Вукашин Ковачевић Написано Јул 16, 2018 Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 Много сте сви наивни гледањем у те галаксије, Куран вам је лепо рекао да су зведе пројектили за гађање демона. Сунце није ни пет километара изнад нас, а камоли неки тамо небески орнаменти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 Moram da stavim ovu sliku... sa neke posebne opservatorije na Juznom polu registrovali su neutrine i jos neke lude cestice iz vrlo udaljenih izvora, najverovatnije Kvazara (vidi -> Квазар). Ovo ispod je blagi pokusaj da se docara kako bi mozda moglo da izgleda jedno takvo mesto. Kvazari su mnogo veci od zvezda, mozda cak i velicine manjih galaksija, koliko mi je poznato. Klik za veliku sliku. ... https://apod.nasa.gov/apod/astropix.html ... Branka62 and Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јул 16, 2018 Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 On 12.7.2018. at 11:19, obi-wan рече Inace, ovih veceri negde oko 21-22 h odlicno se vidi Mars u pravcu jug i jugoistok. Ako se setim, postavicu veceras sliku iz Stelarijuma. Vidi se neka crvena zvezda na nebu, mozda je to obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 пре 9 минута, Ana B. рече Vidi se neka crvena zvezda na nebu, mozda je to Ako je u pravcu jug-jugoistok u to neko vreme, malo nize prema horizontu, i uz to i nesto krupnije - to je to. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јул 16, 2018 Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 пре 4 минута, obi-wan рече Ako je u pravcu jug-jugoistok u to neko vreme, malo nize prema horizontu, i uz to i nesto krupnije - to je to. Bas sam se pitala sta je to, pre nije bilo nista slicno obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 @Вукашин Ковачевић Ovo neki tamo njihov lokalni Miroljub u pokusaju... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 пре 8 минута, Ana B. рече Bas sam se pitala sta je to, pre nije bilo nista slicno Ima njega u odredjeno doba godine uvek tu, samo verovatno nisi obratila paznju ranije. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јул 16, 2018 Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 пре 2 минута, obi-wan рече Ima njega u odredjeno doba godine uvek tu, samo verovatno nisi obratila paznju ranije. Da nisam davno zauvijala na mesec i lajala na zvezde obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 16, 2018 Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 пре 8 часа, obi-wan рече Moram da stavim ovu sliku... sa neke posebne opservatorije na Juznom polu registrovali su neutrine i jos neke lude cestice iz vrlo udaljenih izvora, najverovatnije Kvazara (vidi -> Квазар). Ovo ispod je blagi pokusaj da se docara kako bi mozda moglo da izgleda jedno takvo mesto. Kvazari su mnogo veci od zvezda, mozda cak i velicine manjih galaksija, koliko mi je poznato. Klik za veliku sliku. Када би најсјајнији до сада откривени квазар био на 32 св. године од нас - око два милиона пута даље него што је Сунце - сијао би једнако као Сунце на небу obi-wan and drvce је реаговао/ла на ово 1 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 16, 2018 Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 пре 2 минута, GeniusAtWork рече Када би најсјајнији до сада откривени квазар био на 32 св. године од нас - око два милиона пута даље него што је Сунце - сијао би једнако као Сунце на небу Је л то неки блазар? obi-wan and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 17, 2018 Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 пре 11 часа, obi-wan рече Ovo neki tamo njihov lokalni Miroljub u pokusaju... Хаха не, Мирољуб је преварант, овај човек искрено верује у све што тврди и веома је интелигентан, инжињер, ради и експерименте са бежичним преносом електричне енергије. Има их на хиљаде таквих, равноземљаши су фасцинантни људи и погрешно је потсмевати им се као глупима, јер су по мом мишљењу знатно паметнији од просека популације. Њихов проблем је у нечем другом, начину којем тумаче недоследности које налазе, а када се акумулира на стотине таквих недоследности, стварних и привидних, неумитно се долази до претпоставке преваре и завере. Углавном ја их обожавам, потсећају ме на античке Пирејанске Скептике Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 пре 2 часа, Вукашин Ковачевић рече Хаха не, Мирољуб је преварант, овај човек искрено верује у све што тврди и веома је интелигентан, инжињер, ради и експерименте са бежичним преносом електричне енергије. Има их на хиљаде таквих, равноземљаши су фасцинантни људи и погрешно је потсмевати им се као глупима, јер су по мом мишљењу знатно паметнији од просека популације. Њихов проблем је у нечем другом, начину којем тумаче недоследности које налазе, а када се акумулира на стотине таквих недоследности, стварних и привидних, неумитно се долази до претпоставке преваре и завере. Углавном ја их обожавам, потсећају ме на античке Пирејанске Скептике Njihov problem je subotarsko ludilo, nista drugo, ili prosto receno sektaski mentalitet, onaj koji je vazda samozaljubljen u svoju "pamet" i "ispravnost". To je mentOlitet (sto bi kazao brat Zeljko) isti kod svih partizana - od onih koji su strugali proroke testerama i razapeli Hrista na Krst, do onih koji ti danas prepisu da pijes Brufen za temperaturu i bolove, a sutra ti kazu da taj lek nista ne valja i steti zdravlju (iako je do juce bio nezamenljiv, jelte). Nekad je takav mentalitet bastinila i srednjevekovna inkvizicija, a danas njime obiluju mnogi politicari i njihovi sledbenici, kojekakvi pseudoziloti i laz-revnitelji, "ravnozemljasi", poklonici "kemtrejlsa" i "haarpa", "antivakcineri", razni pseudoreligiozni fanatici, i sva ostala ludoglava bulumenta koje imas svuda po svetu, na veliku zalost. Kod svih ovih centar njihovog zivota je u samoj sustini praznoverje, njihova glavna karakteristika je poluznanje, njihova glavna "vrlina" je agresivnost. I ne, meni ni najmanje mi nisu simpaticni, bas naprotiv - upravo mi je narocito odbojna i pogana njihova "pametnost", jer je u svojoj osnovi duboko satanska i nenormalna. I Miroljub itekako spada u taj krug, jedino sto je on spojio za sebe taj sektaski mentalitet i "biznis-model" savremenog Srbina: probij se, prevari, izbij na "vrh". Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 пре 14 часа, drvce рече Је л то неки блазар? Ovaj sa slike jeste, kako sam uspeo da vidim u objasnjenju. drvce је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 17, 2018 Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 пре 1 сат, obi-wan рече Kod svih ovih centar njihovog zivota je u samoj sustini praznoverje, njihova glavna karakteristika je poluznanje, njihova glavna "vrlina" je agresivnost. I ne, meni ni najmanje mi nisu simpaticni, bas naprotiv - upravo mi je narocito odbojna i pogana njihova "pametnost", jer je u svojoj osnovi duboko satanska i nenormalna. Е видиш све што сти ти овде описао, ја видим у модерном култу мејснтрим сајентизма, и баш зато су ми равноземњаши симпатични. Модерна наука, а пре свега њени празноверни обожаватељи и популаризатори је задобила менталитет католичке цркве, све са инквизицијом која уништава неподобне научнике, где су одређене теме табу, одређена поља закопана и све све већ унапред зна, која ће истраживања добити паре, а која могу да дубе на глави. Та одбојна и погана паметност о којој говориш је управо карактеристика сајентизма, који само уме арогантно да се потсмева, а нема стрпљења нити жеље више ишта да објашњава нити одговара ( јер су у огромној већини ) на питања оних који би и веровали, само да неко људски седне са њима и одговори им на недоумице - и у том процесу исмевања и понижавања, само ствара све више отпадника. Равноземњаши су лутеранци мејнстрим католичколике инквизиторске науке, њена последица, и биће их све више Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 17, 2018 Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 пре 15 часа, drvce рече Је л то неки блазар? Изгледа да јесте, бар по википедији: Цитат Blazars were highly represented among these early quasars, and the first redshift was found for 3C 273 — a highly variable quasar which is also a blazar. obi-wan and drvce је реаговао/ла на ово 1 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука