Jump to content

ДОПРИНОС ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ОБОЖЕЊУ ЧОВЕКОВОМ

Оцени ову тему

trapa

Препоручена порука

Читајући књигу "ОБОЖЕЊЕ - ЦИЉ ЧОВЕКОВОГ ЖИВОТА" АРХИМАНДРИТ ГЕОРГИЈЕ КАПСАНИС

Налетео сам на један текст о Пресветој Богородици који ме је задивио и дирнуо. Па бих желео то да поделим са вама.

"По Светом Николи Кавасили, великом богослову из четрнаестога столећа, да Свесвета Богородица није Богу принела своју послушност и слободну вољу, да није одговорила - "Да" Богу, Оваплоћење Божије не би било могуће, јер би Бог (у било ком другом случају) нарушио слободу коју је даровао човеку. Бог не би могао да се оваплоти да није постојала таква пречиста и пренепорочна душа као што је била Богородица. Она је свецело принела своју слободу, своју слободну вољу, читаву себе Богу да би Га понела у себи и донела нама"

Морам признати да нисам размишљао у овом смеру. Например да се апостоли нису одазвали свом задатку Господ би сигурно нашао друге апостоле, али да се Дјева Марија није одазвала не би имао ко да је замени и нашег спасења не би било. Колико треба да смо захвални Пресветој Богородици.

Као што каже отац Угрин "мислите о томе".

Подели на овим сајтовима

Она је и савршени пример како се спашавати. Једноставно препустити се потпуно Богу. Ми често кад се молимо Богу не желимо само да нам Бог да то зашта молимо, већ желимо да нам да на начин који ми хоћемо, колико ми хоћемо, кад ми хоћемо и једноставно не дамо Богу простора да нам пода онако како Он хоће тј. како је најбоље за нас. Ово је неко моје мишљење на основу личног искуства.

Господе спаси нас како Ти хоћеш.

Подели на овим сајтовима

Свети Старац Силуан каже да Богородица никад ниеј згрешила чак ни помишљу али је имала безгрешних погрешака као кад је изгубила малог Христа кад је остао у храму.

Подели на овим сајтовима

??? ?? ? ???????? ?????? ???? ?? ?????????. ??????????? ?????????? ?? ??????? ????. ?? ????? ??? ?? ?????? ???? ?? ?????? ???? ?? ??? ??? ?? ?? ????? ??????, ??? ?????? ?? ??? ?? ?? ????? ???? ?? ??????, ?????? ?? ??????, ??? ?? ?????? ? ??????????? ?? ???? ???? ???????? ?? ??? ???? ????? ???? ?? ???? ??. ???? ?? ??????? ?? ???. ??? ?? ???? ???? ??????? ?? ?????? ?????? ????????.

??????? ????? ??? ???? ?? ?????.

??? ???????? ???????? ?? ?? ????? ??????????  0104_cheesy.... ??, ????? ?? ???????? ???????..... ??? ??? ?? ?? ???????? ?????????? ????????? ? ???????? ???? ?? ????? ??????, ????? ? ?????????? ? ????, ??????? ??????? ? ???? ???? ???????? ???? ? ???????? ?? ?????????? ?? ?? ???? ????? ?????....

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

:drugarstvo:

Svetotroicno nacelo vecnog radjanja Boga, Oca, Sina od Boga Oca u Duhu Svetome pojavljuje se u ovome svetu kroz materinstvo kao bozansko oblicije ljudske prirode...Bozanskom ocinstvu ,odgovara zensko materinstvo kroz nasu Bogorodicu!...S.Vladika Nikolaj kaze Majka je bice najslicnije Bogu!!!U majcinskom liku kroz Bogorodicu  nalazi se izvor vere i morala:Ljubav,cistota,trpljenje,poboznost,optimizam...U celoj istoriji covecanstva dominira presveti lik"Zene obucene u Sunce" velike vecne Majke sveta nase Presvete Bogorodice!!!Podvig spasenja coveka pripada zeni ,jer je covek seme zenino,a ona poseduje harizmu da radja Hrista u dusama svih ljudi!

Bogorodice Djevo raduj se blagodatnaja Marijo Gospod stobom ju....Blagoslovena si ti medju zenama i blagosloven plod utrobe tvoje jer si rodila spasenje nase...... 0442_feel

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...