Jump to content

Говорио сам му: „Тебе ће убити!“ – Он ми је одговарао: „Шта је са тобом? Ја нисам достојан“ – о.Олег Стењајев о свом пријатељу, свештеномуч. Данилу

Оцени ову тему

Препоручена порука

sv_Daniil-275x300.jpg

Јако леп и дирљив интервју у коме о.Олег Стењајев, дугогодишњи пријатељ и саборац свештеномученика Данила са нама дели своја сећања и успомене на овог човека Божијег. Могу се видети неке од особина карактера оца Данила, али и његови богословски погледи на питања које су прилично актуелна и у нашој помесној Цркви. Да ли је душа свесна након смрти, да ли човек престаје да буде личност након смрти? Какав је његов став био према папи римском? Из овог интервјуа можемо научити и какав став треба да има православни мисионар у контакту са људима других веровања и убеђења, став који је красио и све Светитеље…

http://www.svedokver...anilu-sisojevu/

Подели на овим сајтовима

Baš ti hvala, pre svega jer si ostavio link odakle je tekst.

Tako sam došao do zaista interesantne misionarske pravoslavne stranice, koja je posvećena stradalom ruskom svešteniku.

Hteo bih da saznam nešto više o njima, ali do tih podataka preko matične stranice nisam uspeo doći.

Da li je neko u kontaktu sa njima, i da li zna ko je zvanično vlasnik te stranice?

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

U stvari koliko sam pronašao, sam postavljač teme je vlasnik stranice. :)

To je baš dobro. Ovako može sam da se predstavi.

http://www.statscrop.com/www/svedokverni.org

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Може ли неко рећи нешто о овом сајту на ком је објављен текст? Ко га води, ко је надлежан за њега, и по чијем благослову ради?

Драги Ђорђе,

у питању је блог православног мисионарског центра "о.Данил Сисојев".

блог је основан на предлог самог оца Данила Сисојева, док је боравио у Београду, на седам дана пре његовог мученичког краја.

блог ради са благословом отаца уредника сајта светосавље.орг, у склопу кога је и покренут.

наша издања, мисионарске књижице свештеномуч.Данила Сисојева ("Ислам", "Упутство за бесмртне или Шта ако сте ипак умрли", "Зашто долазити у цркву сваке недеље?", "Шетња протестанта по православном храму", "Удати се за неверујућег?") су изашле са благословом Његове Светости, Патријарха Српског Г.Иринеја, а издања која објављујемо за православне мисије по свету (Монголија, Индонезија, Пакистан, Кенија) имају благослов Епископа Давида Стобијског из прогоњене ПОА, који је био велики пријатељ о.Данила.

он је писао и предговор за наша издања који можеш прочитати овде.

Станоје Станковић

уредник ПМЦ "о.Данил Сисојев"

Подели на овим сајтовима

Хвала пуно на одговору. Драго ми је да постоји један такав центар код нас. За похвалу су и мисионарске цене ваших издања. Много среће у раду и нека вас Господ помаже и чува на сваком кораку.

Подели на овим сајтовима

Хвала пуно на одговору. Драго ми је да постоји један такав центар код нас. За похвалу су и мисионарске цене ваших издања. Много среће у раду и нека вас Господ помаже и чува на сваком кораку.

драги брате,

мисионарски центар је отворен за све људе који желе да дају свој допринос.

имамо и пројекат 500x100" за помоћ православним заједницама расејаним по свету, па ето користим прилику да позовем све који би желели да учествују.

о чему се ради, можеш видети на

http://www.svedokverni.org/pomoc-pravoslavnoj-misiji/

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Да, стварно Слава Богу што смо имали и још имамо тако доброг мисионара у Цркви Православној!

Његова мисија још траје, иако је он убијен. Али опет, њега не могу убити, и нису га убили.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...