Jump to content

Оцени ову тему

pokajnik83

31 члановâ је гласало

1. 1. Ко побеђује у финалу Мундобаскета- Србија или САД?

Препоручена порука

• 1 month later...
  • Одговори 573
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Имао сам идеју да напишем текст у поводу 51-ог рођендана једног од мојих најдражих играча, али завршила се АБА лига па смо морали да сачекамо седам дана. Ево га сада. Један од 50 најбољих НБА играча свих времена. Члан Куће славних. Најбољи асистент и крадљивац лопти у историји НБА. Човјек који је 19 година играо за један тим - Utah Jazz.

v284658p0.jpg

"Како овај уопште игра?", било је најчешће питање које сте могли чути за Стоктона. Висина можда 183цм, док је тежина углавном била до 80 килограма. Одраз? Непостојећи. Снага? Колико је може имати бијелац поменутих димензија, који сваку ноћ игра против неких од најбољих атлета које је свијет видио. Ипак, Џон Стоктон ће у историји остати упамћен као вјероватно најбољи чисти плаyмакер којег је кошарка икада имала.

Не вјерујем да ћу икада волити један кошаркашки тим колико сам волио та издања Utah Јаzz-а. Сурови професионалци предвођени бескомпромисним тренером, који су из ноћи у ноћ одрађивали посао на најбољем могућем нивоу. Утах нису занимала признања навијача, стручњака, простор у медијима. Није их било брига шта ко каже. Кратки шорцеви, чудне фризуре, непостојање тетоважа, савршене кретње, блокови, прецизан шут, напади из уџбеника. Играли су кошарку онако како сам ја, балавац замишљао да кошарка треба да се игра.

Након што сам одгледао њихову прву утакмицу Лejкерси, Бостон, Детроит, све је пало у други план. Мeџик, Томас, Џордан, Бирд ме више нису толико занимали. Мучио сам се да сазнам шта раде Стоктон, Карл и Џеф Малоун. И данас се увијек насмијем када "стручњаци" кажу да се у НБА не игра озбиљно до плејофа. Ту су ми увијек пред очима играчи Utah-e који су кидали, али дословно кидали сваки напад и сваку одбрану у свакој утакмици. "Стручњаци" њих ваљда нису гледали када су формирали своје "мишљење". Центар свега је био Џон Стоктон.

Својевремено је покојни власник Јаzz-а Лeри Милер након једне утакмице ушао у свлачионицу и рекао Стоктону "Вечерас сам видио нешто што сам милсио да никада нећу видјети у животу. Видио сам како забушаваш у једној акцији". Стоктон је поцрвенио као лименка Кока-Коле и кроз стиснуте зубе проциједио... "Ја никада у свом животу нисам забушавао", "Мислио сам да ће ме ударити на лицу мјеста", казао је Милер.

Колико знате јавних личности које слава апсолутно не занима? Који само желе да ураде свој посао најбоље што могу и да их се остави на миру.

Од кошаркаша ја знам само за двојицу. Џон Стоктон и Мозес Малоун.

Мозес је углавном ручао окренут према зиду и сам, али зато што је био неуки младић са села који је имао страшних проблема са изражавањем у јавности па се сакривао у сваком тренутку од новинара.

Стоктона са друге стране слава, рекламе, популарност апсолутно нису додиривали. Снимања рекламних кампања је одбијао јер су му у том термину рецимо дјеца играла фудбалску утакмицу. Гостовања у талк схоw емисијама су се поклапала са породичном вечером. То су били његови приоритети, као и код већине обичних људи. Менаџера никада није имао. За 19 година у лиги сам је испреговарао сваки свој уговор. Агент, ПР, лични асистент, портпарол, пратња од 10 људи? Ма заборавите. Тога није било ни у траговима. Фризура "Принц Валијант" се годинама није промјенила, ултра кратки шорц који је једино он носио у лиги у једном тренутку је до краја каријере био ту. Аутограме није дјелио. Бомбастичних изјава у новинама никада није било. Интервјуи су му били најдосаднији могући, не зато што није имао шта да каже него зато што није желио да губи вријеме на новинаре. Текстове о несхваћености, тешком одрастању или животну причу из његових уста никада нећете чути, јер се Стоктон новинарима никада није повјеравао.

До савршенства је довео способност да сухопарним и кратким реченицама окупљене представнике медија успава и натјера на брзо повлачење. Када су га питали шта му је био најдражи тренутак из боравка са Дрим Тимом у Барселони, Стоктон је одговорио: "Једна дјевојка ме је на улици замолила да је сликам са Чарлсом Барклијем. Мислила је да сам неки туриста".

Стоктон је одувијек желио да живи живот нормалног, обичног човјека и то му је полазило за руком. Његов отац Џек у родном Спокеану већ деценијама држи таверну у којој нема ниједне синове слике. Тата је својевремено, на питање зашто, одговорио: "Када Џон отвори свој ресторан онда може да качи своје слике".

v284658p1.jpg

Млађи читаоци колумне треба да упамте: Џон Стоктон је био тата и мама плејмејкерске позиције. Организатор игре из уџбеника. Идола није имао јер нико прије њега није личио на њега. Сам је исковао свој пут. Због њега данас имам озбиљан проблем да гледам већину плејмејкера. Једноставно нису Стоктон. Када сједиш на каучу, гледаш утакмицу и замислиш гдје би лопта требала да дође, она је ту јер је Стоктон видио све на терену три корака унапријед. Његову комбинацију прегледа игре, прецизности, издржљивости, контроле лопте и додавања увијек у право вријеме на право мјесто, у данашњој НБА нема нико.

Прави се чудо од тога да 206цм високи и 125кг тешки ЛеБрон Џејмс шутира 55% из игре. Јохн Стоцктон је у 34-ој години шутирао 55% из игре са 180цм и у тренутку када је вјероватно био спорији и физички инфериорнији од сваког стартног плеја у лиги. Џон Стоктон је драги моји у каријери шутирао 51,5% из игре, за 19 година у лиги!! Коби Брајант никада, ни у једној сезони није имао 50% шута из игре.

Био је доктор пик 'ен' рол игре у тренутку када је она била новитет у лиги. Тренери Utah-e су често причали како је Стоктон након драфта дошао и узео готово све ВХС снимке утакмица Јаzz-а које се биле на располагању и затим на први тренинг камп дошао потпуно спреман. Знао је све кретње у нападу свих играча и сваку дефанзивну поставку. То је била 1984. година и скаутинг је углавном био термин са друге планете. Стоктон је требало да буде резервни плej иза Oл Стар играча Рики Грина.

"Током читаве прве сезоне очекивао сам да ме отпусте. Зато сам и дошао тако спреман. За мене није било опуштања. Мислим да сам био играч који је потрошио најмање новца у једној сезони икада. Изнајмио сам најјефтинији могући стан. Ништа у њему нисам купио. Чак ни гријање нисам палио", у шали се присјећа Стоктон.

Када је један од најбољих шутера лиге Џеф Малоун дошао у Utah, Стоктон га је одвојио у страну и разговарао са њим неких 20-ак минута о томе гдје највише воли да добије лопту, које су му омиљене позиције на терену... резултат разговора? "Никада нисам добио лош пас од Стоктона. Кунем се. Никада ми није бацио лопту иза леђа, у ноге, испред мене. Свако додавање је било тачно у руке и ја сам само требао да шутнем." Његове очи су видјеле саиграча тамо гдје га нико други није видио.

v284658p2.jpg

Стоктон је у лигу донио два потеза који су касније копирали плejмejкери као Стив Неш или Џејсон Кид. Први је био када уђе у рекет и не свиђа му што види, Стоктон никада није губио дриблинг него би отишао под таблу и затим се окренуо лицем ка терену. Комплетна одбрана гледа у њега а он испод табле дијели асистенције саиграчима који натрчавају са линије за три поена (Ово су Кид и посебно Стив Неш користили у сваком могућем тренутку). Други потез је била тројка из превођења лопте, по систему "сада смо примили кош, противнички навијачи су у трансу, бек који ме чува се повлачи пар корака уназад и ја ћу да му звекнем тројку у лице у трећој секунди напада и утишам дворану". Прошло му је барем 200 пута у каријери.

Од предиспозиција, ако о њима уопште можемо говорити, Стоктон је имао урођену издржљивост и огромне шаке са прстима дужине Е.Т-ија (Стоктонове шаке су веће и од Рондових али га то није спријечавало да буде изузетан шутер и био је један од ријетких који је из удвајања могао да дода лопту једном руком). Када је позван на припреме америчке репрезентације пред ОИ у Лос Анђелесу 1984. године, Стоктону је након двосатног кондиционог тренинга код Боби Најта и пет минута одмора измјерен пулс 41!! Мјерили су одмах након тога у чуду још три пута и резултат је био исти. Касније током прегледа у Utah-и његов пулс је у стању мировања износио 35 откуцаја у минути (просјечан мушкарац у кондицији има око 70-75 откуцаја). Доктори Јаzz-а установили су да би Стоктон са својим налазима могао да смјеста уђе у Спејс Шатл и путује у свемир. "Он се никада не зноји", казао је својевремено још један фанатик физичке припреме Карл Малуон, "у задњој минути плејоф утакмице изгледа као да је стигао на ручак након шетње".

Стоктон током читаве каријере није знао за слободно љето. Сваке године ритуал је био исти. Током јула је тренирао два сата дневно, у августу је то ишло на пет сати сваки дан. Треба ли да напомињем да је омалени, мршави бијелац за 19 година у лиги пропустио 22 утакмице од могућих 1526, од чега 18 у једној сезони због повреде кољена која му је и једина озбиљна повреда у каријери. Дакле Сток је у 18 сезона ван терена био само четири меча, а ко је гледао његове мечеве зна да никада није бјежао од било каквог контакта и чврсте игре (уосталом Баркли каже да нико у лиги није правио прљавије блокове од Стоктона). Ненормално је да један плејмејкер траје тако дуго. Ненормално, али није случајно. Чак и на првој години факултета Гонзага (који је годинама био познат искључиво по томе што је Стоктон тамо играо) он је сваки петак вече када није било утакмица, умјесто у неком проводу са друговима, користио да сам шутира у дворани. Када га је пријатељ питао зашто толико тренира, зашто се мало не опусти са друштвом, Стоктон је потпуно озбиљан одговорио: "Знам да имам можда једну шансу да заиграм у НБА и желим да је дочекам потпуно спреман."

Најбољи асистент и крадљивац лопти у историји НБА је човјек који никада у каријери није погледао статистику ни на полувремену ни на крају утакмице и ово је податак који је власник Јаzz-а Лeри Милер увијек истицао: "Њега је само занимало јесмо ли добили или изгубили утакмицу. Поени, асистенције било шта друго му апсолутно није било битно. Никада нисам видио таквог играча."

v284658p3.jpg

Стоктонов рекорд по асистенцијама ће тешко неко оборити у догледно вријеме. Погледајте колико трају  Кид или Стив Неш, а опет нису ни близу да угрозе Џона на првом мјесту. Погледајте колико статистичари у Бостону или својевремено Њу Орлеансу, а данас Клиперсима вештачки напумпавају број асистенција Ронда и Криса Пола и опет узалуд (лопта промјени четири руке, дође до Дејвида Веста који дрибла пет пута, шутне и погоди кад оно асистенција Крис Пол). Стоктонове асистенције никада нису биле за публику или неко глуматање, оне су прије свега биле сврсисходне. Нико није знао бацити бољи пас од паркет него Стоктон и то са три четвртине терена, опет он је то радио само када је ситуација налагала. Малоуну је знао бацити пас са десне стране терена на лијеву од таблу али зато што је то био најбољи начин да он добије лопту. "Често сам га узимао здраво за готово јер сам знао да ћу од њега добити идеалне пасове сваку утакмицу. Он ме је увијек чинио бољим. Нико му ништа није поклонио. Све је зарадио сам", каже човјек који ће вјечно бити повезан са њим, Карл Малоун.

Када је оборио рекорд Меџика Џонсона, Стоктон није желио да се утакмица заустави како би му указали част. Навијачи су приредили овације, он је кратко махнуо руком и текма се наставила. Када је његов дрес подигнут под свод Делта Центра, Стоктон је у микрофон рекао "Хвала вам свима... хвала вам пуно" и то је био крај излагања. Готово да му је било непријатно и поред осмијеха на лицу. У суштини једини пут којег се могу сјетити да је Џон показао емоције на терену, јесте она чувена тројка преко Барклија '97 за побједу Utah-e и пласман у прво НБА финале. Тада је скочио пар пута и затим се загрлио са Малонеом, Хорнасеком и Слоуном. Неколико тренутака радости и то је било то. Треба и сутра радити посао.

До титуле, као и многи велики играчи из те генерације, није могао преко Џордана, мада ће Фил Џексон и данас рећи да је Јута била најтежи противник Булсима у свим финалима. Опет, да ли заиста можемо играче као што су били Баркли, Јуинг, Стоктон или Малоун рангирати само на основу освајања или неосвајања титуле. Мислим да би то била увреда за њихову несумњиву изузетност, коју су приказивали у свакој утакмици толике године. Уосталом, дајте ми њихове каријере сваки пут прије неких "рођених побједника" и освајача титула".

Џон Вуден, један од највећих тренера свих времена и твораца модерне кошарке је својевремено изјавио: "Од свих играча једино бих увијек платио карту да гледам Џон Стоктона". Сретан рођендан, професоре кошарке...

Извор: http://www.mondo.rs/s284658/sport/Kompjuter_na_terenu.html

.

..

...

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Vladimir Lučić potpisao za Valensiju!

Agent kapitena Partizana mt:s Miodrag Ražnatović potvrdio da je njegov klijent potpisao ugovor sa Valensijom. Na "dve plus jednu" godinu. Partizanu obeštećenje.

v295042p0.jpg

Saznanje MONDA da je Vladimir Lučić (24, 202 cm) blizu odlaska u Španiju potvrđeno je tokom dana:

Kapiten i dugogodišnji igrač Partizana mt:s postao je igrač Valensije.

"Vladimir Lučić, nisko krilo, potpisao je ugovor na "dve plus jednu godinu" sa ACB ekipom, Valensijom. Proći će lekarske preglede početkom jula", potvrdio je agent igrača Miodrag Ražnatović na svom Twitter profilu.

MONDO takođe saznaje da će šampion Srbije dobiti obeštećenje za svog igrača.

Lučić je prošle nedelje proslavio 24 rođendan, a iza sebe ima četiri sezone igranja u Evroligi sa crno-belima, sa kojima je ujedno osvojio pet šampionskih titula u Srbiji i četiri u ABA ligi.

Španski sajt "Solobasket.com" otkrio je u popodnevnim satima da će "A" reprezentativac Srbije tokom boravka u Valensiji za tri godine zaraditi dva miliona evra.

Lučić je u Evroligi u protekloj sezoni prosečno beležio 13,7 poena i 4,8 skokova po meču.

Mondo

Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће."

Подели на овим сајтовима

On 25. 6. 2013. at 8:54, Berkut рече

Beze grobari na vreme,sprema doktor Covke tajfun da  oduva franjevce sve do Kine. :P

Nakon 12 naših titula grehota bi bilo da i vi konačno ne osvojite jednu. Možda vam je 13 srećan broj koliki ste baksuzi. greengrin

• Волим 1

Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће."

Подели на овим сајтовима

On 25. 6. 2013. at 9:03, vinogradar рече

Nakon 12 naših titula grehota bi bilo da i vi konačno ne osvojite jednu. Možda vam je 13 srećan broj koliki ste baksuzi. greengrin

Lako je osvajati titule uz pomoc Mirka Marjanovica,Rasima Ljajica,Branka Ruzica,Borisa Tadica i Tomislava Nikolica.Da ne zaboravim i Tomislava Kradzica.Zaista nije bilo tesko :D

A da vas drzava favorizuje,evo podatak.Pre dve godine Partizan za isti uspeh kao i Zvezda ove godine vaterpolu dobio 200 000 eura,dok(iako je bilo najavljeno premiranje,jer su icekivali franjevacki klub)ove godine nema za Zvezdu....

Na muci se poznaju junaci,rusili ste nas godinama,niste uspeli!Dzaba i gepekovanje,drzava ,dzaba sto se dzaju htei na lomacu,sve....Zvezda sampion!Uskoro cete sami proci kroz put,koji ste nama servirali....nije malo cudno da je USD Partizan dominatan u svim sportovima...sto je najcudnije,kao da su se grobari pretplatili na titule kod Gospoda,pa niko nema poravo ni da posmisli na trofeje.... sHa_sarcasticlol

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

On 25. 6. 2013. at 9:57, Berkut рече

Lako je osvajati titule uz pomoc Mirka Marjanovica,Rasima Ljajica,Branka Ruzica,Borisa Tadica i Tomislava Nikolica.Da ne zaboravim i Tomislava Kradzica.Zaista nije bilo tesko :D

A da vas drzava favorizuje,evo podatak.Pre dve godine Partizan za isti uspeh kao i Zvezda ove godine vaterpolu dobio 200 000 eura,dok(iako je bilo najavljeno premiranje,jer su icekivali franjevacki klub)ove godine nema za Zvezdu....

Na muci se poznaju junaci,rusili ste nas godinama,niste uspeli!Dzaba i gepekovanje,drzava ,dzaba sto se dzaju htei na lomacu,sve....Zvezda sampion!Uskoro cete sami proci kroz put,koji ste nama servirali....nije malo cudno da je USD Partizan dominatan u svim sportovima...sto je najcudnije,kao da su se grobari pretplatili na titule kod Gospoda,pa niko nema poravo ni da posmisli na trofeje.... sHa_sarcasticlol

Mi se izgleda igramo gluvih telefona. Titulu nam donijeli Marjanović i Ružić? Još ću pomisliti da imaju moć kao Obama. Šta to imaju Tadić i Nikolić sa Partizanom? Ovo je tema o košarci, a ti izgleda pričaš o fudbalu. Prebaci se onda na tu temu, pa tamo nabrajaj fudbalske funkcionere. KK Partizan, mada godinama postiže zapažene rezultate čak i u Evroligi, godinama ima ogromne finansijske probleme. Npr. Gordon je protekle sezone napustio klub u pola sezone zbog neisplaćenih plata. Igračima i treneru se i dalje duguju pare koje im sleduju po ugovoru. I pored toga igrali smo fajnal-for prije par godina i zamalo ušli u finale. Možete samo da nas mrzite i izmišljate teorije zavjere, da nismo titule osvojili zasluženo na terenu, nego da se cijela vaseljena urotila protiv vas. Do bola ti je smiješna priča.

Подели на овим сајтовима

Pa kako tako klub koji konstantno ima rezultate,prodaje igrace,drzava ga finasira,odjednom grca u dugovima?Sta tu ne stima?Mozda pranje novca.I na kraju onaj nafurani Dukljanac Dervis ,stalno smara na konferencijama ,odakle Zvezdi novac...a jesmo mi pitali to cudo od kluba,kako to da grobari u svim sportovima imaju svoje ljude na vrhu saveza ili u ministarstvima?

Dugujete vi i nasim igracima,pre svega Rasku(i dok ga ne isplatite,nema pojacanja).Slava Bogu,pa smo uspeli da sa Covketom,isplivamo na povrsinu,i da vidimo realan odmer snaga u Evroligi.Jedino sto vam priznajem da imate bolji sistem.Drzava-partizan-mafija.Ni kOza Nostra to nije umela...alal vera majstori.Sto rece Dervis pre nekoliko"dzaba vam novci,moji sinovci,ja ipak varam malo bolje"..Makar je iskren.Nema tu teorija zavera.Zvezda je sistematski unistavana od strane USD Partizan.Sad je red da vi prodjete putem,kojim ste nama plasirali.I bice mi uzivanje gledati vas po drugim ligama....Sto se tice Fudbala,napomenucu samo da bespravno godinama koristite stadion vojske,i ocekujem izbacivanje na ulicu(ako ima Boga i pravde u ovoj drzavi)

Da se vratim na kosarku,na sportski deo,evo Kecman nahvali Blejka,sta ti mislis o njemu?Koliko ce vam utrpati,jedno20-30 po utakmici?

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

On 25. 6. 2013. at 10:58, Berkut рече

Pa kako tako klub koji konstantno ima rezultate,prodaje igrace,drzava ga finasira,odjednom grca u dugovima?Sta tu ne stima?Mozda pranje novca.I na kraju onaj nafurani Dukljanac Dervis ,stalno smara na konferencijama ,odakle Zvezdi novac...a jesmo mi pitali to cudo od kluba,kako to da grobari u svim sportovima imaju svoje ljude na vrhu saveza ili u ministarstvima?

Dugujete vi i nasim igracima,pre svega Rasku(i dok ga ne isplatite,nema pojacanja).Slava Bogu,pa smo uspeli da sa Covketom,isplivamo na povrsinu,i da vidimo realan odmer snaga u Evroligi.Jedino sto vam priznajem da imate bolji sistem.Drzava-partizan-mafija.Ni kOza Nostra to nije umela...alal vera majstori.Sto rece Dervis pre nekoliko"dzaba vam novci,moji sinovci,ja ipak varam malo bolje"..Makar je iskren.Nema tu teorija zavera.Zvezda je sistematski unistavana od strane USD Partizan.Sad je red da vi prodjete putem,kojim ste nama plasirali.I bice mi uzivanje gledati vas po drugim ligama....Sto se tice Fudbala,napomenucu samo da bespravno godinama koristite stadion vojske,i ocekujem izbacivanje na ulicu(ako ima Boga i pravde u ovoj drzavi)

Da se vratim na kosarku,na sportski deo,evo Kecman nahvali Blejka,sta ti mislis o njemu?Koliko ce vam utrpati,jedno20-30 po utakmici?

Djevojko, ja sam suštinu svog stava rekao i nemam namjeru da se nadmudrujem do ljetnji dan u podne. Radije bih sad gledao tenis, ako se ne ljutiš. Nisam dobar sagovornik za tebe, slabo vladam tim terminima koje koristiš i moguće da kao Hercegovac nisam dovoljno upućen u te stvari o kojima pričaš. Želim ti da nađeš boljeg sagovornika i s njim argumentovano razmjeniš stavove.

Oprosti ako sam te nečim uvrijedio.

Srdačan pozdrav!

Подели на овим сајтовима

kao i uvek bili i ostali najbrzi....kako na forumu,tako i na tribinama ;)

Kad se nema argumenata,onda se primenjuje jedino sto je ostalo-beg!Tradicija se nastavlja...

*Možeš me zvati kako god hoćeš. Jer ja nisam ime*

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=ugKvZ8jLfIY

Vase evroligaske nisu do koljena nasim"prijateljskim"...Citam da je predsednik(onaj sto je je  ranjen u kriminalnim obracunima pre nekoliko u birtiji) kk "ja varam malo bolje" priznao da je Zagrebacki klub u Humskoj izvrnuo papke,pritom nije mogao da zaobidje nas,pa cu preneti repliku kluba koga su osnovali Beogradaska,Srpska deca...

Цитат

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan mts Predrag Danilović u sredu je potvrdio da se klub nalazi u teškom finansijskom stanju. Takođe, prvi čovek crno-belih osvrnuo se i na Crvenu zvezdu, pa se pita “ko to daje Zvezdi, privatnom klubu, toliki novac za budžet u ovakvom finansijskom trenutku u zemlji”. Ubrzo je usledio i odgovor uz kluba sa Malog Kalemegdana. - Da li je moguće da je Crvena zvezda opet kriva? Da li je moguće da neko pokušava da za sopstvenu nemoć ponovo optuži i u isti mah osudi Crvenu zvezdu. Da li je moguće da tako uspešan klub kako se predstavlja KK Partizan mts, ima tolike gubitke, i kada se radi o tako uspešnim kadrovima koji ga vode? Sudeći po onom što čelnici Partizana prezentuju javnosti za njih će uskoro KK Crvena zvezda biti kriva i za globalne klimatske promene. Jeftina demagogija u koju će malo ko da poveruje - navodi se u saopštenju Crvene zvezde objavljenom na sajtu kluba, a potom dodaje: - Ne radujemo se ničijoj nesreći, pa tako ni nesreći u koju je zapao KK Partizan, ali ne možemo da zaboravimo šta se sve dešavalo pre dve i više godina. Tada nismo primetili da se Partizan oglašavao u smislu razumevanja za probleme u kojima se našao KK Crvena zvezda. Naprotiv, njihovo oglašavanje je počelo onog trenutka kada su spoznali da je napravljen pravi koncept za finansijki oporavak KK Crvena zvezda i da će njihov "večiti rival" u budućnosti to i biti u pravom smislu te reči. Ko je i koliko u prethodnom periodu bio državni projekat lako se može utvrditi kada se prezentiraju finansijska sredstva dobijena od strane države što je Zvezda i uradila, a Partizan nažalost nije. Da kojim slučajem jeste ta večna tema na kojoj tako silno potenciraju predstavnici KK Partizan bila bi demistifikovana. Ali, oni to nikako ne žele i sigurni smo da to neće uraditi, jer brojke su kao dokazi neumoljive. Iz Zvezde su uzvratili i na konstataciju Danilovića da Partizan i Zvezda nikada neće biti isti. - Rezultati Partizana su takvi kakvi su, a oni što nas raduje to je priznanje Danilovića da nikada nećemo biti isti. A, nikada nismo ni bili. Crvena zvezda je jedan od najjačih brendova ove zemlje i nalazi se takođe u specifičnoj situaciji i ne kuka i ne moli i ne kleči da joj bilo ko pomogne. Ali, oduvek se zalagala da Zvezda, ali i Partizan u ovoj državi imaju ravnopravan tretman. To je samo jedna u nizu naših razlika. Čak i površnom analizom može se utvrditi ko je dao najviše reprezentativaca u svim selekcijama u ovoj zemlji u poslednjih petnaestak godina. A, mnogi od njih su istina završili ili su i sada u Partizanu. Crveno-beli poručuju da ne žele Partizanu da oduzimaju energiju dok se bori sa problemima. - Uopšte ne želimo na bilo koji način da odvlačimo pažnju javnosti od informacija vezanih za problem niti daljim polemikama da čelnicima KK Partizan mts oduzimamo dodatnu energiju, jer sada treba da se koncentrišu i pronađu rešenje za, kako sami kažu, katastrofalnu siutuaciju koju im sasvim sigurno nije napravila KK Crvena zvezda. Predsednik Partizana mts umeo je da neosnovano napadne Crvenu zvezdu, ali u svom izlaganju nije želeo da kaže kako je do finansijskih problema došlo. Kao da je u poslednjih desetak godina neki drugi Predrag Danilović vodio klub, a ne on lično. Ali, njihovi problemi, njihova briga. Od države, grada i svih ostalih državnih institucija očekujemo ravnopravan tretman, a što se tiče priče oko toga ko je koja Crvena zvezda, to nam uz sva uvažavanja neće objašnjavati Danilović. Dokaz da smo u pravu je brojna publika koja dolazi na naše utakmice i naši verni navijači kojima se zahvaljujemo na podršci i razumevanju u ovom teškom periodu kroz koji zajedno prolazimo. Posebno im se zahvaljujemo što su u proteklih 12 godina stoički izdržali sve nepravde.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=104128

Подели на овим сајтовима

Иако су их многи отписали након "килавог" старта у такмичењу по групама на Европском првенству у кошарци за жене, које се ових дана одржава у Француској, наше девојке су данашњом победом над Италијанкама у четвртфиналу, обезбедиле пролаз у полуфинале и сигурну борбу за медаље...

SERBIA%201.jpg

Предвођене селекторком Марином Маљковић (иначе Божином кћерком), наше цуре су као што рекох, лоше стартовале и на отварању такмичења изгубиле од Британки, да би у другом колу претрпеле велики пораз, када су их "домаћице" Францускиње "напуниле" са 44 коша разлике...

Тада су могле што би рекли спортски новинари, а како су ствари "стајале" у том тренутку, само "да спакују кофере" за повратак у Србију.  Међутим, у последњем колу прве фазе су успеле да победе Летонке, и као треће у групи, да се без иједног пренетог бода квалификују у другу фазу такмичења...

Е у тиој другој фази су "пале" прво Белорускиње, па Хрватице, а након њих и светске вицешампионке Чехиње. Као друге у групи друге фазе, пласирале су се у четвртфинале, где су малопре победиле и Италијанке и тако се пласирале у полуфинале и борбу за медаље, као и на Светско првенство...

Полуфинални меч се игра у петак, 28. јуна у 17 сати, а наше чекају победнице меча Чешка-Шпанија...

Браво цуре и држимо вам палчеве!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...