bosanac Написано Новембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Super... i sad ja kazem "ne, nego ti nisi u pravu", i gde smo onda stigli? Neshvatljiva mi je tolika bezosecajnost za sagovornika, i to za onog (onu) ciji najblizi doslovce (!) krvare u Siriji, i to - naravno - od ruke tzv. pobunjenika... Miriam odlicno zna stanje u Siriji jer je sirijka, sa mnogo bliznjih svojih koje kontaktira svakodnevno, a vi je konstantno pravite ludom i ignorisete njene poruke... I posle se ljutis kad onako reaguje, a jasno ti je - reakcija je cisto ljudska, frustrirana i izazvana, bez i trunke mrznje prema tebi i muslimanima uopste... Prvo i ja sam bosanac i govorio sam vam šta je bilo u Bosni a vama ništa nije jasno.Drugo mnogima od vas nije jasno da je u mnogim mjestima učinjen zločin koji je nekim resudama dosegao razmjere genocida, međutim vi to opovrgavate.Šta sam ja trebao da uradim.Da opalim po vašoj vjeri i da blasfemički se odnosim prema hriščanstvu zbog toga. Međutim kada je u pitanju Sirija, bio sam tamo u , Mono je bio u siriji studirao tamo i poznajemo Siriju dobro i možda ja lično imam više kontakata sa Sirijom neko uvažena.U mom gradu ima izbjeglička porodica iz Sirije kojoj pomažemo. Svakodnevno smo u kontaktu sa njenima tamo...Naravno kao čovjek izražavam svoje stavove.Sada se ti stavovi nekome ne sviđaju i to mu biva kao opravdanje da psuje po mojoj vjeri. To je samo bio tanak led una kojem je neko pokazao koliko se zna klizati tj otvoreno rekao što misli o svojim komšijama i njihovoj vjeri. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 А побуњеници немају снајперисте? Они праћкама нападају регуларну војску и полицију? И тај народ није Асадов народ, зашто би он уништавао свој народ? Логика коју покушавата да наметнете је на веома ниском нивоу. Ако је опозиција тако добра, зашто се нису борили ненасилним средствима за власт, како вам вера проповеда, како тврдите? Изазвали су рат оружаним нападима на државне органе, и сада изазивају цивилне жртве, у циљу изазивања војне агресије на сопствену земљу, да би се докопали власти, и материјалних добара. И како вас није срамота да вршите пропаганду у њихову корист? Ti brate očigledno nisi upoznat sa situacijom u Siriji.Ljudi su počeli ne nasilno da demonstriraju ali predsjednik je poslao snage koje su počele ubijati, klati, silovati ,zatvarati.O kojim mirnim sredstvima?Klin se klinom izbija! Jedan moj prijatelj koji je bio u Siriji skoro izašao iz tog pakla kaže:Izlazimo sa džume namaza tri metra od mene čovjeka snajper pogodi u glavu... Sada i pobunjenici imaju snajpere, oružje i sada polahko Asad gubi rat. Akobogda ubrzo će biti poražen i nadam se da će odahnuti narod Sirije. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Новембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Ti brate očigledno nisi upoznat sa situacijom u Siriji.Ljudi su počeli ne nasilno da demonstriraju ali predsjednik je poslao snage koje su počele ubijati, klati, silovati ,zatvarati.O kojim mirnim sredstvima?Klin se klinom izbija! Jedan moj prijatelj koji je bio u Siriji skoro izašao iz tog pakla kaže:Izlazimo sa džume namaza tri metra od mene čovjeka snajper pogodi u glavu... Sada i pobunjenici imaju snajpere, oružje i sada polahko Asad gubi rat. Akobogda ubrzo će biti poražen i nadam se da će odahnuti narod Sirije. Ниси у праву. Народ Сирије је уз свог председника Асада. А страни плаћеници, муџахедини, на страни побуњеника, силују, убијају и уништавају Сиријски народ и културне споменике прелепе Сирије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Ниси у праву. Народ Сирије је уз свог председника Асада. А страни плаћеници, муџахедини, на страни побуњеника, силују, убијају и уништавају Сиријски народ и културне споменике прелепе Сирије. Da, avionima bombarduju, haubicama i drugim teškim oruđima granatiraju.Samo nisam znao da imaju i avione i haubice i mnoga druga teška oruđa.Brate pogledaj malo po netu.Brate nerealan si. a što se tiče silovanja brate musliman to ne radi. A da je narod uz Asada, nema te sile koja bi porobila Siriju.U jednom danu ga je ostavilo 26 visokih oficira.Svakodnevno njegovi vojnici ga napuštaju i priklučuju se ili pokretu otpora ili prebjegavaju u Tursku ili Jordan. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 video snimak plajče stanovnika Homsa kojeg čine Iranci-esedovi plačenici: I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Evo ko uništava Homs: I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 А побуњеници немају снајперисте? Они праћкама нападају регуларну војску и полицију? И тај народ није Асадов народ, зашто би он уништавао свој народ? Логика коју покушавата да наметнете је на веома ниском нивоу. Ако је опозиција тако добра, зашто се нису борили ненасилним средствима за власт, како вам вера проповеда, како тврдите? Изазвали су рат оружаним нападима на државне органе, и сада изазивају цивилне жртве, у циљу изазивања војне агресије на сопствену земљу, да би се докопали власти, и материјалних добара. И како вас није срамота да вршите пропаганду у њихову корист? Imaju po koji snajper,ali Esed ima regularnu vojsku,obavestajne sluzbe,policiju,...ima avijaciju,artiljeriju,...pobunjenici to nemaju...vec 50 godina...Sta rade oni? Odakle pobnjenicima? Nije njegov narod.... Borili su se nenasilnim sredstvima i onda je Esed upotrebio oruzje.... To je isto kao da je Sloba 90-ih naredio vojsci, policiji,obavestajnim sluzbama da upotrebe oruzije protiv golorukih,nenasilnih opozicionih demonstranata....I onda ti kazes krivi su demonstranti sto su protestovali, i sto se brane prackama,puskicama,.... i oni su kriv za rusenje gradova avijacijom,artiljerijom,... Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Praška u svemiru kao i ti.ali ova praška ima bonton a ti se upitaj malo kakav je tvoj bonton u razgovoru sa mnom. Ako su svi potomci Adamovi braća i sestre po porijeklu onda si mi sestra, međutim ako vjeruješ da je čovjek od majmuna onda nisi.Do tebe je. Ako nisi još prešla granicu pristojnosti ( a ovo smatraš pristojnim) jadna li nama majka kakva li si kao nepristoja. Sestro smiri se i budi odmjerena, to ti kao ženi priliči. O čemu ti pričaš?Daj bona smiri se ne kontaš što čovjek govori.Ako su hriščani neutralni ne treba ih dirati to je njihov izbor(mada u tom slučaju glup jer je to i njihova zemlja.Međutim ako revolucionari se izbore i pobjede tvoga presjednika(što je izvjesno) onda nemojte se buniti i plakati muslimani hoće ovo hoće ono. Međutim ako su hriščani uzeli oružje i bore se protiv revolucionara onda oni koji nose oružje su vojnici i protiv njih se bori.Trebam li ti nacrtati. I ja ću stati ispred "džamije" i islamskog centra u Rijeci, kojeg ni nemate i pomoći braći kršćanima, da ne moraju gledati vaše zlo i vašu lakrdiju od vjerske institucije, krinka za zlo koje širite! Zar ovo nije očito vrijeđanje sa tvoje strane.Luda ženska glavo, vidiš mi muslimani vladamo arapskim zemljama preko hiljadu godina i imate tamo sve a ti bi ovdje rušila palila žarila.Nego je li te pubertet prošao i da ovu tvoju ludost od govora pripišem tom ludom razdoblju ili si stvarno zaguljena toliko da ne vidiš koji otrov siješ.A hriščanstvo je ljubav a ovo je najbolji oblik ljubavi jedne hriščanke.Djete pamet u glavu. Sve sam to što ti reče, ali u svojim prsima ne nosim mržnju prema drugima koju ti nosiš.Izabrao bih sve to samo da ne budem takav kao ti. Uh, kako me ovo pogodilo sHa_sarcasticlol Hvala Bogu, da nisam vjernik kakav si ti! U ime vjere ubijate, palite, tučete žene! Ja ću ipak ostati pri svojoj vjeri, Isus ne diskriminira žene, ne tlači, niti ponižava, za razliku od vašeg "proroka" pedofila. Nisi i ne možeš biti.Ja sam ponosan svojom vjerom, i svojim poslanikom a ovo što si napisala o Allahovom poslaniku ostat će zapisano.. Ja svoju vjeru slijedim a ti ne slijediš ništa.Hriščanstvo je jedno a ti si drugo. To da tučemo žene lažeš! Ma sram tebe bilo, lažove, hoćete preko krvi i leševa doći do vlasti i uništiti sve što je kršćansko! Ja lažov, zaista si nekulturna i zaista je sramota ovo što pišeš. Vidiš došla si među svoje i svoju mržnju prema muslimanima si iznijela.Ne zaboravi da ćeš se vratiti u Siriju i kako ćeš moći pogledati tim ljudima u oči kada se vratiš.Koliko li samo prijatelja među muslimanima lažno imaš?Jadnica si jadna nema šta.Savjetujem ti da se udaš ne bi li se smirila.Svako dobro Pisati na arapskom na forumu gdje ga nitko ne razumije osim troje, je čista provokacija i odraz je ne samo nekulture, već i vrlo niske socijalne inteligencije. Neki ovdje vjerojatno smatraju da posjeduju kompetencije koje im daju pravo psihoanalizirati i dijagnosticirati nečiji bonton , prozivajući nečiju majku, i osobu okarakterizirati kao jadnu, je odraz osobne nekulture općenito a posebice prema ženskoj osobi, petljati se u politiku nečije zemlje, samo zato jer je tamo bio-navodno i pozna neke izbjeglice na priči rekla-kazala! Ja takvu reakciju doživljavam kao iskaz izuzetno niskog intelektualnog, kulturnog i naobrazbenog nivoa osobe koja si tako nešto uzima za pravo i tako reagira. Za zapitati se, kako to da o nepoznatoj osobi mogu se davati zaključci o njenim karakternim osobinama. Dosad sam bila izuzetno diplomatična i pristojna, i nikada u svojo korespodenciji nisam imala namjeru nikoga vrijeđati, ako me se ne izazove na bilo koji način. I ne razumijem čemu takva reakcija samo zato što se netko brani. Ja ovakavo pametovanje i propagiranje zovem verbalno nasilje, koje, da stvar bude iritantnija, nije ograničeno na samo jedan topic i jedan podforum, niti na samo mene. Ispričavam se, ako su povrijeđeni ovim mojim mišljenjenim. no, koliko pamtim konstantno prvi kreću sa komparacijama i provokacijama. Eto, ovo gore su Vam moje kvalitete i moji prijatelji muslimani( koji su ljudi a ne stoka) i ne muslimani koji mene poznaju dive se njima. I moram iskreno reći da mišljenje takvih osoba (koje su netko i nešto u društvu i svijetu) držim apsolutno vrijednijim od bujice više-manje neartikuliranih rečenica kakve dobivam od nekih ovdje . Smatram da nisam napisala do sada ništa što nije logički utemeljeno. Što se tiče uporabe riječi "prosvjedovati ću", mislila sam da toliko razumiju stilistiku, pa su shvatili da je to referenca i opozicija na njihovu sintagmu "pametniji sam ,bolje znam jer sam bio tamo". Naime, etikiranje mene kao nekulturne i jadnice, me uopće ne zamara, jer ja suprotstavljam poštovanje kompetentnih osoba i meni osobno dragih ljudi, a na kraju najvažnije moga supruga (toliko o tome da se udam). I braniti ću svoje stavove, svidjelo se to nekome ili ne.Jer na kraju krajeva tko ima pravo davati zaključke o nekome i nečemu, a da uopće ne dolazi iz te zemlje i zapravo ne zna što se uopće događa. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Kada se prica o Siriji onda ne moze bez arapskog....to bi isto bilo kada bi rekli da prcamo o UK ili USA ali ne smete da upotrebljavate engleski...ima ko zna pa moze da prevede barem naslove... sto je najbitnije...ako ne znaju onda nemoj da se mesaju... Svako ima pravo da prica o Siriji,cak i Sirijici koji su odavno proterani iz Sirije od strane Esedovog rezama...I Sirijci koji su rodjeni u inostranstvu.... Samo znam da je preko 90 % Sirijaca koje poznajem protiv Eseda,znam da se u vojsci bore mnogi jer ce da budu ubijeni ako ne budu ubijali,i da ce biti ubijene,mucene,hapsene,.... njihove porodice,familije,rodjaci ako budu pobegli ili dezeritrali... Znam da su mnogi judi muceni,hapseni,ubijani,....zbog svoji politickih stavova tokom preduge vladavine porodice Esed...i pre revolucije... Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Ako se piše na arapskom, onda treba i prevesti tekst,onaj koji tekst piše na arapskom. Ti poznaš jedne, a ja poznam druge koji podržavaju Assada, pa tako možemo do sutra. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Ako se piše na arapskom, onda treba i prevesti tekst,onaj koji tekst piše na arapskom. Ti poznaš jedne, a ja poznam druge koji podržavaju Assada, pa tako možemo do sutra. Kazi mi koji je procenat Sirijaca koji podrzava Eseda u Siriji a koji u Hrvatskoj? Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Pa kako ti to ne znaš a dobro poznaš stanje u Siriji;) U Hrvatskoj? Daj molim te, koliko nas ima ovdje..o tome je smješno i pričati ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Ja znam ali pitam tebe...Bitan je i procenat u Hrvatskoj a ne broj... Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Nije mjerodavno davati zaključke na temelju postotka ako se u obzir ne uzme broj. Što znači da od 10 sirijaca, ako je 9 protiv asada da je to 90% i da je to mjerodavno? to nije više stvar mjerodavnosti nego zavaravanje i propagande ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Nisam pitao samo za Hrvatsku,nego sam pitao i za Siriju...eto koliki je procenat u Siriji? Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука