Jump to content

Права немуслимана у исламској држави (на енглеском)

Оцени ову тему

Ромејац

Препоручена порука

Ne bih bas rekao da je tako :

“Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na

svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat

davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je.” Kuran 9:5

Kako nema prisile ako nekome kazes ili se pokaj, molitvu obavljaj i zeket pocni davati ( drugim recima postani Musliman ) ili ces biti ubijen ?

I ako nema prisile zasto Musliman ne sme da napusti veru :

Bukhari:V4B52N260: "Poslanik je rekao, 'Ako musliman napusti svoju vjeru, ubijte ga.' " http://www.sahih-bukhari.com/Pages/Bukhari_4_52.php

Znaci da prisila postoji.

Cela vera vam je mesavina Starog  i Novog Zaveta i apokrifa, i to dosta losa i pogresna.... ali nije tema o tome.

To je vazilo za mnogobosce koji su se borili,ubijali,...muslimane,odredjen periodi na odredjenom mestu...kako onda tumacis ajet koji sam naveo?"Nema prisile u veri"?

Islamski ucenjaci su se razilsi oko tumacenja tog  hadisa....jedni kazu da treba da se bori protiv drzave,drugi da poziva protiv Islama...

Taj propis je uveden kada su neki jevreji poceli da govore kako su usli u Islam onda posle nekoliko dana da su izasli iz njega kako bi poljuljali veru kod obicnog naroda,izigravali se sa verom,...i tako ponavljali proces...

Nema poigravanja....

Kako komentarises da su neki svestenici blagosiljali zlocinacke jedinice koje su ubijali decu,zene,nevine, u proslom ratu?

Подели на овим сајтовима

To je vazilo za mnogobosce,odredjen periodi na odredjenom mestu...kako onda tumacis ajet koji sam naveo?"Nema prisile u veri"?

Cak i da je tako to ne menja cinjenicu da je bilo prisile u veri, mada nigde ne pise da se odnosilo samo na neznabozce u odredjenom periodu.

Nemam ja potrebe sta da tumacim. Pise i da je Allah milostiv i da prasta samo sto slabo ima mesta za pokajanje, ako ga uopste ima.

Islamski ucenjaci su se razilsi oko tumacenja tog hadisa....jedni kazu da treba da se bori protiv drzave,drugi da poziva protiv Islama...Taj propis je uveden kada su neki jevreji poceli da govore kako su usli u Islam onda posle nekoliko dana da su izasli iz njega kako bi poljuljali veru kod obicnog naroda,izigravali se sa verom,...i tako ponavljali proces...

Hadis je jasan i dao sam link ka celom radu Sahih Bukharija. Imas klip Zakira Naika koji to uporedjuje sa izdajom generala u vojsci. Kakvo god da je tumacenje, cim nekome branis da napusti Islam ti ga prisiljavas da bude vernik vere koju ne zeli. TO JE PRISILA U VERI. Jasno kao dan.

Nema poigravanja....

To nam je svima jasno. Islam je religija straha i terora. Samo sto takvu tiraniju necemo prihvatiti u nasem okruzenju i boricemo se protiv nje. A i ti bi trebalo da razmislis sta sve podrzavas. Da li to radis iz ljubavi prema Allahu ili iz straha od vecnih muka dzehenema.

Подели на овим сајтовима

Kako komentarises da su neki svestenici blagosiljali zlocinacke jedinice koje su ubijali decu,zene,nevine, u proslom ratu?

Mono nemoj tako , Nisu sveštenici blagosiljali njihova nedela nego jedinicu i sigurno nijedan pravi sveštenik Nije ni pomislio kada je blagosiljao neku vojnu jedinicu da će praviti zločine .

Ruku na srce Blagosiljati oružije i ruke koje ga nose je podsticati na greh (ubistvo) oružije nije napravljeno da donosi mir i radost , nego tugu i smrt .O tome možemo diskutovati ali ne ovd ei ne u ovoj temi .

Подели на овим сајтовима

Cak i da je tako to ne menja cinjenicu da je bilo prisile u veri, mada nigde ne pise da se odnosilo samo na neznabozce u odredjenom periodu.

Nemam ja potrebe sta da tumacim. Pise i da je Allah milostiv i da prasta samo sto slabo ima mesta za pokajanje, ako ga uopste ima.

Hadis je jasan i dao sam link ka celom radu Sahih Bukharija. Imas klip Zakira Naika koji to uporedjuje sa izdajom generala u vojsci. Kakvo god da je tumacenje, cim nekome branis da napusti Islam ti ga prisiljavas da bude vernik vere koju ne zeli. TO JE PRISILA U VERI. Jasno kao dan.

To nam je svima jasno. Islam je religija straha i terora. Samo sto takvu tiraniju necemo prihvatiti u nasem okruzenju i boricemo se protiv nje. A i ti bi trebalo da razmislis sta sve podrzavas. Da li to radis iz ljubavi prema Allahu ili iz straha od vecnih muka dzehenema.

Ti si zamerao trinaestom uceniku sto tumaci Bibliju i zato je trajno banovan,sada sam tumacis Islam...Onaj ko iskreno napusti on ce da nadje nacina za praktikovanje njegove vere...

Da bi se doneo jedan propis moraju da se donesu svi ajeti,hadisi i misljelja islamskih ucenjaka na odredjenu temu....

Kako bi sprecio poigravanje verom?

Kako ces se boriti?Evo sada zlonamernik kaze da ces poceti da ubijas muslimane po Srbiji....

Islam je vera i nagrade i kazne...ne samo nagrade i ljubavi za zlocince,ubice,mafijase,...i daje zastitu slabima,siromasnima,nevinima,...od zlocinaca,ubica,mafijasa,...

Ko mi brise teksove da je univerzitet Harvard postavio ajet o pravdi i da je Vrhovni Americki sud prizano da je Muhamed jedan od najvecih zakonodavaca u istoriji?

Rekla je Rabiaa Adevija : O Boze ako te obozavam da bi usla u raj,ti me

stavi u pakao,ako te obozavam zbog straha od pakla  ti me stavi u

njega....

Nisi mi protumacio ovo...

Подели на овим сајтовима

Mono nemoj tako , Nisu sveštenici blagosiljali njihova nedela nego jedinicu i sigurno nijedan pravi sveštenik Nije ni pomislio kada je blagosiljao neku vojnu jedinicu da će praviti zločine .

Ruku na srce Blagosiljati oružije i ruke koje ga nose je podsticati na greh (ubistvo) oružije nije napravljeno da donosi mir i radost , nego tugu i smrt .O tome možemo diskutovati ali ne ovd ei ne u ovoj temi .

Te zlocinacke jedinice su bile u ratu i poznate po zlocinima u odnosu na druge jedinice....Ni jedna rec osude...

Подели на овим сајтовима

Te zlocinacke jedinice su bile u ratu i poznate po zlocinima u odnosu na druge jedinice....Ni jedna rec osude...

Kако ниједна? Читате ли ви некад оно што пишете?!?

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Ti si zamerao trinaestom uceniku sto tumaci Bibliju i zato je trajno banovan,sada sam tumacis Islam...

Tu sam te cekao. Sada vidis kako je nama kada vi to radite sa Biblijom. I nije banovan Trinaesti Ucenik nego Istrazilac.

Onaj ko iskreno napusti on ce da nadje nacina za praktikovanje njegove vere...

Ali ce to raditi u strahu da ne bude ubijen. Nema slobodu da napusti Islam. PRIMORAN je da bude Musliman celog zivota.

kako ce te se boriti?Evo sada zlonamernik kaze da ces poceti da ubijas muslimane po Srbiji....

Boricu se kao sto to i sada cinim. Tako sto cu informisati ljude i siriti informacije o opasnostima sherijata. Nisam ja mudzahedin pa da ubijam one koji se bore protiv moje vere.

Oni su ih blagosiljali kao vojnike, bez da su znali sta ce radeti. Ubistva nevinih nisu u sastavu ucenja nase vere i ako neko to radi on ne radi po ucenju Pravoslavlja. Mi nemamo dzihad i grozne metode sakacenja, niti prisilnog seksa sa zarobljenim zenama i ostalim grozotama kojima je ucio i propovedao Muhamed.

Подели на овим сајтовима

Ti si zamerao trinaestom uceniku sto tumaci Bibliju i zato je trajno banovan,sada sam tumacis Islam...Onaj ko iskreno napusti on ce da nadje nacina za praktikovanje njegove vere...

Da bi se doneo jedan propis moraju da se donesu svi ajeti,hadisi i misljelja islamskih ucenjaka na odredjenu temu....

Kako bi sprecio poigravanje verom?

Kako ces se boriti?Evo sada zlonamernik kaze da ces poceti da ubijas muslimane po Srbiji....

Islam je vera i nagrade i kazne...ne samo nagrade i ljubavi za zlocince,ubice,mafijase,...i daje zastitu slabima,siromasnima,nevinima,...od zlocinaca,ubica,mafijasa,...

Ko mi brise teksove da je univerzitet Harvard postavio ajet o pravdi i da je Vrhovni Americki sud prizano da je Muhamed jedan od najvecih zakonodavaca u istoriji?

Rekla je Rabiaa Adevija : O Boze ako te obozavam da bi usla u raj,ti me

stavi u pakao,ako te obozavam zbog straha od pakla  ti me stavi u

njega....

Nisi mi protumacio ovo...

da, stvarno, zasto se brise ta informacija?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Tu sam te cekao. Sada vidis kako je nama kada vi to radite sa Biblijom. I nije banovan Trinaesti Ucenik nego Istrazilac.

Ali ce to raditi u strahu da ne bude ubijen. Nema slobodu da napusti Islam. PRIMORAN je da bude Musliman celog zivota.

Boricu se kao sto to i sada cinim. Tako sto cu informisati ljude i siriti informacije o opasnostima sherijata. Nisam ja mudzahedin pa da ubijam one koji se bore protiv moje vere.

Oni su ih blagosiljali kao vojnike, bez da su znali sta ce radeti. Ubistva nevinih nisu u sastavu ucenja nase vere i ako neko to radi on ne radi po ucenju Pravoslavlja. Mi nemamo dzihad i grozne metode sakacenja, niti prisilnog seksa sa zarobljenim zenama i ostalim grozotama kojima je ucio i propovedao Muhamed.

Svejedno trinaesti ucenik ili istrazilac...I onda bi i ti trebao da budes banovan :)

Niko nije primoran da primi Islam,ali kada prmi nema poigravanja...Onaj ko ne veruje u Islam dobrovoljno bez prislile nije musliman...moze da praktikuje veru u svojoj kuci....Moze da izvrsi seobu...kao sto su mnogi muslimani napustili Srbiju....

Te jednice su vec tada bile zlocinacke i pocinile mnoge zlocine i pre blagosiljanja....

Dzihad je borba i protiv svojih strasti,prohteva,..ali i protiv zlocinaca,ubica,...

Jel mozes da mi kazes koliko je ubijeno muslimana u Bosni i na Kosovu i koliko je poruseno dzamija?

Osudjujem rusenja crkava i ubijanja hriscana.

Подели на овим сајтовима

A krstaški ratovi u prošlosti???

I naši su učestvovali.... 

Подели на овим сајтовима

Svejedno trinaesti ucenik ili istrazilac...I onda bi i ti trebao da budes banovan :)

Istrazilac je banovan zbog odobravanja ubijanja Jevreja. Da vidim  kakvu bih ja slobodu imao na nekom islamskom forumu. Bio bih banovan sigurno tamo.

Niko nije primoran da primi Islam,ali kada prmi nema poigravanja...

aman covece. Cim se rodio u islamskoj porodici i drzavi sta je drugo mogao da izabere ? Kakav je problem ako istinu kasnije pronadje u Hriscanstvu ili drugde ? Kako mozes da odobravas takav fanatizam i prisilu ? On ce odgovarati pred Bogom za svoju veru ili neveru. Zasto ga moras ubiti. Kako ne vidite da takav postupak nema logike i da je krajnje nehuman. I jos se hvalite kako su odredjeni ljudi presli na Islam, a ne kazete da vasi to ne smeju da urade jer im preti smrt i nemaju prilike da cuju hriscanske misionare u svojim zatvorenim drzavama kao sto hriscani imaju u demokratiji.

Jel mozes da mi kazes koliko je ubijeno muslimana u Bosni i na Kosovu i koliko je poruseno dzamija?

A jer mozes ti da kazes koliko procenta od svih teroristickih napada u svetu izvrse Muslimani a koliko svi ostali ?

Koristis se jeftinim trikovima koji kod mene ne mogu da prodju. Kasno je i idem da spavam. A mozda i prekinem raspravu sa Muslimanima i posvetim se svom duhovnom zivotu. Nemam nameru vise da radim beskoristan posao.

Подели на овим сајтовима

A krstaški ratovi u prošlosti??? I naši su učestvovali....

Krstaski ratovi nisu vodjeni po ucenju Isusa Hristosa i apostola, a dzihad se vodi po ucenju Muhameda. Treba praviti razliku u primeni vere i u zloupotrebi vere.

I koji nasi kad si ti ateista ? :D

Подели на овим сајтовима

A krstaški ratovi u prošlosti???

I naši su učestvovali....

Какви бре православци у крсташким ратовима? Римско царство је „легитимно ратовало” против мухамеданаца, из секуларних разлога (а не верских), наиме, од њих су мухамеданци огњем и мачем отели цео Блиски Исток (па тако и „Свету Земљу”), Северну Африку, Јужну Шпанију и делове Јужне Италије... Јес' да никако не подносим Википедију, али за почетак неће да шкоди: Romania. Ево карте Римског царства пре ломбардских и мухамеданских освајања:

Justinian555AD.png

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Istrazilac je banovan zbog odobravanja ubijanja Jevreja. Da vidim  kakvu bih ja slobodu imao na nekom islamskom forumu. Bio bih banovan sigurno tamo.

aman covece. Cim se rodio u islamskoj porodici i drzavi sta je drugo mogao da izabere ? Kakav je problem ako istinu kasnije pronadje u Hriscanstvu ili drugde ? Kako mozes da odobravas takav fanatizam i prisilu ? On ce odgovarati pred Bogom za svoju veru ili neveru. Zasto ga moras ubiti. Kako ne vidite da takav postupak nema logike i da je krajnje nehuman. I jos se hvalite kako su odredjeni ljudi presli na Islam, a ne kazete da vasi to ne smeju da urade jer im preti smrt i nemaju prilike da cuju hriscanske misionare u svojim zatvorenim drzavama kao sto hriscani imaju u demokratiji.

A jer mozes ti da kazes koliko procenta od svih teroristickih napada u svetu izvrse Muslimani a koliko svi ostali ?

Koristis se jeftinim trikovima koji kod mene ne mogu da prodju. Kasno je i idem da spavam. A mozda i prekinem raspravu sa Muslimanima i posvetim se svom duhovnom zivotu. Nemam nameru vise da radim beskoristan posao.

Sto se tice islamskih foruma morao bi argumentovanije da govoris,bez kvalifikacija i sa dokazima bez previse emocija...

Ti pricas kao da na stotine dnevno ubiju zato sto su promenili veru...Kada si zadnji put cuo da su ga ubili zato sto je promeni veru?gde se taj propis primenjuje?

Ima jedan bivsi svestnika koji je primio Islam kojeg su pokusali da ubiju,otruju,nameste mu saobracajku,..ubijaju samo tajno i to odobravaju...

Eto ima mnogo musliman na Zapadu,Rusiji,Srbiji,...pa koliko ih je preslo na hriscanstvo?

Koliko je Srba preslo na Islam u Srbiji?

Hriscani na Bliskom istoku ubijaju svoje kada predju na Islam ili devojka uzme muslimana za muza...

Sto se tice terorizma imao je jedan tekst sa statistikama,mnogo,mnogo manje nego ostali...ostalo je medijska pompa...Evo ti kazi koliko?

Koliko muslimana je ubijeno u Bosni,na Kosovu,u Iraku,Avganistanu,Sudanu,Burmi,...???

I ja isto razmisljam da napustim forum i to sam rekao bosancu,jer mi se brisu tekstovi o Islamu,pljuje se po Islamu i blati se islam bez dokaza,...

Medju administratorima ima nestrucnih osoba,koji se bave moralno sumnjivim poslovima,a sta je onda sa clanstvom?

Bosanac mi j rekao da se otvorio novi pravoslavni forum,mozda odemo tamo.

Svako dobro!

Подели на овим сајтовима

Krstaski ratovi nisu vodjeni po ucenju Isusa Hristosa i apostola, a dzihad se vodi po ucenju Muhameda. Treba praviti razliku u primeni vere i u zloupotrebi vere.

I koji nasi kad si ti ateista ? :D

Vodila ih je katolicka crkva,od pape pa nadalje..Ako crkva ne predstavlja hriscanstvo onda ko ga predstvalja?.A ko vodi sada dzihad?jel ima i jedna zvanicna islamska institucija da ima svoje vojnike?

U dzihdu ne smeju da se ubijaju zene,deca,svestenici,...ne sme da se ubija niko ko ne nosi oruzije,nesme da  se pale usevi,kuce,...unistava stoka,prinosi,...

A i ti razni terosirsticki napadi su dela razno raznih obavestajnih sluzbi...

Nikako da mi odgovris kolikomuslimana je ubijenou Bosni  ina Kosovu od strane pravoslavaca?Koliko je poruseno dzamija?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...