СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Iskreno se nadam da ovakav vid " školovanja", nikada neće biti ovde.Vraćati se na nešto što je bio ideal u prošlosti ( razdvojena odeljenja pa i škole) je potpuno suludo.Razdvajati decu po polovima je primitivno.Ti " naučni" radovi u vezi ovakvog školovanja koje si izneo su i sumnjivi i diskutabilni, danas se svašta naziva naučnim radom,a da veze nema sa tim. Управо је спајање дечака и девојчица примитивно и сулудо што су Руси и доказали и што сада постепено поправљају, мада ће увек постојати избор родитеља да децу упишу у заједничка или одвојена одељења што је добро. Заједничка одељења су плод политичких одлука либералних незналица и разних комунстичких и феминистичких фанатика, а одвојена одељења су плод озбиљних истраживања са којима се у великој мери слаже и Црква. Deca oba pola treba i da sede zajedno u klupama i da prisustvuju zajednički na časovima i da se druže, to je narpirodniji način da shvate određene i biološke i psihološke razlike između sebe i da se prilagode jedni drugima. Циљ школе није дружење већ учење и васпитавање. У раздељено-паралелној настави деца без проблема могу да се друже на одморима између часова, на неким заједничким часовима, на екскурсијама, пре и после школе. A onaj deo gde devojčice uče prvenstveno da budu žene i majke, mislim u današnjem vremenu i civilizaciji ovakva kakva jeste je smešno.Danas žena da bi porodica opstala mora da radi zajedno sa mužem jer je to jedini način da se porodica prehrani, tako da žena danas i te kako mora da se obrazuje da bi radila i na taj način brinula o porodici.Naravno da žena treba da bude majka ali niti je to prioritet niti je to njena jedina uloga. Богом дана природа мушкарца и жене нема никакве везе са "данашњим временом и цивилизацијом" јер оно што је Богом дано је истина за свагда без обзира на историјске услове. Ако прочиташ православну антропологију видећеш да тамо јасно пише која је улога мушкарца и жене: мушкарац је глава породице, њен заштитник, као и заштитник отаџбине, а жена је мајка, чуварка породичног гнезда и помоћник мужу, па тек онда све остало. Овде нико није написао да је једина улога жене да буде мајка. Али главна јесте и она пре свега треба да се оствари. Наравно да жена после испуњавања своје материнске улоге или паралелно са њом, али да не запостави материнску улогу, може да се оствари и у професионалном смислу. Овде се само постављају приоритети у складу са Божјим промислом и ништа више. Послушај пажљиво шта говори монахиња Нина (Кригина) и чућеш истину. Ако не знаш руски језик, можеш да замолиш неког ко зна да ти преводи. Саша M. је реаговао/ла на ово 1 http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Tako da ovakvom obrazovnom sistemu što se mene tiče daleko lepa kuća. А моја жена Рускиња и ја супротно - нама се допада раздељено-паралелна настава и гледаћемо да када дође време за то упишемо дете у такву школу. Хвала Богу што у Русији имамо избор. Саша M. је реаговао/ла на ово 1 http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Управо је спајање дечака и девојчица примитивно и сулудо што су Руси и доказали и што сада постепено поправљају, мада ће увек постојати избор родитеља да децу упишу у заједничка или одвојена одељења што је добро. Заједничка одељења су плод политичких одлука либералних незналица и разних комунстичких и феминистичких фанатика, а одвојена одељења су плод озбиљних истраживања са којима се у великој мери слаже и Црква. Kako su to Rusi dokazali,ja ni jedan valjan argument ovde nisam pročitala.Ma jeste zajednička odeljenja su plod masonsko iluminatskih feministkinja i komunista, te teorije zavere su mi preko glave.Crkva ne bi trebalo da se meša u obrazovni sistem ( osim da se trudi da u školama postoji veronauka), ona jedino može da osnuje pravoslavne škole recimo,ali nisam sigurna da bi i tad bila tipa odvojenih odeljenja. Циљ школе није дружење већ учење и васпитавање. У раздељено-паралелној настави деца без проблема могу да се друже на одморима између часова, на неким заједничким часовима, на екскурсијама, пре и после школе. Pored obrazovanja i vaspitanja cilj škole i jeste druženje.Druženje je deo vaspitanja i to veoma bitan deo.I kao što rekoh najprirodniji način da deca upoznaju biloške i psihološke razlike između sebe. Богом дана природа мушкарца и жене нема никакве везе са "данашњим временом и цивилизацијом" јер оно што је Богом дано је истина за свагда без обзира на историјске услове. Ако прочиташ православну антропологију видећеш да тамо јасно пише која је улога мушкарца и жене: мушкарац је глава породице, њен заштитник, као и заштитник отаџбине, а жена је мајка, чуварка породичног гнезда и помоћник мужу, па тек онда све остало. Послушај пажљиво шта говори монахиња Нина (Кригина) и чућеш истину. Ако не знаш руски језик, можеш да замолиш неког ко зна да ти преводи. Ono što nema praktičnu primenu u današnjem svetu je beskorisno.Niti je muškarac danas zaštitnik porodice u tom smislu da on isključivo hrani porodicu niti je žena samo majka koja sedi kući i gaji decu brinući o kućnim poslovima.Oboje uglavnom MORAJU da rade a kad žena takođe odlazi na posao i privređuje onda ovaj sistem koji si opisao ne pije vodu.Bar ne više u ovako uređenom svetu kakav je danas. Јелина је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Kako su to Rusi dokazali,ja ni jedan valjan argument ovde nisam pročitala. Ниједан? Па моји коментари су пуни доказа црно на бело. Успех у учењу, психо-физичко здравље и правилно усмерење деце у друштву у складу са традиционалним схватање улоге мушкарца и жене. На свим овим пољима раздељено-паралелна настава побеђује заједничку. Ma jeste zajednička odeljenja su plod masonsko iluminatskih feministkinja i komunista, te teorije zavere su mi preko glave. То исто каже и ЛДП. Ја сам за Двери и покрете Наши и Образ. Crkva ne bi trebalo da se meša u obrazovni sistem ( osim da se trudi da u školama postoji veronauka), ona jedino može da osnuje pravoslavne škole recimo,ali nisam sigurna da bi i tad bila tipa odvojenih odeljenja. Па Црква се и не меша, то јест не прави образовни програм, али има право да искаже свој став. У Русији се Црква, хвала Богу, више слуша него у Србији. Хвала Путину и руском руководству за то. Иначе, у Русији у православним школама има и заједничких и одвојених одељења. Поштено. Pored obrazovanja i vaspitanja cilj škole i jeste druženje.Druženje je deo vaspitanja i to veoma bitan deo.I kao što rekoh najprirodniji način da deca upoznaju biloške i psihološke razlike između sebe. Где дружење? За време часова и наставе? Не. За време часова и наставе нема дружења, већ се ради. Кад се час заврши деца иду у ходник и тамо се друже. А за време часова настава са гендерним приступом која резултира са бољим успехом у учењу и очувањем здравља деце. Ово је по мени одличан баланс. Ono što nema praktičnu primenu u današnjem svetu je beskorisno.Niti je muškarac danas zaštitnik porodice u tom smislu da on isključivo hrani porodicu niti je žena samo majka koja sedi kući i gaji decu brinući o kućnim poslovima.Oboje uglavnom MORAJU da rade a kad žena takođe odlazi na posao i privređuje onda ovaj sistem koji si opisao ne pije vodu.Bar ne više u ovako uređenom svetu kakav je danas. Управо из разлога које си навела данашња породица се убрзано распада ако се већ није и распала. Замењују су улоге мушкарца и жене, мења се њихова психо-физичка конфигурација, расте број развода, расте број педера и лезбејки и тако даље. Па јел знаш ти да мушкарца карактерише пар хромозома: XY, а жену пар хромозома: XX? А у данашње време долази до све веће појаве поремећаја када се на пример код мушкараца јавља тип XXY: http://en.wikipedia....felter_syndrome Имају и друге хромозомске аномалије. Па данашњи мушкарци, посебно на западу, све више губе своје традиционалне мушке карактеристике и све више личе на жене, како физички, тако и психички. А пази ово - у православној царској Русији где је била одвојена настава било је само 3% развода! А у данашњој Русији преко 50-60%, па и више! http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Свако добро ти желим од Господа. , такође. Crkva ne bi trebalo da se meša u obrazovni sistem ( osim da se trudi da u školama postoji veronauka), ona jedino može da osnuje pravoslavne škole recimo,ali nisam sigurna da bi i tad bila tipa odvojenih odeljenja. И ја сам дуго била у ишчекивању оснивања православних школа, међутим, временом ми је некако постала ближа замисао да се Православље укључи у већ у постоћи систем образовања. Ненаметљиво наравно и са пуном слободом за оне којима се то чини страно. Али да уђе и буде присутно у свим порама друштва, и да се пита за све што је важно, не само у оквиру предмета веронауке. Дакле, од Министарства просвете, до свих Завода за унапређење наставе, просветних саветника... Да се и са становишта вере усмеравају токови образовања и спроводе идеје. Мени то свеукупно прожимање сврсисходније и здравије (за све) изгледа од било каквог одвајања. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Ti si izneo neke " dokaze",ali po meni oni nisu validni.Ako ćemo recimo da se igramo teorije zavere, možda su ti dokazi naručeni, da bi se pokazalo kako je vraćanje tradiciji jedini pravi i ispravni put.Rusija je poznata kao zemlja gde je tradicija od pravoslavlja mnogo više na ceni što je na žalost slučaj i kod nas.Po meni je pravoslavlje mnogo veće i šire od tog tradicionalnog pojma.Ovakvo obrazovanje se svodi samo na jedno.Žene u kuću sa decom a muškarci hranitelji porodice, čuvari tradicije itd...Rekoh da to ne pije vodu u praktičnom smislu.I dečacima i devojčicama je potrebno jednako adekvatno obrazovanje i jednima i drugima dati isto,a ne dečaci bi učili ovo a devojčice jer su jelte samo buduće majke kuvanje, vez i kućne poslove.Dobro,možda malo matematike i pravopisa više im i ne treba.Obrazovanje u takvim školama mi je sumnjivo i ne dopada mi se. Ja sam više za to da se Crkva uključi već u postojeće tokove i da prati društvo i civilizaciju onakokako se ona razvija naravno u svom domenu .Ono što joj i jeste posao. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 И ја сам дуго била у ишчекивању оснивања православних школа, међутим, временом ми је некако постала ближа замисао да се Православље укључи у већ у постоћи систем образовања. Ненаметљиво наравно и са пуном слободом за оне којима се то чини страно. Али да уђе и буде присутно у свим порама друштва, и да се пита за све што је важно, не само у оквиру предмета веронауке. Дакле, од Министарства просвете, до свих Завода за унапређење наставе, просветних саветника... Да се и са становишта вере усмеравају токови образовања и спроводе идеје. Мени то свеукупно прожимање сврсисходније и здравије (за све) изгледа од било каквог одвајања. Треба да постоје православне гимназије јер се данашња школа у много чему коси са православљем. На пример у данашњој школи се учи да је човек постао еволуцијом, а што није тачно. У православним гимназијама би се нормално учило да је Бог створио човека. И какав је смисао да се у данашњој школи на часовима биологије учи да је човек створен еволуцијом, а да онда дете иде на веронауку где му се каже да то није тачно већ да је Бог створио човека. Тако се ствара недоумица или расцеп у знању, а то су основне ствари око којих не би требало да буде размимоилажења. Или на пример идеја о општем историјском прогресу и свеопштој моћи технологије која је свеприсутна у данашњој школи која се састоји у томе да је све почело максимално несавршено и да се постепено побошљава до у бесконачност. А православље има сасвим другачији поглед на историју - регресиван, то јест на почетку је све било максимално савршено, а како време одмиче следи опадање до Армагедона. Овде се ради о две потпуно различите философије живота и зато треба да постоје и православне школе. sqny and Саша M. је реаговао/ла на ово 2 http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Ti si izneo neke " dokaze",ali po meni oni nisu validni.Ako ćemo recimo da se igramo teorije zavere, možda su ti dokazi naručeni, da bi se pokazalo kako je vraćanje tradiciji jedini pravi i ispravni put. Па ово је управо теорија завере, а ти си се малопре жалила на теорије завере. http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 На пример у данашњој школи се учи да је човек постао еволуцијом, а што није Pa i jeste.Čovek je nastao evolucijom.Čista ko suza naučna teorija. Zato sam i iznela sumnju da će u takvim školama da se pruži adekvatno i korisno obrazovanje. Pretpostavljam da bi ovakve škole bile uvod u stvaranje nekakve pravoslavne države gde je nauci zabranjen pristup, gde bi se sve učilo sa verske tačke gledišta.Crkvi nije mesto u tome, da kroji obrazovanje i da se meša u nauku.To bi bilo tek nazadno i pogubno. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Opet evolucija. Ajmo Jovo nanovo Ja jesam za Dveri ali u odredjenoj meri ( jer trenutno ne postoji politička stranka koju apsolutno podržavam ) , ali ovaj čovek podržava i pokrete Obraz i Naši. Tu je ona parola " On da brani, ona da radja " . Teška će biti ova diskusija. Јелина је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Šta ćeš, Iggy čim se samo malo dotaknemo nauke odma stupa na snagu komunističko iluminatsko masonska teorija evolucije i njena ključna uloga u svim zaverama sveta protiv vere i pravoslavlja. sqny је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Pa i jeste.Čovek je nastao evolucijom.Čista ko suza naučna teorija. Zato sam i iznela sumnju da će u takvim školama da se pruži adekvatno i korisno obrazovanje. Pretpostavljam da bi ovakve škole bile uvod u stvaranje nekakve pravoslavne države gde je nauci zabranjen pristup, gde bi se sve učilo sa verske tačke gledišta.Crkvi nije mesto u tome, da kroji obrazovanje i da se meša u nauku.To bi bilo tek nazadno i pogubno. Еволуција није тачна. То је само фантазија једног човека Дарвина. А модерна наука, то јест и историја и генетика и астро-физика прилазе ка становишту да је Библија у праву. Значи права модерна наука која није стављена под идеолошку палицу либерализма и позитивизма говори у прилог Библије. А што се тиче државе она и треба да буде православна, то јест хришћанска, то јест она треба да штити хришћанске вредности јер су то истинске вредности. У томе и јесте симболика двоглавог орла на србској, руској и византијској застави - савез државе и Цркве на духовну добробит народа који живи у тој држави. А ако је држава мултиконфесионална онда треба да буде организована тако да штити опште сакралне вредности највећих конфесија у њој. На пример православље и ислам могу да живе заједно јер деле конзервативни у општем смислу поглед на свет. Али у државама западног типа које су организоване на принципу богоборства ни православље ни ислам не могу да живе пуним животом јер су сведене на једну од услуга које се нуде на општем тржишту роба и услуга. Саша M. је реаговао/ла на ово 1 http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Šta ćeš, Iggy čim se samo malo dotaknemo nauke odma stupa na snagu komunističko iluminatsko masonska teorija evolucije i njena ključna uloga u svim zaverama sveta protiv vere i pravoslavlja. Та завера постоји, а православна завера не постоји. Ипак, ова тема нема везе са теоријама завере, али има са погрешним убеђењима која проистичу из незнања либерала, комуниста и феминисткиња. Саша M. је реаговао/ла на ово 1 http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 А модерна наука, то јест и историја и генетика и астро-физика прилазе ка становишту да је Библија у праву Moderna kreacionističko protestantska nauka?Ti kažeš da TE nije podržana a ja kažem da jeste.Imamo temu i otome na forumu gde je dosta napisano i izloženo.Tako da raspravu o TE neću ovde da započinjem. А што се тиче државе она и треба да буде православна, то јест хришћанска, то јест она треба да штити хришћанске вредности јер су то истинске вредности. Naravno da ne treba jer je država država SVIH građana koji žive u njoj: pravoslavnih, muslimana, budista, rimokatolika, ateista...I nikome ne treba nametati ničije verske vrednosti.Crkva treba da je odvojena od države i da se ne meša u njenu društveno uređenje,već da radi ono za šta crkva i jeste na zemlji a opet ne od ovog sveta:da bude duhovna hrana vernima, da služi liturgije da ljude približi Bogu i da se bavi misionarenjem ali nenametljivo, blago,argumentovano,a ne da stvara versku državui svoje vrednosti i verovanja nameće onima koji to nisu. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Crne feministkinje, nisam znala da su toliko uticajne. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука