Piksi94 Написано Јануар 27, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2013 Da li iko zna kako su nastao ovaj obicaj koji je jako blizak nasim krsnim slavama?Ja inace znam jednog albanca rimokatolika,sto mu je bas danas slava,tj.sveti Sevastijan ili Sebastijan kako oni kazu.A pada po gregorijanskom 27.januara.Moze li mi neko objasniti?Unapred zahvalan! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ratko Написано Јануар 27, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2013 Ja sam upoznao Albanca iz Ulcinja kod koga sam letovao , slavio je slavu Sv. Nikola vidiš nisam ga pitao kojeg datuma slavi . Inače držao je na zidu veliko raspeće sa jedne strane raspeća ikonu Isusa a sa druge Ikonu Sv. Nikole istu kao i moja što je na zidu. Video je d asam iznenađen pa mi je rekao da je i crkva u koju on ide posvećena Sv Nikoli crkva se nalazi na putu za Albaniju od Ulcinja ( Donji Stoj). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Јануар 27, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2013 Imam informacije iz prve ruke sto bi se reklo o ovome i zanimljivu pricu o Albancima iz Ulcinja koji slave slavu.Treba mi samo par dana da je ponovo cujem i zapisem kako valja pa cu napisati. Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука