Jump to content

Препоручена порука

Много сте сви наивни гледањем у те галаксије, Куран вам је лепо рекао да су зведе пројектили за гађање демона.  Сунце није ни пет километара изнад нас, а камоли неки тамо небески орнаменти.

Подели на овим сајтовима

Moram da stavim ovu sliku... sa neke posebne opservatorije na Juznom polu registrovali su neutrine i jos neke lude cestice iz vrlo udaljenih izvora, najverovatnije Kvazara (vidi -> Квазар). Ovo ispod je blagi pokusaj da se docara kako bi mozda moglo da izgleda jedno takvo mesto. Kvazari su mnogo veci od zvezda, mozda cak i velicine manjih galaksija, koliko mi je poznato. Klik za veliku sliku.

...

https://apod.nasa.gov/apod/astropix.html

...

QuasarJetDrawing_DESY_3508.thumb.jpg.a364d07f8c1ab886ceab9c90e1175663.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ana B. рече

Vidi se neka crvena zvezda na nebu, mozda je to

Ako je u pravcu jug-jugoistok u to neko vreme, malo nize prema horizontu, i uz to i nesto krupnije - to je to. :)

• Свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Вукашин Ковачевић 

Ovo neki tamo njihov lokalni Miroljub u pokusaju... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ana B. рече

Bas sam se pitala sta je to, pre nije bilo nista slicno :)

Ima njega u odredjeno doba godine uvek tu, samo verovatno nisi obratila paznju ranije. :)

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, obi-wan рече

Moram da stavim ovu sliku... sa neke posebne opservatorije na Juznom polu registrovali su neutrine i jos neke lude cestice iz vrlo udaljenih izvora, najverovatnije Kvazara (vidi -> Квазар). Ovo ispod je blagi pokusaj da se docara kako bi mozda moglo da izgleda jedno takvo mesto. Kvazari su mnogo veci od zvezda, mozda cak i velicine manjih galaksija, koliko mi je poznato. Klik za veliku sliku.

Када би најсјајнији до сада откривени квазар био на 32 св. године од нас - око два милиона пута даље него што је Сунце - сијао би једнако као Сунце на небу  :) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

Када би најсјајнији до сада откривени квазар био на 32 св. године од нас - око два милиона пута даље него што је Сунце - сијао би једнако као Сунце на небу  :) 

Је л то неки блазар?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, obi-wan рече

Ovo neki tamo njihov lokalni Miroljub u pokusaju... :smeh1:

Хаха не, Мирољуб је преварант, овај човек искрено верује у све што тврди и веома је интелигентан, инжињер, ради и експерименте са бежичним преносом електричне енергије. Има их на хиљаде таквих, равноземљаши су фасцинантни људи и погрешно је потсмевати им се као глупима, јер су по мом мишљењу знатно паметнији од просека популације.  Њихов проблем је у нечем другом, начину којем тумаче недоследности које налазе, а када се акумулира на стотине таквих недоследности, стварних и привидних, неумитно се долази до претпоставке преваре и завере.

Углавном ја их обожавам, потсећају ме на античке Пирејанске Скептике :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вукашин Ковачевић рече

Хаха не, Мирољуб је преварант, овај човек искрено верује у све што тврди и веома је интелигентан, инжињер, ради и експерименте са бежичним преносом електричне енергије. Има их на хиљаде таквих, равноземљаши су фасцинантни људи и погрешно је потсмевати им се као глупима, јер су по мом мишљењу знатно паметнији од просека популације.  Њихов проблем је у нечем другом, начину којем тумаче недоследности које налазе, а када се акумулира на стотине таквих недоследности, стварних и привидних, неумитно се долази до претпоставке преваре и завере.

Углавном ја их обожавам, потсећају ме на античке Пирејанске Скептике :smeh1:

Njihov problem je subotarsko ludilo, nista drugo, ili prosto receno sektaski mentalitet, onaj koji je vazda samozaljubljen u svoju "pamet" i "ispravnost".

To je mentOlitet (sto bi kazao brat Zeljko) isti kod svih partizana - od onih koji su strugali proroke testerama i razapeli Hrista na Krst, do onih koji ti danas prepisu da pijes Brufen za temperaturu i bolove, a sutra ti kazu da taj lek nista ne valja i steti zdravlju (iako je do juce bio nezamenljiv, jelte). Nekad je takav mentalitet bastinila i srednjevekovna inkvizicija, a danas njime obiluju mnogi politicari i njihovi sledbenici, kojekakvi pseudoziloti i laz-revnitelji, "ravnozemljasi", poklonici "kemtrejlsa" i "haarpa", "antivakcineri", razni pseudoreligiozni fanatici, i sva ostala ludoglava bulumenta koje imas svuda po svetu, na veliku zalost.

Kod svih ovih centar njihovog zivota je u samoj sustini praznoverje, njihova glavna karakteristika je poluznanje, njihova glavna "vrlina" je agresivnost.

I ne, meni ni najmanje mi nisu simpaticni, bas naprotiv - upravo mi je narocito odbojna i pogana njihova "pametnost", jer je u svojoj osnovi duboko satanska i nenormalna.

I Miroljub itekako spada u taj krug, jedino sto je on spojio za sebe taj sektaski mentalitet i "biznis-model" savremenog Srbina: probij se, prevari, izbij na "vrh".

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, drvce рече

Је л то неки блазар?

Ovaj sa slike jeste, kako sam uspeo da vidim u objasnjenju. :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, obi-wan рече

Kod svih ovih centar njihovog zivota je u samoj sustini praznoverje, njihova glavna karakteristika je poluznanje, njihova glavna "vrlina" je agresivnost.

I ne, meni ni najmanje mi nisu simpaticni, bas naprotiv - upravo mi je narocito odbojna i pogana njihova "pametnost", jer je u svojoj osnovi duboko satanska i nenormalna.

Е видиш све што сти ти овде описао, ја видим у модерном култу мејснтрим сајентизма, и баш зато су ми равноземњаши симпатични. Модерна наука, а пре свега њени празноверни обожаватељи и популаризатори је задобила менталитет католичке цркве, све са инквизицијом која уништава неподобне научнике, где су одређене теме табу, одређена поља закопана и све све већ унапред зна, која ће истраживања добити паре, а која могу да дубе на глави. Та одбојна и погана паметност о којој говориш је управо карактеристика сајентизма, који само уме арогантно да се потсмева, а нема стрпљења нити жеље више ишта да објашњава нити одговара ( јер су у огромној већини ) на питања оних који би и веровали, само да неко људски седне са њима и одговори им на недоумице - и у том процесу исмевања и понижавања, само ствара све више отпадника.

Равноземњаши су лутеранци мејнстрим католичколике инквизиторске науке, њена последица,  и биће их све више

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, drvce рече

Је л то неки блазар?

Изгледа да јесте, бар по википедији:

Цитат

Blazars were highly represented among these early quasars, and the first redshift was found for 3C 273 — a highly variable quasar which is also a blazar.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...