Гости Guest Написано Децембар 11, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Којом брзином помажу светитељи? Старац Јаков са иконом Св.Давида Из живота старца Јакова Цаликиса.... Кад су ме шчепали јаки и неподношљиви болови, на мазги су ме спустили у Лимни, а затим сместили у болницу у Халкиди. Тамо ме је прегледао хирург и наредио да хитно будем оперисан. Како сам патио и налазио се у тешком стању, призивао сам преподобног Давида и говорио: 'Преподобни мој Давиде, преклињем те да врло брзо, за десетак минута, будеш овде и да ми помогнеш. Кад будеш пошао, сврати до Прокопија и поведи преподобног Јована Руског. Одмах дођите да ми помогнете, јер сам у опасности!' Нисам се ни неколико минута мисаоно молио, кад су се отворила врата и кад је ушао седобради старац са штапом у руци. Пратио га је младић у раси, стар око тридесетак година. Пришли су ми и поздравили ме: 'Како је, Јакове? Знаш ли ко смо ми?' 'Како сам, оци моји? Болестан сам. Не познајем вас. Ко сте ви?' 'Ја сам старац Давид а ово је Јован Исповедник', рекао је он, обраћајући се младићу који је начинио знак сагласности и поклонио се светом Давиду као старијем и као свештенику. 'Не плаши ce', рекао је преподобни Давид. 'Дошли смо да ти помогнемо!'" "Видео сам", говорио је Старац, "да је чело преподобног Давида било знојаво: толико је свети журио да ми помогне! Тад сам се обратио мом старцу, оцу Никодиму, који је био поред мене: 'Оче, овде су преподобни Давид и преподобни Јован Руски!' Старац се приклања ка мом уху и каже: 'О чему ти то говориш? О каквом ми преподобном Давиду причаш? Не говори о тим стварима, да нас не би чули ови око нас и рекли да је отац Јаков сишао с ума!' Кад сам саслушао свог старца, било ми је јасно да он ништа није видео и заћутао сам. У време кад су ме возили у операциону салу видео сам како преподобни Давид својим штапом отвара врата и улази унутра, а да заједно с њим улази и преподобни Јован Руски. Видео сам да стоје покрај мене, код операционог стола. После анестезије не сећам се ничега, јер сам заспао. Хирург се борио са мојим тешким стањем и био је принуђен да изврши три операције одједном: слепог црева, херније и неких доњих делова мог тела. Тако сам спасен уз помоћ светитеља и уз великодушне напоре доброг хирурга. Од тог времена често сам говорио: 'Спасао ме један изврстан хирург!' Затим сам - каквог ли чуда! - видео преподобног Јована Руског, који ми је рекао: 'Слушај, оче мој, можеш да кажеш да је хирург изврстан лекар и добар човек. Међутим, ма колико да је он добар лекар, његов скалпел не би могао да те излечи. Мени, преподобном Јовану Руском, заједно с преподобним Давидом, заповеђено је да те исцелимо. Требало је да данас одеш, али сам те оставио до сутра!' Тако ја с тим одлагањем још увек живим, до тог 'сутра', како је рекао Преподобни!" Из књигеДУШЕ ХРИСТОВЕ Манастир Глоговац Драшко, obi-wan, Јаков. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Starac Pajsije je veoma lepo objasnio kojom brzinom,ako se ne varam iz afrike dodje za tren Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Само Нада Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Брзином промисла Господњег и наше вере, молитве и жеље. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rašo Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Богу је све могуће! Светим исто тако! Значи све зависи од нас. Ignjatije, Фоловер and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука