Jump to content

"Пренаглашени" национализам у Цркви православној ?!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

Шта мислите? Колико "пренаглашени" национализам може да баци сенку на светлост Христове истине у дух. животу и на саму Цркву ?

Моје мишљење је : много.  0110_hahaha

1405_love crvenilo 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Постао сам френд са једним "Србином" на фб-у. Он у списку пријатеља има само оне који су ћирилично улоговани...Рекао ми је да би врло радо постао члан фб групе "Ја сам православан/на и слушам Rock" али неће зато што је у називу искоришћена латиница (само у речи Роцк!)...И тако....Ја му једном у чету напишем :"Помаже Бог душо хришћанска" а он ми одговара да није хришћанин (да га не зовем тако!) јер је он "православац" ! 1405_love   И све до тренутка док нисам виде како баца у очи фекалије, фалусе  и много шта недостојног за споменути, атеистима у њиховој грпи. Чак је и мени лепио неке сочне епитет ...Врло је интересантно видети ту психологију......Ево ли(н)ка па погледајте :

http://www.facebook.com/topic.php?topic=14169&post=161106&uid=312492855566#/group.php?v=feed&story_fbid=180528368745&gid=108437998745

Подели на овим сајтовима

Pitanje je da li je ta osoba u Crkvi ili u crkvi kao gradjevini ako je uopste krocio/la u nju i sigurno nema pojma sta je pravoslavac a kamo li hriscanin.

Zalosno je da se ovakvi cuju vise nego pravi hriscani i vernici.

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Pitanje je da li je ta osoba u Crkvi ili u crkvi kao gradjevini ako je uopste krocio/la u nju i sigurno nema pojma sta je pravoslavac a kamo li hriscanin.

Zalosno je da se ovakvi cuju vise nego pravi hriscani i vernici.

?? ??? ?? ? ??? ?????: ?? ?? ?????, ?? ?? ?? ??????????, ???? ?? ??.?????..?  ? ???? ?? ?????????.

1405_love

Подели на овим сајтовима

Naravno da nece odgovoriti.

Dovoljno je samo jedan dan biti prisutan i slusati citanje Sv. Jevandjelja da shvatis da je Hristos ljubav i da nasa vera propoveda ljubav a ne oko za oko i zub za zub.

Treba da se poradi na sebi da bi mogao/la ovo shvatiti i ljubiti/oprastati neprijateljima svojim.

Nisam ni ja kompetentna bas da sad tu nesto mudrujem ali sam na pocetku, tj. BUDJENJU.

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

?????? ??? ????? ?? ?????? "???????" ?? ??-?. ?? ? ?????? ????????? ??? ???? ??? ???? ?? ????????? ?????????...????? ?? ?? ?? ?? ???? ???? ?????? ???? ?? ????? "?? ??? ???????????/?? ? ?????? Rock" ??? ???? ???? ??? ?? ? ?????? ??????????? ???????? (???? ? ???? ????!)...? ????....?? ?? ?????? ? ???? ??????? :"?????? ??? ???? ??????????" ? ?? ?? ???????? ?? ???? ????????? (?? ?? ?? ????? ????!) ??? ?? ?? "???????????" ! dada   ? ??? ?? ???????? ??? ????? ???? ???? ???? ? ??? ????????, ??????  ? ????? ??? ??????????? ?? ?????????, ????????? ? ??????? ????. ??? ?? ? ???? ????? ???? ????? ?????? ...???? ?? ???????????? ?????? ?? ???????????......??? ??(?)? ?? ?????????? :

http://www.facebook.com/topic.php?topic=14169&post=161106&uid=312492855566#/group.php?v=feed&story_fbid=180528368745&gid=108437998745

????? ???? ?? ?? ???? ????? ??????????? ??????????? ????????? ? ??????????????-????????????? ??????????? ? ??????????? ?????????? ?????????????-??????????? ????????? ?? ??????????? ??????? ??? ????? ?????????.

???? ??? ????? ????? ?????? , ????? ????? ??????? ???? ????? ?????? ?? ? ???????? ?? ?? ?????? ???????? ?????? , ??????? ?? ???? ??????? ?? ????? ??????????? ( ? ???? ? ?? ??? ???? ?? ? ?? ?? ?????? ????? ?????) , ????? ?????? ?? ?? ?? ?? ??????????? ??????? ???????????.

??????? ? ???? ?? ??????? ??? ????? ???? ? ???? ?? ?????? ??????? ? ??????????? ??? ?????? ??????? ?????????????? , ????????? ? ??. , ????? ??? ?? ????.

??? ??????? , ???? ??? ??? ??? ?????, ?? ??? ??? ???????? ?? ????? , ?? ?? ?? ????? ????? ????????, ??? ?? ?????????? ????? ??????.

? ??????? ????? ???? ??? ????????? ?? ???? ?? ???? ? ????? ?? ??????????? , ?? ??? ??? ? ????????.

????? ????? ??????? ????????? , ??? ???? ? ?? ?? ????????, ? ????? ? ?? ?? ????????.

? ????? ????? ??? ?????? , ??? ??? ????? "? ??????????? ??????????? ? ????????????? ??????????" , ????? ????????? ? "???? ????? ???? ?? ??????????", ??? ??? ?? ? ??? ????? ???????????? ????? ??????? ????? , ????? ?????? ? ???? ????? ???? ?? ???????, ??? ? ?? ??? ?????? ?? ???? ?? ???? ?? ???? , ?? ??? ???? ? ?? ????? ???????? ???????? ? ??????? ????? ?? ?????? ????? ? ?????????? ?? ?????????? ?? ???? ??????. :smiley:

? ?????? ??????? ??? ?? ????? ??????????? ?????????.

? ?? ??? ?? ??????? ???? ????????? , ????? ?? ?????? ??????? , ??? ???? ???? ??????, ?????? ?? ?? ???? ????????? ???? ?? ????? , ??? ??????? ???? ???? ?? ????? ??????????.

Подели на овим сајтовима

Није то опасност од национализма, то је опасност од неинформизма и предрасудизма.

Национализам је пак сасвим друга категорија.

Познајем националисте који и те како добро знају шта је то Хришћанство и православље , па не желе бити Хришћани, а свој национализам базирају стога на паганизму.

Е ту је реална опасност.

Христос није био шовиниста па је стога немогуће бити Хришћанин и шовиниста.

Е сад , шта је коме национализам, шта шовинизам, шта етнофилетизам, а шта родољубље , патриотизам итд. то су теме за дилеме...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

? ????? ????? ??? ?????? , ??? ??? ????? "? ??????????? ??????????? ? ????????????? ??????????" , ????? ????????? ? "???? ????? ???? ?? ??????????", ??? ??? ?? ? ??? ????? ???????????? ????? ??????? ????? ,

...?????, ???? ????? ????? ????????? ?? ??? ?????......??????? ?? ????? ?????? ??????, ?? ??????, ?? ????????? ??? ? ????.... dada

?????????? ?? ?? ?? ? ??? ???? ?????????.  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif

???????, ????? ?????, ????? ???? ? ????!  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Једна планета један народ, кажу ови што хоће да унесу нови поредак у свет.

И ја кажем то исто. Једна планета, један народ, Божији народ.

БАРУХ АДОНАЈ МИ-ЦИОН ШОкХЕН јЕРУШАЛАИМ

''Благословен Господ са Сиона који живи у Јерушалаиму!''

Подели на овим сајтовима

? ????? ????? ??? ?????? , ??? ??? ????? "? ??????????? ??????????? ? ????????????? ??????????" , ????? ????????? ? "???? ????? ???? ?? ??????????", ??? ??? ?? ? ??? ????? ???????????? ????? ??????? ????? ,

...?????, ???? ????? ????? ????????? ?? ??? ?????......??????? ?? ????? ?????? ??????, ?? ??????, ?? ????????? ??? ? ????.... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0409_feel.gif

???? ???? ? ?? ????? ??? ???? ??? ?? ??? ???? ? ???? ????????? ? ?????????? ?????????? ? ????? ?????????? ?????????? ???? ???????? ?????? ?? ??????? ? ??.

????? ?? ?? ??? ??? ?? ??? , ?? ?? ??? ??? ????????... dada

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

????? ??????? ????? ?????, ???? ??? ??? ???? ?? ????? ???? ??????? ? ????.

? ?? ????? ?? ????. ????? ???????, ????? ?????, ?????? ?????.

?????????

???? ???? ??????????? ??? ???? ??? ??? "????"  ???????...... dada

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

...?????, ???? ????? ????? ????????? ?? ??? ?????......??????? ?? ????? ?????? ??????, ?? ??????, ?? ????????? ??? ? ????.... 0110_hahaha

???? ???? ? ?? ????? ??? ???? ??? ?? ??? ???? ? ???? ????????? ? ?????????? ?????????? ? ????? ?????????? ?????????? ???? ???????? ?????? ?? ??????? ? ??.

????? ?? ?? ??? ??? ?? ??? , ?? ?? ??? ??? ????????... dada

????? ?? ? ??? ??????? "????"    https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...