Гости Guest - . . .- Написано Октобар 22, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 Мађарски ненацисти поново нападају људе по Темерину. Петорица припадника неонацистичког покрета „64 жупаније“ прошле ноћи у Темерину, физички су напали двојицу младића, након што су избачени из кафане због узвикивања нацистичких поздрава, преноси лист „Блиц“. Припадници овог неонацистичког покрета су у локалној кафани узвикивали нацистичке поздраве, због чега су у 2:20 сати избачени напоље. Након тога, они су напали Дениса Р. и Мирка Б. и нанели им лаке повреде. Полиција је интервенисала пред кућом где се окупљају неонацити а која је претходно била мета одмазде због неонацистичког испада у локалној кафани, учесницима напада поднете су кривичне пријаве због насилничког понашања. Полиција интензивно истражује инцидент Полиција интензивно ради на утврђивању чињеница у вези са инцидентом који се протеклог викенда догодио у Темерину, у којем је учествовало више особа, сазнаје данас Танјуг од извора у полицији. У току дана покрајинки СУП из Новог Сада је ради утврђивања детаља и расветљавање свих околности и идентификовање учесника туче обишао кућу у којој се окупљају неонацисти у Темерину, саопштење ће објавити чим буду проверени и утврђени неопходни детаљи. Извор: Блиц, Видовдан, Taнјуг Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 22, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 Mađari su jedan vrlo fin i vaspitan narod. Prijatni i kulturni. Pomalo melanholični. Možemo da budemo srećni što su Mađari u Srbiji, među brojnijima, od svih manjinskih grupa. Nacisti iz bilo kog naroda da su, isti su svuda na kugli Zemaljskoj. Loši. Nešto što je uobičajeno za određenu grupu tinejdžera buntovnika, produžava se i nakon punoletstva, ukoliko individua nije sazrela. Ako se radi o nacistima u zrelijim godinama, može se već govoriti sasvim sigurno o nekim psihičkim poremećajima. Biti nacista je kudikamo opasnije po zajednicu od homoseksualnih grupa. Samo što bi na neki neonacistički marš veoma malo ljudi izašlo da protestuje, izuzev organa reda, i ako se radi o velikoj opasnosti. Suprotono, na skupove homoseksualaca bi izašli mnogi. To dovoljno govori o našoj neobaveštenosti i nezrelosti. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Октобар 22, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 Hm, nekako mi se čini da mržnja među ljudima postaje sve jača... Brine me to, a mislim da bi trebalo i druge da brine. Nešto što je uobičajeno za određenu grupu tinejdžera buntovnika, produžava se i nakon punoletstva, ukoliko individua nije sazrela. Ako se radi o nacistima u zrelijim godinama, može se već govoriti sasvim sigurno o nekim psihičkim poremećajima. Ne bih da mistifikujem loše stvari, ali nešto tu ozbiljno fali. Drugi gubi svoj lik ako u njemu ne vidimo sebe. Ako ogledalo ne odražava naš lik, razbijamo ga. Takav narcizam je poguban... Kakav je to čudan način da stekne identitet i zadobije lik! A sama ta ideologija, nacizam, proždire pojedinačno lice... U pravu si, nezrelo je to, primitivan nivo funkcionisanja, ali je i užasno destruktivan, i treba se boriti protiv njega. Драшко је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 22, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 Mađari su jedan vrlo fin i vaspitan narod. Prijatni i kulturni. Pomalo melanholični. Možemo da budemo srećni što su Mađari u Srbiji, među brojnijima, od svih manjinskih grupa. Nacisti iz bilo kog naroda da su, isti su svuda na kugli Zemaljskoj. Loši. Nešto što je uobičajeno za određenu grupu tinejdžera buntovnika, produžava se i nakon punoletstva, ukoliko individua nije sazrela. Ako se radi o nacistima u zrelijim godinama, može se već govoriti sasvim sigurno o nekim psihičkim poremećajima. Biti nacista je kudikamo opasnije po zajednicu od homoseksualnih grupa. Samo što bi na neki neonacistički marš veoma malo ljudi izašlo da protestuje, izuzev organa reda, i ako se radi o velikoj opasnosti. Suprotono, na skupove homoseksualaca bi izašli mnogi. To dovoljno govori o našoj neobaveštenosti i nezrelosti. Слажем се, лично имам добра искуства са Мађарима (што из војске, што са посла, имали смо колегиницу Мађарицу, нажалост покојна) али ови људи изгледају језиво и очигледно се не боје да раде то што раде Опасна ствар! "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 23, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2012 Због туче у Темерину, ухапшена седморица осумњичених за изазивање верске и расне мржње. Осумњичени били обучени у црно и носили обележја Покрета 64 жупаније ПОЛИЦИЈА је 24 сата после инцидента у Темерину, ухапсила седморицу припадника Покрета 64 жупаније и осумњичила за изазивање националне, верске и расне мржње и нетрпељивости. Полицијско задржавање до 48 сати одређено је Атили О. (23), Роберту О. (20) и Чонгору К. (20) из Темерина, Норберту К. (33) и Корнелу К. (21) из Бечеја и Томасу Ш. (18) и Флориану А. (18) из Аде. Они ће у среду бити приведени на саслушање истражном судији Вишег суда у Новом Саду. Седморица осумњичених младића, сазнајемо незванично, обучена у црно, што је својствено припадницима озлоглашеног покрета, у ноћи између суботе и недеље ушла су у један кафић у Улици ЈНА 150 у Темерину. Присутне госте су поздрављали нацистичким поздравом „Зиг хајл“, притом су их гурали и вређали на националној основи, псујући им „мајку српску“. Младићи који су на одећи имали обележја Покрета 64 жупаније, сумњиче се, како је у уторак саопштила Полицијска управа у Новом Саду, да су испред објекта насрнули на двојицу Темеринаца, Дениса Р. (23) и Мирка Б. (23), и ударајући их рукама и ногама, нанели им лакше повреде. ИНЦИДЕНТИ У РАЗМАКУ од свега неколико дана септембра прошле године, у Темерину су забележена два инцидента. Најпре су 11. септембра у послепоноћним сатима испред кафића „М 1“ претучена петорица малолетних Срба, а неки од нападача су имали обележја Покрета 64 жупаније. Затим је 26. септембра 2011. група ученика мађарске националности претукла 16-годишњег Србина. Полиција је у стану који користи Роберт О. пронашла једну аутоматску пушку и различите делове за ову врсту оружја, ваздушну пушку у деловима, стартни пиштољ, десет комада муниције, мачету, као и пропагандни материјал Покрета 64 жупаније. Против њега ће, како се прецизира у полицијском саопштењу, бити поднета кривична пријава и због недозвољеног држања оружја и експлозивних материја. Неки од ухапшених су, по незваничним сазнањима, учествовали и у инциденту почетком октобра у Бечеју, када је десеточлана група, која је носила мађарска националистичка обележја, вређала присутне у једном кафићу, а затим изазвала и неколико туча. Полиција у том граду је, по незваничним информацијама, раније, због туче, поднела кривичне пријаве против мештана Корнела К. и Норберта К., које је новосадска полиција ухапсила у понедељак увече због сумње да су изазивали националну, верску и расну мржњу и нетрпељивост у Темерину. Извор: Новости Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 23, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2012 Mađari su jedan vrlo fin i vaspitan narod. Prijatni i kulturni. Pomalo melanholični. Možemo da budemo srećni što su Mađari u Srbiji, među brojnijima, od svih manjinskih grupa. Nacisti iz bilo kog naroda da su, isti su svuda na kugli Zemaljskoj. Loši. Nešto što je uobičajeno za određenu grupu tinejdžera buntovnika, produžava se i nakon punoletstva, ukoliko individua nije sazrela. Ako se radi o nacistima u zrelijim godinama, može se već govoriti sasvim sigurno o nekim psihičkim poremećajima. Biti nacista je kudikamo opasnije po zajednicu od homoseksualnih grupa. Samo što bi na neki neonacistički marš veoma malo ljudi izašlo da protestuje, izuzev organa reda, i ako se radi o velikoj opasnosti. Suprotono, na skupove homoseksualaca bi izašli mnogi. To dovoljno govori o našoj neobaveštenosti i nezrelosti. Немци су још културнији од Маџара. А ја познајем и једне и друге и припадам тој култури. Но ево да подсетимо мало на фин , пријатан и културан народ у претходним периодима... Да не ширим причу на маџарску револуцију 1848 и даље у прошлост... Boba је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 23, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2012 Овогодишње обележавање Рације у Чуругу чије је становништво преполовљено у рацији. Црква има фреске које приказују рацију и страдање мештана од хортијевих Маџара - читај комшија. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 23, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2012 Врло занимљив говор могa пријатеља Александра Вељића: http://www.youtube.com/watch?v=NfpFL_FcgF0&feature=related nedeljko and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 23, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2012 Mađari su jedan vrlo fin i vaspitan narod. Prijatni i kulturni. Pomalo melanholični. Možemo da budemo srećni što su Mađari u Srbiji, među brojnijima, od svih manjinskih grupa. Nacisti iz bilo kog naroda da su, isti su svuda na kugli Zemaljskoj. Loši. Nešto što je uobičajeno za određenu grupu tinejdžera buntovnika, produžava se i nakon punoletstva, ukoliko individua nije sazrela. Ako se radi o nacistima u zrelijim godinama, može se već govoriti sasvim sigurno o nekim psihičkim poremećajima. Biti nacista je kudikamo opasnije po zajednicu od homoseksualnih grupa. Samo što bi na neki neonacistički marš veoma malo ljudi izašlo da protestuje, izuzev organa reda, i ako se radi o velikoj opasnosti. Suprotono, na skupove homoseksualaca bi izašli mnogi. To dovoljno govori o našoj neobaveštenosti i nezrelosti. Иначе да се нелажемо ја сам комшија ( сомсед ) ових неонациста из Темерина. Знаш ја имам рођаке Маџаре , који наравно нису нацоши. Али те поставке о томе како су нацоши само мањина у народу који је у другом светском рату био нацистички су смешне нама који имамо те неонацисте за комшије. То можеш ти да диваниш са довољно безбедне дистанце , али ја пак знам истину. А ево пошто си ме повукао за језик сад ћу ту истину да поделим и са свима на овоме форуму. Јуче је МУП Новог Сада са дебеом 5 сати провео код комшија износећи оружје из њихове куће. Но то се већ одавно све знало и заиста не знам шта се до сада чекало, можда промена власти ... стварно не знам. Ови неонацисти су сваког викенда дивљали и о томе сам писао , сад у недељу нисам отишао на литургију јер је таква бука била пред њиховом кућом да то није за причу , скочио сам из кревета око два сата имам утисак да је било ратно стање, ујутро наравно све мирно и по која локва крви у улици. А ево о чему хоћу да причам. Ови нацоши су сваког викенда дакле правили нацистичке журке , међутим нису само припадници покрета 64 жупаније долазили на те журке , долазили су и сомседи старији Маџари са све децом школског узраста. Шта траже старији људи са децом на скинхедс журкама где се пушта ОИ музика нацистичка , кор музика , где се нацоши понапијају ко волови и где се по целу ноћ хајлује Хитлеру , Хортију и великој Маџарској ? Скоро сви сомседи одреда су били на тим наци журкама. Зашто ? Да ли су они скинси ? Да ли су они нацисти ? Да ли су они жељни ОИ музике ? Да ли су жељни ракије , са све малом децом ? Или су просто у души и даље Хортијевци ?!! Ја имам сестре Маџарке , моја жена има рођаке Маџаре , ово је мешовита средина , сви смо измешани. Наравно ја волим моје рођаке без обзира које су вере или нације . Са жениним рођацима Маџарима сам у још бољим односима. Али немојте се заваравати , овде у Европи постоји јако нацистичко наслеђе које није излечио ни комунистички Стаљин нити га је излечила западна демократија. Хрвати су требали проћи кроз преваспитавање , због нацистичке прошлости, исто тако и Маџари , као што је то било са Немцима после рата. Међутим сви су окривили само Немце и на томе се све завршило. У овом месту је пре другог светског рата било доста Јевреја , сад има неких полутана остатака од тих Јевреја . Срби углавном ни незнају ко је ту Јевреј а ко Маџар , јер сви диване на Маџарском , али Богами Маџари јако добро знају. Баш пре пола године отац од ових похапшених нацоша ми рече "Знаш сомсед, Оскар је Јевреј и његов деда је био трговац, они живе на наш рачун и гуле нам кожу" . Да реко "штаПи а ти си Хортијевац , и шта сад ја треба тебе да волим а Оскара да мрзим ?" Немате ви појма госн Исаче Хајнале и остали форумаши који овде само патетишете на ову тему , ни где се ви налазите, ни где се ја налазим , ни шта се дешава, бојим се да ћете једног дана прогледати - али касно ... Boba and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Zeljko, u potpunosti se slazem sa svim sto si rekao. Da li ste vi svesni da moja cerkica nema skim da se igra jer madjarska deca nece da se igraju sa detetom srpskog pope?? Sta drugo da vam kazem. Ovde ima jako malo srpske dece i uglavnom sva su starija od 10 g, blizanci i imaju drugare ali ona nema, ima jednog druga i to je to. Mene srce boli svaku put kad me pita sa kim da se igra. Jadnica je i naucila madjarski da bi mogla al dzabe. Andre Williams and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 ,,Таман смо надомак смисла...наводно http://www.youtube.com/watch?v=wRFmWju1esM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Mađari su jedan vrlo fin i vaspitan narod. Prijatni i kulturni. Pomalo melanholični. Možemo da budemo srećni što su Mađari u Srbiji, među brojnijima, od svih manjinskih grupa. Nacisti iz bilo kog naroda da su, isti su svuda na kugli Zemaljskoj. Loši. Nešto što je uobičajeno za određenu grupu tinejdžera buntovnika, produžava se i nakon punoletstva, ukoliko individua nije sazrela. Ako se radi o nacistima u zrelijim godinama, može se već govoriti sasvim sigurno o nekim psihičkim poremećajima. Biti nacista je kudikamo opasnije po zajednicu od homoseksualnih grupa. Samo što bi na neki neonacistički marš veoma malo ljudi izašlo da protestuje, izuzev organa reda, i ako se radi o velikoj opasnosti. Suprotono, na skupove homoseksualaca bi izašli mnogi. To dovoljno govori o našoj neobaveštenosti i nezrelosti. U mom selu kazu ne " moz' madjar da bude covek" i ja nekako mislim da su ljudi u pravu . U tu pricu da oko fasizma necu da ulazim jer valjda nas istorija do sada necemu naucila .Setimo se da su Madzari svaku priliku koristili za pokolj Srba od Nemanjica do danasnjeg dana .Na stranu i to sto je moj prvi susret sa madjarima bio u vojsci gde je onaj ludak pobio one vojnike u Leskovcu , izmedju ostalih i mog skolskog druga.Na stranu i to da posle zadnje posete Budimpesti ne zelim da krocim vise u Madjarsku . Ima jedna druga pricica o madjarima koju hocu da ispricam .Elem , bavim se kineskim boksom i jedno vreme sam bio prilicno aktivan u organozaciji kojekavih dogadjaja i seminara .Ima jedan madjar iz Panceva koji se bavi necim slicnim i ja ga , s obzirom da je sam , da nema orgnizaciju za sebe uzem "pod " svoje i upoznam ga sa vodecim ljudima koji se bave borilackim vestinama u Srbiji , vodao ga na sva zive dogadjaje kao da je clan saveza kome sam ja pripadao , seminari za dzabe , on bio kod mene kuci makar jednom nedeljno ( ja kod njega nosam bio nikad, to mi kasnije sinulo) ...I tako , napustim ja Srbiju i cim sam se ukraco na avion on krene da radi protiv mene .Prvo klasina ogovaranja a onda neki njegovi ucenici , zapravo asistenti u klubu predju u klub kod mog ucenika . I onda ovaj moj bivsi prijatelj odlepi i otovri par laznih naloga na youtube-u i facebook-u i nekim forumima i krene da vredja ljude predstavljajuvci se kao ja . Naravno gomila ljudi odlepi i krene da mi preti da me vredja a ja s obzirom da ne pratim forume i ne mesam se u fb grupe i slicno nisam imao pojma o cemu se radi . Eto , to je madjar a lepo mi ljudi pricali sta ce ti madjar u kuci ,pre ili kasnije nesto ce da ti napravi , i eto bili u pravu . No nije njemu bilo dosta sto je meni napravio glupost nego covek uspeo da zavadi prilican broj ljudi u Srbiji koji se bave borilackim vestinama koristeci se svakavim metodama . Na kraju je za mnogo sta otkriven , pa sad niko nece vise da ima posla sa njime ali se ponasao upravo onako kako su mi ljudi koji znanju madjare dobro rekli da ce da se ponasa .Ne volim da generalizujem ali sto se mene tice ni jedan madjar mi vese nece prag preskociti u to sam siguran . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Мислим да се Мађари у домовини и ови наши војвођански доста разликују. Ја сам био пар пута у Будимпешти и носим заиста предивне утиске из тог града.Прво цела Будимпешта има трагове српске историје,од старог дела Ваци улице(иначе главна улица ) где је зграда српске црквене општине,текелијанум и наша црква а у близини је и српска гимназија,споменици нашим писцима,па на испред председникове резиденције споменик Пери Сегединцу а о Сент Андреји да не причам.Ако се не верам тамо служи отац од Бојана Пајтића а прошле године на литургији је био и Радован Јелашић.Срећа да бар ти Мађари поштују нас и што нису уништили или оскрнавили те делове историје.Ускоро идем опет тамо па ћу кад се вратим направити причу о Сент Андреји пошто видим да нема тема о том светлом делу српске и православне историје. Тако да где год сам ишао људи су били јако љубазни и стварно носим дивне утиске из Будимпеште. Док ови домаћи Мађари,и нису ме нешто одушевили.Десило се да пар пута у Зрењанинској болници дође нека Мађарица са сином а ни једно од њих не прича српски и покушава да комуницира са сестром на мађарском.Значи има велики бр.случајева да људи живе на 15,20 мин или сат времена од неког већег града али ето не напуштају своје село и српски ни не науче.Баш да видим како би Србин или било ко друге националности могао да живи и ради у Мађарској без знања тог језика.Чињеница је да велики број домаћих Мађара не жели да прихвати чињеницу да живе у Србији већ жале за неком великом Угарском. Баба је реаговао/ла на ово 1 Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Чињеница је да велики број домаћих Мађара не жели да прихвати чињеницу да живе у Србији већ жале за неком великом Угарском. Али руку на срце, ни држава се није баш нешто показала, чак шта више, више мађара је за време комунизма знало српски него од краја 80-их па до данас. Дођеш у Немачку и Аустрију, не знаш швапски? Ајде у школу. Мора да се стави до знања да тако више не може, него нашим лењовима у фотељама важно да иде плата а за ово друго их баш бриге. Приметио сам да наши мађари псују искључиво на српском језику. Ту се изгледа одлично разумемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Temerin: Psovali Srbe, zvali Hitlera Zbog tuče u Temerinu, uhapšena sedmorica osumnjičenih za izazivanje verske i rasne mržnje. Osumnjičeni bili obučeni u crno i nosili obeležja Pokreta 64 županije POLICIJA je 24 sata posle incidenta u Temerinu, uhapsila sedmoricu pripadnika Pokreta 64 županije i osumnjičila za izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti. Policijsko zadržavanje do 48 sati određeno je Atili O. (23), Robertu O. (20) i Čongoru K. (20) iz Temerina, Norbertu K. (33) i Kornelu K. (21) iz Bečeja i Tomasu Š. (18) i Florianu A. (18) iz Ade. Oni će u sredu biti privedeni na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu. Sedmorica osumnjičenih mladića, saznajemo nezvanično, obučena u crno, što je svojstveno pripadnicima ozloglašenog pokreta, u noći između subote i nedelje ušla su u jedan kafić u Ulici JNA 150 u Temerinu. Prisutne goste su pozdravljali nacističkim pozdravom „Zig hajl“, pritom su ih gurali i vređali na nacionalnoj osnovi, psujući im „majku srpsku“. Mladići koji su na odeći imali obeležja Pokreta 64 županije, sumnjiče se, kako je u utorak saopštila Policijska uprava u Novom Sadu, da su ispred objekta nasrnuli na dvojicu Temerinaca, Denisa R. (23) i Mirka B. (23), i udarajući ih rukama i nogama, naneli im lakše povrede. Policija je u stanu koji koristi Robert O. pronašla jednu automatsku pušku i različite delove za ovu vrstu oružja, vazdušnu pušku u delovima, startni pištolj, deset komada municije, mačetu, kao i propagandni materijal Pokreta 64 županije. Protiv njega će, kako se precizira u policijskom saopštenju, biti podneta krivična prijava i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Neki od uhapšenih su, po nezvaničnim saznanjima, učestvovali i u incidentu početkom oktobra u Bečeju, kada je desetočlana grupa, koja je nosila mađarska nacionalistička obeležja, vređala prisutne u jednom kafiću, a zatim izazvala i nekoliko tuča. Policija u tom gradu je, po nezvaničnim informacijama, ranije, zbog tuče, podnela krivične prijave protiv meštana Kornela K. i Norberta K., koje je novosadska policija uhapsila u ponedeljak uveče zbog sumnje da su izazivali nacionalnu, versku i rasnu mržnju i netrpeljivost u Temerinu. INCIDENTI U RAZMAKU od svega nekoliko dana septembra prošle godine, u Temerinu su zabeležena dva incidenta. Najpre su 11. septembra u posleponoćnim satima ispred kafića „M 1“ pretučena petorica maloletnih Srba, a neki od napadača su imali obeležja Pokreta 64 županije. Zatim je 26. septembra 2011. grupa učenika mađarske nacionalnosti pretukla 16-godišnjeg Srbina. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:402704-Temerin-Psovali-Srbe-zvali-Hitlera Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука