Jump to content

Мешање институција у породицу - Ваше мишљење

Препоручена порука

Još veća nebuloza je što ti za udomljavanje djeteta ne treba apsolutno ništa da bi ga udomio! Ne treba ti ni da li si zaposlen niti, ako jesi, koliki ti je prosjek plate (da bi se vidjelo da li uopšte možeš izdržavati to dijete), niti bilo kakavo ljekarsko uvjerenje o tvojim psiho-fizičkim sposobnostima (iz kojeg bi se vidjelo da nisi neki psihopata, pedofil i sl.), niti kakve su tvoje mogućnosti uopšte! čak ti ne traže ni to da li je stan u kojem stanuješ tvoj, ili si pod kirijom! 

Znači, pojaviš se, izraziš želju da bi udomio dijete, "izabereš" dijete i vodiš ga kući! I za sve to primaš prilično visoku naknadu! A ako si kojim slučajem uzeo još jedno dijete, naknada se udvostučuje! 

Nebuloza da veća biti ne može! 

7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634

Kad nešto ne znaš, bolje je da ćutiš nego da se blamiraš...

Hranitelji prolaze kroz proces PROCENE  i OBUKE pre nego što dobiju podobnost da se time bave. Između ostalog donose i lekarsko uverenje da su podobni ( sa sve nalazom psihijatra). Nije bitno da li su zaposleni i da li imaju svoj stan jer im država poverava dete/decu na čuvanje i za to im daje naknadu, kao i zaradu (sklapa se ugovor o hraniteljstvu, a nezaposleni hranitelji preko tog ugovora dobijaju zdravstveno osiguranje i teče im staž). Hranitelji NE BIRAJU koje će dete voditi kući, već se preko Porodičnog smeštaja za konkretno dete traži najpogodnija hraniteljska porodica. A famozna "visoka naknada" je 2 u 1 - naknada za dete (novac hranitelju da ga hrani,oblači...) i plata hranitelju. 

Kako ljudi vole da pričaju o stvarima o kojima nemaju pojma, strašno... Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

da li porodice dobijaju istu sumu kao i hraniteljske porodice ? 

Ne, iznos NSP zavidi od članova porodice, koliko je od tih članova radno sposobno...uračunava se tu mnogo šta, ali činjenica je da to jeste mali iznos. Ipak, te porodice ostvaruju i pravo na dečiji dodatak a takođe su oslobođena troškova boravka u predškolskoj ustanovi.

Подели на овим сајтовима

Ne, iznos NSP zavidi od članova porodice, koliko je od tih članova radno sposobno...uračunava se tu mnogo šta, ali činjenica je da to jeste mali iznos. Ipak, te porodice ostvaruju i pravo na dečiji dodatak a takođe su oslobođena troškova boravka u predškolskoj ustanovi.

da li to znaci da hraniteljske porodice dobijaju vecu sumu novca nego ugrozene porodice ? 

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

pa zar to nije nebulozno ?

o tome pricamo

S druge strane, roditelji treba da brinu o svojoj deci, hranitelji čuvaju TUĐU decu (o kojoj roditelji ne brinu). Meni je nebulozno da neko pravi i rađa decu a da ne brine o njima, i da očekuje od države da mu pomaže,kao da mu je država dala nalog da pravi i rađa decu.

Подели на овим сајтовима

7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634  7896634

Kad nešto ne znaš, bolje je da ćutiš nego da se blamiraš...

Kako ljudi vole da pričaju o stvarima o kojima nemaju pojma, strašno... Just_Cuz_19

Ja lijepo rekoh da lično poznajem porodicu koje je udomila dijete koja mi je to sama kazala!

Djevojko/ženo..................čitaj, čitaj, čitaj.....šta se piše pa onda donosi sud! 

Just_Cuz_19  Just_Cuz_19  Just_Cuz_19

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ja lijepo rekoh da lično poznajem porodicu koje je udomila dijete koja mi je to sama kazala!

Djevojko/ženo..................čitaj, čitaj, čitaj.....šta se piše pa onda donosi sud! 

Jao,jao,ti lično poznaješ porodicu koja ti je tako kazala, a ja radim taj posao  Just_Cuz_19  Just_Cuz_19  Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

Biljo, ti si u R.Srpskoj, je l' tako beše? Možda je tamo drugačija procedura nego u Srbiji, pa odatle nesporazum...

Подели на овим сајтовима

Da ponovim : 

S druge strane, roditelji treba da brinu o svojoj deci, hranitelji čuvaju TUĐU decu (o kojoj roditelji ne brinu). Meni je nebulozno da neko pravi i rađa decu a da ne brine o njima, i da očekuje od države da mu pomaže,kao da mu je država dala nalog da pravi i rađa decu.

Подели на овим сајтовима

Jao,jao,ti lično poznaješ porodicu koja ti je tako kazala, a ja radim taj posao  Just_Cuz_19  Just_Cuz_19  Just_Cuz_19

Pa super, ali kakve to veze ima što ti radiš taj posao!!? Hoćeš da kažeš kako bi trebalo da bude!!??? 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Pa super, ali kakve to veze ima što ti radiš taj posao!!? Hoćeš da kažeš kako bi trebalo da bude!!??? 

Ima veze, jer radim taj posao i znam kakve su procedure i uslovi, a ti iznosiš svoj sud i netačne podatke na osnovu porodice koja "ti je tako kazala". 

A kako bi trebalo da bude ? Ne bavim se socijalnom politikom pa da krojim kako bi trebalo da bude, ja sam socijalni radnik i sprovodim socijalni rad onako kako su tvorci socijalne politike smislili.

Подели на овим сајтовима

slazem se

ali sad jedno pitanje

ako se u skoli pojavi problem "deteta" koji pravi haos

da li skola moze da kontaktira socijalno i da se vidi gde skripi ?

ne mora po defoltu da se oduzima dete ,da li postoji neka druga metoda pomoci toj porodici ?

(naravno pod uslovom da ona to hoce) 

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...