvodi. (El-En'am, 39.) On u zabludi ostavlja onoga koga hoće, a na pravi put ukazuje onome kome On hoće. (En-Nahl, 93.) Niko ne može biti izvan Allahove volje: A vi ne možete ništa htjeti ako to Allah, Gospodar svjetova neće! (Et-Tekwir, 29.) “Ti doista, ne možeš uputiti na Pravi put onoga koga ti želiš da uputiš - Allah ukazuje na Pravi put onome kome On hoće.“ (Kuran 28/56) {2:256} U vjeri nema prisiljavanja - Pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha - drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. - A Allah sve čuje i zna. A ako gledamo ko je kakav među muslimane, odmah da bude jasno- ima nas raznih. Isto tako, i vas ima raznih. Ako si mi ti merilo za Hrišćanstvo, onda je Hrišćanstvo super a ako mi je merilo neki "veliki hrišćanin" onda mi je Hrišćanstvo gadno. Što znači, da ovakva razmišljanja nisu odraz stvarnosti. Moj Bog se i ovaplotio. On je nama Otac a mi Njegovi sinovi, a ne robovi. Najveća kazna će biti večno odvajanje od Boga, gubitak postojanja. Ali to je posebna tema. Ali je ipak ostao Nevidljiv. Rob Allahov iliti obožavalac Allaha, isto značenje. Inače, imaš Arapskih hrišćana a oni se nazivaju robovi Mesiha. Tako da, rob u Arapskom jeziku nije baš tako negativan kako misliš.Ignjatije, pre 2-3 dana mi je jedn pravoslavac na ovom forumu napisao da će večna kazna biti to, što će se boraviti u Njegovoj blizini. A ti kažeš da će biti odvajanje od Boga. Pa, koje je tačno?Citiram: "Онај ко не воли, не жели Аллаха, вечно ће се мучити зато што неће моћи од Њега да се удаљи. Осим тога, постоји реална опасност да се због страсти, слабости и лоших навика мучимо у вечном животу. Неки наши теолози однос човека према Богу у вечности описују као загрљај родитеља и детета. Дете које воли родитеље, ужива у загрљају. Дете које не воли родитеље, мучи се у том загрљају.¨" Isaov slučaj je u Allaha isti kao i slučaj Ademov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: "Budi!" - i on bi. Istina je od Gospodara tvoga, zato ne sumnjaj! 3:59} Isaov slučaj je u Allaha isti kao i slučaj Ademov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: \"Budi!\" - i on bi. "Istina je od Gospodara tvoga i ne budi od onih koji sumnjaju!" /60/ Kaže se da se ne sumnja da je u Allaha Isaov a.s. slučaj kao slučaj Adema a.s. tj. Bog je Isusa a.s. stvorio kao što je i Adema a.s. Isusa a.s. bez oca a Adema a.s. i bez oca i bez majke. Ovo je istina u vezi sa Isaaom koja se ne može negirati, zato nemoj da sumnjaš. Znači, nema dokaza za neku drugu istinu. Sve drugo je zabluda koja se ne može dokazati u ovom slučaju pa nemoj da sumnjaš. Naravno, ovo je preporuka. Možeš da posumnjaš, da naglas kažeš svoje sumnje a onda ćeš morati i da dokažeš. A s obzirom da se ne može drugo dokazati, nemoj ni da sumnjaš. Međutim, ne donosi se konačni zaključak na osnovu jednog ajeta ili hadisa! Da bi se doneo zaključak, uzima se u obzir ceo Kur'an, svi hadisi i mišljenja Uleme. Načini i ti jednu poslanicu kao u Bibliji ako možeš. Eto, Judina poslanica ima samo jedno poglavlje. Olako shvataš izazov jer ne znaš Arapski jezik. Kur'an je literarno, stilsko, gramatičko, umetničko, pesničko, retoričko, ... čudo pa se zato izazivaju oni koji sumnjaju. Hajde, ako je ljudskih ruku, napišite nešto slično. Mnogi pokušali, niko nije uspeo. Ali, pošto mi ne znamo Arapski, ne možemo razumeti veličinu ovog izazova. Pod ovim izazovom se podrazumeva da se prekopiraju sve stilske figure, gramatika, retorika, umetnost, ... u tekst koji će imati smisao. Ali, pazi, svako slovo je postavljeno na pravo mesto tako da se mora pratiti i metrika i sl. Ima još specifičnosti. Što se tiče Biblije, nema potrebe da gubim vreme jer su mnogi već pisali i napisali, odnosno prekopirali su sve te stilove i sl. Biblija nije lingvističko i sl. čudo. Jel u Judinoj poslanici sadržana sva gramatika Grčkog jezika?! Suštinski mnogo je drugačije. Skrenuli bi dosta sa teme ako bi govorili o tome. Pa, tema ionako nije nikome zanimljiva. Skoro svaki hrišćanin govori u smislu da je hrišćanstvo "drugačije". A niko da objasni kako je to "drugačije"? U čemu je to?Te metode kojima muslimanski propovednici pridobijaju nove vernike, tako što izvrću Bibliju i na pokvaren način manipulišu njome u korist Islama, tako što obmanjuju sa nekakvim naučnim i matematičkim čudima u Kuranu, što se ulepšava slika o rajskom položaju žene, o rajskom šerijatu koji nigde ne postoji... Takve metode slabo da će koristiti Hrišćani, pogotovu pravoslavni. Kakva sudbina Pogrešno si me razumeo. Ko je spomenuo ove stvari? Govorio sam o zajedničkim tradicionalnim vrednostima koje se sve više stiskaju u ćošak kako bi se posle istiskivali i iz ćoška. Država sprovodi nekakve ideologije koje će uništiti tradicionalne vrednosti. Evo, priča mi jedna sestra pre neki dan, u gradu gde živi svi vrtići su crkveni. Nedavno je opština sagradila svoj vrtić a WC je zajednički i za dečake i za devojčice. Samo su nalepnice stavili iznad WC šolje m/ž. Devojčice ne mogu od stida da idu u WC a stid je prirodan. Čekaju da bude prazno pa uđu a dečaci namerno ulaze. Nezgodno je to. Ja se bojim da to ne postane standard kako je krenulo. U Americi su hteli da dečak koristi žensko WC jer se dečak oseća da je devojčica. Škola odbila pa su roditelji razočarani. Čudo nisu tužili. Najbliži primeri su ti u Hrvatskoj. Seksualni školski odgoj gde se nameće neke devijacije. A Vlada Hr sad će da "čisti" udžbenke veronauke. Drugim rečima, ne sme se kazati da je homoseksualizam greh. Sutra će isto biti i za sodomiju. O ovome govorim. A Crkvu više ne šiša ni država ni vernici. Imaš primer u Francuskoj. Ustali hrišćani i muslimani protiv istopolnih brakova pa dobili lepe opomene od države. Masovno protestovali i opet ništa.Što je kod komšije, to će i kod tebe doći- govore stari. Što se tiče Srbije, bolje sad da se preduzme nešto na vreme. Inače, kad uđete u EU, biće kasno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Ако елиминишемо казну за отпадништво од Ислама – Ислам генерално престаје да постоји. Ислам би завршио одмах након смрти пророка кад не би било таквог закона. znači da se vera zasniva na nasilju i uterivanjem straha! Zar takvo nešto u opšte može da se "registruje" u svetu kao vera? Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 (измењено) Ако је једна од "дефиниција" Бога љубав ту нема места за никакво насиље, све што се томе супростваља није Божије.Ја сам чуо пуно случајева да муслимани воде своју децу у православне цркве и да су ту добили разна исцељења, док за контра случајеве нисам чуо. Ако је неко чуо неко слободно каже.И још једна велика ствар што је већ речено да се у православље улази својом вољом а у ислам поред своје воље и на силу што су потврдиле историјске чињенице.Даље нема смисла говорити на ову тему док него не оспори ове ствари ако је то могуће. Измењено Март 7, 2013 од Дејан Бићанић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Пре неки дан ми прича пријатељ да је почитао да има део душе који ти може само испунити Божија љубав.Можеш ти стећи шта год хоћеш и бити испуњен разним стварима али тај део душе ће ти једноставно остати празан. Тек кад осетиш истинску, праву Божију љубав онда ће ти се испунити и тај део душе.Вероватно људи у свету чије душе вапе за љубављу Божијом лутају и траже где ће је наћи, а могу је само наћи у православљу,Хтео би да цитирам речи албанца који је дове дете у манастир Зочиште, а ту сам причу прочитао на овом сајту, СИЛА ЈЕ ОВДЕ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Ако је једна од "дефиниција" Бога љубав ту нема места за никакво насиље, све што се томе супростваља није Божије. Ја сам чуо пуно случајева да муслимани воде своју децу у православне цркве и да су ту добили разна исцељења, док за контра случајеве нисам чуо. Ако је неко чуо неко слободно каже. И још једна велика ствар што је већ речено да се у православље улази својом вољом а у ислам поред своје воље и на силу што су потврдиле историјске чињенице. Даље нема смисла говорити на ову тему док него не оспори ове ствари ако је то могуће. Gospodine Mirkan, slažem se sa vama. Bog nije za nasilje a ko čini nasilje nije Božiji. Nema toga što ne bi roditelji učinili za svoju decu. Odveli bi i kod šamana, samo da se dete spasi. Ovo je razumljivo. Međutim, slučajeve isceljenja je fenomen širom sveta. Tako da je ne razumljivo tvrditi da isceljenje dolazi samo iz crkve ili manastira. Naravno, da ima i pravoslavaca koji su se iscelili po džamijama, tekijama i turbetima. Kao što ima muslimana i hrišćana u Indiji koji su se iscelili u hindu hramovima. Ili, kao što ima i hindusa koji su se iscelili u budističkim hramovima. Itd. Dakle, ova čuda ne predstavljaju dokaz. Bog deli ljubav. Ko čini nasilje? Pravoslavlje ili pravoslavci? Islam ili muslimani? Ko izaziva saobraćajne nesreće? Vozači ili automobili? Kada je neki auto bio optužen da je izazvao nesreću? Ovo su proste stvari ali, ovde je problem dezinformisanje. Milion puta je ponovljenja laž da je Islam nasilna religija, a onda postaje istina. Pogotovo danas, kada mediji rade na sve strane a niko ne proverava nit krivično odgovara. Ja sam prethodno citirao izvor islama tj. Kur'an, gde se prisila definitivno zabranjuje. Ponoviću: quote name='Trinaesti učenik' timestamp='1362645666' post='814989'] {10:99} Da Gospodar tvoj hoće, na Zemlji bi doista bili svi vjernici. Pa zašto onda ti da nagoniš ljude da budu vjernici? Znači, Bog je hteo da mi ljudi, budemo različiti u verovanju. Pa, zašto onda da neko silom menja Božiju volju kad ne može? Otvoreno, jasno i glasno: {2:256} U vjeri nema prisiljavanja - Pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha - drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. - A Allah sve čuje i zna. Цитат 18:10 "I reci: 'Istina dolazi od Gospodara vašeg, pa ko hoće - neka vjeruje, a ko hoće - neka ne vjeruje!' Što se tiče nasilja: Allah zahtijeva da se svačije pravo poštuje, dobro čini, i da se bližnjima udjeljuje, a razvrat i sve što je odvratno i nasilje zabranjuje; da pouku primite, On vas savjetuje. (En-Nahl, 90.) I uzalud ja citiram kad mnogi ne žele da sami istraže ili da prihvate činjenice. Ne postoji nijedan ajet nit hadis koji dozvoljava nasilje, prisilu, rat ili bilo šta što je ružno i negativno. Ko misli suprotno, nek citira sa izvorom. Islam je jedno, muslimani su drugo. Zašto ocenjivati auto zbog vozača?! Što se tiče istorije, i tu je previše dezinformisanja. Ja, opet pozivam svakog ko misli da je Islam nasilan da sam istraži objektivno. Pa, sami vidite. Istorijska je činjenica, kada je Muhammed a.s. bio na vrhuncu slave, osvaja Mekku bez "ispaljenog metka". A u Mekki su bili svi oni pagani koji su 23 godine na najrazličitije načine mučili, vređali i ubijali muslimane. Detaljnije sam opisao prethodno. Pagani koji su ubijali najmilije Poslaniku a.s. Kojeg su pokušavali i njega da ubiju. Svima je oprostio. Nikog nije pogubio iako su zaslužili. Nije im falila ni dlaka s glave. Nije bilo uopšte pljačke. Evo, istorijske činjenice: Indija- muslimani vladali oko 1000 godina. 1947. godine, muslimani dobijaju 1/4 teritorije. U Indiji, danas su čak 80% nemuslimani. Pirinejsko poluostrvo (Španija, ...)- muslimani vladali oko 800 godina. A onda, španska kraljevska porodica zavodi nezampamćen teror, mučenje, masakre, egzodus, ... A, proverite kako je bilo do tada. Balkan- oko 500 godina. Iako se u narodu smatra ropstvom, proverite istorijske činjenice. Singapur- oko 500 godina. Danas ima samo 15% muslimana. Sem polumesec na zastavi i grbu, nema ni traga od muslimana. ........ Indonezija- najmnogoljudnija muslimanska zemlja. Koja je to vojska bila u Indoneziji?! Malezija- većina su muslimani. Koja je to vojska bila u Maleziji?! Istočna Afrika- žive muslimani. Koja je to vojska kročila tamo? Kina- oko 20 miliona muslimana. Koja vojska je boravila tamo? Egipat- Oko 14 vekova muslimani vladaju Egiptom. Danas ima preko 10 miliona samo Kopta koji su hrišćani. Plus ostale crkve i zajednice. Gde ste to pročitali da su sami Kopti pozvali muslimane da vladaju Egiptom jer su ih ovi njihovi suvernici hteli istrebiti? Nigde. Zbog tog namernog neinformisanja Islam je nasilan. ............. U svim ovim zemljama, bili su ili kolonizatori ili antiislamisti decenijama pa i vekovima na vlast. Zašto se nisu odrekli Islama za vreme kolonizatora i tih islamomrzaca? Podsećam da su uz kolonizatore išle i horde misionara. Svi crkveni centri su ostali gde su bili, iako su vekovima u "muslimanskom okeanu". Da je bilo ikakve prisile, bar neka patrijaršija bi nestala ili se premestila. Ima dosta istorijskih činjenica. Samo niko ne istražuje već samo ponavlja. Najbolji odgovor na zabludu da je islam širen sabljom dao je ugledni istoričar De Lacy O'Leary, u knjizi "Islam na raskršću", na 8. strani: ,,Svakako, jasna je istorijska činjenica da legenda o fanatičnim muslimanima koji haraju svetom i sabljom šire islam među porobljenim narodima - jedan je od najapsurdnijih fantazijskih mitova koju jedan istoričar može izgovoriti!". Nisu problem istorijske činjenice, poštovani Mirkan, već laži. Ljudi veruju u laž. Evo, kad bi ja išao vašim merilima: Ko je započeo Prvi svetski rat? Hrišćani? Ko je započeo Drugi svetski rat? Hrišćani? Ko je ubio oko 20 miliona Aboriđana u Australiji? Hrišćani? Ko je bacio nuklearne bombe na Hirošimu i Nagasaki? Hrišćani? Ko je ubio više od 100 miliona Indijanaca u Severnoj Americi? Hrišćani? Ko je ubio više od 50 miliona Indijanaca u Južnoj Americi? Hrišćani? Ko je uzeo oko 180 miliona Afrikanaca kao robove, i ubio 88% njih ? Hrišćani? Ko je izvršio Holokaust? Hrišćani? .................. Ako ćemo ići metodom generalizacije, Hrišćanstvo je najnasilnija i najkrvoločnija religija u istoriji čovečanstva. Međutim, nema ni u jednoj knjizi koju su pisali muslimani, da su ovako ili slično ocenili Hrišćanstvo zbog samih hrišćana. Ali, vi hrišćani generalizujete stvari. Čast izuzecima. Jedino za šta možete optužiti kolektivno muslimane je to što ne sprečavaju nered na Zemlji. A obavezni su da sprečavaju rukom, jezikom ili srcem! Isto tako, jedino za šta mogu optužiti generalno hrišćane jeste to što ne sprečavaju nered na Zemlji. Usput, čisto informativno: Švajcarski anti-minaret političara Daniel Streich je bio ključni član SVP (nacionalisti), proslavio se mitinzima za zabranu minareta. Kako bi bolje mogao napasti muslimane argumentovano, otišao je da studira istoriju Islama. Nakon studija, prešao u Islam. Pre neki dan, vodeći član antiislamske stranke Geerta Wildersa, Arnoud van Doorn prešao na Islam. Isto je studirao Islam kako bi mogao žešće da ga kritikuje. Ukoliko imate još pitanja, slobodno postavite. Svako dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 sta pricas, to su bili formalni hriscani, a u stvari su bili satanisti, o hriscanstvu imas u Novom Zavetu najjasnije moguce sta je, i o cemu se radi, i kako se zivi... Dok u Kuranu na vise mesta ima jasno naredjeno kako se ophoditi prema nevernicima, ili onima koji naruze Muhameda- coveka kojeg obozavate Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 sta pricas, to su bili formalni hriscani, a u stvari su bili satanisti, o hriscanstvu imas u Novom Zavetu najjasnije moguce sta je, i o cemu se radi, i kako se zivi... Dok u Kuranu na vise mesta ima jasno naredjeno kako se ophoditi prema nevernicima, ili onima koji naruze Muhameda- coveka kojeg obozavate DYNABLASTER, jel shvataš poentu navedenih primera?! I citiraj već jednom kad ima toliko. Informisali su me da većina hrišćana smatra da mi obožavamo Muhammeda a.s. MUSLIMANI OBOŽAVAJU SAMO BOGA! Muhammeda a.s. ne obožavaju. U Islamu je nezamislivo da se bilo koji čovek obožava, pa bio to Muhammed a.s. Niti pripisujemo bilo koje osobine Boga Muhammedu a.s. On je samo čovek i prorok kao što je bilo i pre njega. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 zasto ondak kokate ili mucite ili kaznjavate one koji ruze Muhameda? uostalom ovo pitanje moze i da se odnosi na Alaha... u hriscanstvu najstroza kazna za jeres je anatema tj izopstavanje iz crkve sa mogucnoscu pokajanja... PS: to za citiranje si me bas nasmejo :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Poznati islamski teolog je video kako se Sveti Plamen spusta na svecu Patrijarha kome nije bilo dozvoljeno da se to desi u samoj Crkvi vec je stajuci uplakan i naslonjen na zid dobio ipak blagodat da se Plamen spusti na nljegovu svecu, takav poznati islamski teolog je sisao sa dzamije i primio Pravoslavnu veru! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 zasto ondak kokate ili mucite ili kaznjavate one koji ruze Muhameda? uostalom ovo pitanje moze i da se odnosi na Alaha... u hriscanstvu najstroza kazna za jeres je anatema tj izopstavanje iz crkve sa mogucnoscu pokajanja... PS: to za citiranje si me bas nasmejo Odgovor je očigledan- zato što ruže. Po Šerijatu, vređanje se sankcioniše. Čak da kažem nešto ružno za svinju, ako me neko čuje i optuži biću kažnjen. Kleveta se kažnjava po svim pravnim sistemima. Ako neko ruži i ostale proroke biće kažnjen. Ta sankcija za klevećenje nije privilegija već opšte pravilo. S druge strane, postoji procedura. Ne može svakome kome padne na pamet da izigrava sudiju, tužioca i dželata. Ti sad brkaš pojmove. Vređanje je jedno a jeres je drugo. Ako vređaš neku životinju, ne znači da si jeretik. S toga ti kazna nije anatema. Suština citata je da pokažem da ako se zoveš Kristin i pobiješ 50 miliona Indijanaca, ne znači da su svi hrišćani takvi kao ti niti znači da je Hrišćanstvo krivo zbog toga. Kao što si rekao, postoje formalisti a ustvari su satanisti. Da li je OK da nam ti formalisti budu merilo za sve ostale ljude kojim pripadaju?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Poznati islamski teolog je video kako se Sveti Plamen spusta na svecu Patrijarha kome nije bilo dozvoljeno da se to desi u samoj Crkvi vec je stajuci uplakan i naslonjen na zid dobio ipak blagodat da se Plamen spusti na nljegovu svecu, takav poznati islamski teolog je sisao sa dzamije i primio Pravoslavnu veru! Ime i prezime? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Ime i prezime? to mozes naci svuda to je suva istoriska cinjenica ! Mada ne bitno za tebe i to postujem a za mene jako bitno jer time potvrdjujem da se svako moze spasiti. I nemoj da mi branis da ispovedam svoju veru kao jedinu ispravnu jer ja nemam nikakav problem i imam postovanje prema svacijoj veri ali joj ne verujem . Poz nista licno i nista protiv muslimana. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2013 U vjeri nema prisiljavanja A šta je onda ovo Kuran, 9:5 "Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je." Drugim rečima, ako ne prihvate Islam ubijajte ih, opsedajte, zarobljavajte... Jer to nije prisila u veri ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука