Гости Guest - . . .- Написано Децембар 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 КО жели да помогне, нека ми се јави на ПП, даћу му жиро-рачун фирме која нам пројекат ради. Ево, мало час ми се јавио још један брат свештеник и хоће да помогне. То ме посебно радује, јер човек схвата шта од овога може да испадне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 To nije dobro rešenje, nama treba tvoj tekući račun a ne firme, a ti onda plaćaj firmu i već kome treba. Ako ne želiš javno onda nam svima automatski pošalji na PP, pa po malo da uplaćujemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Хм... не бих да постављам мој текући рачун јер ће се, сигурно, наћи неко ко ће то злоупотребити. Надам се да ћемо ускоро да добијемо званичан жиро рачун преко Цркве и да ћемо без проблема можи да радимо све што смо започели. Ако бисмо којим случајем добили више новаца него што је потребно, ОДMАХ започињемо два нова пројекта. Један се тиче богословља а други мејлинг сервиса. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 To je stvar poverenja nas koji plaćamo a ne "nekog", ako ja hoću da uplatim briga me za te koji hoće da olajavaju. Slobodno vi nama pošaljite ili postavite vaš tekući račun. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Ипак сам ти послао број израђивача овог пројекта. Најбоље је тако, човек ће одмах приступити послу. Заиста хвала свима који су ме позвали и дали речи охрабрења и понудилисвоју помоћ. Надам се да ћемо већ за неколико дана сакупити потребну суму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nemanja Todorovski Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Želeo bih da se predstavim i ujedno predstavim detaljnije projekat o kom je govorio Otac Ivan, ali sa ove tehničke strane. Radi se o projektu koji ćemo skraćeno zvati "Adresar" i ako je projekat mnogo ozbiljniji i obimniji od asocijacije na to ime. Dakle radi se o veoma ozbiljnom projektu koji ima za cilj da na jedan unapređeni enciklopedijski način predstavi sve Eparhije kao i crkve i sve ostale Pravoslavne objekte koji spadaju u određenu eparhiju. Pored tih enciklopedijskih podataka, galerija slika, geografske lokacije, svi posetioci mocice da vide jos mnostvo drugih informacija, vesti vezane za odredjenu Eparhiju/crkvu, najave službi ali i sve druge crkvene događaje vezane za određeni lokalitet. Naravno cilj je da sve ovo bude u što većoj meri interaktivno i da posetioci u što većoj meri budu uključeni u rad sajta i obavešteni. Takođe mislim da je važno taj deo napomenuti, sajt će u okviru administrativne zone posedovati uredničke sekcije odakle će ovlašćeni urednici moći da objavljuju vesti, dogadjaje, enciklopedijske podatke, slike itd za Eparhiju/crkvu koju predstavljaju. O ovome će mo naravno pričati više u danima koji dolaze, urednicima će biti dostupno uputstvo za upotrebu itd. ACB Studio koji predstavljam u ovoj projekat ulazi iz ideoloških razloga jer smatramo da je ovo u interesu kompletne Pravoslavne zajednice, ali i svih ostalih, stoga pružićemo svoj maksimum kako bi sve izgledalo i funkcionisalo savršeno. što se tiče cene koju je Otac Ivan u prvoj poruci pominjao, ponavljam radimo ovo iz ideoloških razloga i cifra samo u toj meri pokriva troškove preduzeća u periodu izrade i samim tim odlučili smo da damo drugi dodatni popust, tako da će mo zaokružiti cenu na 250eura za kompletnu izradu projekta. Drago mi je da ovoliki broj ljudi pozitivno reaguje na ideju, i to je ono što barem mene motiviše. što se tiče ACB Studia koji će biti "izvršač radova" mi smo preduzeće iz Subotice a više informacija možete videti na adresi http://www.acbstudio.com/ i takođe ukoliko neko ima dodatna pitanja/ideje/savete/sugestije vezane za projekat to može izložiti ovde, obavestiti Oca Ivana, ili kontaktirati mene lično ili pisati na email adresu [email protected] a mi će mo sve što pristigne u svakom slučaju pročitati. Uzgred moje ime je Nemanja Todorovski, 1985 godište, dizajner i živim u Subotice. Još za kraj voleo bih par reči da kažem o dizajnu samog projekta, mi smo gotovo već počeli na realizaciji projekta ali će poseban fokus biti stavljen na sam dizajn, detalje, kako bi postigli vizuelno privlačni platformu, pre svega preglednu, lepu i funkcionalnu. Kako je nama to najvažniji segment izrade neke cms platforme idejno rešenje će biti gotovo do nove godine (oko 5-6 dana), nakon čega dolazi onaj jednostavniji deo programiranja, a verujem da će kompletna izrada biti gotova za oko 12-15 radnih dana, kako je sad sezona praznika, krajnji neki rok bi trebao da bude 15. Januar 2012. godine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Разумем Завишину дилему и жељу, као и о. Ивана. Одмах се питају људи "шта ако уплатимо више новца него што треба фирми". Једно од решења је да свако ко уплати пошаље о.Ивану пп колико је уплатио, а да на посебно отвореној теми (или овој!!!) о. Иван често извештава колико се скупило и колико још недостаје за завршетак овога или следећи пројекат итд. poelbuster је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 26, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Хвала Ти Немања што си се јавио и још боље појаснио о чему смо разговарали и коjим путем ће ићи пројекат. Дакле, ја свима који ми се јаве шаљем Жиро-рачун фирме која нам ради пројекат, а ако буде вишка новца (а дај Боже да буде) ОДМАХ настављамо са радом на новим пројектима које већ имамо зацртане за будућност. Поуке.орг је активан сајт, жив и пун идеја и будте сигурни да ћемо вишак паметно употребити. Уосталом, веома верујем нашем брату Немањи који ће нас обавестити како стојимо са новцем а ево, сада је јавио да спушта цену још за 50 евра теће читав пројекат коштати смешних 250 евра. Верујем да ћемо веома брзо сакупити новац. Да, морамо да размишљамо и о побољшаном хостингу, тј. дуплираном хостинг пакету који нам је сада потребан па ћемо и ту морати да сакупљамо новац. Наш сајт није комерцијалног типа (то говори и "орг" у имену домена) и не бих волео да будемо присиљени на гугл рекламе и рекламирање свакаквих глупости зарад новца. Мислим да смо сви заједно у стању да одржавамо један заједнички православни сајт јер сајт одавно није мој већ припада нашој Светој Цркви и тако га и сам третирам. Nemanja Todorovski је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 26, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Имамо и пријатеље из Републике Српске и из Босне и Херцеговине, па има оних који би помогли. Наћи ћемо неки начин, највероватније ће ићи преко жиро-рачуна неког нашег уредника који живи у Републици Српској или Босни. Свакако ћемо наћи решење. Како се ствари одвијају, нећемо стати само на овом новом пројекту. Наствићемо и са сајтом који се бави богословљем и још једним који ће се бавити веронауком али на веома специфичан начин, надам се и веома занимљив. padreex је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Када би могло путем СМС-а да се уплати... Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 31, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 31, 2011 Хм... за сада не може, може једино овако како може. Шта да радимо... Иначе, данас смо урадили први могући изглед будућег Адресара и могу да вам кажем да је одличан дизајн, вема лепе и мирне боје. Ако некога занима можемо му послати да види Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 3, 2012 Решили смо да вам поставимо први идејни могћи изглед будућег сајта Велики црквени адресар: Молим вас да активно узмете учешћа и да нам предложите шта вби све волели да видите на једном оваком сајту? Дакле, поента је да епархије, парохије, црквене општине... активно узму учешћа у уређивању овог сајта. Свака парохија, епархија... ће имати своје администраторе који ће постављати вести, уреивати, водити страницу.... Ово је велики пројекат и треба допста времена да се ради и развија, али су нам потребне и ваше идеје. Изволите DYNABLASTER, Srb je Hristov, Јанко and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 3, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2012 te crne lajne gore i dole zameniti u braon ili u drvene lajsne Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 3, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2012 te crne lajne gore i dole zameniti u braon ili u drvene lajsne Moze i sive ili narandzaste... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 3, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2012 ja sam ipak za drvene lajsne kao putokaz table Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука