Jump to content

Muhamedovi svedoci

Оцени ову тему

Препоручена порука

.Morate priznati da je teško odlučiti šta je ovdje istina.

Jos kada bi ti znao nama reci sta je to sto pise u tim knjigama koje nisu usle u kanon Svegog Pisma, a da pobija nasa verovanja ? Ajde kazi da cujemo posto mnogo znas. Jesi li ikada procitao neku od nekanonskih knjiga ?

Kako je Mojsiju došla objava ili Abramu ili Isusu.Iz Biblije ne možemo tačno utvrditi zato što se pouzdano zna da ima puno umetnutih riječi, falsifikata,neistina što su dokazali mnogi eminetni kršćanski učenjaci.

Kao na primer ?

Protivrječnosti su tolike da treba posebna knjiga da se one samo navedu.Ako želiš mogu neke i navesti.

Za to otvori posebnu temu. Ovde nije tema o protivrecnostima u Bibliji. Otvori temu pa da vidimo koliko ima protivrecnosti. Samo mislim da teme o tome postoje. Bibliju je pisalo mnogo ljudi u milenijumskom periodu. Svaki pisac ima svoj stil pisanja i ono sto zeli posebno naglasiti, dok drugi ima svoj nacin.... Biblija nije napisana od strane Boga, vec je Bog nadahnuo njeno pisanje. 

Kuran je pisan i sastavljen od strane jednog coveka pa i u njemu ima kontradikcija. On cak nije ni zapisan odmah nego su ga ljudi ucili napamet pa je tek kasnije zapisan. Ko tebi onda garantuje da nije izmenjen ?

Nije nepostojanje kontradikcija dokaz da je neka knjiga od Boga. Kontradikcija nema ni u Malom princu, knjigama Hare Krisne, Bude.... ali ih to ne cini bogonadahnutima.

Dodavanje riječi "i do danas","do današnjeg dana" što ukazuje na to da je Biblija pisana stotinama godina iza Objava.

Ha ha ha. Morao sam da se nasmejem. Stotinama godina kazes ? Dobar si, stvarno. Koje li su knjige koristili do tada ? Brate, imamo poslanice sa imenom autora, imamo i one za koje se po stilu moze naslutiti ko ih je pisao. Uglavnom pisali su ih Isusovi ucenici i ocevici dogadjaja. Ko to ne moze da vidi ili je neobrazovan i pogresno naucen, ili je neiskren, ili mu neko ili nesto brani da to sebi prizna.

U Jevandjelju po Mateju mozemo videti da je pisan pre razorenja Hrama 70. godine kada Isus daje prorocanstvo o tom dogadjaju. Tu ne pise inesto kao "sto se i ispunilo" ili slicno. Isto je i sa knjigom Dela Apostola gde optuzuju Stefana prvomucenika kako govori da ce Isus razoriti Hram i promeniti zakone.

O verovanju prvih Hriscana govre i odredjeni nehriscanski istoricari. Evo sta je zapisao poznati jevrejski istoricar Josif Flavije, koji je ziveo u prvom veku, u svom delu Jevrejske starine :

josif-flavije.jpg

Plinije mladji  (61-114) :

"...Kada su preda me izvodili neke s optužbom da su kršćani, ja sam ih kao kršćane i kažnjavao... Tvrdili su da je sva njihova krivnja ili zabluda u tome što su se određenih dana sakupljali prije zore pjevajući i slaveći Krista kao Boga i obvezivali se zakletvom da neće činiti prijestupe, da će se uzdržavati od krađa, grabeži, preljuba, kršenja zadane riječi.. "

Postoje zapisi i u Talmudu.

Kao sto mozes videti tvoji ucitelji su te pogrsno ucili.

Reći ćeš gdje su dokazi za Kur!an.   Postoje ORIGINALI KOJI SU POHRANJENI U MUZEJIMA pa se i danas mogu vidjeti.  

Grdni su ti ti dokazi. Ucili ga godinama napamet, ajete odabrao i zapisao jedan covek. Dokazi samo tako. Necu govoriti o mnogim naucnim i istorijskim neistinama u Kuranu, jer je tema o Muhamedovim svedocima.

Mi za Hrista i nasa verovanja, kao sto vidis, imamo dokaza i svedoka koji dolaze i iz zapisa Jevreja pa i pagana.

Opet, kazem, pogresno su te ucili. Ali sta ces, covek se uci dok je ziv.

Подели на овим сајтовима

"[...]И многе друге измишљотине су достојне смеха у таквом спису, за који надмено каже да је од Бога снесен на њега. А кад ми кажемо - па ко је тај који сведочи да му је Бог дао спис, или ко је од пророка прорекао да ће се појавити такав пророк, они остају у недоумици. Јер, Мојсије на Синајској Гори наочиглед свих људи, у облаку и у огњу и у мраку и у бури прими Закон од Бога који се јави; јер и сви пророци од Мојсија па наовамо почеше проповедати о Христовом доласку и о томе, да ће се Христос Бог и Божји Син, дошав, оваплотити и распет бити и умревши васкрснути, и да је Он судија живима и мртвима.

И кад ми кажемо још, како ваш пророк не дође тако, да и други о њему посведоче, него не у вашем присуству, не онако како је Мојсију Бог дао Закон док се наочиглед свих људи димила Гора, па да за спис, који рекосте да је њему тако био дао, и ви имате доказ? - одговарајући рекоше да Бог чини онолико колико хоће. То и ми знамо, рекосмо, него питамо - како спис сиђе на вашег пророка? И одговарају: 'Док је спавао спис сиђе на њега'. А ми им са подсмехом кажемо да, пошто је дакле спавајући примио спис, није осетио дејство, па се на њему испуни народна прича: ['Што је баби мило - то јој се и снило'].

И кад ми опет питамо - како не запитасте њега, пошто он у вашем спису заповеда да се ништа не чини или прима без сведока, прво нама да се покажеш са сведочанством да си пророк и од Бога изашао, и који спис сведочи о теби? - они ћуте, стидећи се.

Сходно томе, кажемо им: Пошто вам није допуштено без сведока узети жену, ни купити ни стећи, а ни сами ви нећете без сведока да имате магарце или [друге] животиње, дакле помоћу сведока имате и жене и имање и магарце и остало - само веру и писма имате без сведока. Јер, онај који вам је предао веру ниоткуда нема доказа, нити се ико зна за његовог сведока, него је спавајући њу примио.[...]"

Нисам навео аутора цитата. Свети Јован Дамаскин. Преузео из књиге 'Миодраг М. Петровић - Законоправило Светог Саве о мухамедовом учењу'.

Подели на овим сајтовима

Jos kada bi ti znao nama reci sta je to sto pise u tim knjigama koje nisu usle u kanon Svegog Pisma, a da pobija nasa verovanja ? Ajde kazi da cujemo posto mnogo znas. Jesi li ikada procitao neku od nekanonskih knjiga ?

Kao na primer ?

Za to otvori posebnu temu. Ovde nije tema o protivrecnostima u Bibliji. Otvori temu pa da vidimo koliko ima protivrecnosti. Samo mislim da teme o tome postoje. Bibliju je pisalo mnogo ljudi u milenijumskom periodu. Svaki pisac ima svoj stil pisanja i ono sto zeli posebno naglasiti, dok drugi ima svoj nacin.... Biblija nije napisana od strane Boga, vec je Bog nadahnuo njeno pisanje. 

Kuran je pisan i sastavljen od strane jednog coveka pa i u njemu ima kontradikcija. On cak nije ni zapisan odmah nego su ga ljudi ucili napamet pa je tek kasnije zapisan. Ko tebi onda garantuje da nije izmenjen ?

Nije nepostojanje kontradikcija dokaz da je neka knjiga od Boga. Kontradikcija nema ni u Malom princu, knjigama Hare Krisne, Bude.... ali ih to ne cini bogonadahnutima.

Ha ha ha. Morao sam da se nasmejem. Stotinama godina kazes ? Dobar si, stvarno. Koje li su knjige koristili do tada ? Brate, imamo poslanice sa imenom autora, imamo i one za koje se po stilu moze naslutiti ko ih je pisao. Uglavnom pisali su ih Isusovi ucenici i ocevici dogadjaja. Ko to ne moze da vidi ili je neobrazovan i pogresno naucen, ili je neiskren, ili mu neko ili nesto brani da to sebi prizna.

U Jevandjelju po Mateju mozemo videti da je pisan pre razorenja Hrama 70. godine kada Isus daje prorocanstvo o tom dogadjaju. Tu ne pise inesto kao "sto se i ispunilo" ili slicno. Isto je i sa knjigom Dela Apostola gde optuzuju Stefana prvomucenika kako govori da ce Isus razoriti Hram i promeniti zakone.

O verovanju prvih Hriscana govre i odredjeni nehriscanski istoricari. Evo sta je zapisao poznati jevrejski istoricar Josif Flavije, koji je ziveo u prvom veku, u svom delu Jevrejske starine :

josif-flavije.jpg

Plinije mladji  (61-114) :

"...Kada su preda me izvodili neke s optužbom da su kršćani, ja sam ih kao kršćane i kažnjavao... Tvrdili su da je sva njihova krivnja ili zabluda u tome što su se određenih dana sakupljali prije zore pjevajući i slaveći Krista kao Boga i obvezivali se zakletvom da neće činiti prijestupe, da će se uzdržavati od krađa, grabeži, preljuba, kršenja zadane riječi.. "

Postoje zapisi i u Talmudu.

Kao sto mozes videti tvoji ucitelji su te pogrsno ucili.

Grdni su ti ti dokazi. Ucili ga godinama napamet, ajete odabrao i zapisao jedan covek. Dokazi samo tako. Necu govoriti o mnogim naucnim i istorijskim neistinama u Kuranu, jer je tema o Muhamedovim svedocima.

Mi za Hrista i nasa verovanja, kao sto vidis, imamo dokaza i svedoka koji dolaze i iz zapisa Jevreja pa i pagana.

Opet, kazem, pogresno su te ucili. Ali sta ces, covek se uci dok je ziv.

Kršćanski učenjak dr Aleksandar Kids u predgovoru "Nove Biblije" rekao je da za tri stvari postoje jasni dokazi:

1.Današnji Stari zavjet nije djelo Mojsijevo

2.Današnji Stari zavjet je pisan u Palestini a ne na Sinaju gdje je živio Mojsije

3.Da je vrijeme pisanja Starog zavjeta bilo negdje oko 500god. poslije smrti Mojsija.

Što se tiče Kura!na svaki ajet koji bi bio objavljen pisari tog doba bi zapisivali to doduše ne na papiru nego na koži ili palminim listovima ali bi  ipak zapisivali a sve to bi određani ashabi(prijatelji) Božijeg Poslanika pamtili na pamet.Na stotine ljudi je u vrijeme Poslanika znalo sve ajete na pamet.Dokaz mogućnosti učenja na pamet su današnji muslimani kojih na stotine hiljada danas u svijetu ima koji poznaju Kuran na pamet.Samo u Bosni ih ima nekolike stotine.Stoga je on danas i ostao u originalu.Kažeš da ga je pisao čovjek to si u pravu ali čovjek Poslanik isto kao što su bili i svi drugi Poslanici.

Подели на овим сајтовима

1.Današnji Stari zavjet nije djelo Mojsijevo

Izvini, ali ti si jako slabo obrazovan po pitanju Biblije. Kao prvo, samo prvih pet knjiga SZ nose naziv "Mojsijeva". I najverovatnije je da ih nije On pisao. U poslednjoj se opisuje Mojsijeva smrt. One nose druge nazive : Knjiga Postanka, Knjiga Izlaska, Levitski zakonik. Knjiga Brojeva Ponovljeni zakoni...

svaki ajet koji bi bio objavljen pisari tog doba bi zapisivali to doduše ne na papiru nego na koži ili palminim listovima ali bi  ipak zapisivali a sve to bi određani ashabi(prijatelji) Božijeg Poslanika pamtili na pamet.

Pa i knjige Novog Zaveta su pisane na trosnim materijalima i morale su se prepisivati. Kako bi bilo da ja tebi trazim dokaze tih prvih zapisanih ajeta ? Valjda vidis da je na ljudima ostalo da kopiraju zapise i sastavljaju knjige. Nisu pale sa neba.

Kažeš da ga je pisao čovjek to si u pravu ali čovjek Poslanik isto kao što su bili i svi drugi Poslanici.

Jer je treci Halifa Osman bio poslanik ?

Nego, sta ti kazes na one druge stvari i dokaze koje sam ti izneo ? Zar ne vidis da nasa verovanja nisu nastala vekovima posle Isusa ?

Pre nego sto nesto izneses kao dokaz a ti prvo to dobro proveri i informisi se, ali i od strane hriscanskih teologa, a ne samo od islamskih. Recimo, kada kao dokaz navodis spise koji su odbaceni, a ti prvo saznaj sta to pise u tim spisima i ima li tu nesto sto je protiv nase vere, kao i kada je taj spis nastao.

Подели на овим сајтовима

Нисам навео аутора цитата. Свети Јован Дамаскин. Преузео из књиге 'Миодраг М. Петровић - Законоправило Светог Саве о мухамедовом учењу'.

Dokaz ili svjedok je Pon.zakon(18:17- 22)

Proroka ću im podignuti između braće njihove ka što si ti i metnuću riječi svoje u usta njegova i kazivaće im sve što mu zapovijedim.

A ko god nebi poslušao riječi mojih koje će govoriti u moje ime od toga ću ja tražiti.

Ali prorok koji bi se usudio govoriti što u moje ime što mu ja ne zapovijedim da govori ili koji bi govorio u ime drugih Bogova taki prorok da se pogubi.

Drugi dokaz:

Ev. po iv.(16:7,8,13)

Nego vam ja istinu govorim:bolje je za vas da ja idem jer ako ja ne idem utješitelj neće doći k vama akoli idem poslaću ga k vama.

Pokaraće svijet za grijeh i za pravdu i za sud

A kad dođe on Duh istine uputi će vas na svaku istinu jer neće od sebe govoriti nego će govoriti što čuje i javit će vam što će biti u napredak.

Ako mislite da se u prvom dokazu odnosi na Isusa onda on ispade da je lažno govorio(što ja ne vjerujem u to jer poslanici govore samo ono što im Bog kaže.) stoga što je On po vama ubijen na križu.

Ovo se ne može odnositi ni na Jošuu jer je on tada bi živi bio izraelac.

U starom zavjetu braća su potomci od izmaela i izaka pa se stav" između braće njihove" odnosi na izmailove potomke.

Подели на овим сајтовима

A kad dođe on Duh istine uputi će vas na svaku istinu jer neće od sebe govoriti nego će govoriti što čuje i javit će vam što će biti u napredak.

To se odnosi na Duha Svetog koji je sisao na apostole :

"   I kad se navrši pedeset dana behu zajedno svi apostoli jednodušno. I ujedanput postade huka s neba kao duvanje silnog vetra, i napuni svu kuću gde seđahu; I pokazaše im se razdeljeni jezici kao ognjeni; i sede po jedan na svakog od njih. I napuniše se svi Duha Svetog, i stadoše govoriti drugim jezicima, kao što im Duh davaše te govorahu.,,,, I divljahu se svi i ne mogahu se načuditi govoreći jedan drugom: Šta će dakle ovo biti? A drugi podsmevajući se govorahu: Nakitili su se vina. A Petar stade sa jedanaestoricom i podiže glas svoj i reče im: Ljudi Judejci i vi svi koji živite u Jerusalimu! Ovo da vam je na znanje, i čujte reči moje. Jer ovi nisu pijani kao što vi mislite, jer je tek treći sat dana; Nego je ovo ono što kaza prorok Joilo: I biće u poslednje dane, govori Gospod, izliću od Duha svog na svako telo, i proreći će sinovi vaši i kćeri vaše, i mladići vaši videće utvare i starci vaši sniće snove; Jer ću na sluge svoje i na sluškinje svoje u te dane izliti od Duha svog, i proreći će. u čudesa gore na nebu i znake dole na zemlji: krv i oganj i pušenje dima. "

Подели на овим сајтовима

Izvini, ali ti si jako slabo obrazovan po pitanju Biblije. Kao prvo, samo prvih pet knjiga SZ nose naziv "Mojsijeva". I najverovatnije je da ih nije On pisao. U poslednjoj se opisuje Mojsijeva smrt. One nose druge nazive : Knjiga Postanka, Knjiga Izlaska, Levitski zakonik. Knjiga Brojeva Ponovljeni zakoni...

Pa i knjige Novog Zaveta su pisane na trosnim materijalima i morale su se prepisivati. Kako bi bilo da ja tebi trazim dokaze tih prvih zapisanih ajeta ? Valjda vidis da je na ljudima ostalo da kopiraju zapise i sastavljaju knjige. Nisu pale sa neba.

Jer je treci Halifa Osman bio poslanik ?

Nego, sta ti kazes na one druge stvari i dokaze koje sam ti izneo ? Zar ne vidis da nasa verovanja nisu nastala vekovima posle Isusa ?

Pre nego sto nesto izneses kao dokaz a ti prvo to dobro proveri i informisi se, ali i od strane hriscanskih teologa, a ne samo od islamskih. Recimo, kada kao dokaz navodis spise koji su odbaceni, a ti prvo saznaj sta to pise u tim spisima i ima li tu nesto sto je protiv nase vere, kao i kada je taj spis nastao.

Nije osman pisao Kuran kako vi mislite pa ovo sam prije objasnio.

Kuran kao cjelovita knjiga je bila već za vrijeme Božijeg poslanika Muhammeda.

Osman je samo dao da se taj primjerak Kurana prepiše u 4 primjerka koje je on dao u svoje udaljene oblasti da bi se po njima radilo .Upravo ovi primjerci i jesu živi dokaz.

I još kao živi dokaz su učenje kurana na pamet.

Danas u svim dijelovima svijeta svaki hafiz(čovjek koji zna kuran napamet) uči kuran isto kao što su ga učili i za vrijeme Muhammeda s.a.v.s.

Upravu si kad kažeš da su pisani na trošnim materijalima ali problem je što tih trošnih materijala dans ima vrlo malo.

Nema predaja da se to učilo na pamet pa je stoga došla ideja da se kaže da su ljudi koji su to pisali bili nadahnuti od boga.

Dokaz daj da je neko bio nadahnut od boga(kako dokazati daje neko bio nadahnut od Boga)

Pa svatko može reći da je nadahnut od Boga.A ako jeste bilo nadahnuće onda nesmije biti kontradiktornosti što je u slučaju biblije bilo.Istina se izmiješala sa nečim što je neko drugi dodavao.

Kažeš da sam slab poznavalac Biblije.Kada sebe poredim sa onim kršćanskim učenjacima koje sam ti naveo zaista sam ja malo zrnce pa stoga od njih (njihovih knjiga)možeš naći prave odgovore.

Подели на овим сајтовима

To se odnosi na Duha Svetog koji je sisao na apostole :

"   I kad se navrši pedeset dana behu zajedno svi apostoli jednodušno. I ujedanput postade huka s neba kao duvanje silnog vetra, i napuni svu kuću gde seđahu; I pokazaše im se razdeljeni jezici kao ognjeni; i sede po jedan na svakog od njih. I napuniše se svi Duha Svetog, i stadoše govoriti drugim jezicima, kao što im Duh davaše te govorahu.,,,, I divljahu se svi i ne mogahu se načuditi govoreći jedan drugom: Šta će dakle ovo biti? A drugi podsmevajući se govorahu: Nakitili su se vina. A Petar stade sa jedanaestoricom i podiže glas svoj i reče im: Ljudi Judejci i vi svi koji živite u Jerusalimu! Ovo da vam je na znanje, i čujte reči moje. Jer ovi nisu pijani kao što vi mislite, jer je tek treći sat dana; Nego je ovo ono što kaza prorok Joilo: I biće u poslednje dane, govori Gospod, izliću od Duha svog na svako telo, i proreći će sinovi vaši i kćeri vaše, i mladići vaši videće utvare i starci vaši sniće snove; Jer ću na sluge svoje i na sluškinje svoje u te dane izliti od Duha svog, i proreći će. u čudesa gore na nebu i znake dole na zemlji: krv i oganj i pušenje dima. "

Pokarat će svijet za grijeh za pravdu i za sud.Odno si se na ovozemaljski svijet.Zakoni će se sprovoditi.Ko će ih sprovoditi u djela?On,Duh istine t.j Poslanik uz objavu koju dobiva preko meleka

Zakone ovozemaljske Isus nije sprovodio što je i sam potvrdio.

Muhammed je sprovodio zakone upravo onako kako ih je i Isus naveo.

Подели на овим сајтовима

Kuran kao cjelovita knjiga je bila već za vrijeme Božijeg poslanika Muhammeda.   Osman je samo dao da se taj primjerak Kurana prepiše u 4 primjerka koje je on dao u svoje udaljene oblasti da bi se po njima radilo .

A gde je primerak tog Kurana koji je bio zapisan za vreme Muhameda?

I Osman je napisao pet Kurana koliko sam informisan, zar ne ?

.A ako jeste bilo nadahnuće onda nesmije biti kontradiktornosti što je u slučaju biblije bilo.Istina se izmiješala sa nečim što je neko drugi dodavao.

aman covece, citas li ti sta ja pisem ? Rekoh li ja da Bog nije pisao Bibliju nego je nadahnjivao ljude da je pisu. Oni su prilikom pisanja bili ograniceni svojim znanjem, okolnostima, nacinom razmisljanja... ali sustina poruke je preneta.

Nema kontradikcija koje menjaju sustinu poruka. Broj navodnih kontradikcija je mnogo manji nego sto su te ucili tvoji ucitelji. I nije tema o kontradikcijama. Razni ljudi na razlicite nacine opisuju jedan isti dogadjaj, ali to ne menja stvar.

I u Kuranu ima kontradikcija.

A da li ces prihvatiti Bibliju kao nadahnutu od Boga to je tvoj problem. Ja je prihvatam, ljudi su je svojim zivotima potvrdili, istoricari zapisali odredjena verovanja kao sto sam ti naveo, i sto je najvaznije :Meni se Isus otkrio u zivotu i doziveo sam Ga, za mene je to najveci dokaz. Samo nemoj iznositi neistine o verovanjima nastalim vekovima kasnije, o tome da Isus nije rekao ovo ili ono. Samo to nemojte da radite jer predstavlja obmanu. A za ostalo da li ces da verujes ili ne, to je tvoja stvar i sloboda.

Kažeš da sam slab poznavalac Biblije.Kada sebe poredim sa onim kršćanskim učenjacima koje sam ti naveo zaista sam ja malo zrnce pa stoga od njih (njihovih knjiga)možeš naći prave odgovore.

Nisam ni ja na tom nivou poznavanja. Mislio sam na osnovne stvari : Da Mojsije nije pisao celi Stari Zavet, da knjige Biblije i moja vervanja nisu nastale vekovima po rodjenju Isusa, da se nista strasno ne nalazi u nekanonskim knjigama.... eto, te osnovne stvari.

Подели на овим сајтовима

Pokarat će svijet za grijeh za pravdu i za sud.Odno si se na ovozemaljski svijet.Zakoni će se sprovoditi.Ko će ih sprovoditi u djela?On,Duh istine t.j Poslanik uz objavu koju dobiva preko meleka   Zakone ovozemaljske Isus nije sprovodio što je i sam potvrdio.   Muhammed je sprovodio zakone upravo onako kako ih je i Isus naveo.

Jooooooj majko moja. Ma sigurno je Muhamed. Kako da ne . Nije to Duh Sveti kojeg je obecao Isus i koji je sisao na apostole, kojim su apostoli cinili cudesa posle toga.... Nije to onaj kojeg je najavio starozavetni prorok Joil kojeg ovde citira Petar. To je Muhamed cije ucenje nema veza sa ucenjem Isusa Hrista.

Sto nas narod kaze : "Sto je babi milo to joj se i snilo" . 

Ajde laku noc i kad se malo edukujes i um oslobodis bar na kratko od ucenja Kurana, tada se javi. Ubuduce necu da se trosim uzalud, jer ti ne razmisljas racionalno, nego umesto tebe misli Kuran i ako on kaze da je Biblija izmisljena i bilo sta drugo ti u to ne smes da sumljas bez obzira na dokaze koje ti iznosim. Ja tako ne zelim dalje da vodim razgovor sa vama.

Подели на овим сајтовима

Dokaz ili svjedok je Pon.zakon(18:17- 22)

Proroka ću im podignuti između braće njihove ka što si ti i metnuću riječi svoje u usta njegova i kazivaće im sve što mu zapovijedim.

A ko god nebi poslušao riječi mojih koje će govoriti u moje ime od toga ću ja tražiti.

Ali prorok koji bi se usudio govoriti što u moje ime što mu ja ne zapovijedim da govori ili koji bi govorio u ime drugih Bogova taki prorok da se pogubi.

Ево на кога се то односи, колега:

"Филип нађе Натанаила, и рече му: За кога Мојсије у закону писа и пророци, нађосмо Га, Исуса сина Јосифова из Назарета." (Јов 1, 45)

"А људи видевши чудо које учини Исус говораху: Ово је заиста онај пророк који треба да дође на свет." (Јов 6, 14)

"Јер да сте веровали Мојсију тако бисте веровали и мени; јер он писа за мене [Исуса]." (Јов. 5, 46)

Изволте.

Drugi dokaz:

Ev. po iv.(16:7,8,13)

Nego vam ja istinu govorim:bolje je za vas da ja idem jer ako ja ne idem utješitelj neće doći k vama akoli idem poslaću ga k vama.

Pokaraće svijet za grijeh i za pravdu i za sud

Ово не требам ни да коментаришем. Ова бесмислица, коју ви мухамеданци стално измишљате и наводите, довољно вам се пута објаснило на овом форуму.

Вадите из Библије што вам се свиђа, и то што узмете покушате силно и на безуман начин да искривите. Бједно, јадно. Ислам је лажна религија.

U starom zavjetu braća su potomci od izmaela i izaka pa se stav" između braće njihove" odnosi na izmailove potomke.

Шта се под браћом разумије, можеш видјети једну главу прије ове, Пон. Закон 17, 15. То никако не може бити један арапин, Мухамед. За вас је Измаил један пророк, а види шта Библија за њега каже:"А биће човек убица; рука ће се његова дизати на сваког а свачија на њега, и наставаће на погледу свој браћи својој." (Пост. 16, 12)

А друго: Из Исаковог рода ће изићи краљеви и пророци, јер је он добио обећање и вјечни завјет са Богом. Измаил је истјеран, "јер син робињин [Измаил] неће наследити са сином слободне [Исаком]." Тако да опет, то никако не може бити један арапин, Mухамед. Све ти лијепо пише у Библији.

Подели на овим сајтовима

Dokaz ili svjedok je Pon.zakon(18:17- 22)   Proroka ću im podignuti između braće njihove ka što si ti i metnuću riječi svoje u usta njegova i kazivaće im sve što mu zapovijedim.

Čuje se od muslimana da se ovo odnosi na Muhammeda, jer se riječi 'između braće njihove' od muslimnskih apologeta tumače kao da znači 'od arapa'. No  Tora iz koje si naveo daje dokaz protiv takve tvrdnje:

Само онога постави себи за цара, којега избере Господ Бог твој; између браће своје постави цара себи; а немој поставити над собом човјека туђина, који није брат твој.

Ovo su isto 'Ponovljeni zakoni'  17:15. Da li su jevreji sebi birali arape za careve kada su ih birali 'između braće svoje'?

Očigledno se  gornje proročanstvo ne može odnositi na Muhammeda, jer prorok o kome govori Mojsije biće od 'njihove braće', tj. od jevreja.

Ali Bog tako ispuni što unaprijed navijesti po ustima svih proroka: (...)

Pokajte se dakle i obratite da se izbrišu grijesi vaši pa od Gospoda dođu vremena rashlade te on pošalje vama unaprijed namijenjenog Pomazanika, Isusa. Njega treba da nebo pridrži do vremena uspostave svega što obeća Bog na usta svetih proroka svojih odvijeka. Mojsije tako reče: Proroka poput mene od vaše braće podignut će vam Gospod, Bog vaš. Njega slušajte u svemu što vam god reče. (Djela Apostolska 3:18-22)

De Maria Numquam Satis

Подели на овим сајтовима

Činjenica je druga da samo poneki fragmenti postoje na određenim listovima a da nijedna poslanica u cijelosti NE POSTOJI NA ORIGINALNOM JEZIKU IZ VREMENA KAD JE OBJAVLJIVANA. Ovo gore navodim samo zato što želim da kažem da ne postoje nikakve pisane riječi iz vremena objavljivanja objava.

Možda si čuo za poznato Platonovo djelo 'Država'. Možeš ga kupiti u mnogim knjižarama. To je dosta obimna knjiga.Napisama je oko 375 godine prije Hrista. A znaš li koliko je star najstariji rukopis 'Države' sačuvan u cjelosti? Tričavih 1300 godina. :) Dakle  više od milenijuma poslije originala nalazimo prvo sačuvano potpuno djelo. Kako onda znamo da je to Platon napisao a ne neko iz srednjeg vijeka? Pa ljudi su citirali to djelo, postoje fragmenti itd. Isto možemo reći za poznatu Herodotovu 'Istoriju'. Pisana je oko 420 god. prije Hrista, najstariji sačuvan primjerak je iz 10 vijeka poslije Hrista. Skoro petnaest vijekova! Isto za većinu klasičnih djela. Vijekovi, čak više od milenijuma dijeli neka djela od izvornika do prvog sačuvanog kodeksa. U slučaju Biblije stvari su čak mnogo povoljnije.Prvi potpuni kodeks Novog Zavjeta imamo iz četvrtog vijeka, a znamo da su novozavjetne knjige pisane u rasponu od 50 do otprilike 100te godine Hristove ere. Ta razlika je u slučaju Biblije još mala u odnosu na ostala klasična djela. Ako je tvoje rezonovanje tačno i tih pseudonaučnika na koje se pozivaš tada bismo još više nego evanđelistima i Mojsiju dovodili u pitanje autorstvo Platona,Aristotela, Sofokla, Herodota, Tukidita, Cicerona itd. A niko od njih ne sumnja u ova djela već samo u Bibliju. Očigledna je ideološka pozadina ovakvih kritika. 

De Maria Numquam Satis

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...