Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Де гукни сад... http://www.scribd.com/doc/11573472/The-Consensus-of-Church-Fathers-on-Geocentrism- Veorvatno je i geocentrizam potvrdila "moderna nauka". sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Аха. Ма немој. А ово? "6. Однос према Шестодневу Светоотачко црквено предање недвосмислено истрајава на прихватању библијске приче о стварању света за шест дана. Преп. Јефрем Сиријски: “Нико не сме да мисли да је шестодневно стварање алегорија; није дозвољено такође говорити да је наводно оно што је по Писму створено током шест дана, то створено у једном тренутку, а такође да су наводно у том опису представљена само имена која или ништа не значе, или значе нешто друго. Напротив, треба знати да као што се небо и земља, а не нешто друго подразумева под именом неба и земље, тако и све што је речено о свему осталом, што је створено и доведено у ред након стварања неба и земље, не садржи у себи празна имена, већ моћи ових имена одговара сама суштина створених природа” (15,с. 210-211). Свети Атанасије Велики: “Сва видљива твар саздана је за шест дана; првог дана је створена светлост којој Бог даде име дан; другог је створен небески свод; трећег је Бог, сабирајући воде на једно место, открио копно и створио на њему различите плодове; четвртог је створио Сунце и Месец и цео скуп звезда; петог је створио животиње у мору и птице у ваздуху; шестог је створио четвороножне животиње које живе на земљи и на крају човека” (3,с. 287). Свети Василије Велики: “И би вече, и би јутро, дан један. Зашто није назван првим, већ једним? … Одређује тиме меру дана и ноћи, и дневно време сједињује у једно, зато што двадесвт четири часа испуњавају трајање једнога дана ако се под њим подразумева и ноћ” (8,2. 35). Светитељ Јован Златоуст: “Када је Бог завршио украшавање неба, посејавши га звездама и створивши два велика светила, завршио је дан говорећи: Би вече, би јутро, дан четврти. Пази како Он то говори о сваком дану да би честим понављањем учења учврстио у нашем уму Божанствене догмате” (18,с. 47). Од старозаветних времена први дан стварања се поистовећивао са недељом, а седми са суботом. Исто тако дословно прихватила је дане стварања и литургијска традиција Цркве. У стихирама на Господи, возвах” службе Велике Суботе наглашава се: “Данашњи дан тајно велики Мојсије представљаше, говорећи: И благослови Бог дан седми. Јер ово је благословена субота, ово је дан успокојења у који отпочину од свих дела Својих Јединородни Син Божији провиђајући смрт, телесно отпочинувши; и у којем беше, опет се вративши васкрсењем, дарова нам живот вечни као једини благ и човекољубац”. У пуној сагласности са представама целе Православне Цркве писао је св. Димитрије Ростовски: “Када је засијала светлост у безданој тами, Бог је разделио светлост и таму, и назвао светлост дан, а таму ноћ; и то је био први дан који називамо недељом, и први месец који је касније назван март, и први дан у том месецу… И другога дана, који ми данас називамо понедељак, произвео је свемоћном Својом речју небеса из безданих вода… Трећег дана који ми називамо уторак, скупивши воде на једно место, открио је копно и назвао га земљом; и учинио је способном да произведе семена и сваку траву и дрвеће. Четвртог дана који ми називамо среда, створио је на небу два велика светила – Сунце и Месец, а такође и звезде. Петог дана који ми називамо четвртак створио је рибе и гмизавце и извео птице. Шестог дана који одговара нашем петку Он је створио звери, стоку и гмизавце земаљске по њиховим врстама; после свих створења створио је Адама и Еву и увео их у рај. Седмог дана Бог је отпочинуо од свих Својих дела и тај дан је био назван субота, тј. спокој, јер је Саздатељ у тај дан отпочинуо од свих својих дела и посветио га, као што о томе пише у другој глави књиге Постања” (13,с. 11-12). Потпуно је очигледно да се еволуционизам не може помирити са овако јасним и строгим учењем Православља." Из рада: "ЈЕРЕС ЕВОЛУЦИОНИЗМА" - ПРОТОЈЕРЕЈ КОНСТАНТИН БУФЕЈЕВ Де гукни сад... Mom štabu se neće dopasti što slabo uspevamo da nametnemo laž evolucije i ideologiju homoseksualizma. Takođe bih hteo da naglasim da nam je glavni cilj da uništimo nacionalnu svest i porodicu, kao i da sprečimo stvaranje Nove Vizantije i zacarimo antihrista. Aquilius Cratus and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 А ко ти каже да ако је еволуција тачна библија није у праву? Не знам одакле ти то? Јел си ти протестант? Пошто једино тамо у неким црквма тумаче библију дословно и апсолутно буквално(стари завет). А православље колико знам то не ради. Сад ћу да ти покажем ко је протестант. Читај и учи основе своје вере: "6. Однос према Шестодневу Светоотачко црквено предање недвосмислено истрајава на прихватању библијске приче о стварању света за шест дана. Преп. Јефрем Сиријски: “Нико не сме да мисли да је шестодневно стварање алегорија; није дозвољено такође говорити да је наводно оно што је по Писму створено током шест дана, то створено у једном тренутку, а такође да су наводно у том опису представљена само имена која или ништа не значе, или значе нешто друго. Напротив, треба знати да као што се небо и земља, а не нешто друго подразумева под именом неба и земље, тако и све што је речено о свему осталом, што је створено и доведено у ред након стварања неба и земље, не садржи у себи празна имена, већ моћи ових имена одговара сама суштина створених природа” (15,с. 210-211). Свети Атанасије Велики: “Сва видљива твар саздана је за шест дана; првог дана је створена светлост којој Бог даде име дан; другог је створен небески свод; трећег је Бог, сабирајући воде на једно место, открио копно и створио на њему различите плодове; четвртог је створио Сунце и Месец и цео скуп звезда; петог је створио животиње у мору и птице у ваздуху; шестог је створио четвороножне животиње које живе на земљи и на крају човека” (3,с. 287). Свети Василије Велики: “И би вече, и би јутро, дан један. Зашто није назван првим, већ једним? … Одређује тиме меру дана и ноћи, и дневно време сједињује у једно, зато што двадесет четири часа испуњавају трајање једнога дана ако се под њим подразумева и ноћ” (8,2. 35). Светитељ Јован Златоуст: “Када је Бог завршио украшавање неба, посејавши га звездама и створивши два велика светила, завршио је дан говорећи: Би вече, би јутро, дан четврти. Пази како Он то говори о сваком дану да би честим понављањем учења учврстио у нашем уму Божанствене догмате” (18,с. 47). Од старозаветних времена први дан стварања се поистовећивао са недељом, а седми са суботом. Исто тако дословно прихватила је дане стварања и литургијска традиција Цркве. У стихирама на Господи, возвах” службе Велике Суботе наглашава се: “Данашњи дан тајно велики Мојсије представљаше, говорећи: И благослови Бог дан седми. Јер ово је благословена субота, ово је дан успокојења у који отпочину од свих дела Својих Јединородни Син Божији провиђајући смрт, телесно отпочинувши; и у којем беше, опет се вративши васкрсењем, дарова нам живот вечни као једини благ и човекољубац”. У пуној сагласности са представама целе Православне Цркве писао је св. Димитрије Ростовски: “Када је засијала светлост у безданој тами, Бог је разделио светлост и таму, и назвао светлост дан, а таму ноћ; и то је био први дан који називамо недељом, и први месец који је касније назван март, и први дан у том месецу… И другога дана, који ми данас називамо понедељак, произвео је свемоћном Својом речју небеса из безданих вода… Трећег дана који ми називамо уторак, скупивши воде на једно место, открио је копно и назвао га земљом; и учинио је способном да произведе семена и сваку траву и дрвеће. Четвртог дана који ми називамо среда, створио је на небу два велика светила – Сунце и Месец, а такође и звезде. Петог дана који ми називамо четвртак створио је рибе и гмизавце и извео птице. Шестог дана који одговара нашем петку Он је створио звери, стоку и гмизавце земаљске по њиховим врстама; после свих створења створио је Адама и Еву и увео их у рај. Седмог дана Бог је отпочинуо од свих Својих дела и тај дан је био назван субота, тј. спокој, јер је Саздатељ у тај дан отпочинуо од свих својих дела и посветио га, као што о томе пише у другој глави књиге Постања” (13,с. 11-12). Потпуно је очигледно да се еволуционизам не може помирити са овако јасним и строгим учењем Православља." Из рада: "ЈЕРЕС ЕВОЛУЦИОНИЗМА" - ПРОТОЈЕРЕЈ КОНСТАНТИН БУФЕЈЕВ http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Сад ћу да ти покажем ко је протестант. Iza svega toga su liberalizam, satanizam i anglo-saksonski imperijalizam! www = 666, STOP GMO! GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Iza svega toga su liberalizam, satanizam i anglo-saksonski imperijalizam! Zaboravljas nasu lozu, nasu snagu i nadu. snoozer_11 snoozer_11 GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Pobogu čoveče, ti svetitelji su imali znanja iz nauke dostupna onom vremenu u kojem su živeli.Takođe su neki među njima smatrali da je zemlja ravna ploča i gomilu,danas znamo besmislica.Bukvalno tumačenje stvaranja nije svosjstveno pravoslavnima i biblija nije knjiga iz koje treba učiti o biologiji. A na ono moje što ti postavih takođe citati svetitelja,elegantno si preskočio. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Zaboravljas nasu lozu, nasu snagu i nadu. snoozer_11 snoozer_11 Manje pričanja, više rada na stvaranju Novog Svetskog Poretka! Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Koliko vidim, Rusija je druga u svetu po broju ljudi koji su podneli zahtev za azil u zemljama EU i prošle i 2010 god, odmah iza Avganistana. A mi smo peti. Нека им је срећан пут и нека их Бог чува. А ја сам се преселио из Канаде у Русију јер је у Русији за мене бољи живот. Свако своме јату. GeniusAtWork and Саша M. је реаговао/ла на ово 2 http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Pobogu čoveče, ti svetitelji su imali znanja iz nauke dostupna onom vremenu u kojem su živeli.Takođe su neki među njima smatrali da je zemlja ravna ploča i gomilu,danas znamo besmislica.Bukvalno tumačenje stvaranja nije svosjstveno pravoslavnima i biblija nije knjiga iz koje treba učiti o biologiji. A na ono moje što ti postavih takođe citati svetitelja,elegantno si preskočio. Ништа ја нисам прескочио. Дао сам свој одговор. Свети Оци јасно кажу да треба поштовати Библију која недвосмислено каже да је све створено за 6 дана. То је све. Шест дана је шест дана. Вера је вера. http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Нека им је срећан пут и нека их Бог чува. А ја сам се преселио из Канаде у Русију јер је у Русији за мене бољи живот. Свако своме јату. Lepo ali poptuno kontradiktorno sa tvojim dosadasnjim nastupom na forumu koji kaze da je to sto ti radis i zagovaras objektivno najbolje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Ништа ја нисам прескочио. Дао сам свој одговор. Свети Оци јасно кажу да треба поштовати Библију која недвосмислено каже да је све створено за 6 дана. То је све. Шест дана је шест дана. Вера је вера. Kazu jasno i glasno da se Sunce okrece oko Zemlje, upravo citirajuci Pismo (dao sam ti link gore). Da li ti smatras da je to tacno? Ako ne imas odgovor na svoje pitanje vezano za evoluciju ako smatras da je tacno mislim da je svaka diskusija suvisna bar dok se obrazujes malo vise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Ништа ја нисам прескочио. Дао сам свој одговор. Свети Оци јасно кажу да треба поштовати Библију која недвосмислено каже да је све створено за 6 дана. То је све. Шест дана је шест дана. Вера је вера. Kazu jasno i glasno da se Sunce okrece oko Zemlje, upravo citirajuci Pismo (dao sam ti link gore). Da li ti smatras da je to tacno? Ako ne imas odgovor na svoje pitanje vezano za evoluciju ako smatras da je tacno mislim da je svaka diskusija suvisna bar dok se obrazujes malo vise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Деца иду у школу због своје будућности, а не због "будућности Русије". Е побратиме, не одређујеш ти руској деци због чега иду у школу. То раде њихови родитељи. А ти гледај своју децу. http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Е побратиме, не одређујеш ти руској деци због чега иду у школу. То раде њихови родитељи. А ти гледај своју децу. Opet zestoka kontradikcija sa tvojim nastupom. Sto ti ovde svima onda odredjujes da je najbolji skolski sistem koji ti zagovaras? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Ништа ја нисам прескочио. Дао сам свој одговор. Свети Оци јасно кажу да треба поштовати Библију која недвосмислено каже да је све створено за 6 дана. То је све. Шест дана је шест дана. Вера је вера. Sveti Oci ( neki) su govorili da je zemlja ravna ploča,znači da im verujemo sad? Biblija nije knjiga iz koje se uči razvoj čoveka i živog sveta već oboženje čoveka,kako da se čovek oboži.Već mi je dosadilo jedno te isto pričanje.Ne mogu da verujem da pored saznanja moderne nauke ( mislima na NAUKU ne na kvazi nauku),ljudi se još uvek slepo drže nekih uverenja iako su ona do sad i te kako reaalno pobijena. Ajd u zdravlje! A ako se predomisliš i prihvatiš TE čeka te mesto u iluminatskoj loži.Treba nam neko sa dobrim poznavanjem ruskog jezika.Tržište koka kole malo je zatajilo u poslednje vreme u bratskoj Rusiji GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука