Anti Palma Crew Написано Март 17, 2013 Пријави Подели Написано Март 17, 2013 Ма мени свеједно, али бака није начисто, па не би да "погреши"... А прочитао сам да се и праве и да се не праве... Тако да сада не знам, и збуњен сам... А и ако се не праве данас праве ли се 22. онда? . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 17, 2013 Пријави Подели Написано Март 17, 2013 Ма мени свеједно, али бака није начисто, па не би да "погреши"... А прочитао сам да се и праве и да се не праве... Тако да сада не знам, и збуњен сам... А и ако се не праве данас праве ли се 22. онда? Stvarno ne znam. Pogledaj da li postoji neko obaveštenje od strane SPC. Trebalo bi da se taj praznik odredi i ne preskače (kao i bilo koji drugi). http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Март 17, 2013 Пријави Подели Написано Март 17, 2013 Гледао сам и нисам нашао ништа, мада има један текст али ми извор није идеалан... Мондо је у питању... Po starom običaju, na ovaj dan žene ustaju rano i mese 40 kolačića, mladenčića, koji simbolizuju dug, srećan i sladak život. Peku ih, premazuju medom, nude decu i sve koji pre podne dolaze u kuću. И сада сам ту блокирао... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Данас су Младенци. На сајту Вечити црквени календар пише да је данас дозвољено уље и вино. Да ли се то односи и на оне који планирају да се причесте ове недеље ? Или треба и данас да се пости на води ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Данас су Младенци. На сајту Вечити црквени календар пише да је данас дозвољено уље и вино. Да ли се то односи и на оне који планирају да се причесте ове недеље ? Или треба и данас да се пости на води ? Зар није САС по Типику померио тај празник прошле седмице, управо због тога што је падао у први недељу поста? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Ignjatije, the problem is done. Бари данас кромпир и уживај. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Зар није САС по Типику померио тај празник прошле седмице, управо због тога што је падао у први недељу поста? Тог дана у цркви пре Литургије бака која пева за певницом ми је рекла да су покладе, а Младенци су за оне који славе. После Литургије свештеник је разговарао са неким људима тако да га нисам питао. Не знам да ли јој је свештеник то рекао. На сајту који сам поставио је и тада писало да су Младенци (колико се сећам), али су изгледа променили. Мало ми је све то замршено. Да се у првој недељи поста и то још на петак разрешава на уље и вино. Постим ја на води док не стигне одговор неког свештеника. gnjatije, the problem is done. Бари данас кромпир и уживај. Баш тако. И у 17h на исповест http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука