Jump to content

Video klubovi

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

Odgovor Vinstonu:

Internet je svetska realnost. Ali ne znači da je i kvalitet u svakom pogledu. Kao primer: Ja ću pre uživati i pamtiti izlazak u dobar restoran jednom mesečno nego 5 odlazaka do kioska sa pljeskavicama. Ispred kioska zadovoljavam samo osnovne potrebe.

Tako je i sa filmovima. U današnje tehnološko vreme, pored DVD tehnologije, 5.1 ozvučenja, filmova sa nebrojeno titlova, izbačenih scena, produženih i režiserskih izdanja, alternativnih početaka i završetaka, scena sa snimanja, gledanje filmova skinutih sa interneta u DIVX formatu, sa amaterskim i nakaradnim prevodima, snimaka skinutih krišom kamerom u nekom bioskopu sa žamorom publike, predstavlja isto ono što sam rekao za restoran i kiosk.

Kad ćemo naučiti da treba uživati svim čulima, makar i u ograničenoj količini.

SAMO ORIGINALNA FILMSKA IZDANJA.

www.oskar.co.rs

Подели на овим сајтовима

• Одговори 40
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Odgovor za SSIMKE:

Nažalost film koji tražiš spada u ona dela koja sam pomenuo kad su u pitanju sluh i interes ovlašćenih distributera. Ja posedujem spisak od preko 200 filmova koje željno očekujem da se pojave na našem tržištu. Od svih njih u poslednje dve godine pojavilo se nekih desetak naslova kao što su: Krstarica Potemkin, Diplomac, Rašomon, Kradljivci bicikala ...

Indijska kinematografija je za sada totalno nezanimljiva za naše distributere. Čak ni uspeh filma MILIONER IZ BLATA nije ništa promenio. Ali zato filmova koji nemaju ničeg ni umetničkog pa ni komercijalnog u sebi ima po 99 dinara na tone. To je klasičan dokaz da je bitno samo nabaviti za male pare bilo kakav naslov i prodati ga što većem broju neupućenih ljudi koji će lako prežaliti što su dali 99 dinara za obično smeće.

www.oskar.co.rs

Подели на овим сајтовима

Odgovor Vinstonu:

Internet je svetska realnost. Ali ne zna?i da je i kvalitet u svakom pogledu. Kao primer: Ja ?u pre uživati i pamtiti izlazak u dobar restoran jednom mese?no nego 5 odlazaka do kioska sa pljeskavicama. Ispred kioska zadovoljavam samo osnovne potrebe.

Tako je i sa filmovima. U današnje tehnološko vreme, pored DVD tehnologije, 5.1 ozvu?enja, filmova sa nebrojeno titlova, izba?enih scena, produženih i režiserskih izdanja, alternativnih po?etaka i završetaka, scena sa snimanja, gledanje filmova skinutih sa interneta u DIVX formatu, sa amaterskim i nakaradnim prevodima, snimaka skinutih krišom kamerom u nekom bioskopu sa žamorom publike, predstavlja isto ono što sam rekao za restoran i kiosk.

Kad ?emo nau?iti da treba uživati svim ?ulima, makar i u ograni?enoj koli?ini.

Donekle se slazem sa tobom. Ali, neke filmove na zalost ne mogu da nadjem u DVD formatu, pa stoga moram da skinem divx koji je snimljen sa tv-a. Kada trazim neke filmove koje nigde ne mogu da pronadjem, kazem daj shta dash. Nije toliko bitan kvalitet same slike koliko kvalitet onoga shto gledash dada

Kameru skinem samo kada neshto ne mogu da izdrzim da ne gledam. Inache krenuo sam HD i Blue ray diskove da skidam, tako da mogu da uzivam u neverovatnom snimku, koji ne moze da se poredi sa DVD-em, jer je mnogo bolji.

A kada skidam filmove, skidam sa zalepljenim engleskim titlom, koji je ubachen na disk. A veruj mi da i ti titlovi koji se nalaze na tim takozvanim originalima, nije nihsta bajniji od onih koje mozesh naci na netu. Sve je to relativno.

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

Donekle se slazem sa tobom. Ali, neke filmove na zalost ne mogu da nadjem u DVD formatu, pa stoga moram da skinem divx koji je snimljen sa tv-a. Kada trazim neke filmove koje nigde ne mogu da pronadjem, kazem daj shta dash. Nije toliko bitan kvalitet same slike koliko kvalitet onoga shto gledash 0205_whistling

Kameru skinem samo kada neshto ne mogu da izdrzim da ne gledam. Inache krenuo sam HD i Blue ray diskove da skidam, tako da mogu da uzivam u neverovatnom snimku, koji ne moze da se poredi sa DVD-em, jer je mnogo bolji.

A kada skidam filmove, skidam sa zalepljenim engleskim titlom, koji je ubachen na disk. A veruj mi da i ti titlovi koji se nalaze na tim takozvanim originalima, nije nihsta bajniji od onih koje mozesh naci na netu. Sve je to relativno.

Ono što sam pisao bilo je upu?eno širokim masama. Svako pravilo ima izuzetak. Ti spadaš u one malobrojne koji traže ono ?ega nema na legalnom tržištu i imaš dovoljno znanja da u filmu uživaš koriste?i engleski titl. Ve?ina onih koji skidaju filmove sa Neta su školski znalci engleskog jezika i po samom njihovom priznanju uspevaju da razumeju film, odnosno uspevaju da shvate suštinu radnje.

Kada sam pisao o titlovima na originalima, nisam mislio na nakaradne prevode nazovi izdava?a koji puštaju filmove uglavnom na trafikama ili ih dele uz "hleb i mleko". Mislio sam na zastupnike firmi Sony, Paramount, 20th Century, Warner i još nekih koji prevode rade sa dobijenih dijalog knjiga.

Pri?a o Blue-ray i HD zahteva malo više vremena. Ako želiš možemo i o tome da nastavimo diskusiju.

www.oskar.co.rs

Подели на овим сајтовима

Што се тиче квалитета снимка, значи нема шансе да гледам неки фуш. Макар то био филм који сам тражио годинама, буквално. И ако га нађем у неком биоскопском формату..нема шансе да га гледам. Ни под којим условима. Јер волим да уживам. Сад, немам ја кући неки кућни биоскоп, иако бих волео али то је што је.

Наравно да скидам са нета филмове али, наравно, мана је то што не знаш какав тачно квалитет скидаш. Немам конфигурацију за фул хд (али је управо моја девојка данас купила комп који подржава фул хд).

Што се титла тиче, тражим пре свега српски. Знам енглески али не баш толико толико да могу сваку реч да разумем. И титл скидам са нета.

Подели на овим сајтовима

Za mene je kvalitet snimka i zvuka prvenstvena stvar. Kad je u pitanju slika, odavno sam prestao da se smaram bioskopskim snimcima. Nemam više živaca za to.

Kad sam kupio 5.1 ozvučenje nisam mogao da verujem kolika je to razlika u gledanju filma. Prvi film koji sam odgledao sa ozvučenjem bio je Spašavanje redova Rajana. Početnu scenu iskrcavanja sam vraćao 5-6 puta i oduševljavao se svim onim zvucima koje do tada nisam čuo. Posle toga sam pogledao Groznicu subotom uveče i prvi put čuo kako se čuju potpetice dok John Travolta hoda ulicom sa kantom boje.

Jednostavno zvuk i slika su neophodni preduslov za pravo uživanje u filmu.

www.oskar.co.rs

Подели на овим сајтовима

ја сам баш из тога разлога себи купио 23 инча монитор и 5.1 систем, после тога сам престао да гледам рипове и све испод 1080 пиксела вертикале.

разлика је драстична.

купио сам и слушке опасне да могу ноћу да слушам музику, толико звукова који се сад тек чују, ко разлика између нормалке касете и цедеа.

јес мало смор док не изађу неки нови филмови у хаде формату, ал има толико старих филмова које нисам лепо ни дуго погледао.

Подели на овим сајтовима

Uopšte ne kasnimo za svetom. Filmovi kod nas izlaze paralelno sa legalnim izdanjima u svetu. Čak su se neki filmovi prvo pojavili kod nas, pa onda u ostatku sveta. Kad i postoji zakašnjenje ono nije veće od mesec dana.

To što bismo mi da gledamo film za koji smo čuli da se tek snima, to je problem sa našim mentalitetom, odnosno željom da se hvalimo kako smo prvi videli neki film.

Ja sam čak u klubu imao situaciju da dođe čovek, ispriča mi sadržaj filma, čak pomene i Al Pacina i pita da li imam takav film. Na pitanje gde je čuo o tom filmu, odgovor je bio nigde, nego je sam smislio šta mu se gleda, pa ako je Al Pacino snimio neki takav film on bi rado pogledao.

www.oskar.co.rs

Подели на овим сајтовима

Standardna je situacija da dobar broj ljudi ulazi u klubove sa rečenicom "Šta ima novo?" Pri tom ti isti pogledaju desetak filmova mesečno. Ja mesečno nabavljam između 40-60 filmskih naslova, imam ih trenutno u klubu preko 4500.

Kad mi ljudi kađu da su sve gledali i da ih zanima samo ako ima neđto novo, digne mi se kosa na glavi. Prosta računica je: Ako neko ubija 3 filma svaki dan treba mu preko 1500 dana, odnosno skoro 5 godina, da pogleda sve naslove koje imam. U tom periodu ja ću nabaviti dodatnih 2500-3500 naslova i on će opet za toliko kasniti.

Opet se vraćam na moje poređenje od juče. Kad biramo hranu ili garderobu, dobro pazimo da kvalitet bude odovarajući. Kad čitamo knjigu, najčešće čitamo ono za šta pretpostavljamo da će nas zainteresovati. A kad uzimamo film od nekoga ili skidamo sa Neta najbitnije nam je da je džabe.

www.oskar.co.rs

Подели на овим сајтовима

Uopšte ne kasnimo za svetom. Filmovi kod nas izlaze paralelno sa legalnim izdanjima u svetu. ?ak su se neki filmovi prvo pojavili kod nas, pa onda u ostatku sveta. Kad i postoji zakašnjenje ono nije ve?e od mesec dana.

To što bismo mi da gledamo film za koji smo ?uli da se tek snima, to je problem sa našim mentalitetom, odnosno željom da se hvalimo kako smo prvi videli neki film.

Ja sam ?ak u klubu imao situaciju da do?e ?ovek, ispri?a mi sadržaj filma, ?ak pomene i Al Pacina i pita da li imam takav film. Na pitanje gde je ?uo o tom filmu, odgovor je bio nigde, nego je sam smislio šta mu se gleda, pa ako je Al Pacino snimio neki takav film on bi rado pogledao.

Boldirano tako nije istina. Samo jedan primer. Film Das weisse band Mihalea Hanekea, je imao Beogradsku premijeru tek sada na FAF-u. Film je dobio zlatnu palmu u maju mesecu. Tako da se kod nas npr. nece pojaviti DVD dokle god distributeri ne smisle kada ce otkupiti film da puste u bioskope.

Ove godine sam ubedljivo najvishe filmova odgledao kod kuce koji su se premijerno u nashoj zemlji davali na FEST-u.

Hajde kreni o HD-u i Blu reju 1324_womens

Neke filmove ne mogu da iskopam i onda sam sretan i kada je odvratni TV rip. Jeste skrnavljanje kvaliteta filma, ali ne postoji drugi nachin da ga odgledam. Pogotovo domaci filmovi kada su u pitanju 1324_womens

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

Kada sam govorio o tome da ne kasnimo u izdavanju filmova na DVD-u mislio sam na globalnu situaciju. Primer koji je VINSTON pomenuo samo je dokaz onoga sto sam već rekao o odnosu distributera prema neameričkoj produkciji. Za neamerički film je po njima jedina mogućnost da prođe na našem tržištu ako bude prikazan na FESTU ili CINEMANIJI, jer su to prilike kada gledaoci hrle u bioskope čak i kada nemaju ni osnovne podatke o filmu koji gledaju (naravno čast izuzecima koji su pravi ljubitelji filma). Zato često imamo situaciju da filmovi sa neameričkog tržišta stignu u naše bioskope sa dosta zakašnjenja.

Postoji problem i sa takvim filmovima izdatim na DVD koji se nude DVD klubovima. Za njima nema interesovanja kod članova. Postoji jedna distributerska kuća koja se gotovo specijalizovala za takva izdanja (ne bih da je reklamiram), i imaju dosta solidnu ponudu neameričkih filmova, ali te filmove u klubu u proseku nije pogledalo više od 2-3 ljudi. Sa takvim izdavanjem ne može se ni otplatiti film, a kamoli zaraditi. Zato razumem moje kolege, vlasnike klubova koji igraju na sigurnu kartu-mega hit i tu su pare.

www.oskar.co.rs

Подели на овим сајтовима

Vinston kaže da malo pokrenemo temu blue-ray i HD. OK!

Moje je lično mišljenje da na našem tržištu blue-ray neće preuzeti primat narednih barem 5 godina, ako ne i duže iako se radi o spoju vrhunske HD slike i najčistijeg zvuka. Ali ...

Uvek ima neko ali, koje sreću kvari. Kad je u pitanju blue-ray razlozi za njegovo slabo implementiranje su:

- Naš narod teško menja tehniku. DVD se kao novi medij kod nas pojavio krajem 1999. godine a tek 2005. je uspeo da polako potisne VHS. Svi koji su kupili DVD plejere (ili gotovo svi), planiraju da im to traje dugi niz godina. Primer: Kod mene u klubu samo 1 član ima blue-ray plejer.

- Mnogi još ne razlikuju CD, DVD i Blue-ray. Za mnoge je to sve isto. Mnogi još uvek nemaju ozvučenje, LCD televizor, te samim tim i ne znaju kakva je razlika u kvalitetu snimaka i zvuka između DVIX, DVD ili Blue-ray.

- I u svetu Blue-ray još nije preuzeo primat. Kod nas je dodatni problem što uvoznici filmove na blue-ray ne mogu prodati u više od desetak primeraka na celoj teritoriji Srbije. Ono malo naslova koje možemo naći u prodaji uglavnom su uvezli zbog pritisaka od strane velikih kompanija čiji su to filmovi, a ne zbog svoje želje da oplemene ponudu na našem tržištu.

Možda najbitnija stvar je to što su originalna blue-ray izdanja tako dobro zažtićena da se ne mogu presnimavati. A i sam medij (blue-ray disk) je u poređenju sa DVD i CD izuzetno skup.

Toliko za sada. Nastavićemo, nadam se, razlaganje ove teme.

www.oskar.co.rs

Подели на овим сајтовима

Kada sam govorio o tome da ne kasnimo u izdavanju filmova na DVD-u mislio sam na globalnu situaciju. Primer koji je VINSTON pomenuo samo je dokaz onoga sto sam ve? rekao o odnosu distributera prema neameri?koj produkciji. Za neameri?ki film je po njima jedina mogu?nost da pro?e na našem tržištu ako bude prikazan na FESTU ili CINEMANIJI, jer su to prilike kada gledaoci hrle u bioskope ?ak i kada nemaju ni osnovne podatke o filmu koji gledaju (naravno ?ast izuzecima koji su pravi ljubitelji filma). Zato ?esto imamo situaciju da filmovi sa neameri?kog tržišta stignu u naše bioskope sa dosta zakašnjenja.

Postoji problem i sa takvim filmovima izdatim na DVD koji se nude DVD klubovima. Za njima nema interesovanja kod ?lanova. Postoji jedna distributerska ku?a koja se gotovo specijalizovala za takva izdanja (ne bih da je reklamiram), i imaju dosta solidnu ponudu neameri?kih filmova, ali te filmove u klubu u proseku nije pogledalo više od 2-3 ljudi. Sa takvim izdavanjem ne može se ni otplatiti film, a kamoli zaraditi. Zato razumem moje kolege, vlasnike klubova koji igraju na sigurnu kartu-mega hit i tu su pare.

E pa to je najveci problem, svi danas jure za parama, nazalost, a onda gde da pogledam film nego na netu. I buni se vlada shto ja piraterishem. Kada bi postojao pristojan bioskop, gde bih mogao da odgledam kvalitetan film, bio bih tamo kada god bih mogao. Nije mi jasno kako nece azijske filmove da uvoze, s obzirom da je kina pre nekih 2 godine proizvela preko 400 filmova. Ima i tamo ultra mega hitova, gluposti na kvadrat, a ne samo iz holivuda. Razmazili su distributeri publiku maksimalno. Evo primera radi Sinemanija. Tamo idem kada dobijem poneku kartu, inache nemam ni najmanju zelju da idem u sav raskosh gde mi se neke cure nabacuju da kupim neke kretenske proizvode i gde je akcenar uvaljati robu kao da smo na pijaci umesto na umetnost.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...