Jump to content

Нови напад мађарских неонациста у Темерину

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

On 24. 10. 2012. at 9:13, Manolis рече

INCIDENTI

U RAZMAKU od svega nekoliko dana septembra prošle godine, u Temerinu su zabeležena dva incidenta. Najpre su 11. septembra u posleponoćnim satima ispred kafića „M 1“ pretučena petorica maloletnih Srba, a neki od napadača su imali obeležja Pokreta 64 županije. Zatim je 26. septembra 2011. grupa učenika mađarske nacionalnosti pretukla 16-godišnjeg Srbina.

http://www.novosti.r...e-zvali-Hitlera

фаце. вежбају на малолетницима.

Подели на овим сајтовима

On 24. 10. 2012. at 8:43, Банатски деран рече

Мислим да се Мађари у домовини и ови наши војвођански доста разликују.

Ја сам био пар пута у Будимпешти и носим заиста предивне утиске из тог града.Прво цела Будимпешта има трагове српске историје,од старог дела Ваци улице(иначе главна улица ) где је зграда српске црквене општине,текелијанум и наша црква а у близини је и српска гимназија,споменици нашим писцима,па на испред председникове резиденције споменик Пери Сегединцу а о Сент Андреји да не причам.Ако се не верам тамо служи отац од Бојана Пајтића а прошле године на литургији је био и Радован Јелашић.Срећа да бар ти Мађари поштују нас и што нису уништили или оскрнавили те делове историје.Ускоро идем опет тамо па ћу кад се вратим направити причу о Сент Андреји пошто видим да нема тема о том светлом делу српске и православне историје.

Тако да где год сам ишао људи су били јако љубазни и стварно носим дивне утиске из Будимпеште.

Док ови домаћи Мађари,и нису ме нешто одушевили.Десило се да пар пута у Зрењанинској болници дође нека Мађарица са сином а ни једно од њих не прича српски и покушава да комуницира са сестром на мађарском.Значи има велики бр.случајева да људи живе на 15,20 мин или сат времена од неког већег града али ето не напуштају своје село и српски ни не науче.Баш да видим како би Србин или било ко друге националности могао да живи и ради у Мађарској без знања тог језика.Чињеница је да велики број домаћих Мађара не жели да прихвати чињеницу да живе у Србији већ жале за неком великом Угарском.

А где су сада сви ти Срби који су оставили све те трагове? Добровољно се мађаризовали или се иселили или извршавали масовна самоубиства?

Када сам био на неком омладинском семинару (они семинари који служе за баханалије европске омладине уз причу о људским правима), прво што су домаћини показивали када су представљали своју земљу, била је неправда која им је нанета Тријаноном и како су то историјске мађарске покрајине које су им суседи узели. Са све мапама старе и нове Унгрије, са све обележеним територијама које су им одузете, унутар граница данас суверених држава. На пар мојих упадица, само су престали да причају о тој теми, не дајући одговоре на моја питања.

Е, сад, кад се то ради на том нивоу, међу либералним младима које боли уво за то, можемо да замислимо само о чему размишљају њихове елите и какве планове они праве, и колико они озбиљније раде на томе.

Мисм, немој да се лажемо овде, зна се ко је шта радио у историји, а зна се и ко шта и даље сања. Не кажем да би то био разлог да се односи који су реално добри кваре, ал немамо ништа од тога што закопавамо главу у песак.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ау

Значи моја баба-стрина је била у праву (рођена у Сенти)

Једном сам је зачикавао, бил ми дала благослов да доведем Мађарицу ;)

Одговор је био негативан

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 24. 10. 2012. at 10:45, R.Žiskar рече

Ја бих пустио навијаче да реше овај проблем.

Културним демократским дијалогом....

.smeha. .smeha. .smeha.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Ovaj problem treba da resi drzava u saradnji sa Drzavnom Bezbednoscu i policijom uz asistenciju EU jer nista bez njih ne smemo da uradimo a

da nas ne osude kako terorisemo neduzne fasiste.Dragi Nemci su vec zabrinuti za bezbednost Madjara..

Sta reci osim pogledajte video od 50 sekunde..A ovaj sto je dobio batine je 99% fasista.

http://www.youtube.com/watch?v=U7sEVhE25wM

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...