Дејан Написано Фебруар 4, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2013 Volela bih da imamo više hrane. Nekada jedemo samojednom dnevno. Često idemo gladni da spavamo. Kao i svako dete, maliMiljan traži čokoladu i mleko, ali uglavnom nemamo para da mu kupimo. Ononda plače, ljuti se... Ne razume dete naše siromaštvo - priča MilicaMilošević (17), koja u neviđenoj bedi, sa još tri brata odrasta u seluKrušce kod Niša. Pomozite porodici Milošević preko "Blicove" akcije"Srce za decu". Kao i svako dete, mali Miljan traži čokoladu i mleko U teškom siromaštvu rastu Miroslav (18), Milica (17), Mladen (12) iMiljan (3) Milošević. Otac Srđan (55) podiže ih sam, kako zna i ume, upoluraspadnutoj kući, s prozorima bez svih stakala, bez kupatila,kuhinje, nameštaja. - Prođu i po dva-tri meseca da nemamo meso na trpezi. Otac me je naučioda mesim hleb... Kuvam čorbe, pasulj, krompir i kupus, zavisi šta kadima. Ali, najteže nam pada što nemamo kupatilo. Grejemo vodu, pa sepolivamo lončetom. Cele zime smo svi bolesni. Maštam i o mašini za vešda više ne moram da perem ručno, to mi zaista teško pada - poverava seMilica koja pohađa srednju trgovačku školu vanredno, da bi mogla dabrine o braći i ocu. Za razliku od drugarica, njene želje znatno su skromnije, ona mašta da u svojoj sobi ima električno svetlo i peć na ugalj jer je zimipreviše hladno. Opširnije o ovome, kao i o načinu da pomognete porodici Milošević pročitajte ovde. Блиц Марко Вуковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука