Млађони Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Од нове владе, дебела уцена. Ако не платимо казне које дугујемо, не можемо да региструјемо ауто. После Шешељевог закона, још његовог утицаја има у напредњацима. ovim Zakonom o prekršajima predviđeno je da oni koji ne plate kaznu neće moći da registruju automobil ili produže vozačku dozvolu. Guliver/Getty Images Izmenama, koje bi trebalo da za mesec dana stupe na snagu, predviđeno je i izricanje zatvorskih kazni, mogućnost da se prekršioci kazne i sa maksimalno 240 sati javno korisnog rada, a zakonodavac je predvideo da se uvede i jedinstvena baza podataka prekršioca i neplaćenih prekršajnih kazni. Prekršajni sudija Zoran Pašalić izjavio je za "Blic" da je cilj novog zakona, koji je zasad u radnom obliku, da se počinioci koji stalno čine prekršaje sankcionišu, a ne da im se, kao do sada, ostavlja mogućnost da kalkulišu da li će ih sud naći ili da li će slučaj zastareti. "Sada je granica za zastarevanje prekršajnih prijava duplo duža nego ranije, pa je za pokretanje postupka rok dve godine, a za donošenje presude četiri godine, pre nego što slučaj zastari. Takođe, sudija nije do sada mogao konkretno da izrekne kaznu rada u javnom interesu, već je tom sankcijom menjao novčanu kaznu, a sada smo to promenili", rekao je Pašalić. On dodaje da je uvedena institucija prekršajnog naloga. "Rasteretićemo sudije za prekršaje lakše prirode, pa ćemo ukinuti institucije prekršajnih sudija koje su postojale u policiji ili inspekcijama. Značajna promena je i formiranje baze evidencije prekršaja i novčanih kazni. Sada će svaki počinilac biti upisan u registar i sudija će lako moći da vidi da li je on povratnik i da ga oštrije osudi", rekao je on. Najznačajnije izmene Zakona o prekršajima: 1. Evidencija prekršajnih prijava. 2. Evidencija novčanih kazni i posledice neizmirenih kazni. 3. Izricanje kazne javnog rada, u slučaju neispunjenja kazne, preinačuje se u kaznu zatvora (osam sati - 1 dan u zatvoru). Minimalna kazna 20 sati, maksimalna 240 sati. 4. Zatvorska kazna za prekršaje - ne manja od jednog i ne duža od 60 dana. 5. Pooštrene novčane kazne: - Fizička lica od 5.000 do 150.000 dinara. - Pravna lica od 50.000 do 2.000.000 dinara. - Preduzetnici od 10.000 do 500.000 dinara. http://www.mondo.rs/s263532/Magazin/Lifestyle/Vozacka_i_registracija_posto_platis_kazne.html ----------------------------------------------------------------------------- Од нове наводно боље владе ништа ни ново ни добро. Ето вам Ники и Вуки. (MONDO) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Dobrodošao u Austriji! To ti je kad narod nije organizovan i kada očekuje da vlada sve rešava. I tamo tako? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ето и ми имамо социјалисте у власти, видиш како уцењују народ? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Brate ovo je sasvim Ok mislim logicno. Sta hoces koji djavo nisi platio kazne a oces da se vozas pa nemoze.... Iako mnogo stvari ne podrzavam, skoro nista, sto ova vlada radi, za ovo imaju moju podrsku, iako im nista ne znaci, ali cisto da se zna da sam ja za ovo. Милан Меденица :), Баба and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Brate ovo je sasvim Ok mislim logicno. Sta hoces koji djavo nisi platio kazne a oces da se vozas pa nemoze.... Iako mnogo stvari ne podrzavam, skoro nista, sto ova vlada radi, za ovo imaju moju podrsku, iako im nista ne znaci, ali cisto da se zna da sam ja za ovo. Логично јесте али праведно није. Из моралног угла има име, зове се уцена. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Нема везе са темом, али је радосна вест: Пандурa ребну за 20% од плате уколико je употребиo алко-тест за тестирање возача који нема алкохола у крви или је у дозвољеној мери конзумирао алкохол. Замало да ми их буде жао када сам ово чула... ал' вијугав мозак одржа власт... Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 To se zove nepostujes propise, plati, ako vec ne postujes propise i glumis budalu na putu, a neces da platis to, vis neces ni morati da se trudis jer neces ni imati cime da se vozis. Brate postuj propise i neces imati problema. Баба and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 PS. A da li je moralno da se ti manijacis po putevima i da neplatis kaznu koju si posteno zaradio, a da sa druge strane vozis kola i isto to radis. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 To se zove nepostujes propise, plati, ako vec ne postujes propise i glumis budalu na putu, a neces da platis to, vis neces ni morati da se trudis jer neces ni imati cime da se vozis. Brate postuj propise i neces imati problema. Закасним неки минут на паркинг, стигне ми казна, ја је не платим и не могу да региструјем ауто. Немам пара да поправим задњи фар мало је разбијен, полицајац ме заустави напише казну, опет не могу да региструјем ауто, због тога што немам и да платим казну и да продужим регистрацију. Јел си ти возач? Рекао бих да ниси јер не схваташ да су овим законом највише оштећени они који углавном немају да плате казне, које су углавном за паркирање и сличне мање прекршаје. Рекао бих да мислиш да ће овим да спрече бахате возаче да возе. Спречиће сиротињу која избегава да плати казне за паркирање да би казна застарела. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 PS. A da li je moralno da se ti manijacis po putevima i da neplatis kaznu koju si posteno zaradio, a da sa druge strane vozis kola i isto to radis. Овим ће ти што се манијаче по путевима бити најмање погођени. За такве су уведени казнени поени, одузимања дозволе и поновно полагање. Ово је да рабе сиротињу која не плаћа казне за паркирање, невезивање појаса, неупаљена светла преко дана, поломљен фар или нешто слично. А ником се не даје 50 евра зато што није платио паркинг. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Закасним неки минут на паркинг, стигне ми казна, ја је не платим и не могу да региструјем ауто. Немам пара да поправим задњи фар мало је разбијен, полицајац ме заустави напише казну, опет не могу да региструјем ауто, због тога што немам и да платим казну и да продужим регистрацију. Јел си ти возач? Рекао бих да ниси јер не схваташ да су овим законом највише оштећени они који углавном немају да плате казне, које су углавном за паркирање и сличне мање прекршаје. Рекао бих да мислиш да ће овим да спрече бахате возаче да возе. Спречиће сиротињу која избегава да плати казне за паркирање да би казна застарела. Jesam vozac, samo nisam uzeo u obzir ovakve prekrsaje prilikom mog odgovora, pre svega mislim na one prave prekrsaje, ovo se skoro i nemoze nazvati tim imenom. Za ovo sam i dalje samo sa izmenom da bi mozda valjalo da se na primer stavi neki limit npr. Ako si duzan vise od iznosa X ne mozes da registrujes kola ili tako nesto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Како немаш пара да поправиш један фар (на пример), а имаш пара да точиш гориво (рецимо нафту) чији је литар милион и шесто хиљада динара? Не разумем. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Jesam vozac, samo nisam uzeo u obzir ovakve prekrsaje prilikom mog odgovora, pre svega mislim na one prave prekrsaje, ovo se skoro i nemoze nazvati tim imenom. Za ovo sam i dalje samo sa izmenom da bi mozda valjalo da se na primer stavi neki limit npr. Ako si duzan vise od iznosa X ne mozes da registrujes kola ili tako nesto. Ти што су дужни велике паре, например пролазак кроз црвено, удеси, удари пешака и слично, ти добијају казнене поене и губе дозволу. Ово је осмишљено управо за мање казне јер забрањује регистрацију аута. Дакле не погађа оног ко је возио већ оног на кога се ауто вози. Да су хтели да склоне лоше возаче он би погађао возача не власника аутомобила. Сорри за оно ниси возач, мислио сам да капираш да и теби то шкоди ако не платиш паркирање па ти стигне честита на 50 еврића. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Mislio sam sto se kazne za parking tice, a far..... far mora da se popravi, ako ne onda predstavljas opasnost za ostale vozace ukolko vozis bez fara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Mislio sam sto se kazne za parking tice, a far..... far mora da se popravi, ako ne onda predstavljas opasnost za ostale vozace ukolko vozis bez fara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука