Zayron Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Evo pa čitaj, dam ti poslije tačnu stranu gdje počinje. http://books.google.cz/books?id=uolYAAAAMAAJ&pg=PA400&lpg=PA400&dq=Kalendaria+Ecclesiae+universae+Serbia&source=bl&ots=K2ikIU3gcC&sig=S-nt1MEzraEzk7E9fhVfaCP0pzM&hl=cs&sa=X&ei=WFWLUKXpNse1tAathoDIBA&ved=0CJkBEOgBMA4#v=onepage&q=Kalendaria%20Ecclesiae%20universae%20Serbia&f=false Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Evo, ovdje je to o Vukanu Nemanjiću: http://books.google.cz/books?id=a41YAAAAMAAJ&pg=PA36&dq=Kalendaria+Ecclesiae+universae+Nemanic&hl=cs&sa=X&ei=GFaLULjBFpDLsgau-4HwAg&ved=0CC8Q6AEwAA#v=onepage&q=Kalendaria%20Ecclesiae%20universae%20Nemanic&f=false Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 I ovo je zanimljivo, ovdje prvo razglabaju u Bosni potom su na redu Srbija, Bugarska i "istočno pitanje": http://books.google.cz/books?id=aHdGAAAAcAAJ&pg=PA332&dq=Kalendaria+Ecclesiae+universae+Bosnae&hl=cs&sa=X&ei=V1eLUKq2A8rptQa19YHQDw&ved=0CDIQ6AEwAA#v=onepage&q=Kalendaria%20Ecclesiae%20universae%20Bosnae&f=false Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Ne znam, šta piše..? Poznajem barski rodoslov po kojem su Srbi i Hrvati u početku bili zajedno. Mada ja lično smatram da je zadarski fratar iz 16. veka, koji je knjigu preveo na latinski, zamenio Dalmaciju Hrvatskom pa odatle imamo Belu i Crvenu Hrvatsku.. Pišu zanimljive stvari, tamo je i njihova korespondencija, ko se s kim sve dopisivao i šta tamo pisao, papa s carigradskim patrijarhom, Stefan s papom, papa s Tvrtkom i Altomanovićem, vrlo živa korespondencija i bez emaila itd. Samo što prvo ja nisam navikao čitat ove njihove srednjovjekovne i renesansne klikihake, brzo mi se zamore oči od toga i hoće mi se spavat. Prvo bi morao sve prepisat na normalno pismo pa prevodit, to mogu al ide to sporo. Imam preća posla, hahahaha. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Evo o tom krunisanju Stefana Prvovjenčanog, neda se to kopirat, mora se fotografisat sa monitora trebao bi ofotit stotinjak ovakvih sličica za samo jedan manji dio teksta u cjelini: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragana Neg Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Па јасно је... Неуки народ убацити у магијашење, које подржавају ови румински клирици, исмејавати православну еклисиологију и изигравати се са Државом Србијом. Ко брани Власима да говоре влашки? Па ја сам на парохији имао влашко село, никада им нико није ништа бранио али се они НИКАДА нису изјашњавали као Румуни већ само и једнино као СРБИ! Ово је веома опасно, а наравно да ће румунска држва напре слати као предводницу румунске клирике (а видели смо да овде може и да ђакон "свети водицу"), дакле, потпуно извитоперено и неблагословено, а слободно могу да кажем и разбојнички! Ја се слажем да свако ко је Румун има свог румунског свештеника и да се влада по Типику румунске Цркве. Заиста немам ништа против нити сме да буде. АЛи румунизирати Влахе је опасна ствар! Власи нису Румуни, нити хоће да буду. Кажем, ја сам имао цело село влашко, никада се нико није изјашњавао као Румун већ са поносом истичу да су Срби Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragana Neg Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 U Negotinskoj Krajni ima mnogo Vlaha, ali niko od nas ne bi nikad ni pomislio da je Rumun. Mi smo Srbi i idemo samo u Srpsku Pravoslavnu Crkvu, jednu jedinu. Mislim da ne bi nikad ni dozvolili da nam dodje neki rumunski svestenik i da nam odrzi liturgiju na rumunskom. Pa mi ne bi nista razumeli. Mi govorimo vlaski, to je dialekt rumunskog jezika. Da bi razumeli knjizevni rumunski jezik, moramo dobro da se koncentrisemo. A to nam je samo retko potrebno, kada dodju Rumuni kod nas da nam pomazu oko poljoprivrede (rade kod nas za dnevnicu). Mi ne znamo na rumunskom da pisemo, niti da citamo. Nas knjizevni i sluzbeni jezik je srpski i mi smo Srbi. .hvala. Пајко, zuti car, Драгана Милошевић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 @Dragi Vidim da se baviš istorijom, jesi li čitao Assemania? http://en.wikipedia....Simone_Assemani On je ustvari s Jurajom Križanićem osnivačem, utemeljiteljem slavistike kao nauke, raspitaj se za Assemani Codex, poznatiji i pod nazivom Codex Vaticanum pa će ti se poslagati kockice, s tim u vezi su i Kijevski listići: http://www.depositum...l/133/937.jpg�� http://www.depositum...nal/134/937.jpg http://www.depositum...nal/135/937.jpg http://depositum.cz/...hp?clanek=18491 A i ovo je jedan od njegovih bogoslovskih "hitova": http://www.gorgiaspr...N=1-59333-132-0 Bio je poliglota, govorio je sve važnije evropske jezike tečno: njemački, engleski, francuski, španski, ruski, italijanski, starohebrejski, latinski, starogrčki, poznavao je i naša pisma ćirilicu, glagoljicu također, plus istočne jezike sve do indije, valjda nešto i sanskrta, arapski - maternji mu to bio, hebrejski, jidiš, aramejski, armenski, turski itd. itd. Bio je biskupom i kardinalom. I šefom vatikanske biblkioteke kako tamo piše. 3. Codex Assemanianus. Glagolitic, parchment, 158 ff. Vatican. Gospel pericope (evangelistary, aprakos gospel), followed by a menology (112 b - 158). Vatican library. Josef Vajs & Josef Kurz, Evangeliarum Assemani, vol. 1 (Prague, 1929); vol 2 (Prague, 1955). A Cyrillic transcription + photographic facsimile. http://www.the-orb.net/wemsk/oldchslwemsk.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Moraš učit latinski i grčki, Dragi, nema ti druge. Istoričar bez latinskog i bez grčkog je ko hirurg bez skalpela ili teolog bez Biblije, nejde to, hahahaha! Dok sam to ne pročitaš na svoje oči sve su to priče, slikovnice za djecu, i iz druge ruke naklapanje čemu vjerovat moraš jer ne znaš bolje! Ozbiljna istorija počinje s latinskim i s grčkim. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 No, to se danas barem isplati, toliko tih originala je sada na internetu što prije ne bi imao priliku isčitat ni za deset života sad pročitaš sve sjedeći u fotelji kod kuće za kompom, pod uslovom da znaš latinski i grčki. Da sam mlađi odmah bi ih učio, danas se stvarno to isplati. Latinski sam učio dosta dugo, u gimnaziji na veterini i na KBF. I imao uvijek samo najbolje ocjene iz njega, al bilo to davno. Grčki nisam učio. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Ih ovo mu je brat, tog Assemanija, pa bilo mi je čudno što mu nisam tu knjigu vidio u bibliografiji, joj, koliko ih je tih Assemanija, svi teolozi, OMG! http://www.gorgiaspr...N=1-59333-132-0 Isto se i zovu, i ovaj je Jozef, Giussepe ko i brat mu samo još ima pride i Alojz ime. Dok sve to prepovežeš i pokopčaš ko je ko. 0228_hot Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Prvo, taj Asemijani je živeo u 18. veku. Drugo, i u ono vreme Latinci su pisali Servia, Serviae, Serviorum itd. Npr. sremski kralj Dragutin pominje se u jednog papinog poslanika, mislim oko 1316-e, kao rex Serviae, kralj Srbije, dokle je Milutin rex Rasciae, kralj Raške. Ali mi Srbi nismo koristili pojam Srbija. Imali smo Srblji i srbskie/srpskie zemle, ali Srbiju kao ime primili smo od strane. Nijedna naša srednjevekovna država nije se kod nas zvala Srbija. To je uobičajena i poznata pojava svuda kroz istoriju, etnonima (način kako jedan narod oslovljava, naziva sam sebe) i onomastika (imena, nazivi kojim isti taj narod oslovljavaju drugi) su se uvijek razlikovala. A ni Srbi i Srbija nisu bili nikakvom iznimkom u tome. Svejedno ti nazivi ne mjenjaju ništa bitno ni važno na toku istorije i suštini istorijskih promjena, te su bile kakve su bile i bez obzira na to kako se neko nazivao ili nenazivao ili na to kako su ga nazivali i nenazivali drugi. Jedino je to bitno u slučajevima kad je nekom narodu osporavano njihovo bilo kakvo ime, naziv, postojanje ili pravo na teritorij i zamjenjivano namjerno drugim nekim predominantnijim imenom. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Zanimljivo kako se sve u istoriji naplaćuje, i sa kamatama, ono što ne riješiš danas, ne nestane, ne ispari, nego ti se vrati i naplati poslije i 1000 godina ako treba. Istorija ništa ne zaboravlja ni ne oprašta, ono što zameteš pod tepih s jedne strane, izađe i ispliva s druge a to multiple. Штета што то није тачно, братићу. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 A ti se ponavljaš. Pišeš to isto po drugi put, hahahaha! Ti si iz Moravskog plićaka pa ti pokažem nešto iz Moravske Trebove, hahahaha! Tamo sam i ja prolazio, svi auta i autobusi koče tamo uzbrdo, kad si još i pijan (ko ja) to je strašno nešto. Svejedno u autu ili pješke, ideš uzbrdo a goni te gore ko da imaš pozadi elisu namontovanu. Gravitační anomálie u Moravské Třebové Bio sam u autobusu a nisam vozio a pili smo šljivovicu moravsku, hahahaha. На жалост не разумем баш шта причају али видим о чему се ради. То што их не разумем су криви Угри који су нас досељавањем раздвојили тако да нешто што потпуно исто значи као што су Морава моја и Морава њихова данас нема много смисла јер лингвистима са запада је домаћи задатак да оспоре све што Словене промовише као носиоце Прото-европске културе... У ту сврху је и урађен "пројекат" Штајерске, као клина, који је раздвојио Словаке, Словенце и Славонце којима и име и застава говоре да су то потпуно исти народ. Постоје писани трагови о томе... Маркс је, такође писао о томе да треба да нестану не само "назадни људи" него и "назадни народи" као што су Баски, Срби и Гели. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Nope. Prvi srpski kralj beše Mihailo Vojisavljević koji je kao kralj Duklje i Dalmacije primio od pape kraljevsku krunu 1077. godine. Nemanjići takođe nisu bili nikad kraljevi Srbije, nego Raške i primorskih zemalja (Duklja i Dalmacija, Zahumlija i Travunija) i svih Srblja. Pojam "Srbija" Srbi nisu koristili sve do kralja Vukašina i brata mu despota Jovana Uglješe koji su pojam Srbiju primili od Vizantinaca. Problem je da je istoriografija 19. veka napravila od Raške Srbiju tako da je ova greška ostala do današnjih dana. U srednjem veku, pak, Srbija je mogla od 10. veka da se razume na severu, u Sremu i okolini, a u drugoj polovini 14. veka u Maćedoniji. Tek u 15. veku pojam Srbija se seli u raške zemlje gde je ostala do dan danas, istovremenom Raška prelazi severno od Dunava i Save, tako da su Uža Srbija i Vojvodina, starinski gledano, ustvari Raška ili raške zemlje. Srblji, pak, čine Rašku, Bosnu, Duklju i Travuniju (istočna Hercegovina), ovde se u pisanim izvorima tog vremena, kako domaćim tako i stranim, jasno koristi srpsko narodno ime. Zahumlija (zapadna Hercegovina) pripada raznim srpskim državama, ali ne znam da li se ovde koristi srpsko narodno ime, ovo zato jer Konstantin Porfirogenit u 10. veku broji Zahumliju u zemlje Srba, ali zahumski knez Mihailo Višević navodi za poreklo svog plemena reku Vislu u Poljskoj gde su opet živeli Hrvati. Paralelno ali Neretljani u srednjoj Dalmaciji između Neretve i Splita i na susednim ostrvama su Srbi koji su se, po Porfirogenitu, doselili iz Bele Srbije isto kao i Srbi u "Srbiji" (za Porfirogenita prva srpska država Vlastimirića koja je obuhvatala i Bosnu) i u Travuniji. То је само једна верзија која може бити потпуно нетачна. Нарочито што се западни историчари (читај: Бечко-Берлинска школа) хватају за тог Порфирогенита као да је он једини извор из тог времена. Ово што си написао би ти оспорио свако ко се мало више разуме у Историју тог доба и ко има времена да исправља небулозе које такав начин размишљања производи. Горе су наведене само претпоставке без ваљаног коришћења доказа а о употреби више научних дицсиплина које би заједно довеле до ваљаног истраживања да и не говорим. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука