Jump to content

Закопани таленти

Препоручена порука

Bogu hvala nemam nikakvih talenata pa sam miran . Nekad davno sam se tripovao da sam talentovan za prirodne nauke jer mi je to islo neobicno lako , hemija posebno i nisam imao nikakvih problema da ovladam bilo kojom oblascu fizike ili hemije . Onda sam u jednom momeentu ukapirao da je sve to sto ja ucim , da se tako izrazim , tudje znanje , neko je to vec pronasao , istrazio , objasnio i uoblicio za dalje prenosenje  a da ja sam nemam kapaciteta da se bavim pravom naukom , istrazivanjem ... i osetio sam se kao magnetofon . Lepo sam batalio PMF  i posvetio se drugim stvarima ...

Подели на овим сајтовима

И додао бих... Мислим да се ипак не треба расипати. Хоћу да кажем... Ако већ мислиш да имаш талента за нешто и јако те привлачи онда иди само на то. Усавршити себе у једној области потпуно је довољно, остале могу да буду узгред, тек онако...

Слажем се, тако је за већину људи (па и мене), али постоје и неке (ренесансне) личности које постижу високе резултате у разним областима. Нпр. једног мог асистента са факултета сматрају врxунским научником у својој области, а он држи клавирске концерте у дворанама и озбиљно се бави превођењем, неколико књига је објављено у његовом преводу. Иначе је скроз ок, не преузноси се, једноставно има човек капацитете које користи.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

@Ждраба покајник

Да... Ја сам недавно почела малко да певушим за певницом, а дуго сам је посматрала као дете чоколаду коју може да поједе тек после ручка :) Што кажеш клецале су ми ноге, тресле се руке, дрхтао глас... Али Литургија ми, од кад сам за певницом, пролети у тренутку. Таман се распевам а оно крај :) Ни ја не знам све тј. далееееко сам од тога, али даће драги Бог, научиће се... За сад се уклапам некако. Волела бих само да имам мало више времена да се посветим томе. Знаш, ситна деца, муж, кућа...

Само полако напријед, ноге, руке, глас ће се умирити.

А кад једном, стицајем околности останеш сама за пјевницом, јер нема ко други, па још и Апостол треба да прочиташ, е ту престаје трема за сва времена. .smesko.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Brzo sam shvatio da prvo moram da izucim sve sto su pametni ljudi uradili pre mene, mada mi se i dalje desava da izmisljam toplu vodu. Tako sam pre dva meseca projektovao memoriju iz koje se citaju 4 reci istovremeno, da bih u jednom taktu obradio celu instrukciju (osim ako nije memorijsko indirektno), da bih ubrzo saznao da tako nesto odavno postoji.

Ма само напријед, биће нешто од тебе, битна је воља.

Сваки таленат је ништа ако се радом и учењем не ради на усавршавању истог.

У спорту, талент је 6% остало је тренинг.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Brzo sam shvatio da prvo moram da izucim sve sto su pametni ljudi uradili pre mene, mada mi se i dalje desava da izmisljam toplu vodu. Tako sam pre dva meseca projektovao memoriju iz koje se citaju 4 reci istovremeno, da bih u jednom taktu obradio celu instrukciju (osim ako nije memorijsko indirektno), da bih ubrzo saznao da tako nesto odavno postoji.

Истина, требало би да проучимо све што нам је доступно из области којом се бавимо. Али је питање колико треба да загребемо и да се удубљујемо у "споредне" ствари у којима уживамо и које нам можда много више леже од посла који радимо свакодневно.

п.с. надам се да си свестан да је сва рачунарска техника, оперативни системи и електроника нешто што је у Америци развијано 70.тих година и да заиста револуционарне ствари до којих су истраживачи дошли стоје негде у архиви чекајући да се и последњи цент извуче из застарелих технологија.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...