Gandalf Sivi Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Ma da, sve su to smislili lažljivi florinci... To da ste vi crkva vidi se po tome što se malo malo, pa podijelite. I u Srbiji vas ima šaka jada, pa ste razdijeljeni.... Neko jo kod Hrizostoma Solunskog, neko kod Andreja neko kod Nikolaja... jad... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 On 15. 8. 2013. at 19:00, МилошБГ рече Sveti Ava se nije slagao ni sa patrijarhom ni sa episkopima po vise pitanja,ali je ostao unutar crkve,boreci se iznutra i Bog ga je ocigledno proslavio ili sumnjas u njegovu svetost... A zanima me gde si ti sad i u kojoj crkvi? Zar Srpska istinska crkva nije ona gde je Akakije episkop ili? I kakva je sad razlika izmedju te gde si ti i te gde istinske u kojoj je Akakije episkop? То је као онај будиста што пита "ко су хришћани кад их има на хиљаде разних конфесија са тим називом?"...Нема везе назив већ исповедање вере. Акакије је лже-ИПХ, расколник, па он је сам признао за садашње његове епископе да су агенти КГБ и да немају везе са Православљем (то је изјавио у његовом часопису "Ревнитељ.." пре неколико година али узалуд кад га је ухватила болест звана "епископитис")... Сумњам у Авину светост, нека га откопају па да видимо те мошти ако их има. Ако је свет заиста Бог ће га прославити, као код нас што има мноштво примера из новијег времена. Он се борио унутар СПЦ а изван Цркве Христове, то је била његова заблуда. А ја сам у Синоду матејевском, исто ИПХ (григоријевци). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 A najjači je onaj nesretni Serafim, koji je bio naš jeromonah, pa se odrekao sveštenstva, kršten par puta, i duplo više puta miropomazivan i monašen... Prvo je pričao da je nesretnog Tita Kozanskog sahranio, i da je ovaj bio gipak ( kao gimnastičar) i mirišljav, a posle godinu dana kad se posvađao sa svojim sinodom, pričao je da je bio crn i da je zaudarao... feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Mošti ave Justina će biti obretene 14. juna 2014 godine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 On 15. 8. 2013. at 19:06, Gandalf Sivi рече Ma da, sve su to smislili lažljivi florinci... To da ste vi crkva vidi se po tome što se malo malo, pa podijelite. I u Srbiji vas ima šaka jada, pa ste razdijeljeni.... Neko jo kod Hrizostoma Solunskog, neko kod Andreja neko kod Nikolaja... jad... Мало стадо Христово, Црква у Филаделфији откровењској Која мало снаге има, итд. А около све отпадија. Ништа чудно за ова времена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 On 15. 8. 2013. at 19:11, Gandalf Sivi рече Mošti ave Justina će biti obretene 14. juna 2014 godine. Код нас је пракса 5 година након упокојења, не чека се више. Ево скоро су откривене мошти Теодосија Фтиотидског. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 On 15. 8. 2013. at 19:09, Gandalf Sivi рече A najjači je onaj nesretni Serafim, koji je bio naš jeromonah, pa se odrekao sveštenstva, kršten par puta, i duplo više puta miropomazivan i monašen... Prvo je pričao da je nesretnog Tita Kozanskog sahranio, i da je ovaj bio gipak ( kao gimnastičar) i mirišljav, a posle godinu dana kad se posvađao sa svojim sinodom, pričao je da je bio crn i da je zaudarao... Био је ђакон у СПЦ па две године код флоринаца, па осам година код нас у Цркви (григоријевци) па је отпао и сада је код андрејеваца. Тит Козански јесте свет човек, многи сведоци су били на сахрани и то све видели. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Imate li vi grigorijevci popa u Srbiji? u koji je sinod Vlada? Hrizostomovac? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 On 15. 8. 2013. at 19:17, Gandalf Sivi рече Imate li vi grigorijevci popa u Srbiji? u koji je sinod Vlada? Hrizostomovac? Немамо србског свештеника, за сада. Код флоринаца и осталих отпадника би имали одавно, тамо су ми нудили да постанем преко ноћи буквално. Овде влада велика озбиљност али и љубав хришћанска. У Грчкој је ово блог (не од Синода већ од наше братије из Атине): http://churchgoc.blogspot.com/ Онај Влада што исповеда предвечну Цркву и два Христа (једноприродног и двоприродног)?..Он је код солунаца, код Хризостома Солунског. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 On 15. 8. 2013. at 19:23, Pontifex Emeritus рече ма какав поп, они су ти као они руски старообредници- беспоповци. Сергиан ми је једном чак и признао да за Цркву свештеник (епископ) није неопходан услов. Шта сам ти признао?.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 On 15. 8. 2013. at 19:23, Pontifex Emeritus рече ма какав поп, они су ти као они руски старообредници- беспоповци. Сергиан ми је једном чак и признао да за Цркву свештеник (епископ) није неопходан услов. o Bože! Gdje je episkop, ondje je i Crkva! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Нисмо беспоповци, безвезне су то оптужбе и клевете такође. Имамо 5 епископа, око 20 так јереја, јеромонаха и ђакона и на стотине простих монаха и монахиња, на хиљаде лаика (мирјана). Што се тиче мог става: наравно да Црква без епископа може да постоји, само формално нема пуноту али нижи клирици (презвитери и јеромонаси) могу нормално обављати већину слуби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 On 15. 8. 2013. at 16:51, миомира рече Za tebe licno, koliko kapiram, katolici su hriscanska braca, a nasi raskolnici jereticka rulja koji huli na Duha Svetoga. I ti se stvarno ne bojis da sopstveni citat primenis na svoj slucaj? Kako ti ocekujes da ce Gospod suditi tebi?? I bolje da u ovakvim razgovorima zaobidjemo citate iz Sv. Pisma. Nije da se ne moze naci prigodna analogija za sve sto nam padne na pamet, ali necemo stici daleko ako se budemo dobacivali citatima. ne mogu katolici i oni koji su bili u krilu majke Crkve pa otpali da imaju istu dozu odgovornosti pred Bogom i da im postupci imaju istu težinu... da li se slažemo u vezi s tim ili ne? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
makarios Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 On 15. 8. 2013. at 19:25, Gandalf Sivi рече o Bože! Gdje je episkop, ondje je i Crkva! Ne, nego gde je crkva tu je i episkop.U tome je najveći problem jer auroritet ne dolazi od episkopa već od crkve. nikolazmaj је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 On 15. 8. 2013. at 19:29, Pontifex Emeritus рече то што сам написао. рекао си како ће у ''последња времена'' Црква остати без епископа. позивао си се на нека пророчанства. Не, нисам тако изјавио сигурно већ да то може теоретски да се деси (па баш зато и долази крај). Где пише да епископ мора сачекати Други долазак Христов?..Мислим на хришћанског епископа а не на неке отпаднике. Нигде то не пише, а Цркву по дефиницији могу чинити (онтолошки гледано) и три обична лаика на крају. Неки Свети Оци су говорили да ће престати "принос Богу" (литургија) пред сам крај света. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука