СИМИЋ ВЛАДАН Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Молитва за непријатеље Господе Исусе Христе,Боже наш,прими од мене недостојног слуге Твога ,молитву ову за непријатеље моје и наше.Буди милостив према свима непријатељима нашим који нас мрзе или вређају или прогањају или муче,и немој им служити како заслужују,него по великој милости Твојој обрати их све: неверне правоверју и побожности, а верници да се уклоне зла и да чине добро, како не би нико од њих погинуо због нас, недвостојних слугу Твојих. Господе милостиви,молим ти се особито за оне који су ме било чиме увредили или ожалостили, или ми било какво зло учинили;не кажњавај их ради мене грешног,него изли на њих богато благост Твоју. Молим Ти се Господе, и за оне које сам ја грешни изазвао или навео на грех непријатељства, и опрости њима и мени.Сети се Господе, да смо сви ми људи и да као људи грешимо према Теби и једни према другима.Но Ти Боже наш, као Творац и Отац наш,милостиво нам опрости и помилуј. Господе Човекољубиви, Боже Спаситељу наш опрости нам грехе наше и међусобна непријатељства;исчупај Господе,из срца наших свако међусобно незадовољство, самољубљиву злобу и злопамтивост,и све што може спречити љубав и умањити братољубље,Јер си Ти Бог милости и човекољубља, заповедо си да праштамо непријатељима својим,и да Ти се молимо за оне који нас мрзе и гоне.Теби Јединоме Човекољубче слава и хвала за све и сва у све векове.Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука