Гости Guest Alefshin Написано Новембар 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Дакле, ево како ћемо да задржимо Винстона овде... Договорио сам се с њим да направимо ову тему, па пошто човек има импозантно знање о филму надам се да ћемо се овде лепо дружити и сазнати од њега неке паметне ствари о овој теми. Зе почетак, пар питања од мене: 1. Јеси ли пратио старију америчку кинематографију( до 1950.г.) и какво мишљење имаш о истој? Који филмови из тог периода су ти упечатљиви и зашто? 2. Шта мислиш о опусу Вудија Алена? 3. Какво мишљење имаш о руској кинематографији уопштено? Шта би похвалио, шта замерио итд.? Ето, толико за почетак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Чекамо да чујемо Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Одлична тема , подржавам је. Имам и сам нека питања , ал прво да чујем Винстона на ова АЛефова, па ћу да речем. Филмофил сам још од малијех ногу, шташ така тура,једино што ми је укус мало поремећен ,барем тако веле ови око мене. Тако да на пример кад се разговара о неком филму ја немам саговорника, јер с ким да причам на пример о филму "Акцион мутанте", или "џабарвоки" или "Деликатесна радња"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Оваааај, а ко је Винстон? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 ???????, ? ?? ?? ???????? ? ?????? ???? , ?? ???? ?? ??? ??????? ?????? , ???? ??????? ? ??????? ????? ? ?????????.???????? ????? ??????. ?? ?? ?? ????? , ??? ?? ?? ????... http://www.filmske-radosti.com/ http://www.filmske-radosti.com/forum/index.php?action=dlattach;attach=145;type=avatar http://www.filmske-radosti.com/forum/index.php/topic,45.0.html#new Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Ди знам ко је чоек. Имам код куће неколико филмова у којима је играла моја мама, типа Тена, Рани Радови Желимира Жилника итд. Нисам баш неки филмофил. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 ???????, ? ?? ?? ???????? Moj alter ego, reche Vinston 0442_feel nemoj Zeljko da navodish curu na pogreshno razmishljanje. Cherchil je daleko od Vinstona;) Inache, nisam ja toliki filmofil, jer mi je znanje dosta ogranicheno 1. Jesam AlefShin, gledao sam holivudsku kinematografiju i ranije od 50-ih. AKo neko hoce da se upozna sa istom preporuchujem mu da krene od samog pochetka, kao shto su filmovi D. W. Grifita. Chovek se smatra pionirom holivudske, uopshte severnoamerichke kinematografije. Martin Skorseze ga se rado seca, kada pricha o uticajima i ljudima koji su ga usmerili da postane reziser. Zatim Edisonovi filmovi za kinetoskop, to su nemi filmovi, uglavnom su kratki, i ko hoce zaista da se upozna sa pochecima filma to mu od srca preporuchujem. Naravno to je bash za okorele fanove filma. Josh neki nemi filmovi, izdvojio bih autore kao shto su Charls Chaplin, Baster Kiton... Shto se kasnijeg perioda tiche tu su filmovi zanra Noar (Noir). Krili/trileri, crno beli koji su u obelezili periodu 40-50 godina proshlog veka. Naravno noar film nije ni iz chega nastao, prvo, tu su kriminalisti?ki/gangsterski/detektivski film i triler, drugo nema?ki ekspresionizam 1920-ih i 1930-ih, poput 'Kabineta dr. Caligarija' Roberta Vienea(1919) i Frica Langa. Evo nekih najznachajnijih reditelja tog period: Orson Vels,Alfred Hichkok, Dzuls Dasin, Edvard Dmitrik, Dzon Hjuston, Fric Lang, Entoni Man, Bili Vajdler... 2. Vudi Alen je lik sam za sebe. Nisam odgledao ceo njegov opus, normalno, ali sam podosta filmova odgledao. Ono shto mi se posebno dopada kod njega je shto je sve manje vishe jednolichno. Nema amplituda, puno brblja, ali podosta pametnog ima da kaze. Ne znam zbog chega je opterecen jeshama, i zbog chega stalno mora da se on pojavljuje u filmu. Poslednji njegov film koji sam gledao je bio "Kristina, Viki, Barselona", gde me je iritiralo, aiko ga nije bilo u filmu, mogli smo da ga vidimo kroz lik Viki. Velika mana i greshka, kao i u odabiru zanosne plavushe Skarlet za lik Kristine. Mozda njegov, barem meni, najlepshi film o ljubavi, "Eni Hol" gde je glumio sa Dajen Kiton. Neko posebno mishljenje o njemu zaista nemam, ali mi uvek prijaju njegovi filmovi, jer chovek nije normalan, naravno u pozitivnom smislu. 3. Hm, shto se Ruske kinematografije tiche, moram da priznam da nisam bash toliko upucen. Mozda sam pochetak moram da izdvojim pionira njihove kinematografije Sergeja Eizenshtajna i njegov film "The Battleship Potemkin". Imao sam priliku u DOB-u pre nekoliko godian da gledam stare ruske filmove medju kojima je bio i jedan od Majakovskog The Young Lady and the Holligan. Ostao sam bez teksta. Tako neshto snimiti josh davne 1916 i da vam se posle 90 i kusur godina svidi i nachin glume i pricha, je zaista za svaku pohvalu. U poslednje vreme dolazi do proboja Ruskog filma na svetsko trzishte kao jedan od prijatnih iznenadjenja, ali ovog puta to se vishe radi u komercijalne svrhe. Poslednji primer je "Mongol" Sergeja Bodrova, koji je vrhunski uradjen, ali shupalj maksimalno. Zarad komercijalnog uspeha odrekao se dubine filma, o najvecem vojskovodji koji je shetao planetom Zemljom. Opshta kultura i pod obaveznim je opus Andreja Tarkovskog. Koga iopshte zanima film, pogotovo ruski. To se ne gleda kada vam je dosadno ili mozda da ubijete 2-3 sata vremena dok ne treba da krenete napolje. Izdvojio bih i Sokurova od stare shkole, Balabanova takodje. To su najpoznatiji njihovi autori, tako da slobodno mozete od njih pocheti, pa onda sami istrazivati. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Neko posebno mishljenje o nje,u zaista nemam, ali mi uvek prijaju njegovi filmovi, jer chovek nije normalan, naravno u pozitivnom smislu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Хвала, Винстоне, на исцрпним и детаљним одговорима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Него имал негде на нету да могу да се скину од монти пајтоноваца сви филмови у комлету? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 nema na chemu, mada nisu bash isrpni odgovori moram da priznam drago mi je da si zadovoljan. Zeljko shaljem ti na pp, ceo serijal Monty Python Flying Circus preko repida, torent ne koristim confused Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Vins, daj malo i ovde informacija sa fejsa i sa sajta 0202_238 Ih što volEm kad si tu 0110_hahaha Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Vins, daj malo i ovde informacija sa fejsa i sa sajta 0205_whistling Želeli bismo da ?lanove foruma uputimo na novu opciju na našem sajtu gde mogu videti predloge "Filmskih radosti" za teku?u nedelju o svim filmskim dešavanjima u našoj zemlji, mada se, na žalost, uglavnom sve najviše ti?e Beograda. No, trudimo se da se obavestimo o svim mogu?im zanimljivim filmskim doga?ajima u zemlji, tako da o?ekujemo filmofilsku pandemiju koja ?e nas sve obradovati. Ovde možete na?i pomenute preporuke: http://www.filmske-radosti.com/Preporucujemo.html !Pozdrav! Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 Domaci filmovi vas ne zanimaju? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 Domaci filmovi vas ne zanimaju? ???? ?? ??. ???? ???????? ?????, ???? ??????, ???? ?? ?? ??????? ?????? ???????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука