Ведран Лепир Написано Јануар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2010 ????,??? ??????? ,????? ???? ????????... 0442_feel ???? ????????, ? ????? ???? ???? "?????? ????" ? ?????? ?? ????? ? ????? ??????? ????????. ????? ? ?????????? ??. ?????? ?? ???? ???? ???? ??? ? ????? ?? ???????? ?? ????? ? ???????! Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јануар 19, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2010 :-))) Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Март 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Хришћанска љубав, кључ разумјевања Светосавска омладинска заједница Епархије бањалучке, која ове године обиљежава десет година постојања, током деценије рада успјела је да окупи много младих људи. Тај број се сваким даном повећава, а позоришне представе, школа кавале и фруле, као и школа језика, само су неке од активности Светосавске омладинске заједнице. - Радимо представу за дјецу "Мали разбојници", кроз коју се бавимо актуелним проблемом вршњачког насиља у школама. Дјеца ће моћи да на хришћански начин схвате могућност превазилажења тог проблема. Кроз Христову заповијест: "Љуби ближњега свог као самога себе" мијењамо и њих, а сами себе - рекао је секретар Светосавске омладинске заједнице у Бањој Луци Александар Стојановић. Он је подсјетио да на нивоу Епархије бањолучке постоје подручне Светосавске заједнице које имају низ активности. - Ових дана уписујемо нове полазнике у Литургијску школу у Светосавском културном клубу, који је и центар Светосавске омладинске заједнице, гдје се млади окупљају. Нови полазници могу да се упишу 3. марта, а предавања о литургији држе свештеници Епархије бањалучке - испричао је Стојановић. Координатор Светосавске бањолучке, јереј Слободан Марин, каже да је веома значајно постојање мреже Светосавских омладинских заједница, са сједиштем у Бањој Луци. - Сваки град у нашој епархији има своју Светосавску омладинску заједницу која је под руководством свештеника у том граду. Успјели смо да ступимо у контакт и са осталим епархијама, па заједнице сада имају и у Зворничко-тузланској, Захумско-херцеговачкој, Дабробосанској епархији - истакао је јереј Слободан Марин. Он додаје да је баш сарадња која повезује СОЗ у различитим градовима веома битна. Сваки пројекат који започну у Бањој Луци, наставља се у свим градовима. - Имали смо прилику да прије неколико година направимо један велики пројекат у свим градовима, тако да смо укључили велики дио омладине, углавном узраста до 15 година. Млади су учествовали у радионицама правећи разне рукотворине које смо касније продали и скупили новац којим је свако рјешавао проблем у свом граду - каже јереј Слободан Марин. Према његовим ријечима, на велику радост свих из Светосавске омладинске заједнице, тај пројекат је био веома успјешан и имао је добар одјек међу младима. - Намјеравамо да ове године направимо генерални извјештај на коме ћемо представити све што смо радили и да видимо шта можемо да побољшамо. Млади ће у будућности имати увијек отворена врата за сва питања која их интересују, а ми смо ту да им помогнемо и да им одговоримо - закључио је јереј Слободан Марин. Александар Стојановић такође наглашава да је сарадња међу младима из Светосавске омладинске заједнице пресудна. - Успјели смо да кроз креативне радионице активирамо рад младих. Суштина Светосавске омладинске заједнице је да свака подручна заједница буде продужена рука парохијским заједницама. Тиме помажемо свештеницима у њиховом раду, али и младима, дајући им одговор на нека питања савременог свијета - рекао је Стојановић и додао да Светосавска омладинска заједница има подршку града Бања Лука, као и Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске. Поклоничка путовања Јереј Слободан Марин каже да се у оквиру Светосавске омладинске заједнице често организују поклоничка путовања. Осим бројних монастира у Српској и Србији, постоји и поклоничко путовање у Грчку. Сви који се одлуче на ово путовање имаће прилику да обиђу комплекс манастира Метеори, цркву Свете Петке и манастир Хиландар. Александра Рајковић - Глас Српске Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Април 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Април 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Ведране, пуно ти хвала што нас упознајеш са радом епархије.Изузетан,изузетан рад. Јако сам лично срећна што сам ово све могла да видим. Па није џаба веронаука уведена тамо пре него у Србији. А и није џаба Бањалука у песми опевана.Она је светионик и православља. hvala :cheesy2: 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 А и није џаба Бањалука у песми опевана. Ово ја постављам плакате само од СОЗ Прњавор, који је подручни СОЗ Еп. бањалучке :smiley: Бирамо нови грб СОЗ Еп. бањалучке. Ово су нам приједлози. http://www.facebook.com/?ref=logo#!/album.php?aid=53885&id=1043698502 Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Да сам у вашој епархији, гласала бих за овај предлог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Слажем се с Мирођијом. isus-sinai Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Да сам у вашој епархији, гласала бих за овај предлог. Ух, тај је предиван ! И ја гласам за њега! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 И мени се тај, највише допада. Поставио сам као аватар 0104_cheesy Иначе, ово је само неки наш "интерни" приједлог. О. Владислав који је био Генерални секретар СОЗ Еп. бањалучке, а сада прото на Менхетну је на мој приједлог ово направио. На првом Епархијском састанку ћу предложити ове приједлоге. Ове године нам је 10 година СОЗ-а, па да на свечаној скупштини то усвојимо. Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Да сам у вашој епархији, гласала бих за овај предлог. Мени овај изгледа као да је католички Можда због овог крста у средини или чега већ али тако ми изгледа takeoff У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Април 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Данас смо три социјално угрожене породице, којима је била потребна столарија на кући, помогли са прозорима вратима . . . Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука